Seuraa 
Viestejä739

Mielestäni sähkötupakka nikotiininesteellä, on huomattavasti harmittomampi vaihtoehto, kuin tavallinen tupakka, mitä mieltä olet asiasta?

Sivut

Kommentit (42)

Jep, samaa mieltä.
Mielelläni siirtyisin siihen ja jättäisin nää syöpäkääryleet, mutta turhan hankalaksi on tehty sekä vekottimen että nikotiininesteiden hankinta. IMO samanasteista korvaushoitoahan se olis kuin purkat ja laastarit. Monen olen jopa kuullut onnistuneen sen avulla tyyten vierottautumaan nikotiinista.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Polttelen parasta aikaa sähkötupakkaa. Miksi nikotiinistä pitäisi päästä eroon? Sähkötupakasta sitä varmaan saa enemmänkin, kuin tavallisesta. Tulee tupruteltua vähän väliä, ja saahan niitä nikotiininesteitä eri vahvuisina. Olen siirtynyt alun 24mg:sta 16:een mg. Höyrystimet ovat luku sinänsä, tahtovat mennä vähänväliä rikki. Kaikki eivät toimi uutenakaan. Sähkötupakkavermeiden osto ei ole sen kummempaa, kuin muutenkaan nettikaupoissa. Toki nikotiininesteet Briteistä joutuu maksamaan kortilla.

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Tuosta sähkötupakan vaarallisuudesta on eri käsityksiä. Telkkarissa eräs lääkäri sanoi tavallisesta tupakasta että: "sen vaikutuset me tunnetaan." Mutta sähkötupakasta taas että se on hyppy 12.kerroksen katolta tuntemattomaan. Minua anestesialääkäri kehoitti siirtymään takaisin sähkötupakkaan, kun olin siihen välillä kyllästynyt ja polttelin taas sätkiä. Lääkäreistä tietääkseni ainakin Claes Andersson on sähkötupakan käyttäjä.

Lierikki Riikonen

polle8
Seuraa 
Viestejä120

Sähkötupakka on taas yksi tämän päivän vouhotuksia. Olen kyllä kuullut joidenkin onnistuneen niiden avulla lopettamaan tupakoinnin, minun kohdallani ei toiminut. Hankin niitä kaikkiaan kolme kappaletta, kaikki erilaisia, mikään niistä ei toiminut. Ensimmäisestä ei tullut savuja sinne päinkään kuin savukkeesta, toisen akku lakkasi latautumasta parin päivän käytön jälkeen ja viimeisestä lakkasi savu nousemasta ensimmäisen tankkauksen jälkeen. Pitäisi olla tällaisen sonnan myynnin kieltävä laki. Lopulta olin niin kyrpiintynyt näihin vehkeisiin, että lopetin tupakoinnin ilman niitä n. 3 kk sitten lääkärin ja Champixin avulla.

offmind
Seuraa 
Viestejä19727
MrKAT

Uusimmassa Scientific American:ssa on sähkötupakasta ja siinä sanottiin että siitä lähtee lukemattomia karsinogeenisiä yhdisteitä (siis aih. syöpää) ja päälle tulee vielä metallihiukkasia, myös keuhkoihin.

Vastaavasti sähkötupakka on (luultavasti) tehokkain tapa vierottua eroon nikotiiniriippuvuudesta. Eihän myrkyllisten höyryjen hengittäminen mitenkään voi olla terveellistä, mutta sehän ei vielä tarkoita sitä, että sellainen ei olisi kuitenkin vähemmän vahingollista kuin perinteisen tupakin kärryyttäminen.

Ja onko kukaan vielä koskaan keksinyt marmattaa passiivisesta sähköisestä tupakoinnista tai parveke-sähkötupakoinnista

http://io9.com/smoking-e-cigarettes-is-a-surprisingly-effective-way-to-1579162924

New research shows that smokers who are trying to quit are 60% more likely to succeed if they switch to e-cigarettes compared to those who use willpower alone or try nicotine replacement therapies, such as patches or gum.

The results, which are set to appear in the science journal Addiction, were based on a survey of almost 6,000 smokers over a five year period.

(...)

Electronic cigarettes are essentially a nicotine delivery mechanism that contains no tobacco. The jury's still out on the longterm health impacts of e-cigarettes, but preliminary results have shown that the nicotine-laced vapor generated by an electronic cigarette promotes the development of cancer in certain types of human cells much in the same way that tobacco smoke does. But how this compares to the tobacco in conventional cigarettes (or other carcinogens in our environment, like the charred crust of a grilled steak), is still not known.

 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Käyttäjä2936
Seuraa 
Viestejä2

Sähkötupakasta on lukuisia tutkimuksia nykypäivänä ja monia huonoja tuskimuksia mahtuu myös joukkoon ja osa myös tupakkayhtiöiden maksamina. Oli mikä tahansa uutinen, niin tulee tietää se, että kaikkea ei kannata kuitenkaan uskoa mitä ensimmäisenä eteen tulee. Itsellä on vuosien kokemus alalta ja voin todeta, että ei se sähkötupakkakaan ole terveellistä kuitenkaan, mutta paljon terveellisempää kuin tupakka ja siinä on jopa yli 4000 eri myrkkyä vähemmän kuin tässä analogisessa mallissa. Lisätietoa saa kysymällä https://www.vaperoom.fi/ ja http://vapers.fi/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Mikä juttu tää taas on?

http://www.hs.fi/tiede/art-2000005252699.html

Sähkötupakka voi vaurioittaa dna:ta yhtä paljon kuin tavallinen savuke

Otetaan siis kolme karsinogeenia ja sanotaan että niitä on jopa enemmän kuin normikessussa? Entä terva? Entä ne mainostetut 4000 tunnetusti syöpää aiheuttavaa kemikaalia? Entä se palonestoaine jota lisättiin jokunen vuosi sitten?

Ja sitten kun katsoo artikkelia josta artikkeli oli apinoitu:

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-06/uoc-epa060917.php

Siellä jankataan miljoona kertaa käytetystä tekniikasta, mutta kertaakaan ei mainita mitä karsinogeeneja mitattiin. 

Ja sitten lyhennelmään:

A novel, automated, low cost, three-dimensional (3-D) printed microfluidic array was developed to detect DNA damage from metabolites of chemicals in environmental samples. The electrochemiluminescent (ECL) detection platform incorporates layer-by-layer (LbL) assembled films of microsomal enzymes, DNA and an ECL-emitting ruthenium metallopolymer in ∼10 nm deep microwells. Liquid samples are introduced into the array, metabolized by the human enzymes, products react with DNA if possible, and DNA damage is detected by ECL with a camera. Measurements of relative DNA damage by the array assess the genotoxic potential of the samples. The array analyzes three samples simultaneously in 5 min. Measurement of cigarette and e-cigarette smoke extracts and polluted water samples was used to establish proof of concept. Potentially genotoxic reactions from e-cigarette vapor similar to smoke from conventional cigarettes were demonstrated. Untreated wastewater showed a high genotoxic potential compared to negligible values for treated wastewater from a pollution control treatment plant. Reactivity of chemicals known to produce high rates of metabolite-related DNA damage were measured, and array results for environmental samples were expressed in terms of equivalent responses from these standards to assess severity of possible DNA damage. Genotoxic assessment of wastewater samples during processing also highlighted future on-site monitoring applications.

Siis täh? Tietenkään en pääse lukemaan että mitäs vittua tässä nyt testattiin ja millä metodologialla. Olis aika kiva tietää, jotta voisi jotenkin suhtautua asiaan.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Formaldehyde and acrolein yields for one device exceeded both the yield from combustible cigarettes (20 per day) and the OSHA limit at the maximum power level tested, produced formaldehyde almost 10 times the OSHA workplace exposure limit. However, three of the five devices studied yielded less formaldehyde, acetaldehyde, and acrolein than delivered by combustible cigarettes and also less than an 8-h occupation exposure limit.

Effect of variable power levels on the yield of total aerosol mass and formation of aldehydes in e-cigarette aerosols

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230015301549

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Sähkörööki (3ml) 0.05 μg, 0.03 μg and <0.02 μg respectively
Aski röökiä 1.5 mg for formaldehyde, 10 mg for acetaldehyde, and 1.5 mg for acrolein.

Otin pohjalukemat, sillä yksi sähkörööki antoi ihmeellisen korkeat tulokset, josta kerrotaan paperissa tarkemmin, ja koska nykyään ainakin itse käytän 220 asetettua lämpötilaa, jonka laite mittaa ohmin tuhannesosien tarkkuudella monta kertaa sekunnissa. 

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Tää on nyt toka aivan älyvapaa tutkimus jonka Hesari tietääkseni julkaisee. Vaan adressista ei ole mainittu mitään, eikä parempilaatuisesta tutkimuksesta myöskään. Tuolla sanotaan seuraavaa:

The findings are unreliable in the sense intended in the Retractions Guidelines of the Committee on Publication Ethics, of which the New England Journal is a member. The authors' reply to a critical letter did not provide a convincing defence of their research and conclusions [2]. Cigarette smokers face high risks of disease and premature death. It is essential that they are provided with valid, well-founded information about the options available to them to stop smoking or to cut down, including switching to e-cigarettes. Misleading information about risks of ecigarettes may adversely influence choices made by smokers in a way that may harm their health. There is, therefore, an especially strong ethical imperative to measure and report risks associated with e-cigarettes with great care.

Onko tämä nyt sitä helvetin 'journalistista mediaa' josta juuri paasattiin rinta rottingilla?

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Muutenkin näitä Hesarin asiantuntijoita ei voi kyllä hyvällä omatunnolla sanoa sellaisiksi. Vaikkapa tämä milleniaali-asiantuntija vai mikä helvetti nyt onkaan. Ei sellaista ole olemassakaan, kuin milleniaalit. Ja muutenkin kyseinen nainen on kotiäiti - sinänsä väheksymättä - joka lähinnä juttelee kavereiden kanssa mitä ois ihan sika ihquu ostaa.

Näitä tapauksia on lähes päivittäin. Oikeastaan lähes aina kun luen sanan asiantuntija, nousee karvat pystyyn.

Toinen hyvä esimerkki on tämä jakinmaitokahvi. Eissaatana. Jätkä kävi jossain köyhyysrajan toisella puolella ja ihmetteli miten kaikki on niin laihoja ja päätteli että se on varmaan toi jakinmaito, kun ei ne muutakaan vedä. No ei kai kun ei ole muuta kuin jakinpaskalla lämmitettyä jakinmaitoa ja nahkaa.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

1_Turtsa
Seuraa 
Viestejä1786

MrKAT kirjoitti:
Uusimmassa Scientific American:ssa on sähkötupakasta ja siinä sanottiin että siitä lähtee lukemattomia karsinogeenisiä yhdisteitä (siis aih. syöpää) ja päälle tulee vielä metallihiukkasia, myös keuhkoihin.

 

Mutta mitäpä tieteellä olisi tekemistä tunnepohjaisessa addiktien kouhotuksessa? Antaa porukan imeä sähköpeukaloitaan, sen parempi mitä enemmän, sillä se on yksi tapa vähentää tyhmiä maan päältä. Kysehän ei ole mistään muusta kuin addiktion ylläpitämisestä, koska nämä ihmiset ovat liian heikkoja lopettamaan, ja kyllin tyhmiä jatkamaan itsetuhoista pelleilyään. Suodaan se heille, jolloin pääsemme heistä nopeammin.

Tupakkaa on tutkittu vuosikymmeniä, eikä vieläkään tiedetä sen kaikkia negatiivisia terveysvaikutuksia. Sähkötupakkaa on tutkittu alle kymmenen vuotta, ja koko ajan tulee esiin uusia negatiivisia vaikutuksia. Ei mitään väliä, sillä se on terveellisempää kuin tupakka..no, jos lopputulema on ennenaikainen kuolema syöpään, mitä väliä kumpi sen aiheuttaa? Niin..Kyse on vain siitä että tupakasta tietää että se aiheuttaa syöpää, ja tätä toista vaihtoehtoa ei ole tutkittu loppuun.

Mitä olen itse tutkimuksia lukenut, niistä voi vetää seuraavat johtopäätökset: Sähkötupakan vaarattomuus on markkinamiesten luoma illuusio, jolla höynäytetään älyltänsä vajavaisia. Sähkötupakka toimii käytännössä niin, että se höyrystää käytetyn myrk..nesteen sellaiseen pisarakokoon, että se menee suoraa keuhkorakkulaan kuin luoti. Ongelma tässä on se että keuhkon syövät johtuvat keuhkorakkuloiden ärsytyksestä erilaisia kemikaaleja käyttäen. Jos halutaan annostella karsinogeeneja, on vaikea keksiä parempaa keinoa kuin tämä. Tässähän tykitetään pskaa elimistöön ohittaen tehokkaasti kehon kaikki suojamekanismit ja osutaan rajapintaan joka siirtää happea & kaiken muun suoraan verenkiertoon.

Nesteet, niiden puhtaus ja laatu? Te uskotten niissä olevan sen mitä myyjä sanoo niissä olevan, koska teillä ei ole mitään keinoa tietää mitä niissä todella on. Miksi savukkeista löytyy 5000 eri kemikaalia ja yhdistettä? Koska bisnes. Sama bisnes joka saa rahaa siitä, että sillä nesteellä jota imppaatte on mahdollisimman hurja kate. Kate syntyy siitä että valmistuskustannukset pidetään alhaalla, eli pullotetaan halvinta paskaa mitä rahalla saa, ja myydään kalliilla. Toisin sanoen niitä nesteitä tehdään hikipajoissa pitkin aasiaa, ettekä koskaan voi tietää mikä niiden faktinen sisältö on. Pullottaja ostaa sieltä mistä halvalla saa, myyjät vaihtuvat koska aina löytyy joku joka lirauttaa enemmän kusta joukkoon ja myy litkunsa halvemmalla. Sitten nesteille laitetaan söpö pikku etiketti ja aine myydään niille jotka ovat kyllin tyhmiä sitä höyrystämään.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä14509

Unohdat tyystin mainita, että tupakoitsijat, ja sen puoleen muittenkin päihteitten suurkuluttajat kuluttavat verovaroin kerättyä ns. terveyshuoltokassaa huomattavasti terveitä elämäntapoja noudattavia enemmän, kun väistämättä lopulta sairastuvat - mitenkä olisi, jos määrättäisiin oikein lailla, että todistetusti esim. tupakanpolton aiheuttamasta vaivasta ei enää saisi hoitoja kattamaan mitään Kelakorvauksia?

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä14509

Edellinen avautumiseni siis vastauksena 1605 esittämää koskien, jossa toteaa kutakuinkin että antaa maailman tyhmimmään ihmisaineksen kuolla addiktioittensa aiheuttamiin.
Einstein veti röökiä koko aikuiselämänsä ajan.

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Käyttäjä1605 kirjoitti:
MrKAT kirjoitti:
Uusimmassa Scientific American:ssa on sähkötupakasta ja siinä sanottiin että siitä lähtee lukemattomia karsinogeenisiä yhdisteitä (siis aih. syöpää) ja päälle tulee vielä metallihiukkasia, myös keuhkoihin.

 

Mutta mitäpä tieteellä olisi tekemistä tunnepohjaisessa addiktien kouhotuksessa? Antaa porukan imeä sähköpeukaloitaan, sen parempi mitä enemmän, sillä se on yksi tapa vähentää tyhmiä maan päältä. Kysehän ei ole mistään muusta kuin addiktion ylläpitämisestä, koska nämä ihmiset ovat liian heikkoja lopettamaan, ja kyllin tyhmiä jatkamaan itsetuhoista pelleilyään. Suodaan se heille, jolloin pääsemme heistä nopeammin.

Tupakkaa on tutkittu vuosikymmeniä, eikä vieläkään tiedetä sen kaikkia negatiivisia terveysvaikutuksia. Sähkötupakkaa on tutkittu alle kymmenen vuotta, ja koko ajan tulee esiin uusia negatiivisia vaikutuksia. Ei mitään väliä, sillä se on terveellisempää kuin tupakka..no, jos lopputulema on ennenaikainen kuolema syöpään, mitä väliä kumpi sen aiheuttaa? Niin..Kyse on vain siitä että tupakasta tietää että se aiheuttaa syöpää, ja tätä toista vaihtoehtoa ei ole tutkittu loppuun.

Mitä olen itse tutkimuksia lukenut, niistä voi vetää seuraavat johtopäätökset: Sähkötupakan vaarattomuus on markkinamiesten luoma illuusio, jolla höynäytetään älyltänsä vajavaisia. Sähkötupakka toimii käytännössä niin, että se höyrystää käytetyn myrk..nesteen sellaiseen pisarakokoon, että se menee suoraa keuhkorakkulaan kuin luoti. Ongelma tässä on se että keuhkon syövät johtuvat keuhkorakkuloiden ärsytyksestä erilaisia kemikaaleja käyttäen. Jos halutaan annostella karsinogeeneja, on vaikea keksiä parempaa keinoa kuin tämä. Tässähän tykitetään pskaa elimistöön ohittaen tehokkaasti kehon kaikki suojamekanismit ja osutaan rajapintaan joka siirtää happea & kaiken muun suoraan verenkiertoon.

Nesteet, niiden puhtaus ja laatu? Te uskotten niissä olevan sen mitä myyjä sanoo niissä olevan, koska teillä ei ole mitään keinoa tietää mitä niissä todella on. Miksi savukkeista löytyy 5000 eri kemikaalia ja yhdistettä? Koska bisnes. Sama bisnes joka saa rahaa siitä, että sillä nesteellä jota imppaatte on mahdollisimman hurja kate. Kate syntyy siitä että valmistuskustannukset pidetään alhaalla, eli pullotetaan halvinta paskaa mitä rahalla saa, ja myydään kalliilla. Toisin sanoen niitä nesteitä tehdään hikipajoissa pitkin aasiaa, ettekä koskaan voi tietää mikä niiden faktinen sisältö on. Pullottaja ostaa sieltä mistä halvalla saa, myyjät vaihtuvat koska aina löytyy joku joka lirauttaa enemmän kusta joukkoon ja myy litkunsa halvemmalla. Sitten nesteille laitetaan söpö pikku etiketti ja aine myydään niille jotka ovat kyllin tyhmiä sitä höyrystämään.

Juuri tästä minä aiemmin puhuin. Kiitos ihan helvetisti.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Excalibur
Seuraa 
Viestejä3482

Edelleen, ainoa varteenotettava tutkimus sanoo seuraavaa:

Sähkörööki (3ml) 0.05 μg, 0.03 μg and <0.02 μg respectively
Aski röökiä 1.5 mg for formaldehyde, 10 mg for acetaldehyde, and 1.5 mg for acrolein.

Toki uuden sukupolven vehkeissä käytetään moninkertaisia tehoja, mutta ilmavirtauskin on suurempi, ja kuten tutkimuksessa sanotaan, vähentää se syntyvien karsinogeenien määrää oleellisesti. (efficiency)

Vaarallisemmasta päästä nesteitä ovat kaikki kermat ja leivokset, sekä kaneli ja mentoli, mutta kaneli ja mentoli nyt on muutenkin myrkkyä, jonka ei pitäisi tulla yllätyksenä. Niitä ei kannata vetää päivittäin. Tiedän tämän siitä, että monet valmistajat ilmoittavat ihan itse jok'ikisen ainesosan joita makuihin laitetaan ja ovat ihan itse luopuneet jokaisesta valmistajasta jotka ei ilmoita tarkalleen tuotteiden sisältöä. Esimerkiksi Inaweran makuprofiilit ovat muuttuneet lähiaikoina ihan vain sen takia, etteivät he suostu enää käyttämään makuja joiden valmistajat eivät kerro tarkalleen mitä tuotteet sisältävät.

Opeta lapsi ampumaan ja lapsi saa kokeista kiitettäviä
https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154717292226939/

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat