Seuraa 
Viestejä45973

Miten saisin motivoitua itseni opiskelemaan ym. Lukiossa olen saanut läksyt kyllä tehtyä ja kokeisiin luettua tähän mennessä n. puolessa vuodessa enemmän kuin koko yläasteen aikana, mutta heti kun pitäisi tehdä jotain projektia tms. en saa mitään tehtyä. Nytkin äidinkielessä olisi pitänyt kirjoittaa eräs aineistoteksti perjantaiksi, ja eilen onnistuin löytämään jopa yhden asiaa käsittelevän nettisivun. Tänäänkin olen vain kuluttanut aikaa netissä täällä palstalla ja muuallakin, mutta en vain saa itseäni tekemään sitä p**keleen kirjoitustyötä. Neuvoja, ihan mitä tahansa? En halua saada tästä kurssista O:ta, niin kuin viime kurssista (jonka ihme kyllä olen jopa korjannut vaikka siitä kulunut vasta nelisinen kuukautta)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Kiristämällä. Kiellät itseltäsi esim netissä roikkumisen ellet saa jotain koulujuttua tehdyksi. Jos olet tyttö/poikakaverin hankkinut, niin hän varmaan keksii kiristyskeinoja lisää mielellään.

Lahjomalla. Lupaat itsellesi viikonloppuna aikaa mielipuuhasi parissa jos suoriudut esim kouluviikosta kiitettävästi.

Kiristämisellä ja lahjonnalla on maailma ennenkin pyörinyt, eiköhän se päde yksittäiseen henkilöön nykyisinkin.

Likaamalla kädet.

Tarkoitan sitä, että aloittaminen on aina se vaikein asia, melkein sama mistä työstä tai työtehtävästä puhuu. Sen jälkeen, kun on kädet "likaiset", onnistuu hommien teko jo paljon paremmin.

Ne koulutyötkin ovat niitä, jotka vaan pitää saada tehdyksi ennen muita asioita.

Joillekin toimii järjestelmällisyyden lisääminen ja tiukan aikataulun noudattaminen tässä asiassa. Toisille taas tuo em. uhkailu, kiristys ja lahjonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsekin kaipaisin parannusta itsekuriini. Ei ole mielenkiinnottomat asiat koskaan jaksanut kiinnostaa. Ja tylsät projektit jää aina viime tippaan tai kokonaan tekemättä.

Puolihullu
Kiristämällä. Kiellät itseltäsi esim netissä roikkumisen ellet saa jotain koulujuttua tehdyksi. Jos olet tyttö/poikakaverin hankkinut, niin hän varmaan keksii kiristyskeinoja lisää mielellään.

Lahjomalla. Lupaat itsellesi viikonloppuna aikaa mielipuuhasi parissa jos suoriudut esim kouluviikosta kiitettävästi.


Ei vaan nuo kiristys ja lahjonta toimi, lieneekö hedonismilla osuutta asiaan? Ajattelen vain, että mitäs sitä turhia itseään rasittamaan projekteilla, kun voi tästä hetkestä nauttia ja tehdä mielipuuhiaan. Mielenkiintoiset asiat toki teen alta pois hyvissä ajoin.

Vierailija

En minäkään saa opiskelua aikaan, kuin on vielä 2 kk aikaa. Kyllä täässä sitten huhtikuussa ja toukokuussa rupee oleen motivaatiota. En pysty huijamaan itseäni.

Hyvä keino on työn aloittaminen, niinkuin ubuntu jo mainitsikin. Tee tehtävää esim. 15 - 30 min. ensimmäisellä kerralla. Materiaalin etsiminen netistä on helppoa.

Itselläni oli lopputyön kanssa erittäin suuria ongelmia. Onneksi aiheet oli annettu valmiiksi, joten aloitin tekemällä niistä uuden dokumentin, sisältönä pelkkä otsikko.

Tästä oli helppo jatkaa. Katsoin ensimmäisen aiheen, kaivoin oikean materiaalin ja kirjoitin niin kauan kuin tekstiä tuli helposti (noin 10 - 20 min). Sitten olikin jo aika siirtyä seuraavaan aiheeseen.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kannattaa houkutella itseä homman pariin vähitellen ja asioita pyöritellen. Jos tekee vaikkapa Italista esitelmää, voi miettiä jalkafetissiä tai Ruotsin kohdalla fallosta. Epämiellyttävä ja kuiva aihe ei koskaan ole kosteaksi tekemisen ulkopuolella. Kannattaa roiskia tekstiä vaikka puolipilkoillaan, sitten editoida sitä tylysti. Niin oppii samalla viihdyttämään ja sivistymään. Elämä on tragikoominen projekti.

Itse ajattelen jonkin helvetin kuivan tenttikirjan lukutuokion aikana vaikkapa naisen tissejä. Jos teoksen kirjoittaja on nainen, tämä on jopa helpompaa. Johan alkaa motivaatio nousta.

Pieni määrä etanolia auttaa myös lukemista, näin subjektiivisesti katsottuna. Eräs tuttuni nosti työtehoaan hurjasti aloittamalla kännäämisen. Itse koen että pienempikin määrä voi riittää, sappinesteitä ei tarvitse joka kerta ykätä pönttöön.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat