Seuraa 
Viestejä3164

Pimenneessä illassa, keinovalojen hohteessa nappaamaani räpsyyn tallentui monta valoilmiöitä. Kuva pitäisi löytyä oheisosoitteesta:
http://naispaholainen.kuvat.fi/#/kuvat/ ... skuutamot/
Mikä luo punaisia rinkuloita kuin meduusoiksi marrasehtoon taivaalle?
Otin kuvani kiinteäobjektiivisin peruskameroin, muistaakseni 400-herkkyisin filmein. Tuota kirppikseltä hankittua ikuistinta käyttäenkin pystyy filmille nappaamaan näköjään monenlaisia asioita. Tosin aika usein yllättyy, kun valmis tuotos näyttää muistikuvaan verratuna tylsältä eli informaatiota on selkeästi kadonnut. Toinen ongelma on kuvan epätarkkuus.
Millaisia otoksia mahdan saada pian astronomisen lähelle kiitävästä komeetasta, jollei pyrstötähti piiloudu pilven verhoon???

Kommentit (6)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Aurinko on sen verran kirkas kohde muuhun verrattuna, että se heijastuu kameran kennosta ja linssipinnat taas heijastavat sen takaisin kennolle (tai filmipinnalle). Punertavat ja vihertävät sävymuutokset johtuvat kormaattisesta aberraatiosta - linsseissä niitä korjataan erikoismateriaalein ja yhdistämällä linssejä yhteen. Objektiiveissa käytetään nykyään myös erilaisia heijastuksia estäviä pinnoitteita. Valokuvauksessa näitä kutsutaan flareiksi - jotkut nimittävät niitä enkelipalloiksi... Ilmiö on useinmiten epätoivottava, joskin tietynlaisiin kuviin sillä saadaan aikaan toivottuakin tunnelmaa. Laadukkaimmissa (lue kalliimmissa) linsseissä flaren syntyy on monesti erityisesti kiinnitetty huomiota jo suunnitteluvaiheessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Volitans
Laadukkaimmissa (lue kalliimmissa) linsseissä flaren syntyy on monesti erityisesti kiinnitetty huomiota jo suunnitteluvaiheessa.Mikä mahtaisi olla tällainen objektiivi? Käsittääkseni Bokeh -ilmiöön on kiinnitetty kalliimmissa mutta flarettamista on pyritty kaikin keinoin vain vähentämään.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
vihertaapero
Volitans
Laadukkaimmissa (lue kalliimmissa) linsseissä flaren syntyy on monesti erityisesti kiinnitetty huomiota jo suunnitteluvaiheessa.Mikä mahtaisi olla tällainen objektiivi? Käsittääkseni Bokeh -ilmiöön on kiinnitetty kalliimmissa mutta flarettamista on pyritty kaikin keinoin vain vähentämään.Ilmaisin itseni vähän heikosti - flarea nimenomaan pyritään vähentämään. Joskus flaret koetaan kuitenkin taiteellisina elementteinä, jotka lisäävät kuvan tunnelmaa - tästäkin on toki eriäviä mielipiteitä Mutta ilman flareja ei olisi myöskään enkelipalloja!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat