Seuraa 
Viestejä45973

Nuorena työskentelin itseäni pari kymppiä vanhemman kollegan kanssa ja ihmettelin kaverin lapsellisuutta. Ajattelin - itse tuossa iässä olen paljon kypsempi kuin nyt ja moninverroin kollegaani kypsempi.

Toisin kävi. Tuntuu etten ole kasvanut tai kypsynyt noista ajoista paljoakaan. Ehkä kokemusta on tullut lisää ja näkökulmat laajentuneet, mutta siinä se taitaa olla.

Miten on?
Kypsyttääkö ikä ihmisen vai onko se vain myytti?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Kypsyttää ja ei, se on ihan henkilöstä kiinni, kaikki eivät ota liian vakavasti asioita vaan suhtautuvat huumorilla vakaviinkin asioihin.

Mitä on kypsyys? Mene ja tiedä.

Oli, mitä oli, ikä tuskin tekee mitään, vaan ennemminkin juuri tuo kokemus jne. Mtä tulee luonteeseen, näitä mallejahan kerätään muualta ja se kehittyy tarpeen mukaan - kyse on vain siitä, minkälaista kokemusta saat. Jos et saa sellaisia malleja, jotka saisivat sinut muuttumaan luonteeltasi, eikä muutenkaan elämä siihen pakota, niin sitten et muutu, vaan pysyt siltä osin samanlaisena kuin mitä olit lapsena. Näin pikaisesti pohdittuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kaikki on suhteellista", sanoi Einstein.

Kun seisoin rivissä 11-vuotiaana entisen "oppikoulun" ekaluokkalaisena juhlasalissa, viereisessä rivissä olivat abiturientit, keväällä ylioppilaaksi kirjoittavat. Muistan hyvin, miten "varttuneiltra, kokeneilta ja viisailta" he 11-vuotiaan silmin näyttivät!
Vaan entä nyt, keski-ikäisenä, samanikäiset opiskelijat vaikuttavat lähinnä räkänokilta noviiseilta. Mielipiteet mukan lukien

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Kultamuna
Miten on?
Kypsyttääkö ikä ihmisen vai onko se vain myytti?
Kyllä ikä kypsyttää ja kypsyminenhän tarkoittaa käytännössä vain sellaista kokemuksen tuomaa rikkautta kuin ikäsidonnaista oikeassa olemista, nuorison ja nuorten äitien/isien vuosi vuodelta yhä olemattomammaksi käyvän moraalin suhteen mitä negatiivisen palautteen antamisen oikeuttamiseen tulee. Jos olette nääs huomanneet kuinka joka vuosi kasvaa yhä kehnommalla moraalilla varustettuja ihmisiä(?)

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

"Kun olin nuori, halusin muuttaa Maailman.
Kun tulin vanhaksi, halusin muuttaa nuorison!"!

Filosofi

Echi
Armitage
Minä pysyn lapsena ainakin niin pitkään kun pystyn.Yhdyn tähän.

Se on laitonta, perverssiä ja moraalitonta.
No joo, riippuu siitä, tarkoititko nimimerkkiä vai ajatusta.

Itse olen aina vakava ja pysyn asiassa. Kuten nytkin.
42 v. meni rikki pari kuukautta sitten. Ei uskoisi.

-:)lauri
[Kyllä ikä kypsyttää ja kypsyminenhän tarkoittaa käytännössä vain sellaista kokemuksen tuomaa rikkautta kuin ikäsidonnaista oikeassa olemista, nuorison ja nuorten äitien/isien vuosi vuodelta yhä olemattomammaksi käyvän moraalin suhteen mitä negatiivisen palautteen antamisen oikeuttamiseen tulee. Jos olette nääs huomanneet kuinka joka vuosi kasvaa yhä kehnommalla moraalilla varustettuja ihmisiä(?)

Olet käsittänyt moraalin käsitteen väärin. Moraalilla tarkoitetaan yhteisössä toimivia kirjoitettuja ja kirjoittamattomia säädöksiä, käsityksiä oikeasta ja väärästä. Siis yhteisön hyväksymiä tapoja jotka voivat vaihdella. Yhteisöissä vallitsevat aina tietyt moraalikäsitteet, olkoon ne sitten miten heppoiset tahansa. Yhteiskunta jossa ei ole minkäänlaisia moraalikäsitteitä elää täydellisessä anarkiassa.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Echi
-:)lauri
[Kyllä ikä kypsyttää ja kypsyminenhän tarkoittaa käytännössä vain sellaista kokemuksen tuomaa rikkautta kuin ikäsidonnaista oikeassa olemista, nuorison ja nuorten äitien/isien vuosi vuodelta yhä olemattomammaksi käyvän moraalin suhteen mitä negatiivisen palautteen antamisen oikeuttamiseen tulee. Jos olette nääs huomanneet kuinka joka vuosi kasvaa yhä kehnommalla moraalilla varustettuja ihmisiä(?)Olet käsittänyt moraalin käsitteen väärin. Moraalilla tarkoitetaan yhteisössä toimivia kirjoitettuja ja kirjoittamattomia säädöksiä, käsityksiä oikeasta ja väärästä. Siis yhteisön hyväksymiä tapoja jotka voivat vaihdella. Yhteisöissä vallitsevat aina tietyt moraalikäsitteet, olkoon ne sitten miten heppoiset tahansa. Yhteiskunta jossa ei ole minkäänlaisia moraalikäsitteitä elää täydellisessä anarkiassa.
Älä nyt? Voi rähmä!

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Kultamuna
Kypsyttääkö ikä ihmisen vai onko se vain myytti?

Yleensä kokemukset kypsyttävät. Myös ajattelu auttaa, mutta ajattelukin voi olla vaikeaa ilman apua, koska omat ajatukset ovat usein varsin rajoittuneita.

Ketä kypsyttää, ketä ei. Riippuu vähän asiastakin.
Sitähän sanotaan, että pojat ovat aina poikia.

Neonomide
Mitäs tytöt sitten ovat?

Luultavasti kasvavat naisiksi
Minä en aikuistu ikinä. Voin yrittää esittää aikuista, mutta sisältä olen täysi lapsi

Olen ollut huomaavinani että ikä pikemminkin hidastutta ajatustoimintaa ja saa uusien ideoiden omaksumisen vaikeammaksi. Lisäksi se tietysti rappeuttaa kehoa.
Itse arvostan lapsenomaista ajattelumallia ja lapsenomaisuutta paljonkin ja toivon että minusta ei koskaan tule "kalkkista".
Ikä tuo myös tullessaan kokemusta mitä ei sitäkään pidä aliarvostaa.
Mutta että kypsyäkkin pitäisi. Tuskin.

Jos onnistuu vanhanakin säilyttämään pilkkeen silmäkulmassaan, niin hyvä. Katkeroituneita ihmisvihaajia on jo aivan tarpeeksi.

Elämänkokemus ja vastoinkäymiset tuovat kypsyyttä ja syvyyttä ajatuksiin, saa näkemään asiat useammalla tavalla....kasvattavat henkisesti ihmistä, miten sen nyt oikeella tavalla sanois....mikä ei tapa, se vahvistaa. kaikella on tarkoituksensa jne. iän myötä huomaa et ne sananlaskut pitää paikkaansa

Kypsyys ei tarkoita vakavuutta minun mieles ainakaan suoranaisesti, ehken kypsä ihminen tosin tajuaa milloin kannattaa olla vakavammalla naamalla....mutta kypsyys ei tarkoita sitä ettei vois olla huumorintajuinen, leikkimielinen, ajatella nuorekkaasti, olla ikuisesti henkisesti nuori

Ehkä se on sitä että tajuaa elää tilanteissa tilanteiden mukaan....vaikka olis luonteeltaan kuinka "värikäs rilahtelija "

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat