Seuraa 
Viestejä45973

Tuli miettityä edellisen ''NATO'' ketjun jälkeen , että jos olisimme NATOSSA niin tulisiko esimerkiksi USA puolustamaan Suomea Venäjältä suuruhan seurauksena? Tuo mietityttää minua kovasti. Eihän NATOSTA ole sinänsä apua Suomelle jos esimerkiksi kukaan NATO maa ei pystyisi puolustamaan Suomea hädäniskettyä.

PS. Tämä oli olettamus jos Venäjä hyökkäisi suomeen. Vain pelkkä kuvitelma.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Jos Suomi olisi NATOssa, olisi seurauksena se, että 5 vuodessa 90 % Suomen armejan henkilöstöstä olisi ulkoistettu. Suomessa olisi 500 000 työtöntä lisää. Armejan porukka on kuin UPM: duunarit; Eivät osaa muutakuin siirrellä papereita ja tetsata kerran vuodessa turpeikossa.

Suomi voitaisiin ulkoistaa kokonaan ja myytäisiin maa Arabeille. Tämän jälkeen jokainen suomalainen perhe omistaisi oman öljynporaustornin A-niemimaalta ja työttömiä ei olisi Suomessa lainkaan. Jokainen perheyritys työllistäisi jäsenensä ja tarvittavat fyysiset työt tekisi ruotsalaiset köyhät VOLVOLTA pois potkitut poropeukalot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuskimpa mikään maa hyökkää suomeen.
1)Kun suomessa ei ole öljyä (luonnossa)
2)Suomi ei mahda olla uhka millekkään valtiolle
3)Suomi on pieni verrattuna johonkin venäjään

Jos olisimme Natossa, se laskisi tuntuvasti kenen hyvänsä haluja hyökätä tänne. Jos Naton jäsenenä joutuu sotaan, on kyse jo isommasta ongelmasta, johon sotkeentuisi joka tapauksessa. Silloin on parempi omata mahtavia ystäviä kuin ruhjoutua yksin kahden jättiläisen väliin. Erityisesti ilmavoimien suhteen Naton panos olisi merkittävä; maapuolustuksen pystynemme ilmatuen turvin pääpiirteittäin hoitamaan itse, jos täysin järjetön jalkaväkimiinakielto puretaan. Mutta maapuolustus ei yksin toimi ilman ilmavoimia.

Näitä asioita pohdiskellessa on hyvä muistaa, että RYSSÄ ON RYSSÄ VAIKKA VOISSA PAISTAISI eikä se ole koskaan ennenkään järkisyitä kaivannut tänne hyökätäkseen. Tälläkin hetkellä rikollisvaltio lisää aseistustaan juuri Suomen suunnalla tarkoituksenaan epäilemättä varmistaa Suomen pysyminen etupiirissään.

Niin, miksi SKANDINAVIAN alueelle ulottuvin risteilyohjuksin
varustettuja lentolaivueita ?

MIKSI kymmenen sukellusvenettä LISÄÄ Suomenlahdelle ?

NATO:n vastustajat ovat isänmaalle vaarallisia
haihattelijoita, mitä sitten on sanottava maamiinojen
poistoa vaativista ...

No, ehkäpä USA:n kassakaapissa oleva Rosenholz-
avain muuttaa eräiden mielipiteitä pikapuoliin

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Jos Suomi kuuluisi Natkuun, tulisiko Venäjä suomalaisten avuksi jenkkien maailmanvalloitusorjuuttamispolitiikan uhatessa?

Lierikki Riikonen

UNABOMBER
Niin, miksi SKANDINAVIAN alueelle ulottuvin risteilyohjuksin
varustettuja lentolaivueita ?

MIKSI kymmenen sukellusvenettä LISÄÄ Suomenlahdelle ?

NATO:n vastustajat ovat isänmaalle vaarallisia
haihattelijoita, mitä sitten on sanottava maamiinojen
poistoa vaativista ...

No, ehkäpä USA:n kassakaapissa oleva Rosenholz-
avain muuttaa eräiden mielipiteitä pikapuoliin

MIKSI Suomi rakentaa parhaillaan neljää uutta ohjusvenettä LISÄÄ (kaks on vissiin jo valmiita)? MIKSI Suomi osti vasta n sata "uutta" panssarivaunua LISÄÄ? MIKSI Britit kehittävät uuttä ydinkärkeä (joilla kyllä voisi hyökätä myös kovin rakastamaasi SKANDINAVIAAN; Suomihan tosin ei ole osa tätä SKANDINAVIAA), ja MIKSI he rakentavat kahta uutta ydinvoimalla kulkevaa lentotukialusta joilla voisi risteillä ITÄMERTA ympäri vaikka muutaman vuoden hakematta lisää bensaa? MIKSI Jenkit hyökkäsivät vasta Irakiin ja Afghanistaniin? MIKSI yleensä kukaan kehtaa investoida ihmisten tappamiseen tarkoitettuihin laitteisiin. Mietippä sitä.

Jos Suomi kuuluisi Natoon? Niin olisimmeko vastuussa ennen liittymistämme Natoon, vai vasta Natoon liitymisen jälkeen, vastuussa Naton rikoksista ihmisyyttä vastaan, petoksen, valehtelun ja siviileiden murhaamisen johdosta?

Suositelen lukemaan, alla olevan teoksen. Teoksessa käsitellään paljon muutakin kuin kosovoa, lisänimestään huolimatta. Ei oo Chomskyn uusin eepos joten en pidä tätä mainoksena. Itsekin lainasin kirjastosta.

Noam Chomsky:
Uusi sotilaallinen humanismi - Kosovon opetukset

Niin ja tässä alla oleva lainattu kuvaus antaa vähän viiteitä mistä kirja kertoo, niille jotka ei oo lukenut, tai ei tuu lukemaa yllä mainittua teosta.

"Chomsky paljastaa naurettavan huonon logiikan, katastrofaalisen epäinhimilliset tulokset ja pelottavan väkivaltaan ja epärehellisyyteen perustuvan vallan... yhdistelmän, jota kellään vastuuntuntoisella kansalaisella ei ole varaa olla vastustamatta. Uusi militaristinen humanismi on korvaamaton teos."
-Edward W. Said, Columbia University

Britannia tai USA tuskin tänne hyökkää, onhan Oolannin
sodan päivistä jo aikaa

Ryssä hyvinkin, onhan se hyökännyt useasti aikaisemminkin.

Kysymys on siitä, olemmeko jatkossa itsenäinen ylpeä
kansakunta vai ryssää kumartava renki

NATO on ainoa oikea tie.
VIELÄ pääsemme siihen.
Vakuutusta ei saa enää
kun talo jo palaa !!!

Jos Suomi olisi NATOssa, pitäisikö meidän 'poikien' lähteä taistelemaan
esim. Saksaan (JOS Saksa joutuisi sotaan!), jos 'huippujohtajat' näin päättävät? Jos näin on, katson että minulla on oikeus kieltäytyä taisteluunlähdöstä. Ja jos NATOon liittyminen tarkoittaa isommilleen kumartamista, upottautuu Suomi kymmenkertaiseen määrään p*skaa
kuin EU:hun liityttäessä.

Puolustan tarvittaessa isänmaatani, mutta siinä se!

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Andúril
Jos olisimme Natossa, se laskisi tuntuvasti kenen hyvänsä haluja hyökätä tänne.

Näitä hyökkääjiähän tuntuu olevan pilvin pimein, kuten Suomen niin sotaisasta maailmansodan jälkeisestä historiastakin voi jo päätellä.

Itse arvelen liittouman tuovan enemmän uhkia kuin turvaa, kuten voi tämänhetkisestä maailmantilanteesta helposti havaita.

EU:n yhteinen puolustusdoktriini ja -liitto on luonnollinen vaihtoehto amerikkalaisesta yhteiskuntajärjestyksestä riippumattomille ja omista asioistaan päättäville. Miksi nojata ja tukeutua "isoveljeen" kun elämää voi elää omillaankin? NATO velvoittaa nykyään ottamaan (sotilas)poliittisesti kantaa asioihin ("olet joko puolellamme tai meitä vastaan"), jotka eivät USA:n talouspoliittista eliittiä miellytä; viimeaikaiset ja lähitulevaisuudessa odotettavat (öljy)sodat lienevät selvin osoitus tästä. En itse oikein näe ideaa ajaa amerikkalaisten asiaa Euroopassa tai muuallakaan päin maailmaa ja erään poliitikon puheet jonkinlaisesta "Eurooppalaisesta NATO:sta" voitanee jättää terveen järjen käytöllä omaan arvoonsa.

Olemme suomalaisina ensimmäistä kertaa maailmanhistorian aikana asemassa, jossa EU-valtioiden yhteistyöhön perustuvalla vaikutusvallalla voimme vaikuttaa positiivisesti koko maapallon tulevaisuuteen enkä mielelläni haluaisi nähdä tätä mahdollisuutta uhratuksi lietsottujen olemattomien pelkojen, meille epätyypillisen politiikan sekä talouden nimissä tapahtuvan riiston eteen. Emme enää kumarra itään, miksi kukaan haluaisi nyt kumartaa länteenkään?

Kieltämättä EU:n alkutaipaleet eivät ole kaikinpuolin helppoa kuljettavaa niin poliitikoille kuin kansalaisillekaan, mutta jostain pisteestä asiat aina alkavat. Niin myös itseellinen Euroopan unioni, me.

Loptio
Kieltämättä EU:n alkutaipaleet eivät ole kaikinpuolin helppoa kuljettavaa niin poliitikoille kuin kansalaisillekaan, mutta jostain pisteestä asiat aina alkavat. Niin myös itseellinen Euroopan unioni, me.

Henk.koht. oon mieltä koko liitymisestä EU:hun, että se on seurausta Lipposen kielen nuolenta rekfleksistä. Varmaan euroopassa ne on tosi ylpeitä itsestään kun joku tulee jostain Venäjän ja Ruotsin kupeesta kehumaan ja posket klommolla lipittämään niitten pakaroita.

Totta hel*etissä ne kelaa että natoon liitytäisiin kans, niin kuin suomen päättäjätkin. Nythän vaan suomessa on kyse siitä että miten, äänestykselläkö vai ilman(oletan). Äänestyksellä jos on varmaa että liitytään natoon(oletan).

Pistän tähän viellä pienen musa trivian. Vastaaista (joita on paljon "epäillen"),joista ensimmäinen oikein vastannut ei voita yhtään mitään, eikä toinen ja niin ku ei kukaan muukaan.

KYSYMYS: Minkä yhtyeen ja minkä biisin, eka säe on kyseessä?
-Miehen perse kyntää maata ja nenä viistää taivasta
-omistaa maailman vaikka nimen sai vasta
-tukka on takana, sikari palaa
-salkku on puolillaan Euroopan rahaa
-katselee kotitalon nurkkaan pimeään
-muistelee unohtunutta nimeään

Ja muistutan että ei oo palkintoja jaossa.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Eikö ketään ihmetytä se, että NATO-fanit ovat pääsääntoisesti vastaan asiasta mahdollisesti järjestettävää kansanäänestystä kohtaan. Kriittisemmin NATOon suhtautuvat taas kannatavat sitä. Pelkäävätkö NATO kanattajat tulosta?

Lierikki Riikonen

Kotiteollisuus, kappale Vuonna yksi ja kaksi, levyltä Kuolleen kukan nimi. (paras.)

Enpä usko, että Natoon liittyminen muuttaisi mitään olennaisesti. Sama meininki jatkuisi, sillä erotuksella, että Suomella olisi jonkinlaiset turvatakuut. Onhan Suomi parasta aikaakin sotkeutumassa erilaisiin kriiseihin sotivana osapuolena EU:n kriisinhallintajoukoissa. Olen melko neutraali Naton suhteen.

Lierik, minä olen sitä mieltä, että meillä on johtajat sitä varten, että he päättävät mitä tehdään, me olemme heidät sinne valinneet. Kansalaisilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia ottaa selvää ja perehtyä maailmanpolitiikan monimutkaisiin kiemuroihin, mikä johtaa siihen että kansanäänestyksen tulos olisi "musta tuntuu, että NATO on huono"-tyyppinen päätös. Eikä se perustuisi tosiasioihin vaan kansalaisten puutteelliseen käsitykseen asioista.

lierik
Eikö ketään ihmetytä se, että NATO fanit ovat pääsääntoisesti vastaan asiasta mahdollisesti järjestettävää kansanäänestystä kohtaan. Kriittisemmin NATOon suhtautuvat taas kannatavat sitä. Pelkäävätkö NATO kanattajat tulosta?

Pelkää, edellyttäen että nyt äänestettäis. Mutta jos odotetaan terpeeksi pitkään, että jenkit saa lähi-idän sen verran sekaisin, että on jo Suomenkin pakko oman turvallisuuden kannalta liittyyä NATOon(epäilen), niin sitten äänestyksellä ei oo mitään syytä olla toteutumatta. Vaikka suurempi uhka on Suomen demokratialle ja kansalaisille on NATO.

Korpille pojot. Ette voittanut yhtään mitään.

pc = potential criminal
Pelkää, edellyttäen että nyt äänestettäis. Mutta jos odotetaan terpeeksi pitkään, että jenkit saa lähi-idän sen verran sekaisin, että on jo Suomenkin pakko oman turvallisuuden kannalta liittyyä NATOon(epäilen), niin sitten äänestyksellä ei oo mitään syytä olla toteutumatta. Vaikka suurempi uhka on Suomen demokratialle ja kansalaisille on NATO.

Korpille pojot. Ette voittanut yhtään mitään.

En ymmärrä miten kaaos Lähi-idässä edesauttaisi NATO-jäsenyyden meille suomaa turvaa. Siitä tuskin on pelkoa että tavanomainen sotilaallinen konflikti laajenisi sieltä meitä koskevaksi. Ja terrorismin osalta NATO-jäsenyys lähinnä saattaisi meidätkin pommimiesten mustille listoille, ei suinkaan suojelisi millään tapaa.

Enkä ymmärrä miksi mm. se Kokoomuksen poju sellaista kuvittelee.

:xanor:
pc = potential criminal
Pelkää, edellyttäen että nyt äänestettäis. Mutta jos odotetaan terpeeksi pitkään, että jenkit saa lähi-idän sen verran sekaisin, että on jo Suomenkin pakko oman turvallisuuden kannalta liittyyä NATOon(epäilen), niin sitten äänestyksellä ei oo mitään syytä olla toteutumatta. Vaikka suurempi uhka on Suomen demokratialle ja kansalaisille on NATO.En ymmärrä miten kaaos Lähi-idässä edesauttaisi NATO-jäsenyyden meille suomaa turvaa. Siitä tuskin on pelkoa että tavanomainen sotilaallinen konflikti laajenisi sieltä meitä koskevaksi. Ja terrorismin osalta NATO-jäsenyys lähinnä saattaisi meidätkin pommimiesten mustille listoille, ei suinkaan suojelisi millään tapaa.

Enkä ymmärrä miksi mm. se Kokoomuksen poju sellaista kuvittelee.

Ystäväni xanor olet täysin oikeassa.

Olen antanut väärän vaikutelman kirjoittaessani "(epillen)" vain tuohon yhteen kohtaan, josta saa vaikutelman että tarkoitan vain "suomen liitymisestä NATOon". Tarkoitus oli suunnata "Lähi-idän sekaisin saannilla" sellainen vaikutelma mitä julkisuudessa tietyiltä tahoilta on meille annetaan ymmärtää(NATO myönteisiltä). Eli Lähi-idässä sattuu ja tapahtuu, ja "kas" siinä meille on syy liittyyä NATOon.
Olen pahoilani.

+ Ketä niistä kokoomuksen pojuista tarkoitat? Henkilö kuva oli sangen laaja. aah, siis stubb

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat