Seuraa 
Viestejä45973

Katson parhaillaan taas yhtä ohjelmaa, jossa ryhmä rakentaa jäljitelmää Leonardo DaVincin liitimestä. Valmistusaineina pyrkivät käyttämään materiaaleja, joita Leonardo olisi oletettavasti voinut käyttää.

Entä jos DaVincin piirustuksilla tehtäisiin liidin mutta käyttäen moderneja materiaaleja?

jk: Tietenki menivät muuttamaan alkuperäistä suunnitelmaa ja nyt tuon toisen ryhmän jättijousipyssy hajosi. Käyttävät vielä huonolaatuista puutavaraa, aikarajat puskee päälle ja kaikki muukin näyttää menevän päin helvettiä.

jkk: kaksiosaisen ohjelman englannin kielinen nimi "Leonardo's Dream Machines".
http://www2.digitaldistractions.org:8080/torrents.php

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Eipä hyvälaatuinen puu tuollaisessa rakennelmassa paljoa nykymateriaaleille häviä.

Toki hiilikuidulla, kevytmetalliseoksilla ja komposiittirakenteilla saadaan kevyempää ja kestävämpää, mutta yhtälailla lentoon pääsee puisellakin.

Liitäisi. Jossakin muistaakseni tekivätkin, en tiedä katsotko samaa ohjelmaa. Taisivat tehdä sen vielä autenttisista materiaaleista. Ongelmaksi muodostui lähinnä ohjaus, koska Leonardon liitimessä ei ollut kunnolla toimivaa ohjaussysteemiä. Olikohan, että ohjattiin käsillä, eikä kroppa ollut apuna.

En ole varma tuosta jutusta, jossakin tv-ohjelmassa ne sellaisen värkkäsi. Jospa joku muistaisi paremmin? Nykymateriaaleilla ei olisi ongelma.

edit: ei osaa kirjoittaa oikein...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsekin muistelen nähneeni tuollaisen Leonardon liitimellä lentely-ohjelman. Muistaakseni joku ammattinainen sillä koitti lentää, mutta siitä ei meinannut tulla mitään. Loppujen lopuksi taisivat kuitenkin saada vekottimen ilmaan, kun tuulet olivat sopivat. Ei se kovin turvalliselta touhulta vaikuttanut, eikä lento pitkälle kantanut.

Taisi tosiaan tuo ohjaaminen olla melko mahdotonta siinä vehkeessä.

Vierailija

Olen nähnyt sarjan aikaisemmin. Olisi ollut todella kiinnostavaa nähdä oliko Leonardon suunnitelmia mahdollista toteuttaa. Valitettavasti homma pilattiin tosiTV tyyppisellä 1 kk aikarajalla, jossa homma piti hoitaa. Eli mitään kunnollista ei voitu tehdä ja siksi lopputuloksista ei voi paljoa päätellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat