Seuraa 
Viestejä45973

Sattuiko kukaan katsomaan jokin aika sitten (2 kuukautta??) neloselta sunnuntai aamuisin tulevaa tiede ohjelmaa, joka käsitteli maanjäristyksiä?
Siinä kerrottiin, kuinka Alaskassa oli jokin kaupunki "hukkunut" hiekkaan, kun maanjäristys oli ilmennyt. Tai jotain tuollaista oli tapahtunut. Ei kukaan muistaisi tuon paikan nimeä ja kertomaan jotain ilmiöstä?? Samassa jaksossa oli muös venäläinen tutkija, joka oli omasta mielestä keksinyt kaavan, jolla voi ennustaa maanjäristysten tapahtumispaikka...Oli jopa onnistunutkin jollain tasolla pariin kertaan ennustamaan lähiaikana tapahtuvan järistyksen..Niin hänenkin nimeään kaipailisin

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Tumppu

venäläinen tutkija, joka oli omasta mielestä keksinyt kaavan, jolla voi ennustaa maanjäristysten tapahtumispaikka...Oli jopa onnistunutkin jollain tasolla pariin kertaan ennustamaan lähiaikana tapahtuvan järistyksen..Niin hänenkin nimeään kaipailisin

Kyllähän maanjäristylsiä voi ennustaa, ennustustarkkuus heittää vaan aikalailla. Yleensä noista ennustuksista ei juuri piitata, koska ennustettu aika voi olla vuosia. Tulevan maanjäristyksen pystyy ennustamaan erilaisista kaasuista, jotka tulevat maaperästä, maanpinnan noususta/laskusta, pohjaveden pinnanmuutoksista, edeltävässtä seismisestä toiminnasta ym.ym.

Ennustan, että: Maanjäristys Kaliforniaan muutaman vuoden sisällä, Samoin Jaavalle, Sumatralle ja ympäristöön, Japaniin myös ja kyllä jyrisee myös Anatolianlaatan ympäristö ja lisääntyvää tärähtelyä myös Pakistan/Intia/Afganistan vuuoristoseurulla. Ja Suomessa jyrisee joka päivä, ovat vaan niin pieniä, että eivät juuri jyrise.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jollakin hiekka-aavikolla havaittiin oliko se viisi viivaa, joiden leveys oli useita metrejä ja pituus aavikon laidasta laitaan.

Viivojen välissä oli saman levyiset alueet.

useita viikkoja myöhemmin kyseiset viivat olivat hävinneet.

Viivat olivat muodostuneet hiekasta, joka oli kohonnut ylemmäksi muusta aavikosta.

Myös kyseinen ilmiö selittyy ajatukseni avulla, koska silloin tällöin maapalloakin kohti voi tulla normaalia tiheämpiä energia-aaltoja, jotka saavat esim. aavikon laajenevan hiekan laajenemaan normaalia nopeammin.

Ja kun aaltoja oli viisi ja kun maapallo ehti pyöriä aina välillä akselinsa ympäri, niin näin syntyivät kyseiset viisi viivaa, jotka hävisivät pikkuhiljaa, kun muiden atomien laajentuminen saavutti viivoissa olevien hiekan atomien laajentumisen.

Atomien laajentuminenhan pysyy suhteellisesti samana pitkällä aikavälillä, koska jos joku alue laajenee hetkellisesti nopeammin, niin silloin tuon alueen atomien ytimistä avautuu tiheämpiä energia-aaltoja, kuin vierellä olevien atomien ytimistä ja näin nopeammin hetkellisesti laajentuvien atomien ytimiin ei pääse ulkoapäin energia-aaltoja, jotka saisivat kyseisen alueen atomit jatkamaan laajenemistaan muun alueen atomeja nopeammin.

Savor
;):)

Lue myös jääkausi ja tämä

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=4034

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat