Seuraa 
Viestejä45973

Aloitan omalla unelmapuolueohjelmallani.

Viiden tähden liike

Talouden rakenne muutettava

Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi ylläpitää pelkän verotuksen keinoin, sillä se tappaa yrittäjyyden. Valtion on osallistuttava markkinoille entiseen malliin valtionyhtiöiden kautta, eli varsinkin kansallisomaisuuden ollessa kyseessä (metallit, metsä) on valtion otettava osaa markkinoille omien yhtiöiden ja liikelaitosten kautta. Valtiollinen kaivosyhtiö pystyyn vaikkapa Talvivaara kansallistamalla, ja Valmet takaisin rakentamaan jäänmurtajia arktista bisnestä vauhdittamaan.

Yksityisen sektorin harjoittama kuntien pumppaus lopetettava

Ennen kaikkea hankintapuolella on julkinen salaisuus, että yritykset lisäävät ns. "kuntalisän" investointien tarjouspyyntöihin. Ennen vanhaan kunnat rakennuttivat koulut jne. itse. Hankintalakia on uusittava siten, että paikallista voidaan suosia. Samalla TVH takaisin, eli Destia takaisin liikelaitokseksi.

Maahanmuutto alas

Työperäinen maahanmuutto on järjenköyhää, sillä työttömiä on omassakin maassa riittämiin. Työttömät töihin velvoitetyöllistämisen kautta, ja tätä keppiä käyttäen heidät saadaan hakeutumaan aloille, jotka työllistävät. Humanitaarista maahanmuuttoa voidaan harjoittaa (niillä on ihan oikeasti hätä), mutta velvoitteita alas (kiintiö viitensataan vuodessa) ja suositaan naisia ja lapsia.

Puolustusbudjettia ylös

Ennen kaikkea armeijalle pitäisi kehittää ns. "liukuva budjetti", eli kalustohankintojen osalta budjetti olisi suurempi, mikäli lelut ostetaan kotimaasta. Reservi 500 000:een ja 8kk palvelusaika takaisin, jolloin huonokuntoisille saadaan 2kk lisää aikaa hyppyyttää itsensä kuntoon. Samalla tulee mahdollistaa suojeluskuntatyyppinen vapaaehtoistoiminta.

Lähiruokaa suosittava

Maataloustukien pitäisi suosia pientiloja suurviljelmien ja -tilojen sijaan, samoin pitäisi tukea pienempiä elintarvikejalostamoita, jotta ruuantuotanto saadaan hajautettua.

Ympäristörajoituksia höllennettävä

Kaikenmoiset rikkidirektiivit, päästörajoitukset yms. ovat tehottomia, koska suuret pelaajat eivät niitä noudata. Päästöjen väheneminen toteutuu energiatehokkuuden myötä muutoinkin, koska energiapihimpi tuotanto on halvempaa ja luo päästöjä vähemmän. Tämähän nähtiin jo USA:n liikennepäästöjen pienentyessä, kun ihmiset alkoivat suosia vähempiruokaisia autoja.

Kotimainen energiantuotanto

Suomen tulee tuottaa energiaa siten, että päästään mahdollisimman suureen omavaraisuuteen, ja teollisuudelle saadaan halvempaa sähköä. Ydinvoimaa lisää, ja vesivoiman lisärakentamista säätövoimaksi. Samoin tulee käyttää haketta, jota saadaan metsänhoidon sivutuotteena. Hakevoimalat tulee hajasijoittaa maaseudun asukkaita työllistämään. Biodieselien yms. vaihtoehtoisten energiamuotojen kehittämistä tulee tukea ja kannustaa.

Presidentinvaltaa lisättävä

Koiviston rampauttamalle presidentti-instituutiolle pitää saada palautettua sen merkitys ja arvovalta. Presidentille takaisin mahdollisuus hajottaa eduskunta ja muodostaa hallitus, kausien rajoitus kolmeen. Loppuu tämä 4 vuoden syklillä hengittäminen, politiikkaan on saatava valtiomiesmäistä pitkäjänteisyyttä.

Vankilajärjestelmä ja rangaistuskäytäntö uusiksi

Suomeen täytyy säätää kovemmat tuomiot henki- ja pahoinpitelyrikoksista. Ennen vankeja oli pakkotöissä Pelsolla, miksei nykyään? Päin vastoin, vangeilla on lokoisat oltavat, paloittelusurmaajat karkaavat lomilla ja töistäkin maksetaan palkkaa!

EU:sta ja eurosta ulos

EU-jäsenyys tuottaa meille joka vuosi 500 miljoonan euron vahingon, puhumattakaan EU-säännöstelyn tuottamista välillisistä tappioista esimerkiksi kilpailulainsäädännön kohdalla. Euro taas on meille kivireki, tämäkin lama oltaisiin voitu hoitaa rahapoliittisin keinoin, kuten 90-luvulla. Lisäksi euron pelastamisen vuoksi tehdyt sitoumukset lauetessaan aiheuttavat meille miljardien vahingon.

Sivut

Kommentit (29)

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
HuuHaata
Sellainen puolue, joka rehellisesti myöntäisi: Emme me juuri mitään osaa, te kansalaiset osaatte joten tehkää paremmin kuin mihin me kuitenkaan pystyisimme.Harkitsisin tohon liittymistä.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
HuuHaata
Sellainen puolue, joka rehellisesti myöntäisi: Emme me juuri mitään osaa, te kansalaiset osaatte joten tehkää paremmin kuin mihin me kuitenkaan pystyisimme.

Tyhjän saa pyytämättäkin.

penni
Seuraa 
Viestejä5787

Jotta unelmapuolueen saisi aikaan, pitäisi koko valtiojärjestelmä uusia.

Ei niin voi olla että sekopäät, persut ja baarien miehet päättää.

Natsitohtori ja homotohtori vie teitä reppanoita kuin litran mittaa

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Jokaisen ihmisen unelmapuolue on sellainen joka kerää muilta rahaa ja antaa ne sinulle. Ja vain siitä politiikassa on kysymys; rahojen keräämisestä ihmisiltä ja niiden jakamisesta uudelleen.

penni
Seuraa 
Viestejä5787
mluluke
Jokaisen ihmisen unelmapuolue on sellainen joka kerää muilta rahaa ja antaa ne sinulle. Ja vain siitä politiikassa on kysymys; rahojen keräämisestä ihmisiltä ja niiden jakamisesta uudelleen.

Jokaisen ihmisen pitäisi äänestää henkilöä ja puoluetta joka ajaa hänen omaa asiaansa. Muu äänestäminen vinouttaa demokratiaa.

Natsitohtori ja homotohtori vie teitä reppanoita kuin litran mittaa

Toope
Seuraa 
Viestejä28116

Kiitän avauksesta.

Avausviestissä on joitakin hyviä pointteja, kuten energiaomavaraisempi Suomi, tiettyjen taloudenalojen, kuten kaivosteollisuuden hallinta valtion taholta sekä rikoslainsäädännön tarkistaminen.

Vaikka itse pidän kohtalaisen liberaalia taloutta hyvänä, ei kaikkea valtion omistusta ole järkevä yksityistää, eikä kaikkea valtion omistusta antaa markkinoille (kuten Norjan öljyvarat). On hyvä, jos valtiolla on perustuotannossa ja raaka-ainevarannoissa vahva asema, kaikkea ei tarvitse antaa markkinoiden varaan. Pienemmässä tuotannossa antaa sitten markkinoiden toimia vapaammin.

Nykyiset ydinvoimahankkeet ovat aiheellisia, ne takaavat hyvän energiansaannin pitkälle tulevaisuuteen. En järin luota tuohon turve- tms. voiman tulevaisuuteen enempää kuin tuulivoimaankaan. Uusiin energiamuotoihin ei kannata noin vain sitoutua, mutta niitä tulee tutkia.

Maahanmuuttopolitiikasta tuskin tarvitsee minun juuri sanoa, kun sitä aika lailla vastustan. Se ei Suomea hyödytä, siksi sitä ei tulisi aktiivisesti harjoittaa. Työperäiselle siirtolaisuudelle toki pitää antaa mahdollisuus, samoin kuin koulutusyhteistyölle eri maiden kanssa (ei tosin ilmaiseksi, kuten nykyään). Aktiivista maahanmuuttoa maamme ei todellakaan tarvitse, ellei se ole valikoitua.

Yleisemmin ottaen toki haluaisin pienempää valtiosektoria, koska mielestäni olemme kuristamassa Suomea ylisuuren verotuksen ja paisuneen julkisen sektorin vuoksi.
http://www.veronmaksajat.fi/tutkimuksetjatilastot/kansantaloudentunnuslu...
Nykyistä jossain määrin pienempi valtio antaisi elintilaa yritteliäisyydelle ja vähempi byrokratia ja holhous mahdollistaisivat paremmin yritteliäisyyttä. Sääntely on periaatteessa toki hyvä asia, mutta olemme Suomessa nostaneet sääntelyn tason aivan liian korkealle. Pienyrittäjyys tarvitsee vapauksia toimiakseen.

Kun en oikein EU:n unioniin usko, vaan pikemminkin kansallisvaltioiden talousliittoon, on vaikea tukea demareita tai kokoomusta, jotka ovat kovin sitoutuneet liittovaltiokäsitykseen. Tässä PS on enemmän oikeassa.

Ehkä ideaalini suomalaisesta puolueesta on konservatiivinen porvaripuolue, joka hakee arvomaailmaa PS:sta ja talouspolitiikkaa perinteisestä kokoomuslaisuudesta liberaaliudesta. Ikävä kyllä tällaista ei ole. Kokkarit ovat arvottomia ja PS liian sosialistinen/keskustalainen. Sosialismiin en ole koskaan uskonut, vaikka pääosin perusturva-ajatukset allekirjoitankin. Sosialistien tavoitteet vain yleisesti ottaen ovat jo toteutuneet. Taidan olla perinteinen konservatiivi, jolle ei sopivaa puoluetta oikein ole olemassa. Haluaisin arvokonservatiivisempaa linjaa nykyisen itsekeskeisyyteen ajautuneen liberalismin tilalle. Perhe, isänmaa, yhteisö, ennen yksilöä. Mutta kiihkoilematta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen.

Laittakaapas lapset yhtälailla sekavia ajatuksianne tänne, koska olisi oikeasti mielenkiintoista kuulla.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Edistyspuolue on ideologisesti aika lähellä omaani. Tosin unelmapuolueeni olisi sellainen, jolla olisi lisäksi mahdollisuuksia saada läpi ajamiaan asioita, joista tärkeimpänä olisi julkisen sektorin ja verotuksen pienentäminen alkuun vaikka n. neljäsosaan nykyisestä.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Tuki"puolue"

Ei osallistuisi varsinaiseen pääteksentekoon, mutta ottaisi kantaa aktiivisesti. Kannanotoissa ja osallistumisessa korostuisi asiantuntemus ja asioista perille pääsemisen pyrkimys.

Tukipuolue pyrkisi objektiivisuuteen, mutta jonkin verran erilaisiin napakoihin kannanottoihinkin. Tukipuolue olisi tarkoituksellisesti mahdollisimman heterogeeninen osanottajistoltaan.

Tukipuolue voisi olla jokin taho, koska se ei olisi edes varsinainen puolue. Mikähän olisi hyvä nimi?

Taholla olisi kaksi edistettävää yleisluontoista arvoa:

1) selviytyminen ja sopeutuminen (luonnon) reunaehtoihin eli kestävyys
2) mielekkääksi ja tarkoituksenmukaiseksi koettu elämä

Kaikkea muuta verrattaisiin noihin kahteen. Ei järkeä jatkuvuudessa, jos ei hohtoa. Ei järkeä mielekkyydessä jos se ei jatku. Näin siis tiivistetysti.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

routa
Seuraa 
Viestejä155
nuivanniemi
Aloitan omalla unelmapuolueohjelmallani.

Viiden tähden liike

Talouden rakenne muutettava

Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi ylläpitää pelkän verotuksen keinoin, sillä se tappaa yrittäjyyden. Valtion on osallistuttava markkinoille entiseen malliin valtionyhtiöiden kautta, eli varsinkin kansallisomaisuuden ollessa kyseessä (metallit, metsä) on valtion otettava osaa markkinoille omien yhtiöiden ja liikelaitosten kautta. Valtiollinen kaivosyhtiö pystyyn vaikkapa Talvivaara kansallistamalla, ja Valmet takaisin rakentamaan jäänmurtajia arktista bisnestä vauhdittamaan.

Yksityisen sektorin harjoittama kuntien pumppaus lopetettava

Ennen kaikkea hankintapuolella on julkinen salaisuus, että yritykset lisäävät ns. "kuntalisän" investointien tarjouspyyntöihin. Ennen vanhaan kunnat rakennuttivat koulut jne. itse. Hankintalakia on uusittava siten, että paikallista voidaan suosia. Samalla TVH takaisin, eli Destia takaisin liikelaitokseksi.

Maahanmuutto alas

Työperäinen maahanmuutto on järjenköyhää, sillä työttömiä on omassakin maassa riittämiin. Työttömät töihin velvoitetyöllistämisen kautta, ja tätä keppiä käyttäen heidät saadaan hakeutumaan aloille, jotka työllistävät. Humanitaarista maahanmuuttoa voidaan harjoittaa (niillä on ihan oikeasti hätä), mutta velvoitteita alas (kiintiö viitensataan vuodessa) ja suositaan naisia ja lapsia.

Puolustusbudjettia ylös

Ennen kaikkea armeijalle pitäisi kehittää ns. "liukuva budjetti", eli kalustohankintojen osalta budjetti olisi suurempi, mikäli lelut ostetaan kotimaasta. Reservi 500 000:een ja 8kk palvelusaika takaisin, jolloin huonokuntoisille saadaan 2kk lisää aikaa hyppyyttää itsensä kuntoon. Samalla tulee mahdollistaa suojeluskuntatyyppinen vapaaehtoistoiminta.

Lähiruokaa suosittava

Maataloustukien pitäisi suosia pientiloja suurviljelmien ja -tilojen sijaan, samoin pitäisi tukea pienempiä elintarvikejalostamoita, jotta ruuantuotanto saadaan hajautettua.

Ympäristörajoituksia höllennettävä

Kaikenmoiset rikkidirektiivit, päästörajoitukset yms. ovat tehottomia, koska suuret pelaajat eivät niitä noudata. Päästöjen väheneminen toteutuu energiatehokkuuden myötä muutoinkin, koska energiapihimpi tuotanto on halvempaa ja luo päästöjä vähemmän. Tämähän nähtiin jo USA:n liikennepäästöjen pienentyessä, kun ihmiset alkoivat suosia vähempiruokaisia autoja.

Kotimainen energiantuotanto

Suomen tulee tuottaa energiaa siten, että päästään mahdollisimman suureen omavaraisuuteen, ja teollisuudelle saadaan halvempaa sähköä. Ydinvoimaa lisää, ja vesivoiman lisärakentamista säätövoimaksi. Samoin tulee käyttää haketta, jota saadaan metsänhoidon sivutuotteena. Hakevoimalat tulee hajasijoittaa maaseudun asukkaita työllistämään. Biodieselien yms. vaihtoehtoisten energiamuotojen kehittämistä tulee tukea ja kannustaa.

Presidentinvaltaa lisättävä

Koiviston rampauttamalle presidentti-instituutiolle pitää saada palautettua sen merkitys ja arvovalta. Presidentille takaisin mahdollisuus hajottaa eduskunta ja muodostaa hallitus, kausien rajoitus kolmeen. Loppuu tämä 4 vuoden syklillä hengittäminen, politiikkaan on saatava valtiomiesmäistä pitkäjänteisyyttä.

Vankilajärjestelmä ja rangaistuskäytäntö uusiksi

Suomeen täytyy säätää kovemmat tuomiot henki- ja pahoinpitelyrikoksista. Ennen vankeja oli pakkotöissä Pelsolla, miksei nykyään? Päin vastoin, vangeilla on lokoisat oltavat, paloittelusurmaajat karkaavat lomilla ja töistäkin maksetaan palkkaa!

EU:sta ja eurosta ulos

EU-jäsenyys tuottaa meille joka vuosi 500 miljoonan euron vahingon, puhumattakaan EU-säännöstelyn tuottamista välillisistä tappioista esimerkiksi kilpailulainsäädännön kohdalla. Euro taas on meille kivireki, tämäkin lama oltaisiin voitu hoitaa rahapoliittisin keinoin, kuten 90-luvulla. Lisäksi euron pelastamisen vuoksi tehdyt sitoumukset lauetessaan aiheuttavat meille miljardien vahingon.


Nostalgia-puolueelta tuo pikemminkin kuulostaa. Veisi meidät takaisin Onnen Maahan, jossa TVH taas rakentaisi teitä, pienviljely olisi kunniassaan ja vahva presidentti isällisesti ohjaisi valtiolaivaa. Suojeluskunta taas äkseeraisi. Eikä ulkomaalaisista tietoakaan. Maitolaiturit ja YYA-sopimus enää puuttuisivat.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
penni
mluluke
Jokaisen ihmisen unelmapuolue on sellainen joka kerää muilta rahaa ja antaa ne sinulle. Ja vain siitä politiikassa on kysymys; rahojen keräämisestä ihmisiltä ja niiden jakamisesta uudelleen.

Jokaisen ihmisen pitäisi äänestää henkilöä ja puoluetta joka ajaa hänen omaa asiaansa. Muu äänestäminen vinouttaa demokratiaa.Ennen viime kunnallisvaaleja törmäsin SDP:n vaalipoppooseen ass-marketin pihalla ja
siinä kun halusivat lätistä niin kysyinpä :

-Mites se rasismi siellä teidän puolueessa?

-Meidän puolueessa ei ole rasismia eikä ihmisvihaa,blaa blaa...

-No mitäs puoluetta kannattaisi sitten sellaisen ihmisen äänestää jolle
rasismi on tärkeä ja edistämisen arvoinen asia?

-?????

-Kertokaa nyt missä puolueessa niitä rasisteja on niin päästään äänestämään?

-???

Vastausta ei tullut,joten menin ass-markettiin ostamaan broilerin rintafilettä ja leikkopapuja
demareitten edelleen seistessä liput ja laput käsissään marketin pihalla...

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Toope
Seuraa 
Viestejä28116
mskomu
Edistyspuolue on ideologisesti aika lähellä omaani. Tosin unelmapuolueeni olisi sellainen, jolla olisi lisäksi mahdollisuuksia saada läpi ajamiaan asioita, joista tärkeimpänä olisi julkisen sektorin ja verotuksen pienentäminen alkuun vaikka n. neljäsosaan nykyisestä.

Tuo kyllä kuulostaa aika rajulta liberaalipuolueelta. Yhteiskunnan pienentäminen neljännekseen on varsin radikaalia, vaikka itsekin sen pienentämistä haluaisin. Huomattavasti vähemmän tosin, hylkäämättä mm. perusturvaa ja julkista terveydenhuoltoa. Epärealistista haihattelua tuollainen.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Vihreät, vasemmisto ja kokoomus palaisivat juurilleen, ja löisivät hynttyyt yhteen. Kai tämä jonkinmoista nostalgista impivaaralaista persuilua. Vihreät nykymokutuksen ja muun hörhöilyn sijaan keskittyisivät ympäristöasioihin, vasemmisto ja kokoomus tasapainottelisivat talousasioissa löytääkseen optimin hyvinvointiyhteiskunnan ja täydellisen yrittäjäystävällisyyden välillä. Demarit ja kepu suhmuroikoon ja keksiköön mukatyöllistämisiään omin rahoin.

Xornor
Seuraa 
Viestejä44

Puolue joka pyrkisi minimoimaan vaikutusvaltansa vain aivan välttämättömiin valtion toimintoihin. Edistyspuolue joissain suhteessa on tällä hetkellä ehkä kiinnostavin. Tosin siinäkin piirissä vilahtelee outoa sosialismia siellä täällä.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Reisille homma kuitenkin menee niin kauan kuin päättämässä ovat työhön soveltumattomat ja kouluttautumattomat henkilöt. Juuri tämän vuoksi täällä ei koskaan toimisi Sveitsin malli jossa kansa äänestää lähes joka asiasta.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Kerroin itse Tuki"puolueesta". Sen ongelma asiantuntevana ja oikeellisuuteen pyrkivänä raatina olisi siinä, ettei sillä olisi oikeaa vastuuta. Keskusteluun, keskustelun avauksiin ja arviointeihin liittyy valtaa ja vallankäyttöä. Miten täysin vapaana oleva taho voisi olla vakuttava ja samalla itse täysin irtonainen. Mutta hei, tätähän media käytännössä on!

Minusta tarvitaan ehkä jokin heittolas, jota ei maanpäällisyys sido samalla tapaa kuin niitä toisia. Onhan ihmisessä itessäänkin haihatteleva puoli ja se yhteys, joka pitää maan pinnalla. Jos vain jotenkin klaarattaisiin tuo eriintyminen, joka on luonteeltaan kovin perustavaa laatua oleva.

Mitä sanot?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

salai
Seuraa 
Viestejä8209
DedMoroz
Tässä enää unelmoimaan, musta rkp on just hyvä puolue.

Vielä parempi olisi somalien valloittama PerSu:t. Vai pitääkö jäsenhakemuksiin laittaa naamakuva mukaan?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204
salai
Vielä parempi olisi somalien valloittama PerSu:t. Vai pitääkö jäsenhakemuksiin laittaa naamakuva mukaan?

Plankkia naamaan ja moppi päähän, eikös se sillä hoidu?

Ja jos osaa samalla hokea "jou-jou-män" ja hosua sormieleitä, niin pääsee viel räppäriksikin
Siinä kuule vaalirahasto karttuu, ja kohta huomaa olevansa eduskunnassa, niin kuin Mikko Alatalo.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Muutamia asioita:

1) Kaikki infra (Liikenneverkot,tietoliikenneverkot,sähköverkot jne.) valtion haltuun.

2) Kunnat muuttuvat pelkästään ns.kotikunniksi.Tilalle suuremmat valtion hallitsemat läänit jotka huolehtivat palveluista.Kunnallisvero poistuu ja sulautuu valtion tuloveroon.Verotus myös yksinkertaistuu ,koska on vain yksi vero.Samoin monimutkaiset erilaiset valtionosuusjärjestelmät ym. kuntien väliset kompensaatiot poistuvat.Hallinnon sijaan keskitytään suorittavan tason hoitamiseen julkisella puolella.Myös kunnallishallinto poistuu ja maan hallinto voidaan jakaa järkevän kokoisiin yksiköihin.Terveydenhuollon järjestäminen helpottuu kun rahoitus muuttuu yksikanavaiseksi.Lisäksi palvelut muuttuvat tasa-arvoisemmiksi.

3)Varallisuusvero palautetaan.

4)Pääomavero muutetaan jyrkemmin progressiiviseksi ja sitä nostetaan.

5)Eläkekatto voimaan.

6) Irtisanoville voitollisille yrityksille ylimääräinen työttömyysvero jolla kompensoidaan valtiolle aiheutuvia kuluja turhista osakevoittojen saamiseksi tehdyistä irtisanomisista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat