Seuraa 
Viestejä45973

Tänään aamulla aamiaista syödessä luin Kss-energian kuukausilehteä ("Sähköviesti"). Lehdessä huomasin arvostelun siivousroboteista.

Mukana oli myös tunnettu Electroluxin "Trilobiitti"-siivooja, joka käyttää hyväkseen ultraääntä. Hinta 1500. Ajattelin, että kuka tuollaisen ostaa.

Sitten silmäni osuivat Robomop-moppausrobottiin, joka törmätessään johonkin ottaa sattumanvaraisesti uuden suunnan. Hinta oli huikeat 26 €. Arvostelun mukaan siivousjälki on yhtä hyvä kuin Kärcher-imurirobotilla.

Arvelin, että tuo olisi kokeilemisen arvoinen, ja marssin Mustaan pörssiin sellaisen ostamaan. Kotona laitoin sen päälle, ja hyvinhän se siivosi.

Onko teillä kokemuksia siivousroboteista?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Juu. Vähän epäilin aluksi "sähköstaattista moppia", mutta kyllä se kaikki koirani karvat poimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mitkä mahtavat olla tuon halvemman mallin ulkomitat, entä kuinka kaukana sen puhdasta jälkeä tekevä osa on laitteen ulkoseinistä? Meinasin vaan, että kuinka hyvin se soveltuu nurkkien pesemiseen. Ja kiinnostaisi myös tietää, kuinka korkean esteen se pystyy ylittämään. Entäs toiminta-aika? 26 euroa ei tosiaan kuulosta pahalta.

Itsekin Robomopin onnellinen omistaja.

Ensinnäkin "sähköstaattinen" on täyttä kakkaa. Rieppu mikä rieppu.

Robomoppi siis raahaa rieppua randomilla ympäri lattiaa. Ei enempää eikä vähempää. Osa pölystä tarttuu, osa ei.

Mutta. Sen jälkeen kun otin sen käyttöön niin sängyn alla ei koskaan ole pölyä. Villakoiria ei koskaan löydy ja imurointien määrä on tippunut viidennekseen.

Valitaan huone ja pistetään RM halutuksi aikaa vaeltamaan. Sitten kun muistetaan otetaan rieppu talteen ja tampataan pölyt pois siitä. Samaa rieppua voi käyttää kauan ja itsekin voi tehdä omia sopivasta kuitukankaasta.

Toki siitä joskus irtoaa megavillakoira ennen aikojaan, mutte se on helppo noukkia talteen.

Suosittelen ehdottomasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat