Seuraa 
Viestejä14402

[size=150:2fkfvn2r]Myyntimies Koikkalainen on aina ollut yrittäjä[/size:2fkfvn2r]

Palkkapussin saatuaan myyntimies on todennut kauppojen tulleen maaliin; provisiot kilahtivat tilille. Tänä päivänä korkeiden palkkakustannnusten maassa Suomessa voivotellaan kustannuksiemme olevan 5-10 kertaiset kehittyviin maihin nähden. Työ on aina tehtävänsä väärtti. Normaalissa kuukausipalkassa on vaikea huomioida dynaamista tulosta. Yhtiöiden tilauskirjat eivät ole aina staattisia vaan vaihtelevia myyntikyvyistä riippuen. Kustannuksien tulisi elää tulojen myötä ylläpitäen yhtiön kykyä tarjota jatkuvasti ja dynaamisesti työtä tekijöillensä.

Entisten aikojen laukkuryssä, tuo nykypäivän myyntitykki eli kaupparatsu elää yrittäjämäisesti keräten oman ja perheensä toimeentulon myyntityöstä, joka tunnetusti ei ole vakaata, vaan vaihtelevaa kuten kauppamiehen palkkakin. Myyntimiehelle tarjotaan takuupalkan jälkeen tyypillisesti pieni pohjapalkka ja reipas provisio myyntikatteesta tai myynnistä laskettuna. Myyntimiehen palkan voidaan aina sanoa olevan kohdallaan ja tasokorotukset syntyvät omasta tahdosta ja innosta tehdä työtä, siis tulosta yhtiöllensä. On hyvä muistaa, että Suomen kuuluisin kyläkauppa Tuurissa on alkujaan syntynyt kunniakkaan kulkukauppiaan uutterasta työstä.

Myyntimies on käytännössä itsenäinen yrittäjä palkannauttijan sosiaaliturvalla. Myyjä saa aina ansionsa mukaan; hänellä ei ole vakiopalkkaa, vaan yrittäjämäinen korvaus tehdystä työstä, mutta ennen kaikkea tekemästään voitosta, mikä ylläpitää hänen edustamansa yhtiön toimeentuloa. Voidaan pelkistetysti ja hiukan raflaten sanoa, että myyjäkunta ylläpitää koko muun yhtiön kykyä pitää palkollisia tuotannossa, hallinnossa ja tuotekehityksessä. Myyjäparan pitää vieläpä maksaa esimiehensäkin palkka, ellei pomolla satu olemaan henkilökohtainen myyntitavoite.

Myyjä, tuo hotellien uskollinen asiakas, sairastaakin kitsaasti, sillä tunnetusti kauppoja ei sairaalan vuoteelta synny (sairauspoissaolojen listassa kaupanväki on vähiten poissa työtehtävistä, 2,9% työajasta, HS 20.3.2006/ Tilastokeskus). Myyjän voidaan sanoa olevan verottajan uskollinen kumppani ja hyvä ystävä, sillä keskimäärin tehokas ja säntillinen myyntineuvottelija saa keskiarvoa korkeampaa provisiovoittoista palkkaa, maksaen mukavat korvaukset valtiolle kuluttamistaan ajoteistä. Kaupparatsu, tuo huoltoasemien tiikeri ja leijona, kuluttaa menovettä leasingautossaan loputtomilla maakuntamatkoillaan verottajan iloksi ja vihreiden suruksi. Myyntimies innokkaana asiakaspalvelijana kuluttaa ravintoloiden ja muidenkin anniskelupaikkojen palveluita kerryttäen arvonlisä- ja muitakin valmisteveroja iloisesti valtiomme kassaan. Lisäksi innokkaana kaupantekijänä lomatkin jäävät minimiinsä, sillä vähemmän kauppaa syntyy lomalaitureilla ja -laitumilla. Ei taida myyntimiehemme paljon ehtiä sairastamaankaan, sillä tie ja asiakkaat kutsuvat.

Myyntimiehet eivät lakkoile, sillä tavoitteet ja provisiot jäävät näin saavuttamatta. Myyntikavereiden ainut lakko on tupakkalakko. Päivätyö päätetään eläkkeeseen, jolloin toivottavasti on riittävä provisiokertymä varallisuutena, jotta eläkepäivät soljuvat muistellessa värikästä ja ihmisläheistä työtä ja saavutuksia, jotka luotiin omalla rehellisellä työllä.

Myyjien ammattikunta on yrittämisen esimerkki. Myyjän perusasenne on iloinen hymyilijä, joka kuuntelee ostavan asiakkaansa toiveita aina sanomalla: kyllä onnistuu. Niin onnistui myös positiivisen elämänasenteen viljely pitkillä maakuntamatkoilla, joista jäi jäljelle legendaariset tarinat leijumaan hotellisaunojen löylyhuoneisiin, nuorempien myyntisukupolvien jatkaessa sitä maailman toiseksi vanhinta, vai olisiko vanhinta ammattia.

Kaupparatsu on virettä ylläpitävä perussuomalainen, joka ei vähästä hatkähdä, eikä pienestä kitise. On sanottu, että todellisen myyntimiehen ammatti on maailman vaikein, mutta myös arvostetuin. Myyjien kesken markkinat on aina suhdanteista riippumatta jaettu joka aamu uudelleen.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

A-plus aihearkisto
TV1 torstaina 16.03.2006 klo 21.10

* Miten tärkeää yrittäminen on yhteiskunnalle?
* Tutkija Kimmo Kevätsalo: Mitä vauraampi maa, sitä vähemmän yrittäjiä. Niinpä yrittäjien vähenemiselläkään ei ole merkitystä. Hyvinvointi luodaan palkkatyöllä.
* Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus: Kaksi kolmesta työpaikasta syntyy pk-yrityksiin. Ilman yrittäjää ei olisi palkansaajalle työtä. Yrityshalukkuuden säilyminen tärkeää yhteiskunnalle.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mukaan yrittäjillä on yhteiskunnassa tärkeä rooli. Hänen mukaansa yrittäjyys luo innovaatioita, talouskasvua, työpaikkoja ja hyvinvointia. Järventaus laskeskeli, että pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on töissä noin 800 000 ihmistä. Hänen mukaansa määrä on kasvanut, mikä todistaa yrittäjien työllistävän.

Työelämän tutkija Kimmo Kevätsalon mukaan yrittäjien määrä on vähenemään päin. Hänen mukaansa se on selkeä kehityssuunta, kun yhteiskunta vaurastuu. Maatalousyhteiskunnan muuttuessa nykyaikaisemmaksi on tehokkaampaa hoitaa palkkatyöllä monia toimintoja, jotka ennen hoituivat yrittäjien ja heidän palkollistensa työllä.

Yrittäjä -
tehokas vai tehoton?

Kevätsalon mukaan yhteiskunta on vaurastunut entisaikojen yrittäjien työllä, mutta kun hyvinvointivaltio, valtion ja kuntien palvelukset on luotu niin myös yhä suurempi osa hyvinvointia syntyy palkkatyöllä.

Olisi aika siirtyä uusiin työnjakoihin, mutta Kevätsalon mukaan nyt ei enää tahdo löytyä kasvua kellekään - ei yrittäjille eikä palkansaajille.

Yrittäjällä ystäviä
juhlapuheissa

Toimittaja Kauko Paksulan jutussa kerrottiin, miten nykyään periaatteessa kaikki rakastavat yrittäjää - jopa puolueet oikealta vasemmalle. Huolta kannetaan yrittäjien määrästä ja heidän ikääntymisestään. Uusia, nuoria yrittäjiä sanotaan tulevan liian vähän.

Jutussa itähelsinkiläisen kuntosalin yrittäjä Martti Autio arveli ryhtyneensä yrittäjäksi ammatin vapauden vuoksi. Aution yrityksessä työllistyvät myös vaimo ja osin lapsetkin.

Valtiovallan huoli näkyy mm. siinä, että hallituksella on erityinen, koko vaalikauden kestävä yrittäjyyden pönkittämisen ohjelma.

Tilastot kertovat, että yritysten määrä on pienessä nousussa, mutta yrittäjien määrä on ollut Vanhasen hallituksen aikana pienessä laskussa. Silloin on mukaan laskettu maatalousyrittäjät.

Lukumäärä
ja hyvinvointi

Yrittäjyyden lisääntymisen kaikin puolisen siunauksellisuuden on aika ajoin joku myös kyseenalaistanut. Pari vuotta sitten sen teki Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATTin tutkimusprofessori
Jaakko Kiander. Hänen mukaansa tavoitteena ei pidä olla yrittäjien määrä vaan mahdollisimman toimiva talous.

Viimeksi asialla oli valtiotieteen tohtori, työelämän tutkija ja yrittäjä Kimmo Kevätsalo. Kevätsalo kirjoitti Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa, että vauraus ja yrittäjyys eivät kulje käsi kädessä. Hän myös sanoi, että mitä vauraampi maa, sitä vähemmän yrittäjiä. Niinpä yrittäjien vähenemiselläkään ei ole merkitystä.

Palkansaajat
vaurauden luojia

Kevätsalo sanoi A-plussassa palkansaajien luovan Suomen vauraudesta 60 %, yrittäjien 7-8 % ja kotona palkatta työskentelevien noin 30 %.

Hänen mukaansa valtaosan hyvinvoinnista luovat siis palkansaajat, mutta aivan tarkkaa yksimielisyyttä ei ole siitä, kuinka moni palkansaaja on yrittäjällä töissä ja kuinka moni yrityksessä, jota luotsaa palkkajohtaja.

Kevätsalo oli epävarma siitä, kuinka paljon yrittäjät oikeasti luovat työpaikkoja. Hänen mukaansa yrittäjien määrä on pienessä kasvussa, mutta ei palkansaajien määrä.

Yrittäjä
työllistää

Järventauksen mukaan yrittäjät työllistävät lisää; kaksi kolmesta työpaikasta syntyy pk-yrityksiin. Hän sanoo, että ilman yrittäjää ei olisi palkansaajalle työtä.

Järventauksen mukaan myös pienet yritykset ovat lisänneet työpaikkoja ja niissä syntyy innovaatioita ja kasvua.

Hänestä on markkinatalousmaissa harvinaista, että joku haluaa kiistää yrittäjyyden merkityksen kasvulle. Hänestä yrittäjien tarpeelliselle määrälle ei ole mittareita, mutta tärkeämpää yhteiskunnalle onkin yrityshalukkuuden säilyminen.

Uusia virkeitä yrittäjiä tarvitaan keksimään innovaatioita ja haastamaan nykyiset ratkaisut.

Montako yrittäjää
vauras maa tarvitsee?

Kevätsalon mukaan kehitys kuitenkin osoittaa yrittäjien osuuden työvoimasta vähenevän sitä mukaa, kun maa vaurastuu. Hänestä nykyisin maassa olisikin pyrittävä siihen, että mahdollisuuden saavat etenkin tehokkaat yritykset, jotka tarjoavat riittävästi palkkatyöpaikkoja.

Hänestä pienet muutaman työntekijän yritykset ovat kyllä hyviä työllistäjiä (16 % työvoimasta), mutta tehottomia tuloksen tekijöitä (11 % kaikesta liikevaihdosta).

Järventauksen mukaan pienetkin yritykset ovat tehokkaita, mutta niiden toimintaoloissakin olisi vielä parantamisen varaa. Hänen mukaansa ei voi yksiselitteisesti sanoa: mitä vähemmän yrittäjiä - sen vauraampi kansakunta.

Järventaus otti esimerkiksi Yhdysvallat, joissa hänen mukaansa tilastoinnin erojen vuoksi sanotaan olevan vähän yrittäjiä, mutta todellisuudessa heitä on enemmän kuin esimerkiksi Suomessa.

Kevätsalo taas katsoi tilastojen edelleen osoittavan, että yrittäjien suhteellinen määrä on Yhdysvalloissa pienempi kuin Suomessa. Hänen mukaansa samanlaisia esimerkkejä on muista Pohjoismaista ja vaikkapa Sveitsistä, Itävallasta sekä Ranskasta.

Järventaus kiisti Kevätsalon luetteleman maalistan todistusarvon - hänestä yrittäjiä pitää saada lisää, jotta Suomen vaurastuminen jatkuisi.

Kevätsalo ja Järventaus olivat yksimielisiä siitä, että yrittäjien pitäisi saada yhteiskunnalta samat sosiaaliset oikeudet kuin palkansaajillakin, esimerkiksi terveydenhoitoon, lomiin ja eläkkeisiin liittyen.

Toimitussihteeri: Jyrki Siivonen
Toimittaja: Kauko Paksula

http://www.yle.fi/aohjelmat/aplus/arkisto/id30015.html

Ketään en neuvoisi tässä sosialismissa niin hullua
tekemään, kuin yrittäjäksi ryhtymään !

Kokemuksesta tiedän, että mm. osakeyhtiölaki voidaan
verottajan toimesta sivuuttaa noin vain ja pistää yhtiön
velat omiksesi, jos näyttäisi siltä, ettei yhtiö ryöväämällä
saada tarpeeksi.

Pankkisalaisuutta ei maassa enää ole jos on koskaan
ollutkaan, verottaja saa sormen napsautuksella kaikki tili-
tietosi. Perusta ainakin pankkisi Viroon, mm. Hansapankki
ei anna tietoja vieraiden maiden verottajalle.

Mutta silti, vain HULLU ryhtyy yrittäjäksi nyky-Suomessa !!!
Paavo Lipponen sanoi, että sosialismi on Suomessa toteutunut.
USKO SE !!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerrottekos minullekin tyhmälle, mistä ne
Kevätsalon "palkansaajat" palkkansa saavat ?
Ymmärtäkseni yrittäjiltä, jotka heitä
palkkaavat ?

Ja veroahan eivät palkansaajat maksa ollenkaan, verot
maksaa heidän puolestaan palkkaava yrittäjä, Jos valtio,
siirtyy raha vain taskusta toiseen.

Onko logiikassani jotain vikaa ?

BUSHMAN
:idea:

Ketään en neuvoisi tässä sosialismissa niin hullua
tekemään, kuin yrittäjäksi ryhtymään !

Kokemuksesta tiedän, että mm. osakeyhtiölaki voidaan
verottajan toimesta sivuuttaa noin vain ja pistää yhtiön
velat omiksesi, jos näyttäisi siltä, ettei yhtiö ryöväämällä
saada tarpeeksi.

Pankkisalaisuutta ei maassa enää ole jos on koskaan
ollutkaan, verottaja saa sormen napsautuksella kaikki tili-
tietosi. Perusta ainakin pankkisi Viroon, mm. Hansapankki
ei anna tietoja vieraiden maiden verottajalle.

Mutta silti, vain HULLU ryhtyy yrittäjäksi nyky-Suomessa !!!
Paavo Lipponen sanoi, että sosialismi on Suomessa toteutunut.
USKO SE !!!

Kansainvälisten mittareiden mukaan Suomi on hyvä ja turvallinen maa yrittää.

Aikanaan yksi kaupallisen aineen luonnoitsija sanoi meille.
´´Älkää te ikinä liittykö niiden ruikuttajayrittäjien joukkoon. Suomi on hyvä maa yrittää.´´
Sama kaveri myös sanoi, että
´´yritys on myytävä silloin kun siitä rahaa saa. Tilaisuus ei välttämättä toistu´´.

En tiedä mitä sinulle on tapahtunut ,mutta katkeralta vaikutat.

"Kansanpoliisi" nimeltä verottaja täällä
voi tehdä yrittäjälle IHAN MITÄ VAIN ja eri oikeus-
asteet vahvistavat vaikka täysin mielipuolisen
verotarkastuskertomuksen. Miksi ? Koska
ne eivät ymmärrä kumpikaan höykäsen pölähtä-
mää liike-elämästä, molemmat ovat entisiä
stasilaisia, joiden "peruskomento" , aivopesulla
idästä istutettu, kuuluu "tuhoa yrittäjät".
Tässä on onnistuttu ja sosialismi on Suomessa
toteutunut, kuten Paavo Lipponen vahvisti

BUSHMAN
"Kansanpoliisi" nimeltä verottaja täällä
voi tehdä yrittäjälle IHAN MITÄ VAIN ja eri oikeus-
asteet vahvistavat vaikka täysin mielipuolisen
verotarkastuskertomuksen. Miksi ? Koska
ne eivät ymmärrä kumpikaan höykäsen pölähtä-
mää liike-elämästä, molemmat ovat entisiä
stasilaisia, joiden "peruskomento" , aivopesulla
idästä istutettu, kuuluu "tuhoa yrittäjät".
Tässä on onnistuttu ja sosialismi on Suomessa
toteutunut, kuten Paavo Lipponen vahvisti

Minusta yrittäjän oikeusturva on parantunut niinä 14 vuotena jonka olen ollut yrittäjänä.

Suositteln yrittäjyyttä kaikille jotka haluavat tienata. Jo aika pienen yrityksen omistajana tienaa paremmin kuin kohtalaisen kokoisen yrityksen toimitusjohtajana.

Kevätsalon mukaan palkkatyöllä luodaan hyvinvointi. Olen samaa mieltä. Mistä ihmeestä yrittäjä loisi hyvinvointinsa ellei palkkatyöläisten avulla. Pitää vain huolehtia siitä, että jokainen palkkatyölainen saa aikaan enemmän kuin kuluttaa ja erotus jää yrittäjän vaivan palkaksi.

Yrittäjän vielä lisäisin sen, että mitä vähemmän yrittäjiä on, luultavasti sitä vähemmän on kilpailua ja voitot kasvavat. Lisäksi on reservissä paljon yritystoiminnan lopettamisen tuloksena vapaita työntekijöitä.

Siispä yrittämään.

Hah...odotahan kun arpa osuu kohdallesi tai ilkeä
stasi-naapurisi käryttää ja joudut nk. "verotarkastukseen".
Sieltä aina löytyy mikroskoopilla etsien joku virhe ja
silloin on omaisuutesi mennyttä.

"Yrittäjäystävällinen" Suomi ? Hah... ! Kun muualla pienen
yrityksen voi perustaa ilman osakepääomaa, meillä
minimi yli kolminkertaistetaan. Eihän tuolla osakepää-
omalla mitään velkojia "turvaavaa" vaikutusta ole, sillähän
voi heti seuraavana päivänä ostaa firman kalustoa, jon-
ka arvo kynnyksen yli tuotuna putoaa käytännöllisesti
katsoen nollaan.

Osakeyhtiö voidaan myös perustaa nk. apporttiomaisuudella,
eli karrikoiden ( toimii silti ) jos minä päätän, että tämän
"tammisen kirjoituspöytäni" arvo on 8000 euroa, niin se
on 8000 euroa ( kun tilintarkastaja laittaa nimen alle ) ja
käy osakepääomana. Jokaisen hankinnan pieni yrittäjä joutuu
osakepääomastaan huolimatta rahoittamaan käteisellä
tai pankkilainalla, johon tarvitaan vakuudeksi asunto ja
vaikka mitä. Jenkeissä tällainen ei ole edes laillista. Mikäs
riski velkojilla silloin muka on ?

Arvonlisäveroton myynti; verottaja teettää omaa työtään
pienyrittäjällä ja velvoittaa tämän toimimaan alv:n kerääjänä
kun liikevaihto menee naurettavan n. 8000 euron yli. Mm.
Britanniassa vastaava raja on n. 115.000 euroa. Arvonlisävero..
no, antaa olla, jos olet viisas, ymmärsit jos tuosta. Verottaja
voi tuhota firmasi vaikka ihan piruuttaan, eivät ne mitään
perusteluja kaipaa. Omalla kohdallani hain tusinan korkeim-
man hallinto-oikeuden ennakkoluontoista päätöstä, joissa
aivan samoilla palikoilla osakeyhtiötä EI oltu sivuutettu.
Lisäsin ne valitukseeni. Eivät varmaan KHO:ssa edes lukeneet
omia tekstejään vaan vahvistivat verottajan oy:n ohituksen.

Näin sosialismissa.... sitähän tämä on,
omaisuuteni ryövätään eikä mikään oikeusaste
lotkauta korvaansakaan. Osakeyhtiölaki ? So what ?
Seuraava vaihe on sitten "kirjanpitorikos", täytyyhän
rikos olla, jos on tarkastuksessa jäänyt pilkun
paikasta kiinni. Sitten seuraa rosis, ehdollista, sakkoja
ja viiden vuoden liiketoimintakielto. Nyt tunnet
säälittävällä muutaman tonnin liikevaihdollasi ( siis
mennyttä maailmaa, kuten kotisi ja omaisuutesi ja
muijasi, joka löytää rikkaamman ja vähemmän äkäisen
miehen ) olevasi todella suurrikollinen, samassa
hienossa seurassa ja 650 koplassa Uotien ja Fyrkmanien
kanssa ! Sairastut ja saat lyhyen urasi perusteella
muutaman saturaisen nk. eläkettä, halvin vuokra
kunnan vuokrakasarmissa on 50% suurempi kuin
käteen annettu "suojaosa" , 18 euroa päivässä, lopuilla
maksat loppuikäsi verottajan keksimää "velkaa" ja vielä
jää perinnöksikin. Sossu ? "Ulos, yrittäjä, entinenkin,
elättää itse itsensä !". Uusi osoite kaupungin roskalaatikko
no 12.

VIELÄKÖ haluat yrittäjäksi Suloisessa Suomenmaassamme ?

Mene tutkituttamaan pääsi

BUSHMAN
- -
VIELÄKÖ haluat yrittäjäksi Suloisessa Suomenmaassamme ?

Aina haluta voi, vaikka tilanne olisi miten vaikea tahansa.
Toisaalta, kaikki yritykset eivät ole vielä kuolleet.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14402
Dredex
BUSHMAN
- -
VIELÄKÖ haluat yrittäjäksi Suloisessa Suomenmaassamme ?Aina haluta voi, vaikka tilanne olisi miten vaikea tahansa.
Toisaalta, kaikki yritykset eivät ole vielä kuolleet.

................................

Suomi on oikeasti erittäin turvallinen maa yrittämiselle, siksi esim. kiinalaiset perustavat tänne lisääntyvästi omia yrityksiä ja siirtävät iloksemme pääomia täällä käytettäväksi! Suomi on lisäksi muissa maissa ilmenevää korruptiota vailla, meillä ei ole lahjottavaa virkamieskuntaa!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat