Seuraa 
Viestejä45973

Tähdet, ne ovat ihan satunnaisia plasmamuodostumia. " Mustaukot" eli tiheämassat, nekin ovat ihan satunnaisia muodostumia. Galakist, nekin ovat ihan satunnaisia muodostumia. Kvasaarit, loistavia tai ihan pimeitä, nekin ovat ihan satunnaisia muodostumia. Ja jokaisella noista avaruuden muodostumayksilöistä on oma ainutkertainen "elämänkaarensa" eli historiansa.

Sekä virallisen uskonnon että tiedeuskonnon suuri perusajatus
suuresta järjestyneestä kaikkeudesta. Se on pelkkä kuvitelma.
Suuri avaruus on sinällään pelkkä kaaos. Siinä kyllä toteutuvat mekaniikan lait, mutta kyse on satunnaisen toteutumisesta. Seisoi Isaac
Newton pienenä poikana kuin valtameren rannalla, ja kaoottinen on avaruus ja mekaniikka tietona vieläkin.

Staattinen avaruus aikoinaan, viime vuosisadan alkupuolella, tarkoitti samalla järjestyksen avaruutta. Myös sittemin virallisesti valtan tullut alkuräjähdyksen ja rajalisne laajenevan kaikkeuden käsitys edusti järjestystä. Alkuräjähdys oli luonut Järjestyksen, joka laajeni avaruuteen.

Puuttumatta tässä yhteydessä muuten alkuräjähdysteoriaan, en näe
mitään Järjestyksen suurta avaruutta. Se jatkuu kaoottisena aineen liikkeenä äärettömiin ja ikuisesti.

Alkuräjähdys oli tärkeä muussakin mielessä. Viime vuosisadan alussa atomi oli tutkimuksessa hajonnut osiin. Jaon jatkuminen nukleoneista ja elektroenmista teki tiedeuskonnon väen levottomaksi. Ongelma oli myös
osien mahdollien hioutuminen, kuluminen, yhä pienemmiksi. Alkuräjähdys, varsinkin jo se toistuisi syklinä, loisi yhä uudestaan pien- eli mikroaineen vakiohiukkaset.

Lähdemme pienaineeseen ihan toisesta näkökulmasta. Ensinnäkin, ositamme sen ihan niin pitkälle kuin voi jotenkin "nähdä". Ydinhiukkasten, sähkäin ja myös fotonien osia ovat vaikutushiukkaset. Vetovoimaa välittävät vielä paljon pienemmät hiukkaset, joita sanon siruhiukkasiksi.
Toiseksi, nuo kaikki OMASÄÄTÄVÄT tarkan kokonsa. Protoni säätää tarkan massansa ja tilavuuskokonsa. Sen perustana myös vaikutushiukkaset säätävät tarkasti massansa ja kokonsa. Siruhiukkasetkin säätävät tarkasti massansa ja tilavuuskokonsa.
Miten seuraavassa pienemmässä portaass, siitä emme tiedä. Paitsi että se on olemassa, ja ehkä siitä vieläkin pienempi porras.

Pienaineen omasäätö, sen perustana on aineen vaihto ympäristön kanssa.
Mitä on liikaa, se poistuu. MItä on vajaata, se täytetään. Tästä seuraakin pienaineen ikuisuus. Se on ihan toista kuin kuvitelma alkuräjähdyksen tuottamista mahdollisimman kestävistä kiteistä ( vrt. tulivuorien tuottamat timantit). Atomin osat, vaikutuhiukkaset, niien osina myös siruhiukkaset, ne eivät ole kiteitä. Siksi ne voivat vaihtaa ainetta ympäristönsä kanssa.

Kun tuossa kaoottisessa suuravaruudessa kuitenkin nähdään järjestytä, ollaan näkevinään jopa omasäätöä, se johtuu pienaineen järjestyksestä ja
omasäädöstä. Suuravaruuden kaaos toteutuu pienaineen järjestys ja omasäätö perustanaan.

Fotonit ja vetovoima, valon nopeudellaan kulkevat, sisäisesti kiteinä ja lämmöltään absoluuttisessa nollapisteessä. Ne lähtevät järjestyneestä
pienaineesta ja siihen aikanaan myös palaavat. Kiteinä tai niiden jonoina ne eivät mitenkään säädä itseään, ne kestävät minkä kestävät kidemuodossa. Ne edustavat vuorovaikutusta omasäätöisen pienaineena kaottiisen suurvaruuden välillä. Tai suhdetta. Niiden matkan pää on satunnaisen avaruuden suuret massat ja niiden välinen lähes tyhjyys.
Vaikkakin ne lähtevät omasäätöisestä pienaineesta ja palaavat siihen, puitteet tälle ovat kaottisesessa suuravaruudessa. Vapaan energian perusta fuuis tapahtuu tähdissä ja loistavissa kvasaareissa.
Regeneraatio, palautuminen, tapahtuu niinikään satunnaisissa tiheämassoissa ja pimeissä kvasaareissa.

SUUREN AVARUUDEN ja pienaineen suhde, kaaoksen ja järjestyksen suhde, on myös niiden vuorovaikutussuhde.

Järjestetäänpä kypsyyden testaajkisekis äänestyskin koko kaikkeuden
olemuksesta ja suhteista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Sepi
Muuten selvä kuin pläkki, mutta mikä on omasäädön vv.?

Vv. tarkoittaa sanoa vuorovaikutus. Ei omasäädön vuorovaikutus vaan
kaaoksen ja eli ynnä omasäädön vuorovaikutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat