Seuraa 
Viestejä6081

Uusi videokoodekki joka lupailee kymmenen hyvää ja nipun neitsyitä kaupantekijäisiksi. Tiedä sitten, koska ilmaantuvat ensimmäiset ko. kodekkia käyttävät kamerat markkinoille mutta näyttää sangen vallankumoukselliselta nytkähdykseltä eteenpäin:

http://www.eoshd.com/content/11534/new-h-265-codec-test-prores-4444-qual...

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (7)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Käytän xvid.avi kaikessa mahdollisessa.

Just tässä katsoin jotain jollain "hienolla ja hyvällä" koodekilla ja kun hyppäsin eteenpäin, kesti 19 sekuntia ennen kuin lähti taas rullaamaan. Ei ole esim tekstityksessä tai leikkauksessa hermolepoa semmoinen. Siksi toisekseen noilla hienoilla ja hyvillä on niin iso bittivirta melkistä aina, ettei vähävirtasten näytönohjain pysy perässä. Lisäksi tekstien ajastus tökkii usein.

Eli yök.

- Ubi bene, ibi patria -

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Miten näytönohjain liittyy tuohon?

Dekooderipiiri tai prossu ovat ratkaisevassa asemassa.

x265 projekti on ollut jonkin aikaa käynnissä. Hyödyntävät siinä jonkin verran x264-koodia. Goglen VP9 pesee jo x264 selkeästi Youtubelaadussa. Saapa nähdä, kumpi voittaa.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muisti pettää
Seuraa 
Viestejä89

Työn puolesta joutuu näiden kodekkien kanssa tappelemaan turhankin usein. Asiakkaalle pitäisi saada parhainta mahdollista laatua, pieneen tilaan, kenties nettiin ja siten että se toimisi mahdollisimman monella eri koneella - joissa on eri ohjelmia ja kodekkeja asennettuna eräsäännöllisen säännöllisesti. Edes VLC:n and mediaplayer classicin pistäminen mukaan ei poista ongelmia.

Pakko myöntää että en edes itse ole aina perillä mitä kannataisi käyttää edes omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Bugeja on eri ohjelmisa / kodekeissa niin ihmeellisissä paikoissa että usko koko homman mielekkyyteen on välillä vaakalaudalla. Ääni editoinnin jälkeen muutaman sekunnin kymmenyksen epäsynkassa tai ikävä palikoituminen keskellä otosta. Silti toivotan H.265:n tervetulleeksi, jo sen tilaa säästävän ominaisuuden vuoksi. Laadun kanssa pelleilyssä menee hermot, mutta ainakin tilansäästö on helppo huomata... täytyy varmaan päivittää tietoja vaikka doom9.org tai vastaavassa paikassa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Tässähän suurin ilo ja hyöty tulee kun kuvataan H.265 -muodossa jolloin muistikorttien ei tarvitse olla teran kokoisia.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
idiotus
Miten näytönohjain liittyy tuohon?

Dekooderipiiri tai prossu ovat ratkaisevassa asemassa.
Tehokkaalla pakkauksella on se seuraus, että kun tilaa riittää, bittivirtaa/resoa kasvatetaan
ja vähävirtasten suorittimien kyvyt loppuu kesken. Ei siinä mitään jos vääntöä riittää, mutta itselläkin on varsin vaatimattomia laitteita mm. mökillä, matkoilla, jne. joilla ei näy kuin nytkähtelevää pikselipuuroa tai sitäkin suuremmalla bittivirralla jäätyy koko systeemi.

Tämäkin jolla kirjoittelen tätä oli kai 200€ pintaan keväällä kun viimeiset miniläppärit keräsin Suomen markkinoilta. Joku puhelimen prossu ja integroitu näytönohjain. Nyt juuri, kun kirjoitan, katson samalla 40 minuutin n. 350 Mt xvid.avi videota resolla 624x350 23,97 frame, bittivirta luokkaa 1000-1500kb/s VLC.llä jolla kuva sovitettu TV.n plasmanäytölle resolla 800x600 16 bittinen. Jos olisin ladannut esim 2000 kb/s keskimääräisellä bittivirralla olevan matroskan tms., kuva olisi pikselipuuroa ja varsinkin sivuttaispanoroinnissa jumittuisi kokonaan. Tuo omalaatuinen kuvasuhderistiriita syö tehoa, mutta ei kovin paljon. Ongelma johtuu siitä, että TV on destandardi laite. Sillä taas on se ajatus, että pystyy katsomaan kaikkia kuvasuhteita 16:9 kokonäytöltä ilman isompaa kikkailua. Samaan tyyliin kuin VGA ja SVGA dataprojektorissa ikään. Eli siis asetetaan VLC.n formaatiksi 3:4 jolloin kaikki kuvasuhteet näkyvät 16:9 kokonäytössä ilman leikkautumista.

Luin yo. ja totesin, että ei. En osaa selittää paremmin.

Se, jos koodekkia käytetään striimissä ei olekaan ongelma koska bittivirrat ovat silloin pieniä volyymiltaan koska verkko kuormittuisi. Striimeissä nämä kehittyneet koodekit ovat toki paikallaan koska samalla kaistalla saadaan enemmän siirtokapasiteettia.

Sivulauseessa totean kuitenkin, että verkot laahaavat kulutuksen perässä eikä koodekkeja voi venyttää loputtomiin. Jokin p2p tapainen on siis jossain vaiheessa joka tapauksessa otettava mm netti-TV-toiminnassa käytöön laajemmassa mittakaavassa, mutta se vaatii kv. yhteistyötä jotta säädäntö..

- Ubi bene, ibi patria -

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Jos olen oikein ymmärtänyt, ei tämän H.265:sen idea ole ollakkaan piraattileffojen uusi koodekki vaan nyt puhutaan kuvaamista mullistavasta koodekista. Tällä päästään järjellisen bittivirran omaavaan tallennukseen jossa hukataan mahdollisimman vähän informaatiota. Tätä on verrattu peräti ProRes 4.4.4 -muotoon ja ne jotka ovat tuota editoineet, tietävät kuinka raskasta se on.
Tietenkin myös H.265 tulee olemaan raskas, mutta sitä varten koneet kehittyvät.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Max Kalba
Seuraa 
Viestejä1020

"Companies like AMD and Nvidia will likely integrate H.265 decode capabilities in fairly short order, though we may see features added as new components of the specification are developed."

Onhan tuo aika tehokas. 4K telkkarin vakiovaruste:

"Repeated quality comparison tests have demonstrated that H.265 reduces file size by roughly 39-44% at the same quality compared to H.264. This figure can change dramatically depending on how quality control is measured. In subjective viewing tests, subjects reported HEVC’s quality was equal to or greater than H.264′s with a bitrate reduction of 51-74%."

http://www.extremetech.com/extreme/1470 ... r-in-uhdtv

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat