Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka vaikeaa on rakentaa hyvin yksinkertainen kauko-ohjaus, tyyliin virta päälle/pois päältä? Mistäköhän voisi ostaa tarvittavat välineet tähän ja paljonko maksaa? Onko kannattavampaa ottaa osat jostain vanhasta lelusta tjs.?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Pitääkö olla langaton vai langallinen?

Mitä pitää ohjata? Jotain verkkovirralla toimivaa vai mitä?

Paljonko tarvitaan kantomatkaa? Kuinka luotettava pitää olla?

Itse voisi helposti rakentaa vaikkapa erikoiskirkkaalla sinisellä led:llä toimivan kaukosäädön, joka reagoi vain kirkkaaseen siniseen aallonpituuteen (suotimella). Lisäämällä hiukan elektroniikkaa voidaan signaali moduloida, jolloin saadaan häiriöttömämpi toimita.

Radiokauko-ohjauksen saa varmasti halvimmalla jostain lelusta purkamalla.

Pitäis olla langaton. Ohjattava laite korkeintaan 12 voltilla toimiva.
En ole vielä varmaksi laitetta päättänyt,on tässä muutamia vaihtoehtoja. Kiinnostaa vaan kokeilla kaikkea elektroniikkaan liittyvää. Mutta mitään verkkovirralla toimivaa en siis ole ohjaamassa.
Kantomatkan pitäs olla vähintään 5 metriä. Ei sen nyt välttämättä mikään 100% luotettava tarviis olla. Lähinnä kokeilunhalun vuoksi tässä ollaan näpertelemässä ainakin näin aluksi.
Taidan tosiaan aluksi yrittää etsiä varastosta tai kirpparilta jonkun vanhan kauko-ohjattavan lelun.

Kaikki nettisivut missä on tietoa ja ohjeita kauko-ohjauksen toiminnasta ja tekemisestä ovat erittäin tervetulleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Sinänsä tuollaisen yksinkertaisen radiolähettimen/vastaanottimen pitäisi olla sangen yksinkertainen juttu. Tarvitaan vain pari värähtelypiiriä, jotka saa kyhättyä vastuksista, kondensaattoreista ja parista transistorista. Mutta laittamalla leluauton lihoiksi pääset kyllä tietty vähemmällä, ja niiden käyttämät taajuudet ovat luvallisia.

Tiettävästi jopa joissain ensimmäisissä radio-ohjattavissa ohjuksissa käytettiin niinkin yksinkertaista systeemiä, notta radiovastaanottimessa oli kaiutin jonka edessä oli sopivan pituisia metallikieliä jotka alkoivat värähtelemään kaiuttimesta soitetun äänen taajuudella. Kielen värähtely ohjasi sitten mekaanisesti jotain toimilaitetta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat