Seuraa 
Viestejä2880

Huumepoliisin päällikkö Aarnio joutui rikosepäilyjen kohteeksi. Aarnio pidätettiin. Tästä lähti polveilemaan keskustelu siitä miten poliisi toimii vasikoiden, tai vinkkimiesten kanssa, kuten nykyään sanotaan.

Lain mukaan poliisin täytyy pitää rekisteriä näistä vinkkimiehistä. Helsingin huumepoliisin rekisterissä ei kuitenkaan ole yhtään vinkkimiestä vaikka huumepoliisin vasikkaverkosto on tunnetusti maan laajin ja myös laadukkain.

Paatero tiesi, että rekisterissä ei ollut nimiä eikä kertonut tätä tietoa heti Räsäselle. Tästä ministeri meni sitten menettämään luottamuksensa poliisiylijohtajaan.

Nyttemmin asiaan on saatu lisävalaistusta. Vinkkimiehiä ei ole rekisterissä sen vuoksi kun he eivät ole antaneet siihen lupaa. Lain mukaan tuo lupa pitää saada. Joku koiranleuka sanoisi tähän kohtaan, että eihän Putiniltakaan kysytty lupaa kun hänen nimensä kirjoitettiin Suomen poliisin rekisteriin.

Helsingin Sanomien tekemän tutkimuksen mukaan näiden vinkkimiesten kanssa toimitaan Helsingin huumepoliisisssa eri tavalla kuin muualla poliisivoimissa. Tutkimus on tehty haastattelemalla useita poliiseja nimettömästi lähdesuojan turvin.

No nyt ministeri on sitten ilmoittanut, että poliisiylijohtajan on mietittävä asemaansa viikonlopun yli koska ministerin luottamus poliisiylijohtajaan on mennyt. Ja Paatero jo hätäpäissään nöyränä tiedotustilaisuudessa kertoi olevan aiheellista, että hän nyt miettii omaa vastuutaan.

Ottamatta nyt tässä kohtaa kantaa tähän keissiin niin ihmetyttää tällainen kovasti leviävä "luottamuksen menettäminen". Liike-elämästä tuo on tuttu juttu koska yritysjohtajat osakeyhtiöissä ovat töissä johtajasopimuksilla työsopimuslain ulkopuolella. Heidän työsuhteensa on omistajien (tai omistajia edustavan hallituksen/vast) luottamuksen varassa. Potkujen syyksi riittää yritysjohtajalle tuon luottamuksen menettäminen.

Eikä tuota tarvitse perustella millään tavalla. Siis ei mitenkään.

Mutta, mutta. Koskahan vaikkapa meidän Carl Haglund ilmoittaa menettäneensä luottamuksensa puolustusvoimain komentajaan kenraali Ari Puheloiseen? Ja mitä sitten tapahtuu kun Haglund on näin sanonut?

Tai mitä pitäisi tapahtua? Kysyn kun en tiedä. Minulla on vahva käsitys, etteivät korkeat virkamiehet, kuten vaikkapa Paatero tai Puheloinen, toimi yritysjohtajien tapaan minkään luottamuksen varassa vaan virkavastuulla.

On todella mielenkiintoista nähdä miten tämä päättyy. Itselleni tuli lammasmaista Paateroa tiedotustilaisuudessa seuratessani auttamatta mieleen, että kaikki luurangot poliisien kaapeista eivät ole vielä kaatuneet päälle, ja Paatero tietää tämän. Jos Paatero on valmis eroaamaan sen perusteella, mitä nyt on julkisuuteen tullut, niin hän on kyllä onneton tunari ja naurettava pelle.

Toki onhan mahdollista, että hän on juuri sitä....

Vai kolahtaako tämä lopulta meidän Päivi Räsäsen omaan nilkaan kun hän aloitti vaalitaistelun ja "mätäpaiseiden puhkomisen" liian aikaisessa vaiheessa ja alkoi menettää "luottamustaan" liian hätäisesti...

Edit: muutama typo

Sivut

Kommentit (201)

tsbmw
Seuraa 
Viestejä277

Vinkkimiesten nimet rekisteriin niin vuotaa vamasti huumekaupan rahamiehille.
Jonka jälkeen poliisi ei voi toimia kun näitä vinkkimiehiä ei elävien kirjoissa ole!
Räsänen ei ole vastuunsa tasalla, reaalipoliitikko tilalle mahdollsimman nopeasti!

...taasko noita uusia ajatuksia...

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
mluluke
Lain mukaan poliisin täytyy pitää rekisteriä näistä vinkkimiehistä. Helsingin huumepoliisin rekisterissä ei kuitenkaan ole yhtään vinkkimiestä vaikka huumepoliisin vasikkaverkosto on tunnetusti maan laajin ja myös laadukkain.Mitäs se laki tarkalleen asiasta sanoo? Ei taida mennä noin yksinkertaisesti?

Juttuhan on käsittääkseni niin, että KRP ei tykkää, kun Helsingin poliisi tekee työtään, eikä automaattisesti jaa heidän kanssaan kaikkia vinkkimiehiä. Samoin KRP ei tykkää, kun Helsingin poliisilla on omia näkemyksiä esimerkiksi suomalaisesta järjestyneestä rikollisuudesta ja sen luonteesta. Ja kun ei tykätä, niin pyritään vetämään matto alta niiltä joita vihataan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
HuuHaata
mluluke
Lain mukaan poliisin täytyy pitää rekisteriä näistä vinkkimiehistä. Helsingin huumepoliisin rekisterissä ei kuitenkaan ole yhtään vinkkimiestä vaikka huumepoliisin vasikkaverkosto on tunnetusti maan laajin ja myös laadukkain.Mitäs se laki tarkalleen asiasta sanoo? Ei taida mennä noin yksinkertaisesti?En ole lakia suoraan lukenut. 19.11 hesari sanoo artikkelissaan "helsingin huumepoliisi pelaa omilla säännöillään" seuraavaa:

"Sisäministeriön asetus edellyttää, että tietolähteen käyttäminen kirjataan. Lisäksi tietolähteeksi hyväksytty henkilö on rekisteröitävä"

Saman lähteen mukaan poliisihallituksen salainen määräys sisältää ohjeita kahdesta tapaajasta, heidän valvojastaan sekä tapaamisen dokumentoinnista.

Mutta unohdetaan nyt hesari (sehän on muutenkin kirottu täällä alimpaan helvettiin) ja palataan sinun muistikuviisi siitä miten yksinkertaisesti asiat eivät sinusta mene. Kerro lisää niistä? Siis kiinnostaa, että miten ne menevät.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
mluluke
"Sisäministeriön asetus edellyttää, että tietolähteen käyttäminen kirjataan. Lisäksi tietolähteeksi hyväksytty henkilö on rekisteröitävä"

Mutta unohdetaan nyt hesari (sehän on muutenkin kirottu täällä alimpaan helvettiin) ja palataan sinun muistikuviisi siitä miten yksinkertaisesti asiat eivät sinusta mene. Kerro lisää niistä? Siis kiinnostaa, että miten ne menevät.
Eli kyseessä ei ole laki, vaan sisäministeriön asetus. Asetus joka on salainen. Jos nyt olettaa, että asetusta suoraan rikotaan, niin tällöin toki mikäli sisäministeriöllä on oikeus asetuksen tekemiseen, niin Helsingin poliisi toimii tätä asetusta vastaan.

Oma kuvani asiasta:

On sisäministeriö, jonka virkamiehillä on omat monesti poliittisesti värittyneet näkemyksensä. On KRP ja on Helsingin poliisi.

KRP ja sisäministeriö pyrkivät ajamaan poliisille lisäoikeuksia kansalaisten valvontaan. Samalla pyrkivät ottamaan valtaa pois tietyissä asioissa paikallisilta poliiseilta.

Helsingin poliisissa taas on vaikkapa huumepoliisin työstä paljon kokemusta ja paljon näkemystä. Näkemystä, joka ei kelpaa erityisesti poliittiselle eliitille.

Kysyä sopii, miten paljon vakavaa järjästäytynyttä rikollisuutta maassamme on, ja miten suuri sen aiheuttama uhka on? KRP+ministeriö: Paljon ja se on niin vakava uhka, että kansalaisten oikeuksia pitää olla valmiita sen nimissä kaventamaan, Helsingin poliisi: Vähäistä ja sitä pystyy kohtuu hyvin hallitsemaan.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
HuuHaata
mluluke
"Sisäministeriön asetus edellyttää, että tietolähteen käyttäminen kirjataan. Lisäksi tietolähteeksi hyväksytty henkilö on rekisteröitävä"

Mutta unohdetaan nyt hesari (sehän on muutenkin kirottu täällä alimpaan helvettiin) ja palataan sinun muistikuviisi siitä miten yksinkertaisesti asiat eivät sinusta mene. Kerro lisää niistä? Siis kiinnostaa, että miten ne menevät.
Eli kyseessä ei ole laki, vaan sisäministeriön asetus. Asetus joka on salainen.Anteeksi maalaisuuteni tuon lain ja asetuksen sekoittamisessa ja hyvä sinä kun huomasit, että laki ei ole sama kuin asetus ja tyhmä minä kun en heti huomannut lain ja asetuksen eroa vaan sanoin alustuksessani, että laki edellyttää. I salute you

Ja ei, tuo sisäministeriön asetus ei käsittääkseni ole salainen. Salainen on ymmärtääkseni vasta lain ja asetuksen jatkona oleva poliisin sisäinen ohjeistus asiasta. Poliisi vetoaa tuon ohjeistuksen salaamisessa siihen, että se paljastaisi liikaa poliisin taktiikkaa ja menettelytapoja.

Vasikat on se oikea termi. Jos ne ovat vain kyttien päissä voivat ne sen toimiualueen ulkopuolella olla vaikka huumepomoja käryttämässä kilpailijaansa. Siksi rekisterejä pidetään ettei yksittäinen poliisi ole vastuussa rikollisesta vaan koko joukko tarvittaessa.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
mluluke
Ja ei, tuo sisäministeriön asetus ei käsittääkseni ole salainen. Salainen on ymmärtääkseni vasta lain ja asetuksen jatkona oleva poliisin sisäinen ohjeistus asiasta. Poliisi vetoaa tuon ohjeistuksen salaamisessa siihen, että se paljastaisi liikaa poliisin taktiikkaa ja menettelytapoja.Kyllä lailla ja aseutuksella on suuri ero. Laki tulee eduskunnalta, asetus ministeriöltä.

Poliisiylijohtaja on sisäasiainministeriön virkamies, joka johtaa poliisin ylijohtona toimivaa ministeriön poliisiosastoa.

Eli Paatero yhdessä alaistensa kanssa on astuksen ja ohjeistuksen tehnyt? Ja nyt häntä syytetään sen huonosta valvonnasta, vai?

Simplex
Seuraa 
Viestejä3235

Räsänen ei ole tehtäviensä tasalla. Sillä sekunnilla kun huumepoliisilla on jokin rekisteri vinkkaajista, rekisterissä olevat tiedot leviävät välittömästi rikollisille, ja vihjehenkilöt on kuoleman omia. Samalla vihjehenkilöt altistuvat muiden poliisien kiristykselle. Poliisi vuotaa kuin seula. Poliisit tietävät tämän oikein hyvin, mutta Räsänen ei ymmärrä. Räsänen on pihalla, ei poliisijohto.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Simplex
Räsänen ei ole tehtäviensä tasalla. Sillä sekunnilla kun huumepoliisilla on jokin rekisteri vinkkaajista, rekisterissä olevat tiedot leviävät välittömästi rikollisille, ja vihjehenkilöt on kuoleman omia. Samalla vihjehenkilöt altistuvat muiden poliisien kiristykselle. Poliisi vuotaa kuin seula. Poliisit tietävät tämän oikein hyvin, mutta Räsänen ei ymmärrä. Räsänen on pihalla, ei poliisijohto.Ymmärrän sinua mainiosti ja asia varmaan on juuri näin kun sanoit pilkku mutta....

...miten asia pitäisi kirjata lakiin, asetukseen ja hallinollisiin määräyksiin? Vai pitäisikö tässä nimenomaisessa tapauksessa ministerin omalla "pelisilmällä" antaa virkamiehille lupa toimia, jos ei nyt suoraan lain ja asetuksen vastaisesti niin ainakin niitä kovin väljästi tulkiten? Ja jos näin tässä tapuksessa niin annetaanko muillekin ministereille vastaavanlainen vara tulkita lakeja heidän omilla hallinnonaloillaan?

penni
Seuraa 
Viestejä5810
Simplex
Räsänen ei ole tehtäviensä tasalla. Sillä sekunnilla kun huumepoliisilla on jokin rekisteri vinkkaajista, rekisterissä olevat tiedot leviävät välittömästi rikollisille, ja vihjehenkilöt on kuoleman omia. Samalla vihjehenkilöt altistuvat muiden poliisien kiristykselle. Poliisi vuotaa kuin seula. Poliisit tietävät tämän oikein hyvin, mutta Räsänen ei ymmärrä. Räsänen on pihalla, ei poliisijohto.

Jos Räsänen on pihalla, johtuu se siitä ettei poliisijohto ole tiedottanut tarpeeksi. Räsänen on ministeri. Ei voi mitään.

Natsitohtori ja homotohtori vie teitä reppanoita kuin litran mittaa

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
HuuHaata
Kyllä lailla ja aseutuksella on suuri ero.Jos samaa asiaa käsittelevällä lailla ja siitä laista kirjoitetulla asetuksella on suuri ero niin sitten on kyllä jossain tosi paljon mätää.

Ja tässähän ei nyt siis oikeasti ole kysymys sellaisesta jota sinä selvästi puupäälogiikallasi yrität antaa ymmärtää, että asetus nyt on joku sellainen vaan ministeriön kirjoittama juttu ja sitä ei nyt tarvi välttämättä noudattaa vaan siellä takana on eduskunnan säätämä laki ja näillä kahdella ei ole mitään tekemistä keskenään vaan niillä on suuri ero

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
tsbmw
Vinkkimiesten nimet rekisteriin niin vuotaa vamasti huumekaupan rahamiehille.
Jonka jälkeen poliisi ei voi toimia kun näitä vinkkimiehiä ei elävien kirjoissa ole!
Räsänen ei ole vastuunsa tasalla, reaalipoliitikko tilalle mahdollsimman nopeasti!

Kutakuinkin näinhän se reaalimaailmassa taitaa mennä, taitaapi olla meillä palstalle kirjoittavilla todellisuudessa aika vaillinaiset tiedot kyseisestä tapauksesta kuten järjestäytyneestä rikollisuudestakin puhumattakaan rekisterien seurauksista, mikäli ja kun vuotaminen on samaa luokkaa kuin Putinin tapauksessa. Tässä ymmärrän poliiseja hyvin, valvontaa pitää tosin tämmöisellekin olla

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
mluluke
HuuHaata
Kyllä lailla ja aseutuksella on suuri ero.Jos samaa asiaa käsittelevällä lailla ja siitä laista kirjoitetulla asetuksella on suuri ero niin sitten on kyllä jossain tosi paljon mätää.

Ja tässähän ei nyt siis oikeasti ole kysymys sellaisesta jota sinä selvästi puupäälogiikallasi yrität antaa ymmärtää, että asetus nyt on joku sellainen vaan ministeriön kirjoittama juttu ja sitä ei nyt tarvi välttämättä noudattaa vaan siellä takana on eduskunnan säätämä laki ja näillä kahdella ei ole mitään tekemistä keskenään vaan niillä on suuri ero
On niillä suuri ero. Lakiin kulutetaan monikymmen, ellei satakertainen määrä aikaa. Sen myös lukee läpi kymmenet, ellei sadat ihmiset ennen läpimenoa.

Säädöksiä jäätävät 42 hyllymetriä:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1369018113343

"Hallitus haluaa rajoittaa sääntelyä, mutta edellinen yritys epäonnistui surkeasti"

" "Meidän virallinen poliittinen koneisto ei tällä hetkellä ole aidosti juurikaan kiinnostunut tämäntyyppisistä kysymyksistä", Tala sanoo.
"Suomessa on vähän pelottava hiljaisuus asian ympärillä.""

Omalta kohdaltani asian olen ratkaissut päätöksellä, etten koskaan mene julkiselle sektorille töihin. Ja valitan joka ikisestä lisärajoiteesta, jonka kohteeksi joudun. Toivoen sitä, että laittaisi edes vähän lisäkiviä virkamieskoneiston rattaisiin.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
HuuHaata
mluluke
HuuHaata
Kyllä lailla ja aseutuksella on suuri ero.Jos samaa asiaa käsittelevällä lailla ja siitä laista kirjoitetulla asetuksella on suuri ero niin sitten on kyllä jossain tosi paljon mätää.

Ja tässähän ei nyt siis oikeasti ole kysymys sellaisesta jota sinä selvästi puupäälogiikallasi yrität antaa ymmärtää, että asetus nyt on joku sellainen vaan ministeriön kirjoittama juttu ja sitä ei nyt tarvi välttämättä noudattaa vaan siellä takana on eduskunnan säätämä laki ja näillä kahdella ei ole mitään tekemistä keskenään vaan niillä on suuri ero
On niillä suuri ero. Lakiin kulutetaan monikymmen, ellei satakertainen määrä aikaa. Sen myös lukee läpi kymmenet, ellei sadat ihmiset ennen läpimenoa.Taisit nyt vähän tipahtaa kärryiltä.

Lakiin perustuvaan asetukseen ei tarvitse käyttää kaikkea tuota kuvaamaasi ruutia koska se ruuti on käytetty jo lakiin. Ja asetus perustuu aina lakiin. Siksi lailla ja asetuksella ei voi olla suurta eroa kuten kiven kovaan yrität väittää. Asetus ei siis ole kilpaileva lain kanssa vaan asetus perustuu lakiin.

Menikö jakoon vai yritänkö kaivaa vielä paksumpaa rautalankaa?

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801
mluluke
Menikö jakoon vai yritänkö kaivaa vielä paksumpaa rautalankaa?Kaiva ihmeessä. Kaivamisessa voinee auttaa laki ja sen perusteella tehty asetus. Ihmetellään sitten yhdessä tarkkoja sanamuotoja ja tulkinnallisuuksia.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
HuuHaata
mluluke
Menikö jakoon vai yritänkö kaivaa vielä paksumpaa rautalankaa?Kaiva ihmeessä. Kaivamisessa voinee auttaa laki ja sen perusteella tehty asetus. Ihmetellään sitten yhdessä tarkkoja sanamuotoja ja tulkinnallisuuksia.Skool !

Minullekin tulee joskus perjantaikännissä pakottava tarve väitellä täysin selvästä asiasta. Ei kuitenkaan tänään. Jos sinä haluat, niin etsi muita uhreja. Minua ei typeryys nyt kiinnosta (joskus kyllä, eli en ole siinä suhteessa mikään jeesus)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/564283/Laki+antaa+valjan+ohjenuoran+tie...

"Poliisilaki pykälä 36:

– Poliisi voi käyttää poliisihallinnon ulkopuolista henkilöä tietolähteenä.

– Lähdettä koskevat tiedot voidaan tallettaa henkilörekisteriin."

Poliisilaki pykälä 44:

"– Poliisi ei ole velvollinen ilmaisemaan hänelle luottamuksellisesti tietoja antaneen henkilöllisyyttä eikä salassa pidettäviä taktisia tai teknisiä menetelmiä."

Sisäministeriön asetus:
"– Tietolähteen käyttäminen on kirjattava.

– Lähteeksi hyväksytty henkilö on rekisteröitävä. Rekisteröiminen ei saa vaarantaa lähteen henkilöllisyyden salassa pysymistä."

Eli ministeriön asetus on lain hengen vastainen. Sisäministeriöllä aivan taatusti on asiantuntemusta, että tietävät että tässä tapauksessa (jostain kumman lakiteknisestä syystä?) näin sopii toimia.

Vaihtoehtona kaksi joku sisäministeriöön puolueen jäsenkirjalla töihin päässyt vääntää puoluepolitiikkaa mukaan poliisitoimeen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat