Seuraa 
Viestejä45973

Miten sais tehtyä jonkinlaisen diodin suurjännitteelle? jotain 20 kv tarttis kestää. (tarttis tasasuunnata.)

Tämmönen ongelma tänää..

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Löytyisi mm. vanhoihta televisioita ja mikrouuneista. On valmiitakin myytävänä jos ei purku kiinnosta. Voi myös kytkeä peräkkäin sarjaan diodeja jos ei jännitekestoisuus muuten riitä saatavilla olevissa diodeissa.

Joo, kiitti. Ton mikron diodin muistin just ton viestin kirjoittamisen jälkeen.. täytyy lähtee tonkimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhessä kaupassa maksaa 1.80€ 20 senttiä pitkät diodit ne kestää ainaki 100kV. Oon testannu.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Pane 1000V diodeja sarjaan (1N4007). On myös tasattava vastusketjulla diodien yli tuleva estojännite. Eli diodiketju ja diodien rinnalle iso vastus.

Tekisin 40...80 diodista ja vastukset jotain 10M aina diodin rinnalla. TV-vehkeissä on myös suurjännitediodeja valmiina. Vastusketju purkaa jonkin verran tuossa, mutta jos jännitelähde pukkaa koko ajan virtaa, niin ei sillä ole merkitystä.

Mitä virittelet? Tuollaista tasajännitettä ei voi hallita oikein mitenkään. Hohtopurkaus on myös ongelma tuossa. Virta pitäisi rajoittaa turvallisuussyistä milliampeerin luokkaan tai mielellään vielä pienemmäksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tossa innostuin kokeilemaan valokaaria, kun löysin romuista öljypolttimen muuntajan. (12 kv) Siideripullosta ja foliosta tuli konkka, ja ei kun resonoimaan..

Ja nyt koko mökki haisee otsonille.

Mut ajattelin rakentaa vielä konkkia, ja niiten varaamiseen toi tasavirta olis parempaa...

Jos vaikka keksis jotain pöllöä..

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Muista sitten niiden konkkien kanssa purkaa ne kunnolla. Lyhyt oikosulkeminen ei välttämättä riitä purkamaan latausta täysin ja isoon konkkaan voi jäädä silti hengenvaarallinen lataus.

Heh.. Kyllä täällä hengissä ollaan.

Löysin tuolta jostain netistä sellaisen itse tehdyn tölkinrypistimen. Tyhjä limsatölkki laitettiin muutaman kuparikäämin sisään, ja Pam, tölkki oli toisellapuolella huonetta rutistuneena kahdessa osassa.

Suurjännite oli ladattu konkkiin, ja kerralla kun sen laukaisee.. Lähtee kuin lehmä makuulta, se tölkki meinaan.

Jos kokeilis jotain muutakin särkeä.. Taikka magnetisoida kappaleita..

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
hangover
Löysin tuolta jostain netistä sellaisen itse tehdyn tölkinrypistimen. Tyhjä limsatölkki laitettiin muutaman kuparikäämin sisään, ja Pam, tölkki oli toisellapuolella huonetta rutistuneena kahdessa osassa.

Samalla sivulla on varmaan joskus vierailtu. Siinä oli kytkimenä muistaakseni jotkut aivan hillittömät GTO:t ja nuo konkatkin olivat jotain suuria tellisesti valmistettuja.

Piti vielä sanoman, jotta tuohon siideripullo (0,5 l) tee-se-itse-konkkaan tuntuu jäävän jotain 10 kv:n jännite, kun kipuna hyppää melkein sentin, kun konkkaa purkaa.

Halpa ja kätevä..

Kuinka suuria kondensaattoreita saisi aikaan laminoimalla yhteen esimerkiksi alumiinifoliota piirtoheitinkalvojen väliin?

Minkälaisia jännitteenkestoja saadaan aikaan ja kuinka ohuita tulisi levyjen olla, että saataisiin varastoitua energiaa järkevän pieneen tilaan useampien joulejen verran?

Omaan tarpeeseen riittäisi alle kilovoltin konkka, mutta kapasitanssia on ilmeisesti hieman hankala saada lisää kotikonstein.

Entäpä jos laittaisi alumiinifoliota pleksilevyn päälle ja sitten suihkuttaisi elektroniikan suojalakkaa pari kerrosta päälle, sitten toinen levy ja taas lisää lakkaa... Lopuksi koko paketti puristettaisiin kahden pleksilevyn väliin ruuveilla.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46591
Quylthulg
http://www.powerlabs.org/capexperiments.htm

Vähän asian vierestä, mutta sitten kun pääsette tuollaisiin joulemääriin niillä kotitekoisilla kondensaattoreilla niin olette aika pitkällä .

No höh. Odotin jotain suurta. Jos ostolinjalle mennään, tässä hieman mallia:

http://www.gsi.de/forschung/phelix/ppower_e.html

Vieläkö Bebekistä saa niitä teollisuuskonkkia. Siellä oli joskus jotain luokkaa 1000 µF ja 1000 V:n konkkia. Älkää tappako itseänne niiden kanssa.

Ei ole kyllä kovin kehuttava energiatiheys. Huoneen kokoinen tila täynnä pönttöjä... bensalla pääsee pitemmälle :)

Sormiparistossa on noin 10 kilojoulea energiaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat