Seuraa 
Viestejä10670

Miten vitamiinit voivat vähentyä päivän pidetessä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Olen ihmetellyt tuota asiaa, koska kun päivät pitenevät ja aurinko paistaa kirkkaasti, niin D-vitamiinien saanninhan pitäisi siten olla turvattu kun D-vitamiinia syntyy iholla auringonvalon ansiosta. Siis D:n osalta väite on virheellinen. On se muutenkin outo väite.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

D-vitamiinia alkaa Suomen leveysasteilla muodostua auringonvalosta vasta toukokuussa ja silloinkin vain keskipäivällä. Siihen asti eletään viime kesän varastoilla tai talven aikana syödyllä kalalla tai vitamiinipillereillä.

Pakastetut kasvikset ja marjat varmaan vähän huononevat mitä kauemmin niitä säilyttää ja menettävät vitamiinejaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska päivät alkaa pidentymään jo n. 22.12. jälkeen. Ja se puutos alkaa näkymään vasta näihin aikoihin.... Ne oireet kun tulevat yleensä aina vähän jäljessä. Eli nyt kun aurinko alkaa vihdoinkin paistamaan työajan ulkopuolellakin, niin se on todella tärkeätä meille!

D-vitamiinin puutos on yksi pahimpia puutoksiamme! Jostain luin, että se saattaa olla osasyy moniin sairauksiimme...
Lue!
Puutos

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

D-vitamiini on vain yksi vitamiineista. Mihin ne muut sitten katoavat?

Toisaalta otsikon mukainen (mainoksesta peräisin) väite antaa ymmärtää, että päivän piteneminen vaikuttaisi negatiivisesti (joidenkin) vitamiinien määrään. Juhannuksena näiden vitamiinien olettaisi siten olevan minimissään.

Jotain muuta on tämän väitteen takana oltava.

No ainakin meikäläisen pitää kesän ajaksi kalkkitabuistaan D-vitamiini jättää pois, mutta tonne toukokuulle saakka syön kuitenkin kalkkini viel D lisän kanssa.....kalkin syömistä jatkan läpi kesän, samoin omegan ja maitohappobakteereiden

Miten sitten lienee oikeesti, näin kuitenkin apteekilla suositellaan....

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat