Kommentit (8)

Laajenevat planeetat työntyvät koko ajan kaarevalla radalla poispäin laajenevasta auringosta ja esim. maapallo on hyvinkin saattanut työntyä aikoinaan paljon suoraviivaisemmin poispäin auringosta, samalla kun on pyörinyt akselinsa ympäri nopoeammin.

Ja näin maapallo on voinut kiertää auringon vain 10 000 kertaa tähän mennessä, samalla kun näkyvän maailmankaikkeuden atomit ovat värähdelleet 13 miljardin vuoden edestä.

Miten maailmankaikkeuden ikä lasketaan?

Onko yksi vuosi se, kun maapallo kiertää auringon vai lasketaanko vuosi atomien värähtelyn perusteella.

Savor
;):)

Tuota Savor:ia tuskin kukaan ottaa vakavasti täällä.
Hänen näkemyksillään ei ole mitään tekemistä havaintojen kanssa.
Sensijaan havainnot täsmäävät hyvin sellaisten teorioiden kanssa, joiden matemaattisesta formalismista on etukäteen ennustettavissa havainnot/koetulokset.
Savor on itsekin myöntänyt, että hän on kyvytön ymmärtämään monimutkaisempaa matematiikkaa, jota moderni fysiikka selvästi vaatii.

Sensijaan sivistyneet ja tiedettä tuntevat kreationistit kyllä ymmärtävät mitä avauksessani esitetty seikka merkitsee.
Kommentteja heiltä, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos joku väittää että maapallo on alle 10000 vuotta vanha niin hän on varmasti väärässä. Ei edes raamatussa väitetä että maapallo luotiin kuuden päivän "työrupeaman" aikana. Paljon mahdollista että jotkut kreotinistit moista väittävät.
Raamattu alkaa sanoilla:
"1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
2. Ja maa oli autio ja tyhjä"

Vasta kuudennessa jakeessa alkaa varsinainen luomiskertomus:

5. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.
6. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä".

MIstä tulevat sellaiset kommentit evoluutiosta, kuten sekin on uskon kysymys tai että asioita ei voi tositaa tai jotain tai että se ei sovi maailmankatsomukseen. Ei tuollaisia kommentteja saisi päästellä, koska synyteettinen evoluutioteoria ei todellakaan ole mikään uskon kysymys. Ihmisten täytyisi pikkuhiljaa ymmärtää tämä asia.

totinen
Myös muiden ihmisten olemassaolo on oikeastaan uskon kysymys. Mistä tiedämme että aivomme ei huijaa meitä ulkopuolisen maailman olemassaoloon?Analyytikko
Ajattelen siis olen. Gogito ergo sum.

Martin Heidegger vastaa tähän kysymykseen, hänen mukaansa samalla kun ihminen ajattelee olemista hänen koko ajattelunsa kuuluu olemiselle samaan aikaan ja se saa aikaan dialogisen suhteen asioiden välillä. Olemisen kysyminen Seinfrage ei ole millään erossa itse olemisesta. Heidegger kritisoi kartesiolaista tieto-oppia joka perustuu subjektin ja objektin erottelulle. Se että etsitään todisteita muun maailman olemassaololle on Heideggerin mielestä tarpeetonta koska kaikki nämä ehdot asetetaan nimen omaan täälläolon Dassein kautta. Maailmassa oleminen ei ole mikään erityinen ominaisuus vaan me kaikki olemme jo automaattisesti maailmassa, tai ainakin ilmiössä jota kutsumme maailmaksi. Oleminen on tosin sitoutunut tiettyyn situationaalisuuteen, tietyssa ajassa ja paikassa olemiseen.

Descartesin määrittelee ajatusmaailman cogiton sieluksi, ajattelun ja olemisen linnakkeeksi. Heidegger kritisoi tätä käsitystä ja loi In-der-Welt-sein maailmassaolo käsitteen jolla hän tarkoitti sitä että olemme automaattisesti jo erottomattomasti yhtä ulkomaailman kanssa ja kaikki on vain osa käsitteellistä todellisuutta, subjekti ei ole irrallinen osa maailmaa. Kun olemme osana maailmaa voimme hahmottaa sitä ja se tarjoaa meille taustan jonka mukaan peilaamme asioita. Olemme maailmassa ja maailma on meissä. Tähän käsitykseen liittyy objektien hahmottaminen ja totuuskäsite ei ole aivan yksiselitteistä mutta se ei estä meitä olemasta maailmassa.

"...ja aluksi Jumala loi digitaalisen kellon... vasta sitten tähdet ja kuut, noudattamaan tämän digitaalisen kellon harmoonista tahtia..."
...tik...tak...tik...tak.... kukkuu

Hei älkää nyt viitsikö ihan vitsiksi heittää..

Aikahan on suhteellista. Onko sillä loppujen lopuksi väliä onko kulunut 10miljardia vai 10000 vuotta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat