Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Saakos sitä nykyisin tehdä ?
Eikös käymisteitse saa valmistaa.
Olen kuullut että valmistusläpötila ei suinkaan pidä olla erityisen lämmin vaan ihan huoneen lämpö olisi paras n. +20°C
Mikä olisi hyvä vesi sokeri suhde 10l vettä 2-3 kg sokeria kenties, muilla tarpeilla ei niin nuukaa hiivaa tietenkin reilusti.
Olen nuorena maistanut oikein tehtyä kiljua ja ei se hullumpaa ole kunhan on loppuun käynyt 2-3 viikkoa, ja hiivavelli on laskeutunut pohjalle.
Pitäisi koemielessä yksi satsi tehdä.

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija
CE-hyväksytty
Tee ihmeessä. Sokeria kannattaa laittaa mielummin liikaa kuin liian vähän.



Varmaankin saisi vol. tuollaiset 15% hyvin, keppanan aina päihittää, litran imasee niin lintuset livertää ja päässä humisee kuin Nummisuutarin Eskolla konsanaan.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108
Liittynyt19.11.2010

En ole juoppo mutta kaveri teki aikanaan olutta sillä oli kruunukorkitus vehkeet ja kaikki hitonmoinen homma, taitolaji.
Eikä se sen kummosempaa ollut kuin kaupan luirut!

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007

Eikös Tuntemattomassa Sotilaassakin miehet tehneet kiljua mikä meni railakkaasti päähän? Ei siinä kai lupia tarvita. Pitääkö paikkansa että perunaa ei saa käyttää kiljun teossa, jostain syystä? Saako kiljusta tislata pontikkaa jos ei kerro kenellekkään?

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28883
Liittynyt16.3.2005
Metronomi
Saakos sitä nykyisin tehdä ?



Jätätkö tekemättä, jos ei saa?

Eikös käymisteitse saa valmistaa.



Sille on olemassa tietyt säännöt ja kilju ei kuulu niihin. Käyvän hiilihydraatin pitäisi olla peräisin riittävän suurelta osin marjoista tai viljasta.

Olen kuullut että valmistusläpötila ei suinkaan pidä olla erityisen lämmin vaan ihan huoneen lämpö olisi paras n. +20°C.



Se pitää paikkansa.

Mikä olisi hyvä vesi sokeri suhde 10l vettä 2-3 kg sokeria kenties, muilla tarpeilla ei niin nuukaa hiivaa tietenkin reilusti.



Pikahiivapussin kyljessä on ohje, joka toimii muuten paitsi niiden käymisaikojen osalta. Ohjeenmukainen satsi käy viikon. Jos ei ole kiire, käytä siitä pikahiivaa vain neljäsosa pussin sisällöstä. Se pidentää käymisaikaa mutta helpottaa mömmön loppusiivousta.

Olen nuorena maistanut oikein tehtyä kiljua ja ei se hullumpaa ole kunhan on loppuun käynyt 2-3 viikkoa, ja hiivavelli on laskeutunut pohjalle.



Kiljussa on oma nostalgiansa, mielellään sitä hieman siemailee jos sitä on tarjolla. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että se on niin pahaa, ettei sitä voi kuvata ilman pitkää luitaa ruokottomia voimasanoja.

Vierailija

Ei ole ollenkaan varmaa teenkö, ja on hyvä myös tietää onko laillista, ettei hölötä kylillä liikoja jos laitonta on.!

Adam Cortisone
Seuraa 
Viestejä292
Liittynyt21.6.2013

Asiahan ei tietenkään minulle kuulu mutta kiljua ei kaiketi keitetä, ja legendaa on lääkäri tuttavani mukaan se mahan sekaisin menokin.
Jos se menee sekaisin se ei todennäköisesti johdu kiljusta.
Kilju noin humalanhaku juomana päihittää hintansa puolesta Viron viinarallinkin.

Miksi väärät numerot eivät koskaan ole varattuja?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8613
Liittynyt16.3.2005

Kiljun teko on laitonta.

Mutta mikä siinä on niin vaikeata, ettei kaupasta voi ostaa vaikka kolme kiloa rusinoita? Ja hiivaksi ei saa käyttää leivinhiivaa. Kunnolliset käymispakkaukset maksavat muutaman euron. Tosin taitaa olla niin, että pelkät rusinatkaan eivät täytä direktiiviä. Aika hyvä lisuke ovat luumut. Niitä saa alle 2 euroa kilo nyt ja ovat makeita ja kypsiä. Eli vaikkapa kolme kiloa luumuja siemenet poistettuina, kolme kiloa rusinoita, 5 kiloa sokeria ja käymisaineet. Tulee varmasti terveellistä juotavaa ainakin 25 litraa. Muistuttanee jotain muscatel-tyyppistä. Rusinat sen tekevät.

Luumut huuhtelisin kiehuvalla vedellä ensin. Niissä on pinnassa jotain hiivan tapaista. Kai.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Retvoorti
Seuraa 
Viestejä160
Liittynyt12.11.2013
Paul M
Kiljun teko on laitonta.

Mutta mikä siinä on niin vaikeata, ettei kaupasta voi ostaa vaikka kolme kiloa rusinoita? Ja hiivaksi ei saa käyttää leivinhiivaa. Kunnolliset käymispakkaukset maksavat muutaman euron. Tosin taitaa olla niin, että pelkät rusinatkaan eivät täytä direktiiviä. Aika hyvä lisuke ovat luumut. Niitä saa alle 2 euroa kilo nyt ja ovat makeita ja kypsiä. Eli vaikkapa kolme kiloa luumuja siemenet poistettuina, kolme kiloa rusinoita, 5 kiloa sokeria ja käymisaineet. Tulee varmasti terveellistä juotavaa ainakin 25 litraa. Muistuttanee jotain muscatel-tyyppistä. Rusinat sen tekevät.

Luumut huuhtelisin kiehuvalla vedellä ensin. Niissä on pinnassa jotain hiivan tapaista. Kai.




Terveellistäkö...?

Selibatia ei ole perinnöllistä.

Vierailija

Liekkö ainoatakaan ennakkotapausta että pelkästä kiljun teosta olisi tuomioo tullut, taannoin joku poliisi sanoi, että pontikankeittokin on katoavaa kansanperinnettä muutama tapaus vuosittain tulee ilmi.

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
Liittynyt6.9.2005
Metronomi
Kiljun teko.

Kiljun teoista tunnetuimmat ovat
- humala
- krapula
- ripuli

Kiljun vähemmän tunnettuja tekoja
- hengitystä raikastava vaikutus
- käytöksen sulavoittaminen

Jälkimmäiset edellyttävät kohtuukäyttöä.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Retvoorti
Seuraa 
Viestejä160
Liittynyt12.11.2013
Chair
Metronomi
Kiljun teko.

Kiljun teoista tunnetuimmat ovat
- humala
- krapula
- ripuli

Kiljun vähemmän tunnettuja tekoja
- hengitystä raikastava vaikutus
- käytöksen sulavoittaminen

Jälkimmäiset edellyttävät kohtuukäyttöä.


Ei nuo teosta johdu vaan ylettömästä juomisesta ripuli , tai mahan löysäksi meneminen on seurausta muunkin alkoholin pitkällisestä käytöstä, syöminen nääs tahtoo unohtua.

Selibatia ei ole perinnöllistä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat