Seuraa 
Viestejä45973

Ei tule uni, pyörii vaan asiat mielessä.

Millä unta palloon?

Liikuntaa, kuumaa maitoa, teetä, nuijanukutusta ja lampaiden laskentaa jo kokeiltu.

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (34)

Kamomillatee on kuulemma hyvä relaksantti. Itseeni sillä tosin on melko päinvastaiset vaikutukset tai ei vaikutusta lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Levoxin, pameja, haloperidoleja ja Truxalia. Sitten on pää niin sekaisin että aivan sama nukkui tai ei. Ei siitä kuitenkaan jälestäpäin mitään tiedä. Lääkärin valvonnassa.

Lierikki Riikonen

Meditaatio. Mieli hiljaiseksi. Voipi hetken kestää että apinamieli suostuu rauhoittumaan, mutta itselläni uneenpääsy oli eka mikä helpotti.

Yksi unilääke yli muiden: Seksi. Mieluiten naisen kanssa, mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta, niin sitten hanskaan veto.

Kyllä parilla konjakillakin saa hyvin unenpäästä kiinni, mutta pari tuntia nukahtamisesta herään levottomaan oloon. Oluet taas herättää aamuyöstä veskireissulle jos ei jo sitä ennen ylivireään oloon.

Alkoholi kyllä auttaa, mutta on hyvin tilapäinen ratkaisu. Jos siitä saakin apua, ei parin viikon päästä enää nukuta eikä naurata kun on pakko juoda paukku tai poteli joka ilta. Seurassa joo, mutta ei unilääkkeeksi.

Sitten on näitä tylsiä suosituksia tyyliin:

Ei kofeiinia (kahvia, teetä, kokista) klo 18 jälkeen.
Ei TV:tä eikä todellakaan näyttöpäätteen äärellä kököttämistä klo 21 jälkeen.
Ei eläinproteiinia eikä juuri sokeria päivällisen jälkeen.

Oleellisinta on tietty opetella rauhoittumaan, mikä taasen on sama asia kun muuttua erilaiseksi ihmiseksi tässä merkityksettömiä ärsykkeitä pursuavassa ylitunatussa kiireyhteiskunnassa.

Tyypillistä taitaapi olla, että pääkoppa suoltaa merkitysettömiä ajatusspiraaleja, jotka kiihdyttävät joka suuntaan vailla mitään kontrollia. Siinä vaiheessa voi kysyä itseltään: mistä nämä ajatukset tulevat? Voinko minä kontrolloida niitä? Lyhyt vastaus: ajatukset tulevat ja menevät, niitä ei voi säädellä, mutta niistä voi irrottautua halutessaan opettelemalla mielenhallintaa.

Itse annoin TV:n pois, lakkasin juomasta kahvia ja lopetin (vähensin..) kiihkeät iltasurffailut.

Tsemppiä.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Viirupöllö
Yksi unilääke yli muiden: Seksi. Mieluiten naisen kanssa, mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta, niin sitten hanskaan veto.

Kyllä parilla konjakillakin saa hyvin unenpäästä kiinni, mutta pari tuntia nukahtamisesta herään levottomaan oloon. Oluet taas herättää aamuyöstä veskireissulle jos ei jo sitä ennen ylivireään oloon.

Seksi olisi, mutta kun sitä ei saa. Minulla ainakin käy niin, ettei kärsi ottaa viinaa eikä kaljaa ollenkaan, jollei nyt juo itseään sammuksiin ja se ei ole unta. Muutama kalja virkistää entisestään. Kun kävin entisessä kodissa treenamassa kuntosalivehkeillä, niin unikin alkoi maistua. Ihminen tarvitsee ilmeisesti myös fyysistä toimintaa toimiakseen oikein. Se lienee rakenettu jo luolamiesgeeneihin. Sohvaperuna ei elä, eikä lisäänny.

Lierikki Riikonen

Asioita, joita minun on syytä välttää unen saadakseni, ovat kofeiinipitoiset juomat illan aikana (ei kahvia eikä vahvaa teetä klo 16 :sta jälkeen).

Hyvin intensiivinen miettiminen (vaikkapa töiden tekeminen tai vaikka shakin peluu), vaatii jotain muuta kevyttä aivotyötä ennen nukahtamista. Muuten sama työ tai peli jatkuu unissa koko yön ja unenlaatu on hehnoa.

Kova lenkki tai muu hyvin rasittava lenkki minun on syytä tehdä vähintään viisi tuntia ennen nukkumaanmenoa (paitsi uimahallireissu, joka pistää aina väsyttämään). Jos vedän itseni oikein puhki salilla, pururadalla, rankametsässä tai ladulla aamupäivästäkin, niin silloin kannattaa venytellä lihakset todella hyvin ja moneen kertaan päivän aikana mikäli haluan nukkua levollisesti. Jos jätän venyttelyn väliin, ovat lihakset niin levottomat, että nukkumista ei voi nimittää edes koiranuneksi. Tähän llihaslevottomuuteen ei auta edes seksi, ei magnesiumit eikä mikään, paitsi ehkä pari konjakiia tai muuta paukkua hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa venyttelyn apuna.

Vanhempani juovat ennen nukahtamista aina kupin tai pari vahvaa kahvia. Jos se jää väliin, he heräävät aamuyöstä vieroitusoireisiin.

Suosittelen nykylääketiedettä: joka aamu puolitoista tablettia paroksetiinia ja nukkumaan lähdettäessä puoli tablettia Imovanea. Ja kahvia vain kuppi päivässä - ei iltaisin. Ei muuta kofeiinia.

lierik
Levoxin, pameja, haloperidoleja ja Truxalia. Sitten on pää niin sekaisin että aivan sama nukkui tai ei. Ei siitä kuitenkaan jälestäpäin mitään tiedä. Lääkärin valvonnassa.

Aivan oikea vastaus

yksi kääryle 'pyhää sakramenttia' takaa miellyttävän tajuttomuuden
mihin aikaan vuorokaudesta hyvänsä.

Kermaista ja päräyttävää!

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kymmenen minuutin meditointi ennen nukkumaanmenoa rentouttaa hyvin. Itse huomasin eron vanhaan muutamassa viikossa. Se rentouttaa lihakset ja hiljentää kaikki päässä juoksevat ajatukset tehokkaasti, eivätkä ne tule takaisin päähän pyörimään kun menee sänkyyn.

Istut vaan mukavalla tuolilla selkä suorassa, hengität hitaasti ja syvään, ja tyhjennät ajatuksesi kokonaan.

Kevyttä liikuntaa illalla, ei liian myöhään. Viileä makuuhuone.

Ei kannata ottaa unilääkkeitä ellei ole pakko: ne yleensä vain vievät tajun ja sotkevat pään. Se ei ole normaalia unta. Voit kuitenkin kokeilla valerianaa, joka on mieto rohtovalmiste, eikä aiheuta sivuvaikutuksia. Olen kokeillut sitä ja puolen tunnin kuluttua olo muuttuu mukavan raukeaksi.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
IronLionZion
lierik
Levoxin, pameja, haloperidoleja ja Truxalia. Sitten on pää niin sekaisin että aivan sama nukkui tai ei. Ei siitä kuitenkaan jälestäpäin mitään tiedä. Lääkärin valvonnassa.Aivan oikea vastaus

Ja konttaamalla vessaan "nukkumisen" jälkeenkin. Oli aamupuuro jähtynyt, kun ei hoitajat raskineet herättää, kun Lierikki viimeinkin nukut. Luulin olevani Ruotsinlaivassa, kun sänky niin ihanasti keinui herätessäkin. Ainoa muistikuva on, kun ajelin sukellusveneellä sillä osastosihteerin tietokoneella.

Edit: Kun kerroin tutuille lääkäreille tästä heidän aamukierollaan, nauroivat. "Sinähän se halua kokemuksia, eikö tuo trippi ollut hyvä?" Asiasta toiseen, minä konsultoin tuolta tien toiselta puolen.(piiriltä). Sieltä tulikin sitten psykiatri, joka antoi yhdistelmä unilääkkeen. "Tällä kyllä nukutaan molemmin puolin tietä." En viitsi sanoa mikä yhdistelmä oli.

Kyllä se niin on, että sairaalassa varsinkin on vaikea nukkua. Iltakin alkaa ja valot sammutetaann jo ennen uutisia. Yököt tulee töihin. Voi vee, ei sovellu minun rytmiini.

Lierikki Riikonen

Tietoinen pääntyhjentäminen asioista mitkä mieltä vaivaa.
Miten sen nyt sanoisi, yrittää olla ajattelematta yksinkertaisesti mitään. Silloin aivot alkavat lepäämään nopeammin ja uni tulee yleensä simmuun ihan yllättäen.
Uneksiminen asioista joita haluaisi tehdä auttaa myös joskus.
Jos jokin asiaa vaivaa oikein pahasti mieltä niin vilkas mielikuvitus auttaa aina. Ajattelee vaikka että tulee pyörremyrsky joka vie mennessään pahat ajatukset ja heittää sut muuten vaikkapa jonnekkin etelän saarelle palmun juureen. Kuvittelee pahat asiat mieleensä ja ampuilee niitä haulikolla yksitellen ja nautiskellen. Kyllä ne jossain vaiheessa loppuu. Mielikuvitusmaailmassa saa tehdä mitä ikinä lystää eikä kukaan tule koskaan sinua siitä rankaisemaan.

Mene rauhalliselle kävelylenkille ennen nukkumaanmenoa, 15min riittää. Hengittele muutamia kertoja rauhalliseen tahtiin keuhkot aivan täyteen nenän kautta ja aivan tyhjäksi suun kautta. Kävelyn jälkeen tuntuu että olisi vain piristynyt, mutta itselläni ainakin uni tulee paljon paremmin ja se on levollisempaa. Kannattaa myöskin tuulettaa makuuhuone kunnolla. Vaikka ennen lenkille lähtöä makkarin lasit auki ja peitto ulos tuulettumaan. Olen huomannut että mitä lämpimämpi makuuhuone ja huonompi ilma -> sitä vaikeampaa on nukahtaa ja sitä levottomampaa uni.

Rasvainen ruoka kannattaa myös jättää pois, aiheuttaa itselläni mörköunia. Ja iltapalaksi kannattaa syödä vaikka pari leivänpalaa, ettei nukkuessa tule nälkä, ellei jo ole nukkumaanmennessä. Kyytipojaksi lasi maitoa, mielellään yömaitoa jos sattuu lähikaupoista löytymään. Maitohan tunnetusti rauhoittaa, ja yömaidossa (siis yöllä lypsetyssä) on enemmän melatoniinia kuin tavallisessa maidossa, lisää aiheesta täältä: http://www.ingman.fi/terveydeksi/yomaito.asp

Toivottavasti auttaa!

Avaa purkki ja maista. Vitsi vitsi.

Kyllä sitä myydään ihan yömaitona, tosin en tiedä onko muilla valmistajilla kuin Ingmanilla, ja missä sitä myydään. Täällä Vaasan seudulla ainakin saa joistain isommista kaupoista. Tsekkaa tuo antamani linkki niin näet, minkälaista purkkia etsiä. Ingmanilta kannattanee myös kysyä, mihin lähiseudulle toimittavat jos toimittavat, ja kaupoista kannattaa kysellä jos ottaisivat valikoimiin.

Kyllähän minä yritän kaikkien luona aina iltaisin käydä. Mutta kun teille kaikille ei kevyt unihiekka riitä. Pitää vissiin ottaa mukaan niitä kiuaskiviä ja paiskoa muutaman sänkyyn sellaisia. Mutta vanhasta kokemuksesta tiedän, että sitten seuraa aamulla kauhea parku ja hammastenkiristys, kun "päätä särkee".

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Lehmät lypsetään aamulla ja illalla, ei yöllä. Enkä oleta lehmien muuttuneen yöheruttajiksi. Ainakin ennenvahaan. Mitään yömaitoa ei ole olemassakaan. Vaasan torilta saa kyllä hyviä mansikoita kesällä, sillä taas ei ole Etelä-Pohjanmaalaisten lehmien kanssa mitään tekemistä.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat