Seuraa 
Viestejä45973

Tuli asia pohdittavaksi kun vesivaraajassa on lämmönsiirrin aurinkoenergiaa varten ja olen harkinnut energiakeräimiä hankkia katolle, niiden(nestekiertoisten) hyötysuhde on 30-40% luokkaa.
Onko aurinkopaneeli parempi hyötysuhteeltaan sähköenergian tuotossa kuin aurinkolämpökerääjä lämpöenergian tuotossa?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (9)

altitude
Tuli asia pohdittavaksi kun vesivaraajassa on lämmönsiirrin aurinkoenergiaa varten ja olen harkinnut energiakeräimiä hankkia katolle, niiden(nestekiertoisten) hyötysuhde on 30-40% luokkaa.
Onko aurinkopaneeli parempi hyötysuhteeltaan sähköenergian tuotossa kuin aurinkolämpökerääjä lämpöenergian tuotossa?

Aurinkopaneelin hyötysuhde on käytännössä alle 10%.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä87231

Milenkiintoinen energian varastointi.

Solar thermal record sees 97% conversion of sunlight into steam

Australian scientists are no strangers to world records for solar power. Back in 2014, the CSIRO created supercritical steam at the highest temperature and pressure, and in May this year, engineers at UNSW achieved 34.5 percent efficiency in directly converting sunlight to electricity. Now, scientists at the Australian National University (ANU) have managed a new record of 97 percent efficiency for converting sunlight into steam.

Unlike photovoltaic solar panels, which absorb sunlight and directly convert it into electricity, concentrating solar power (CSP) systems reflect sunlight from a wide area and focus it in on a small receiver. As that receiver heats up, water inside turns into steam, which drives a turbine to generate electricity. Rather than storing that power in potentially costly batteries, the thermal energy is stored in molten salts, so that water can be added to create steam (and subsequently electricity) long after the sun's gone down.

"Ultimately the work in this project is all about reducing the cost of concentrating solar thermal energy," says Pye. "Our aim is to get costs down to 12 cents per kilowatt-hour of electricity, so that this technology will be competitive. This new design could result in a 10 per cent reduction in the cost of solar thermal electricity. I'm optimistic that our technology can play a role in the grid, by helping to provide power at night without fossil fuel power stations running."

http://newatlas.com/solar-thermal-record-anu/45027/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Jos tarvitset lämpöä, ehdottomasti aurinkokeräimet. Hyötysuhde on parempi ja hinta edullisempi. Aurinkopaneeli on hyvä vain sähköntuotantoon.

Keijona
Seuraa 
Viestejä36044

Energian varastointi sähkönä vaikuttaisi olevan aina kallista. Mitähän sille kitkajarru projektille kuuluu, siitä tämä rekoista tuttu jarrusydeemi missä kitka lämmittää nesteen. Lämpö kun helpompi varastoida kuin sähkö. Varsinkin tuulimylly kitkajarru yhdistelmä voisi toimia hyvin  omakotitaloissa missä varaajat.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

lokki
Seuraa 
Viestejä6110

Aurinkokeräin tuottaa lämpöä tehokkaasti silloin, kun sitä ei tarvita. Kun kelit kylmenevät ja lämpöä oikeasti tarvitaan, ei tulekaan mitään. Aurinkosähköä tulee aina kun paistaa, mutta eihän sitäkään paljon silloin tule, kun eniten tarvittaisiin. Sähköä kuitenkin tarvitset kesälläkin ja ylijäämällä saat lämmitettyä käyttöveden.

Lämmönkeräimet vievät pinta-alaa katolla vain noin kolmanneksen sähköpaneeleihin nähden, mutta maksavat neliötä kohden moninkertaisesti. Jos tilaa katolla on vähän ja käyttöä lämpimälle vedelle kesällä, lämmönkeräimet kyllä kannattavat. Talven ne seisovat tyhjän panttina.

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä5373

Sähkön siirtomaksujen ja verojen nousun takia, jos löytää aurinkosähkölle käyttöä.

Lämmityspuolella samoin, viitekehys ratkaisee, E-luvun parantamiseen on edullisempiakin keinoja, ja se varmaan onnistuu paneeleillakin. Matalalämpöinen kiertovesi ei oikein istu kuin nykyaikaisimpiin lämmönjakotapoihin, puhumattakaan kaukolämmön kanssa samaan kytkettäessä. Asia selviää parhaiten mittailemalla lämpöjä pannuhuoneessa kuin kyselemällä täältä.

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä87231

Oulusta.

"Oulussa syntyi mullistava nanopinta

"Nanokalvoja aiotaan kokeilla kasvihuoneissa. Myös aurinkopaneelivalmistajat ovat kiinnostuneita.

Oululaisfyysikot ovat onnistuneet kehittämään kasvin lehteä muistuttavan 0,2 millimetrin vahvuisen polymeerimuovista valmistetun nanokalvon, jonka avulla aurinkopaneelin energiatuotto voi kasvaa jopa 17 prosenttia.

Aurinkopaneelin päälle kiinnitettävän kalvon avulla takaisinheijastus vähenee, jolloin paneelin energiantuotto kasvaa. Kalvokokeita on tehty myös Kiinassa Shanghain lähellä sijaitsevassa Anhuin teknillisessä yliopistossa, joka on meidän yhteistyökumppanimme”, kertoo professori Marko Huttula Oulun yliopistosta."

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/oulussa-syntyi-mullistava-nanopinta/k5...

Voisikohan vastaavaa pintaa käyttää näyttöjen heijastusten vähentämisessä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat