Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2006/03/431808

Rakennetaan vaan tänne Suomeen kanssa Tritiumkylpylöitä! Otetaan jenkeistä mallia!

Erikoista tässä artikkelissa on se, että kuulin asiasta tänä aamuna Radio Helsingistä, mutta Hesarin verkkosivuilla asiasta ei ole uutista. Halutaan varmaan pitää aihe poissa ikuisuusväittelystä, eikä ole varmaan kovin hyvää mainosta kun täälläkin viidettä virhettä rakennellaan, ja näyttää siltä, että jo perustusten rakentaminen tuo ongelmia. Eikö ketään yhtään huolestuta? Sama juttu jos avaruusraketin rungon rakennus tuottaisi jo ongelmia, niin uskaltaisistko lähteä sellaisten tyyppien rakentaman aluksen kyytiin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Minusta tuosta artikkelista käy aika selkeästi ilmi, ettei noista vuodoista ole koitunut mitään laajamittaista ympäristöhaittaa. Asiantuntijat vakuuttavat että vahinko on paikallinen, ja aktivistit epäilevät päästöjen tapahtuneen usean vuoden aikana.

Yksi Lähi-Idästä tänne seilaava öljytankkerikin saa jo enemmän ympäristötuhoa aikaan kuin mahdolliset kaivovesien pilaantumisen aiheuttavat vesivuodot. Siinä olen kyllä syyttäjän puolella että energiayhtiön tulisi korvata asukkaille vesihuolto, jos talousvesi on kerran mennyt käyttökelvottomaksi.

Avaruusalukseen vertaus ei ole sama asia, jos pelkäät viallisen rungon aiheuttavan koko aluksen tuhon. Artikkelissa mainittu vesivuoto ei aiheuta voimalan tuhoutumista, tai kummemmin vaikuta sen sähköntuottokykyyn.

En ole tutustunut uuden ydinvoimalamme perustusongelmiin. Äkkiä tulee mieleen että ollaan menty hankkimaan halpaa betonia Espanjasta ja edullista, muttei niin säntillistä työvoimaa itäblokin maista. Perustuksissa ei kannattaisi säästellä, mahdolliset korjaukset ja niistä uontavat ongelmat tulevat moninverroin kalliimmiksi kuin säästetyt rakennuskustannukset.

Kai se on sitä lyhytnäköisyyttä, joka tuntuu olevan nykyään muodissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat