Seuraa 
Viestejä9265

Aloin miettimään mitä vaatisi näytöltä, jotta se voisi toimia eräänlaisena valeikkunana seinällä. Maisema joka siitä näkyisi, voisi olla mitä vain, mutta varsinainen ongelma olisi se kun ihminen kävelisi näytön äärellä, pitäisi kuvan muuttua oikeassa perspektiivissä. Jos katsojia on useita, ei ole muuta keinoa, kuin että näyttö pystyy näyttämään eri kuvaa eri suuntiin. Samalla tietenkin toteutuu ikään kuin sivutuotteena 3D joka ei vaadi laseja. Muistaakseni luin tämän vuoden puolella että joku kehittelee tuollaista ideaa. Vai oliko se jo toteutetukin? Mutta siinä oli pointtina kaiketi vain tuon 3D:n luominen, ilman laseja katsottavaksi ja hyvin laajalta katselukulmalta.

Siis vähän samaan tapaan kuin hologrammikin näkyy eri suuntiin erilaisena, mutta tuo näyttäisi videokuvaa eri suuntiin erilaisena..

Olisi hienoa kun voisi asuntoihin laittaa tuollaisia näyttöjä seinille ja aina yhdellä klikkauksella selata maisemavaihtoehtoja. Näyttäisi niinkuin oikeasti katsoisi ikkunasta ulos elävää maisemaa, vaikka se oikeasti olisi vain näyttö. Eiköhän tulevaisuudessa näitä tule olemaan, aika varma siitä olen. Jos omistaisin näyttöfirman niin alkaisin jo panostaa tuollaiseen teknologiaan.

Luin hologrammista ja ilmeisesti parallaksi ilmiönä liittyy siihen mitä ajoin takaa tuossa näyttöhommelissa.

くそっ!

Kommentit (6)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä63045

"What do the late Tupac Shakur and Swedish pop group ABBA have in common? Seems like not much. But thanks to virtual reality, that’s changing.

In a statement posted to Instagram on Friday, ABBA confirmed a “virtual tour” — one that was originally announced in October 2016.

The group also announced the release of the first new material since 1982. It seems like plans for the virtual tour inspired them to record a couple of new tracks on top of it.

The future of live concerts promises to be vastly different than what we’re used to. Soon, holograms and giant screens will replace live performers, making you wonder why you got a ticket in the first place."

https://futurism.com/abba-virtual-hologram/ .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä63045

"Tutkijoiden kehittämä laite siirtää kolmi­ulotteisen hahmon vaikka tuhansien kilometrien päähän ja voi mullistaa video­kokoukset

TeleHuman 2:n kamerat siirtävät koko ihmisen kehon digitaalisena kuvana vaikka tuhansien kilometrien päähän."

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005660849.html .

Etuna ainakin se ettei lihaa ja läskejä tavitsisi lennätellä ympäri maailmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

No just. Ihan kuin puhelin ei riittäisi, ja jos ei riitä, niin on parempi olla paikanpäällä kuin esittää olevansa.

Tossa yhdistyy vain molempien vaihtoehtojen huonot puolet. Jos ei niitä ymmärrä, tuskin koskaan tulee koko laitetta näkemäänkään.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä63045

Merlin kirjoitti:
No just. Ihan kuin puhelin ei riittäisi,
Ei ole kukaan kieltänyt koko juttua lukemasta.

”Kasvotusten siirtyy paljon tietoa, joka ei ole sanallista”, perustelee keksintöä Vertegaal, joka johtaa Queen'sin yliopiston Media Labia.

”Tätä tietoa menetetään tavallisessa keskustelussa verkossa, vaikka käytössä olisi kameroita. Käyttäjä kaipaa eleitä, ilmeitä ja katseyhteyttä. Ne tuovat tapaamiseen vivahteita, tunteita ja empatiaa.”

Telekokoukset voivat muuttua, koska neuvottelija erottaa katseen ja siksi yhteys tuntuu aidommalta. Myös vuoropuhelu onnistuu helpommin, koska osallistuja tietää, milloin on hänen vuoronsa puhua.

”TeleHuman 2 voi tarjota näitä puuttuvia osia etäneuvotteluihin. Samaa tasoa ei saavuteta millään Skype-yhteydellä tai muulla näköpuhelimen yhteydellä”, sanoo Vertegaal."

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005660849.html .

Vierailija

Olen havainnut että jos haluaa saada asioita menemään perille niin face-to-face on huomattavasti kätevämpi kuin puhelimessa tai internetissä sönköttäminen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat