Seuraa 
Viestejä14139

[size=150:1v24j7e5]Holocaustin saksalaiset sukupolvet ovat syntisinä kuolleet, vain syyttömät ovat jäljellä[/size:1v24j7e5]

Helsingin Sanomat näyttävästi kirjoittaa "kansakunnan omatuntona" vuosikymmenien takaisesta murhenäytelmästä muistutuksena, ettei se enää koskaan tapahtuisi. Kirjoitus on yksipuolinen ja koskettelee rikoksen tehneitä ihmisiä, jotka ovat syntinsä kantaneet ja henkensä antaneet. Saksassa elää enää vain hitusen heitä, joilla on omakohtaista "verta" käsissänsä. Uudet saksalaiset sukupolvet eivät ansaitse enää veitsen kääntöä haavassa. Esi-isien synnit eivät periydy syyttömille jälkeläisille. Kärsineimmät osoittavat inhimillisimmän anteeksiannon.

Kertomukset holocaustista ovat piinavia, lohduttomia ja muistutuksellisia. Saksalaista kansanosaa on piinattu vuosikymmenet aiheesta, jota on ylläpidetty vain yhdestä näkökulmasta. Teloitukset ja Kolmannen Valtakunnan ideologia tunnetaan erityisen hyvin. Nykyinen Saksa on kieltänyt lailla lähes kaiken liikehdinnän ja esilletuonnin, mikä Kansallissosialistiseen Saksaan on liittynyt vuosilta 1933-1945. Tämän päivän Saksan kansa kantaa heille kuulumatonta syntiä. Yhdistynyt Saksa ei ole ansainnut liiallista ja jatkuvaa muistutusta isien ja isoisien töistä. Saksa on virallisesti historian tapahtumat tunnustanut ja pyytänyt jo liittokansleri Willy Brandtin aikana anteeksiantoa niin juutalaisilta kuin monien maiden kansalaisilta.

Suomalaisille voisi pikimmiten muistuttaa ja kertoa, mitä Saksa on tehnyt Suomelle auttavina tekoina vuosikymmenien aikana. Mekään eikä saksalaisetkaan enää tarvitse muistutusta Lapin polttamisesta ja punaisten tappamisesta Itsenäisyytemme kynnyksellä. Me olemme syntimme kantaneet ja toivomme, ettei se enää tapahtuisi koskaan.

Nyt olisi aika perehtyä myös asioiden toiseen puoleen. Olisi vihdoin aika tutkia mitkä syyt johtivat Kolmannen Valtakunnan juutalaisdoktriineihin. Mitkä olivat syyt Adolf Hitlerin päätöksiin juutalaissiviilien joukkoteloituksiin. Tulevaisuutta ajatellen parhaiten estetään vastaavat tapahtumat ymmärtämällä, mitkä olivat vaikutteet totaaliseen hävityksen yrittämiseen. Mitkä olivat tekijät, jotka sytyttivät vihan ja pelon juutalaisia kohtaan? Paras keino tulevaisuudelle, jottei sitä enää koskaan tapahdu, on tietää syyt.

Toinen tekijä tutkittaessa holocaustia kokonaisuutena on selvittää myös lähes vastaavia tapahtumia Stalinin Neuvostoliitossa. Tunnetusti voittajaksi selviytynyt Josif Stalin Neuvostoliiton generalissimuksena järjesteli ja tuhosi kansaansa päämääriensä ja epäluuloisuuksiensa summana. Voidaan todisteellisesti sanoa, että Stalinin aikana tapahtui myös kansanmurhaa. Ne Stalinin vainoissa tuhoutuneiden henkilöiden omaiset ovat yhtä ansaitusti oikeutettuja tietämään syyt ja julistamaan tapahtunutta, ettei se enää tapahtuisi koskaan.

Kolmantena tekijänä olisi hyvä muistuttaa mieliin ne saksalaiset siviilit, jotka jäivät liittoutuneiden pommikonelaivueiden murha-aaltojen alle erityisesti 1944-1945. Pelkästään Dresdenin kuolinyönä hävitettiin yhdellä kertaa noin 60.000 viatonta siviiliasukasta tulimyrskyyn. Lähes kaikki Saksan kaupungit tuhottiin liittoutuneiden mielestä strategisin perustein iskien Saksan siviiliväestön mielialoihin toiveena romahduttaa kotirintaman tuki Saksan itsensä aloittamalle sodalle. Siviilipommituksia voidaan pitää raukkamaisina tekoina, joihin huomattavasti pienemmässä mittakaavassa osallistui myös Saksa mm. Lontoota pommittamalla. Toisen maailmansodan ratkaisija USA tuhosi kahdessa iskussa kerrannaisvaikutuksineen satojatuhansia japanilaisia siviilejä atomipommein 1945. USA halusi suojella sotilaitaan ja tuhosi vastineeksi syyttömiä siviilejä.

Tänä päivänä olisi viisasta perehtyä ja tutkia länsimaalaista toimintaa 1990-luvun Ruandassa, jossa keskinäinen sisällissota vei 800.000:n viattoman siviilin hengen vihana ja kostona jostain, johon ei ole mitään perustetta ja selitettä. Länsimaat luikkivat karkuun ja jättivät mustat tappamaan toisiaan. Hurskastelu lienee yksi meidän perusominaisuuksista. Olisiko myös syytä tutkia ja muistuttaa mm. espanjalaisten ja englantilaisten siirtomaa-ajoista, joissa niin molempien Amerikoiden intiaanit kuin myös Kauko-Idän kansat saivat kauppapolitiikan ja laajentumishalun alttarilla kokea siviileinä raukkamaista väkivaltaa, murhaa ja julmuutta. Entä valkoisen miehen orjakaupat puuvillaplantaasheille Amerikan syvään etelään orjalaivoina Afrikasta? Afrikkalaiset ovat yhtä oikeutettuja kuin juutalaiset ja venäläiset "muistuttamaan", ettei se enää tapahtuisi koskaan.

Kuinka juutalaisten ja palestiinalaisten välienselvittelyt; onko oikein, että Israelin panssarivaunut ja taistelukopterit käyvät ritsapoikien kimppuun tappamalla kymmenkertaisen määrän palestiinalaisia? Onko sekään oikein, että vastineeksi palestiinalaiset itsemurhapommittajat tuhoavat itsensä lisäksi kymmeniä siviilejä Israelin puolella? Kuolleiden palestiinalaisten ja israelilaisten omaiset ovat yhtä oikeutettuja muistuttamaan, ettei se enää tapahtuisi koskaan.

Saksalaiset ovat jo ansainneet rauhan isoisiensä teoista. Uusi Saksa on syytön tähän muistutteluun tai sitten me kaikki olemme velvoitettuja muistamaan, ettei se enää tapahtuisi koskaan; ei Ruandassa, ei Dresdenissä, ei keskitysleireillä, ei Neuvostoliiton kulageissa, ei Irakissa Saddamin aikana, ei atomipommeina Japanissa, ei V2-raketteina Lontoossa, eikä sotina enää missään, eikä varsinkaan viattomien siviilien julmana silpomisena, tappamisena, murhaamisena eikä joukkoteloituksina Bosniassa, Kroatiassa, Kosovossa ja Afganistanissa sekä Irakissa. Mikähän geeni se oikein kääntää tämän ihmisen julmuusvaihteen päälle?

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 7
  • alas 4

Sivut

Kommentit (152)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810

Joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään.
Mutta joka vanhat unhoittaa, sitä molempiin silmiin.

Näin se kristillinen maailma nyt vaan etenee - ja sukupolvelta toiseen pestään tätäkin pyykkiä - pkele.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

En kyllä tajua, miksi pitäisi kaikki vanhat unhoittaa, ja iloisin mielin lähteä kohti "uutta" ? Kyllä se pitäisi muistaa, mistä se vihollinen aikoinaan on tullut. Mutta ehkä Saksan taakkaa pitäisi keventää, mutta muistettava on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Emme tietenkään saa koskaan unohtaa natsien hirmutekoja, mutta isien pahojen tekojen ei kuitenkaan pitäisi periytyä pojille.

Ja oikeudenmukaisuuden nimissä kommunisteihin pitäisi suhtauta täsmälleen samalla kielteisyydellä kuin natseihin. Natsit ovat saaneet rangaistuksensa, mutta kommarit ovat luikkineet vastuusta kuin rakkikoirat veräjästä. Kaikki kommunismin hyväksi myyräntyötä tehneet tulisi armotta tuomita maanpettureina sekä rikoksista ihmiskuntaa kohtaan.

Mielestäni on kohtuutonta, että esim. paria tuntemaani saksalaista, alle kolmikymppistä kaveria jaksetaan vielä nykyisinkin muistuttaa natsiajoista ja välillä joku jopa töksäyttää sanoen natsiksi. Yksi Aachenilainen tuttuni kysyikin kerran, että kuinkakohan monta sukupolvea menee, ennenkuin ihmiset ymmärtävät, että esimerkiksi hänellä oli aika mahdotonta vaikuttaa tapahtuneisiin, sattuu näet nyt olemaan n 25 v.

Julmuuksia ei tietenkään saa unohtaa, mutta kohtuutonta niistä on syyttää ihmisiä, jotka eivät ole voineet vaikuttaa syntyperäänsä tai tapahtuneeseen.

Kommunistien pesänselvityksen aika olisi nyt, tai se olisi pitänyt jo suorittaa. Kyllä Suomestakin löytyisi henkilöitä, joilla on aikamoisia mörköjä kaapissa ja oikeutettua olisi antaa esim. maanpetostuomio. Toinen vaihtoehto voisi olla määrätyn ajan sisällä suoritettu julkinen anteeksipyyntö menneistä töppäyksistä, jonka jälkeen asioiden annettaisiin olla. Kuinkakohan monen sukupolven päästä tällaisten henkilöiden jälkeläisille jaksettaisiin muistuttaa, että "ettet vaan olisi kommunistimaanpetturi sinäkin?"

Asiat pitää tutkia ja sitten hutkia. Rikoksen määrästä ja laadusta riippuu, miten sovitetaan. Mutta jokainen tekee virheitä, eikä niiden pitäisi periintyä jälkipolville.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Raamatussakin sanotaan : minä kostan isien pahat teot , lapsille
kolmanteen ja neljänteen polveen.

Eikä raamatussa eroteltu Natseja ja Kommunisteja.
Niin että ensimmäinen ja toinen sukupolvi saapi olla rauhassa, sitte nostethan kunnon vaino päälle. Elikkä kommarit ja Natsit jokka nyt on pikkuvauvvoja
tai sikijöitä, tai ei ole vielä ees syntynhet varokaa, teille kostethan
Aatun ja Joosefin pahat teot.

Andúril
Kaikki kommunismin hyväksi myyräntyötä tehneet tulisi armotta tuomita maanpettureina sekä rikoksista ihmiskuntaa kohtaan.

Suomen enemmistökommunistit, SKDL-sosialistit ja tannerilaiset demarit taas tulisi palkita jonkin sortin Tannerheim-risteillä?

Menee kyllä ohi aiheen...

Tuntuu joskus, että on siinäkin ainakin voittajan meininki kun USA pitää edelleen aikamoista "miehitysjoukkoa" väärin tehneissä (lue:hävinneet) maissa. Tukikohtia pitkin Saksaa ja Japania. Onko esimerkiksi Saksan miehityksellä enää mitään perusteita, kun Neukkulakin on häipynyt omille mailleen ajat sitten. En tiedä sitten aiheuttaako minkaanlaista hampaidenkivistystä kyseisissä maissa. Kuuluuhan Saksa kyllä NATO-maihin, mutta kuitenkin. En tiedä asiasta sen kummempaa, ehkäpä vaan tyhmä ajatuksen harhailu on tämä.

Ongelmahan tässä nyt on, että miten säilyttää stereonäkö.

Minä en ole joutunut holocaustin uhriksi, enkä ole keksinyt holocaustia, mutta olen siihen silti syyllinen ja sen uhri. Tämä on minusta ainoa oikeasti todellinen selitys siihen, miten asia voi olla minun kokemukseni piirissä millään, edes käsitteellisellä tasolla. Syyllisyydentunteen voi siirtää muille ilman sen kummempia todellisia syyllisyyksiä tai oikeudenkäyntejä. Myös ylpeyden voi siirtää tai omaksua itselleen ilman meriittejä. Missä menee raja ja todellisuus, jos oikeus on suhteellista???? Ja miten niin ei ajankohtainen? Onhan imperialismikin yhä ajankohtainen ja Rooman valtakunta, sekä eilinen tapporaiskaus. Muutenhan oikeus olisi suhteellista.

"Voittajat kirjoittavat historian". Tämä on monille tuttu lause, mutta harvalla sen merkitys täysin avautuu. Sillä voittajat määräävät menneen, nykyisyyden ja tulevaisuuden. Ja mennyt kuvataan aina voittajien näkökulmasta. Voittajien kannalta epämieluisia asioita unohdetaan, vaietaan tai sensuroidaan ja niiden esille tuojia voidaan vainota (kuten nykyäänkin on joidenkin asioiden kohdalla). Taasen voittajalle mieluisia asioita liiotellaan, ehkä jopa vääristellään, pyritään antamaan hyvää kuvaa itsestä. Se on näkynyt kautta maailman historian, jos on halunnut yhtään lukea kirjoitettua historiaa vähääkään kriittisesti ja ajatuksen kanssa. Aina on syytä ottaa huomioon kenen kannalta se on kirjoitettu ja kenen etuja se palvelee. Historian kirjoitus ei ole absoluuttinen totuus.

Saksalaisten kohtelu on jo pitkään ollut suorastaan ala-arvoista eikä mitenkään faktoihin perustuvaa. Emmehän mekään ajattele tavallisten amerikkalaisten olevan kollektiivisesti syyllisiä maan johdon aiheuttamiin sotiin. Miksi tehdä poikkeus saksalaisten kohdalla? Miten tavallinen kansalainen muka on jotenkin syyllinen muiden aikalaistensa tekemiin mahdollisiin rikoksiin? Onko muka eri kansalaisten hengillä eri arvo? Eikö se ole rasistista ajattelua?

Ja mitä Toiseen maailmansotaan tulee. Niin sehän oli pohjimmiltaan sota juutalaisten ja natsien välillä, jossa juutalainen eliitti käytti USA:ta, Iso-Britanniaa ja Neuvostoliittoa työkaluinaan Saksan tuhoamiseen. Natsit ja saksalaiset joutuivat Toiseen maailmansotaan ulkopuolisen aggression pakottamana. Hyökkäyshän on paras puolustus. No ei tästä enempää.

Minusta ihmiset ovat joko tyhmiä, sivistymättömiä tai aivopestyjä, jos oikeasti uskovat saksalaisten olleen "pahiksia" ja liittoutuneiden "hyviksiä" sekä juutalaisten olleen Toisesta maailmansodasta eniten kärsinein kansa. Sodassa ehdottomasti kärsivät eniten tavalliset saksalaiset ihmiset mm. terroripommitukset sodan aikana Sodan jälkeen järjestelmällisesti toteutettu miljoonien saksalaisten nälkään tappaminen, karkotukset synnyinseuduiltaan, pienimuotoiset keskitysleirit, brutaalit toimet saksalaiseen siviiliväestöön sodan päätyttyä (etnisiä puhdistuksia Itä-Euroopassa), maailman historian ylivoimaisesti suurin joukkoraiskaus, maan suuren kulta- ja patenttivarannon ryöstö, saksalaisten orjatyöhön pakottaminen, miehityksen alaisena oleminen käytännössä tähänkin päivään saakka yms. Ja kaiken tämänkin jälkeen saksalaiset ovat syntipukkeja kaikkeen pahaan olivatpa syyllisiä tai eivät muiden päästessä kuin koira veräjästä. Kohtuutta pyydän.

Hyvää lukemista aiheeseen liittyen ovat seuraavat käsittääkseni suomentamattomat teokset, joista ainakin toinen oli muistaakseni maailmalla myyntimenestys ja liittoutuneiden sotaveteraanien kiittelemä, että joku uskaltaa vihdoinkin puhua totuuden ulos (pannassa tosin Yhdysvalloissa): James Bacquen "Other Losses" ja John Sackin "An Eye for an Eye". Lukekaa ja maailmankuvanne toivottavasti avartuu.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Ihan nuin tosissans ku sanothan, non samallaisija ihmijä saksalaiset ku mekki. Onko nuille ees mithän antheksiannettavvaa ?
Sammallalailla se joutus jokhainen kansa anelemhan antheksiantoa , paitti Saamelaiset. Son vishin ainuva porukka koko maan päällä , joka ei ole muita sortanu. Eikä nole pahemmin tapelhekhan, mutta pakhon on aina menhet.

Deux
Ja mitä Toiseen maailmansotaan tulee. Niin sehän oli pohjimmiltaan sota juutalaisten ja natsien välillä, jossa juutalainen eliitti käytti USA:ta, Iso-Britanniaa ja Neuvostoliittoa työkaluinaan Saksan tuhoamiseen. Natsit ja saksalaiset joutuivat Toiseen maailmansotaan ulkopuolisen aggression pakottamana. Hyökkäyshän on paras puolustus.

Just joo.

"Jos suomalainen sotilas olisi ollut Hitlerin määräysvallan alla, tällaisia hirmutekoja ei olisi koskaan tapahtunut!" Mannerheim

Saksan kansa ja nimenomaan kansan luonne ovat vastuussa holokaustista.

Vain saksalaiset osaavat rakentaa hyviä autoja; vain saksalaiset osaavat tehokkaasti tuottaa hyvää lopputulosta! Vain saksalaiset osaavat tehdä selvää juutalaisista!

Eihän saksalaiset ole syyllisiä historiaansa, vaan syylliset ovat voittaja valtiot, jotka kirjoittivat valheellisen historian. USA ei ikimaailmassa saa anteeksi japanilaisilta 2 atomipommia, joilla haettiin vain häviäjää, kun sota oli jo loppu.

Suomen sotahistoria on täyttä paskaa, niin kuin kaikkien sotien propaganda pull shit.

Jenkit ovat riehuneet noin 170 sodassa ja vallankaappauksessa itse paholaisena viimeisen 200 vuoden aikana. Repikää siitä sakemannit. Jenkkien historia oppitunneilla kouluissa on kuin kuuntelis opettajan tarinoita vi**u Aku Ankan urotöistä.

Deux

Sodassa ehdottomasti kärsivät eniten tavalliset saksalaiset ihmiset mm. terroripommitukset sodan aikana Sodan jälkeen järjestelmällisesti toteutettu miljoonien saksalaisten nälkään tappaminen, karkotukset synnyinseuduiltaan, pienimuotoiset keskitysleirit, brutaalit toimet saksalaiseen siviiliväestöön sodan päätyttyä (etnisiä puhdistuksia Itä-Euroopassa), maailman historian ylivoimaisesti suurin joukkoraiskaus, maan suuren kulta- ja patenttivarannon ryöstö, saksalaisten orjatyöhön pakottaminen, miehityksen alaisena oleminen käytännössä tähänkin päivään saakka yms. Ja kaiken tämänkin jälkeen saksalaiset ovat syntipukkeja kaikkeen pahaan olivatpa syyllisiä tai eivät muiden päästessä kuin koira veräjästä. Kohtuutta pyydän.

Kandeis kanssa miettiä, mitä kaikkea seuraa siitä, jos aloittaa sodan (ja häviää sen).

Tälläkin palstalla on viestejä, jotka voisivat olla versioita virallisesta saksalaisesta historiankirjoituksesta, jos maa oliis sodan voittanut. Deuxin tuotos ei ollut pahimmasta päästä.

Enpä usko, että Hitler omin käsin tappoi montakaan juutalaista, tai ylipäänsä ihmistä; liekö henkilkökohtaisesti tappanut ensimmäistäkään?
Eli hänellä piti hirmutekojensa toteuttajana olla massiivinen koneisto, SAKSAN KANSA!

Mielestäni tuo anteeksiantokysymys on saksalaisten henkilökohtainen ongelma, eli pystyvätkö he itse milloinkaan unohtamaan sitä, mitä heidän geeneillään varustetut ihmiset ovat tehneet?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Andúril
Deux
Ja mitä Toiseen maailmansotaan tulee. Niin sehän oli pohjimmiltaan sota juutalaisten ja natsien välillä, jossa juutalainen eliitti käytti USA:ta, Iso-Britanniaa ja Neuvostoliittoa työkaluinaan Saksan tuhoamiseen. Natsit ja saksalaiset joutuivat Toiseen maailmansotaan ulkopuolisen aggression pakottamana. Hyökkäyshän on paras puolustus.

Just joo.

Anna mun kaikki kestää. Onko huumorilla mitään rajaa?

Lierikki Riikonen

Toivottavasti ihmiskunta ei unohda koskaan sellaisia joukkomurhaajia kuin natsit ja kommunistit, jotka tosin ovat tappaneet enemmän ihmisiä kuin natsit. Tosin natsejakaan ei voi syyttää yrityksen puutteesta kyseisellä alalla.

On kyllä valitettavasti tunnettu asia, ettei historiasta voi oppia muuta kuin, ettei siitä opita mitään.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Tarkkailija
Enpä usko, että Hitler omin käsin tappoi montakaan juutalaista, tai ylipäänsä ihmistä; liekö henkilkökohtaisesti tappanut ensimmäistäkään?
Eli hänellä piti hirmutekojensa toteuttajana olla massiivinen koneisto, SAKSAN KANSA!
Mielestäni tuo anteeksiantokysymys on saksalaisten henkilökohtainen ongelma, eli pystyvätkö he itse milloinkaan unohtamaan sitä, mitä heidän geeneillään varustetut ihmiset ovat tehneet?

Eniten juutalaisia vihattiin kai Itä-Euroopassa. Siellä oli tehty pogromeja jo kauan, ja natsien ideologia upposi valmiiseen maaperään. Mitä köyhempi maa, sitä enemmän juutalaisia vainottiin. Saksassahan juutalaisilla on natsien häviön jälkeen ollut aika hyvät oltavat verrattuna muihin entisiin juutalaismaihin, eli Saksan kansaa ei tuossa suhteessa pidä erityisesti syyllistää.

Sen sijaan saksalaisten ilmeinen auktoriteettiuskoisuus ja suoraviivaisuus kannattaa pitää mielissä ettei se saa uudelleen valtaa väärällä tavalla.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

...juurikaan kiinnosta miksi nuo tapahtumat alkoivat ja mikä oli tekojen motiivi? Oppi tulevaisuudelle olisi parasta silloin, kun ymmärtää syyt miksi mikäkin asia tapahtui. Ei voi olla niin, että saksalaiset lahtasivat noin muutoin vain..., jokin vaikute on olemassa, mutta mikä se on?

Maailma alkaa olemaan valmis kuulemaan myös saksalaisen version asiasta. Muutoinkin historiaa voitaisiin kuulla hävinneenkin näkökulmasta, ... opiksi tulevaisuudelle, aloittihan Saksa kuitenkin tämän viimeisen sodan. Millä vaikuttimilla, niin se onkin sitten eri asia...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat