Seuraa 
Viestejä45973

http://www.suolahuone.fi/

Tässä linkki Polar suolahuoneen sivuille.

Haluaisn täällä lääkealan ammattilaisten objektiivisia mielipiteitä tuon toimivuudesta.

Voiko suola hengitysilmassa nostaa, astma- tai allergiakynnystä?
Voiko se vaikuttaa tulehduksiin parantavasti?

...tiedän, tiedän, skeptikoiden mielestä mitään ei ole olemassa mitä ei ole todistettu olevan olemassa, mutta toivonkin tässä analyyttisiä kommentteja voisiko homma toimia ja jos ei niin miksi ei mielestäsi.

  • ylös 1
  • alas 2

Sivut

Kommentit (32)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Hoitavan vaikutuksen lisäämiseksi asiakkaan päälle laittaan liivit, jotka aiheuttavat keuhkojen kohdalle pulsoivan magneettikentän. Pulsoiva magneettikenttä lisää solukalvon sähkövarausta ja parantaa näin soluhengitystä ja -aineenvaihduntaa. Hapenottokyvyn parantamiseksi asiakkaalle juotetaan happigeneraattorilla valmistettua aktiivihappivettä.

Aika paksua on.

parantunut

Kopioin tähän alle yhden noista artikkeleista.
Jos toi käynnistetty tutkmus pitää paikkansa niin lisää tietoa on saatavissa 2007 aikana.

´´LEENA HÄRKÖNEN

Perinteisestä suolahuonehoidosta voi hyvinkin olla apua astmaatikoille.

Suolahuonetutkimuksen ensimmäisten tulosten perusteella oleskelu suolahuoneessa helpotti astmaatikkojen oloa: keuhkoputkien yliärtyvyys väheni, ja yöheräämiset vähenivät aktiivihoitoryhmässä.

Rohkaisevat uutiset kerrottiin Allergia- ja Astmaliiton symposiumissa Helsingissä.

"Keuhkoputkien yliärtyvyys väheni selvästi", vahvistaa tutkimuksesta vastannut ylilääkäri Jouni Hedman Etelä-Karjalan keskussairaalasta Lappeenrannasta.

"Löydös on kliinisesti erittäin merkitsevä ja samalla yllättävä ja rohkaiseva tulos."

Hedmanin mukaan keuhkoputkien yliärtyvyys on luotettava ja objektiivinen mittari, sillä potilas ei itse voi vaikuttaa siihen.

Hän korostaa, että suolahuonehoitoa tulee käyttää ainoastaan hengitettävän kortikosteroidihoidon lisänä täydentävänä hoitomuotona. Hoitavaa lääkitystä ei saa missään nimessä jättää pois.

Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutin tutkimushanke käynnistyi 2003. Se on ensimmäinen kunnollinen tieteellinen tutkimus hoidoista, joita on annettu etenkin Itä- ja Keski-Euroopassa maailman sivu. Rahoittajina olivat muun muassa Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri, Raha-automaattiyhdistys ja Kela.

"Osa niin sanotuista täydentävistä hoidoista on puhdasta huuhaata, mutta osa varmasti vaikuttaa", toteaa professori Tari Haahtela Husin Iho- ja allergiasairaalasta.

"Niistä on saatava järkevää näyttöä. Nyt saatiin ensi kertaa Suomessa täydentävä hoito asiallisen tutkimuksen piiriin."

Käytännön työ tehtiin Lappeenrannan kylpylaitoksen suolahuoneessa, jossa kymmenen kerran "suolakuurille" pantiin 32 koehenkilöä.

Tutkittavilla oli joko lievä tai kohtalaisen vaikea, Kelan kriteerit täyttävä astma. Kaikilla potilailla oli henkeen vedettävästä kortikosteroidihoidosta huolimatta todettavissa keuhkoputkien yliärtyvyys. Heistä 17 sai aktiivista suolahuonehoitoa, jossa kammioon suihkutettiin hienojakoista suolaa. Loput 15 saivat lumehoitoa.

Reilulla puolella aktiiviryhmäläisistä keuhkoputkien yliärtyvyys väheni merkittävästi.

Potilaiden kokemukset suolahuoneesta olivat myönteisiä, kertoo tutkimushoitaja Katri Mynttinen.

Hoidon aikana joitakin janotti, ja monia väsytti. Limaa nousi ja yskitti.

Uni parani, koska yöllä ei tarvinnut herätä yskimään. Monen oli hyvä hengittää, ja liikkuminenkin helpottui. Ryhmässä viihdyttiin, huoneessa rentouduttiin.

Suolahuoneita on Keski-Euroopassa kuutisensataa, ja moni suomalainen käy hoidoissa Virossa. Suomessa huoneita on jo kymmenkunta.

Tutkijat painottavat, että hoitojen antajan on tunnettava vastuunsa.

Esimerkiksi suolapitoisuutta täytyy voida säädellä tarkkaan, sillä liian isolla annoksella astmaatikon keuhkoputket voivat mennä tukkoon.

"Potilaana vaatisin ehdottomasti paperilla tiedon saamani suolan määrästä", Hedman sanoo.

Tavoitteena onkin luoda yhtenäiset hoito-ohjeet, jotta potilasturvallisuus ei vaarannu.

Tutkimus jatkuu vuoteen 2007 saakka. Seuraavaksi halutaan tietää, miten ja mihin suola vaikuttaa: väheneekö astmatulehdus, vai vaikuttaako suola keuhkoputkien sileälihaksiin.

Myös suolahoidon vaikutuksen kestoa mitataan ja kokeillaan erisuuruisia suola-annoksia.

Lisäksi lasketaan suolahoidon kustannusten suhde saatavaan hyötyyn. Tämä tieto kiinnostaa muun muassa Kansaneläkelaitosta.´´

parantunut
Yhtä huuhaata nämäkin, kuten manipulaatiohoidoilla kipuihinsa apua saaneiden potilaiden jutut.

Vai mitä?

Ei suinkaan. Toisin kuin teoriat joiden mukaan kaikki taudit ms-taudista alkaen voidaan parantaa SI-nivelen dislokaatio korjaamalla, niin tämä ei välttämättä ole huuhaata.

Tuossa opinnäytetyössä ei kyllä käsitelty tämän toimivuutta lainkaan.

Asiaan. En ole ammattilainen mutta tiedän tuosta jotain. Kyseessä on yksi speleoterapian muoto. Suola on vain yksi tällä alalla käytetty aine, jopa radonia käytetään.

Alan keskeinen tutkimus on julkaistu venäjäksi, joten vaikea sanoa mitään. Pubmedistä löytyvä länsimainen tutkimus on todennut että verrattuna vaikka aromaterapiaan tai homeopatiaan tällä on kohtuulliset mahdollisuudet toimia. Jonkin asteisia positiivisia vaikutuksia näytti kokeissa olevan, mutta ero sokkotestin placeboon vaikutti olevan hyvin pieni. Lisää tutkimusta tarvitaan.

Nuo kotisivut olivat kyllä osittain aika epäilyttävät, mutta ei se silti siihen vaikuta, etteikö jonkinlainen positiivinen vaikutus näyttäisi olevan olemassa.

Mitä tarkoittaa speleoterapia? Mitä hoitoja siihen lasketaan kuuluvaksi?

Jo ammoin todettiin keski-Euroopan suolakaivosten työläisten pysyneen hämmästyttävän terveinä verrattuna kaikkiin muihin kaivostyöläisiin.

En tunne asiaa, enkä enää muista mistä olen tuosta kuullut, ehkä TV:stä.

Ensimmäiseksi itselleni tuli mieleen, että voisi toimiakin, miksei. Hengitysilman suolapitoisuus on varmasti ratkaiseva ja sisäänhengitetyn ilman lämpötila. En tiedä noita faktoja 'suolahoitohuoneessa'.

Sairaalassa ainakin 'ennen vanhaan' eli silloin kun olin HYKS:n keuhkoklinikalla ja muuallakin keuhkoilla, rutiinina oli vaikeutuneessa astmassa antaa Bennetillä lääkkeitä sekä keittosuolaa. Välillä pelkkää keittosuolaa, fysiologista eli 0.9%:sta limanirroitukseen.

Mummo
Mitä tarkoittaa speleoterapia? Mitä hoitoja siihen lasketaan kuuluvaksi?

Speleoterapia tarkoittaa niitä hoitomuotoja, joissa ihminen lasketaan kaivokseen tai sijoitetaan olosuhteisiin jotka jäljittelevät kaivosta, sen ilmaa, ilmanpainetta jne. Käytetään lähinnä hengityselinten sairauksiin. Yleisimmin käytetyt "kaivoshoitoaineet" ovat suola ja radon.

MD
En tunne asiaa, enkä enää muista mistä olen tuosta kuullut, ehkä TV:stä.

Sairaalassa ainakin 'ennen vanhaan' eli silloin kun olin HYKS:n keuhkoklinikalla ja muuallakin keuhkoilla, rutiinina oli vaikeutuneessa astmassa antaa Bennetillä lääkkeitä sekä keittosuolaa. Välillä pelkkää keittosuolaa, fysiologista eli 0.9%:sta limanirroitukseen.

Onko toi joku vesihöyryä (suola ja lääkettä vedessä) kehittävä aparaatti?

Kultamuna

Onko toi joku vesihöyryä (suola ja lääkettä vedessä) kehittävä aparaatti?

Ei suinkaan, (jaa, no tavallaan eli sisäänhengitettäessä liuos höyrystyy, koska lääkekammion ja potilaan suun välillä on muoviletku, että ehtii höyrystyä) vaan sairaalalaite, johon lääkeannoskammioon lisätään astmaatikolla salbutamoli + keittosuolaliuos, jota seosta potilas sitten hengittää. Potilas hengittää suukappaleen kautta, liuos höyrystyy sisäänhengitettäessä.
Lääkekammioon lisäksi johdetaan happi-ilmaseosta ja neste poreilee siten myös ja se edistää höyrystymistä. Samalla potilaalle voidaan antaa lisähappea eli korkeampaa happipitoisuutta kuin mitä huoneilma sisältää, 30-40%:sta. 100% aivan lyhytaikaisesti voidaan myös antaa, mutta ei pitkään. 100% happi hengitettäessä on keuhkoille myrkky.
Laitteessa on ylipaine uloshengitysvaiheessa, etteivät keuhkoputket painu kasaan, joka juuri astmaatikon ongelma on ja siksi uloshengitys vaikeutuu ja hengitys pihisee/vinkuu.
Nimensä se tietääkseni on saanut keksijänsä Bennetin (laite= Bennett) mukaan, en ole ehtinyt tarkistaa.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Kärsin talvisin sierainten kuivumisesta, nenäontelot ovat jatkuvasti ruvella ja verta tulee niistettäessä tosi paljon. Kun olen vielä kovin yliherkkä kaikelle pölylle ja tuoksuille (paskanhajua parempaa ei kärsi juuri haistella) on varsinkin talvet melkoinen kärsimys. Tätä vaivaa olen saanut potea jo useita vuosia, ja mikään hoito ei tunnu antavan pysyvää apua. Etelän matka merenrantakohteeseen tuo kyllä helpotusta muutamaksi viikoksi, mutta vaiva palaa takaisin, ja pahenee vuosi vuodelta.

Reilu kuukausi sitten vaimoni osti jostakin myyjäisistä suolakidelampun, kertoi myyjän sanoneen sen auttavan hengitys- ja nenävaivoihini, ynnä muihin tauteihin. “Sitä tulee pitää päällä vuorokaudet ympäriinsä, siitä tulee huoneilmaan negatiivisia hiukkasia joka parantaa huoneilmaa ja siinä sivussa nenävaivani“, luennoi vaimo. Pidin moista laitosta humpuukina ja sanoin vaimolleni että taas sinua on huijattu, mutta sallin kuitenkin lampun palaa hänen mielikseen.
Kun aikaa oli kulunut neljä vuorokautta, niin huomasin jossakin vaiheessa nenäni oireilun vähentyneen. Aloin sitten pitämään tarkempaa “kirjaa” vaivasta, ja täytyy myöntää että kehitys on ollut aina vain parempaan päin. Jossakin vaiheessa tulin sitten sanoneeksi vaimolle, että taitaa sillä suolalampulla sittenkin olla jonkin verran vaikutusta.

No niin, sitten tuli Joulu ja sain tyttäreltäni lahjaksi muutaman suolahuonehoidon, kävin ne läpi viikon aikana ja tulos oli tosi positiivinen. Varsinkin olo “hoitohuoneessa” oli tosi miellyttävää, mikään ei tuntunut ahdistavan, hengitys kulki mitä parhaimmin. Kokemani perusteella suosittelen suolahuonetta muillekin, itse ainakin aion ottaa kohta taas muutaman hoitokerran, ainakaan siellä käynti ei pahenna vaivaani, päinvastoin.

Osti myös ensimmäisellä käyntikerrallani itsekin suolakidelampun (en ole kertonut vaimolle), nyt se on työpöydälläni ja parantaa näin oloani, suosittelen tätä lamppua kaikille, se on todella hintansa väärti.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Pokasaha
Kärsin talvisin sierainten kuivumisesta, nenäontelot ovat jatkuvasti ruvella ja verta tulee niistettäessä tosi paljon. Kun olen vielä kovin yliherkkä kaikelle pölylle ja tuoksuille (paskanhajua parempaa ei kärsi juuri haistella) on varsinkin talvet melkoinen kärsimys. Tätä vaivaa olen saanut potea jo useita vuosia, ja mikään hoito ei tunnu antavan pysyvää apua. Etelän matka merenrantakohteeseen tuo kyllä helpotusta muutamaksi viikoksi, mutta vaiva palaa takaisin, ja pahenee vuosi vuodelta.

Reilu kuukausi sitten vaimoni osti jostakin myyjäisistä suolakidelampun, kertoi myyjän sanoneen sen auttavan hengitys- ja nenävaivoihini, ynnä muihin tauteihin. “Sitä tulee pitää päällä vuorokaudet ympäriinsä, siitä tulee huoneilmaan negatiivisia hiukkasia joka parantaa huoneilmaa ja siinä sivussa nenävaivani“, luennoi vaimo. Pidin moista laitosta humpuukina ja sanoin vaimolleni että taas sinua on huijattu, mutta sallin kuitenkin lampun palaa hänen mielikseen.
Kun aikaa oli kulunut neljä vuorokautta, niin huomasin jossakin vaiheessa nenäni oireilun vähentyneen. Aloin sitten pitämään tarkempaa “kirjaa” vaivasta, ja täytyy myöntää että kehitys on ollut aina vain parempaan päin. Jossakin vaiheessa tulin sitten sanoneeksi vaimolle, että taitaa sillä suolalampulla sittenkin olla jonkin verran vaikutusta.

No niin, sitten tuli Joulu ja sain tyttäreltäni lahjaksi muutaman suolahuonehoidon, kävin ne läpi viikon aikana ja tulos oli tosi positiivinen. Varsinkin olo “hoitohuoneessa” oli tosi miellyttävää, mikään ei tuntunut ahdistavan, hengitys kulki mitä parhaimmin. Kokemani perusteella suosittelen suolahuonetta muillekin, itse ainakin aion ottaa kohta taas muutaman hoitokerran, ainakaan siellä käynti ei pahenna vaivaani, päinvastoin.

Osti myös ensimmäisellä käyntikerrallani itsekin suolakidelampun (en ole kertonut vaimolle), nyt se on työpöydälläni ja parantaa näin oloani, suosittelen tätä lamppua kaikille, se on todella hintansa väärti.

Kerro lisää.

Mistä niitä lamppuja saa ostaa?
Hinnat ym...

EDIT: Ja Maukahan tän jutun aloitti silloin kun oli Kultamuna.

Itseasiassia tilasin kaikki tutkimustulokset himaan ja maksoin niistä pienen hinnan. Kama oli vanhaa ja tuoreinta tietoa ei vieläkään. Tutkimuksen mukaan apua on, mutta ei tarkkoja lukuja.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474
Maukka Perusjatka

Mistä niitä lamppuja saa ostaa?
Hinnat ym...

Luontaistuotekaupat myy suolakidelamppuja, ja tietenkin ne suolahuoneyrittäjät.
Hinnat vaihtelevat kiteen koon mukaan, ja ovat tuossa 20 - 150 € haarukassa. Omani maksoi 18 €, lampun korkeus n. 20 cm ja halkaisija n. 13 cm, sisällä sähköuunin lamppu.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Pokasaha
Maukka Perusjatka

Mistä niitä lamppuja saa ostaa?
Hinnat ym...
Luontaistuotekaupat myy suolakidelamppuja, ja tietenkin ne suolahuoneyrittäjät.
Hinnat vaihtelevat kiteen koon mukaan, ja ovat tuossa 20 - 150 € haarukassa. Omani maksoi 18 €, lampun korkeus n. 20 cm ja halkaisija n. 13 cm, sisällä sähköuunin lamppu.

Ok. Onko siinä lampun pällä joku suolakerros joka paistuu?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat