Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka paljon puolen litran pullo kestää painetta ja onko mahdollistä tälläinen pullo saada räjähtämään kun se on liitettynä jalkapumppuun(http://www.zimasport.ru/shop/foto/footb ... pumppu.jpg ) ja virityksellä on ideana ampua viinipullokorkkeja.Eli jos lyön korkin tarpeeksi tiukkaan onko mahdollista että pullo räjähtää tuhansiksi eri paloiksi,pettääkö liitännät ensin vai aukeaako pullo esim kaulasta ja ilmat valuvat sieltä ulos.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Limsa pullon pohjat ovat yleensä heikoimpia kohtia, sieltä se ilma tulee ensimmäisenä. Joskus koulussa ollaan laitettu asetyleeniä ja happea 1½ l pulloon ja aika kiva jymähdys kuului, mutte ei se muuta tehnyt kuin vähän venyi/paisui.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Olen räjäyttänyt 1L limupullon pullorakettikokeiluissa. Siihen tarvittiin painepesurin pumppu ja useampi kymmenen baaria painetta, olisiko ollut jotain 80bar luokkaa, joten tuskin pääset samaan käsipumpulla. Jymäys oli huima ja pullo käytännöllisesti katsottuna katosi olemattomiin. Onneksi kukaan ei ollut pullon lähellä, pelästyin kyllä senverran että se oli viimeinen pullorakettikokeiluni... Kaikkea se suuruudenhulluus teettää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitoin puolen litran ED-pulloon 2 purkkia leivinjauhetta ja melkein täyteen vettä. Sitten korkki äkkiä kiinni ja ravistelin sitä jonkin aikaa. Heitin pullon kovaa maahan pohja edellä. Muutamalla ensimmäisellä heitolla ei tapahtunut mitään. Parin heiton jälkeen pohja lähti irti, kuului hieno pamaus ja pullo lensi ainakin 10m korkeuteen ja tuli hieno pölypilvi, koska kaikki leivinjauhe ei ilmeisesti ollut kastunut.

Vaarallista hommaa.

Laittakaa sinne pulloon pohjalle paljon soodaa, soodan päälle kerros nestesaippuaa ja nestesaippuan päälle 10% väkiviinaetikkaa loput täyteen. (Saa ruokakaupasta)

Ja varokaa perhanan tarkkaan ettei pullo mene nurin kun siirrätte sitä. Räjäytyspaikalla käännetään pullo nurin ja juostaan niin maan pirusti. Mieluiten vaikka niin, että sidotaan pullon kaulaan naru ja nykäistään se ympäri välimatkan päästä.

tonkman
pitää mainita että viinipullonkorkit ovat lentäneen viiteenkymmeneen metriin

minäpä ammuin koko ½ l pullon yli 30 metriin

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Vitsi, kun viitsis etsiä. Täällä on jossain aikaisemisissä ketjuissa käsitelty muovilimupulloraketteja. Parhaimmat lentää muistaakseni monta sataa metriä taivaalle. Kuvatkin on. Mutta on teillä köyhät pommit. Eikö penskat enää saa dynamiittia, nalleja ja raivauspanoksia mistään isosisän varastoista evakuoitua, toista se oli maalla ennen. Räjäytettiin yksi latokin tuusan päreiksi ja maitolava ja siltarumpu. Rikokset ovat jo vanhentuneet. Puut katkeili mukavasti päreiksi, kun poraa niihin reiän ja räjäyttää. Myös kaatopaikalta löytynyt roska-auton kokoinen betonimöykky, kun siinä oli sopiva reikä keskelle. Tynnyriin kannatta silputa paperia täyteen, kun pohjalta räjäyttää, nousee hieno sienipilvi taivaalle, kuin pieni atomipommi.

Älkää loukatko itseänne, noiden kanssa ei ole leikkimistä. Näkö on ensimmäisenä vaarassa. Minullakin on jokin messinginsirpale elimistössä. Se tuntui aluksi jalassa ja verta tuli, mutta en uskaltanut siitä kertoa vanhemmilleni, valehtelin haavan tulleen jostain muusta. Jossain elimistössä se vaeltelee vieläkin.

Lierikki Riikonen

Leikittinhän sitä metsästä löytyneillä harjoituspanoksilla, kiven päälle vaan ja toisella vielä päälle ja sitten liftaamaan mottoripyörän kyytiin ja sairaalaan kun valtimosta ruiskusi verta komeassa kaaressa

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Sain kuulla kaverilta että 1,5L kokispullo oli mennyt rikki siinä 40bar kieppeillä. Pienempi pullo kestänee eritavalla mutta tuollaiset paineet saavat ympäristössä sen verran paljon tuhoja ettei kannata autotallissa kokeilla. Laitontahan tämä ei periaatteessa ole, mitä nyt paineastia -asetusta rikkoo (kai?). Mutta koska ympäristölle vaaran aiheuttaminen on melko helppoa tällä tavoin, kannattaa olla todella varovainen.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

semmosella naruviritelmällä että kuinka paljon se sitä narua ylöspäin vetää ja sit mittasin narun jälkeenpäin

Mr. musclee ja foliota ja korkki kiinni niin ikkunat hajoo... muistakaa turvallinen välimatka.. muovit lentää pamahtaa niiin kuin vanhat kunnon tykärit

pointless
Mr. musclee ja foliota ja korkki kiinni niin ikkunat hajoo... muistakaa turvallinen välimatka.. muovit lentää pamahtaa niiin kuin vanhat kunnon tykärit

Dailyn vastaava on puolet halvempaa Dailystä saan päivittäisen annokseni

luin tuolta toisesta perunatykki keskustelusta että lähtönopeus lasketaan

Vo=g*t=9,81 m/s^2*5 s

missä Vo on lähtönopeus, g on putoamiskiihtyvyys 9,81 m/s^2 (Suomessa 9,82 m/s^2) ja t aika eli 5 sekuntia. Putoamiskiihtyvyyden yksikkö m/s^2 saattaa hämätä, mutta ei siinä mitään toiseen potenssiin koroteta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis naputtelet laskimeen tai raapustat paperille


pitääkö tuo nyt ihan paikkaansa vai pitäisikö sinne sotkea jotenkin vielä esineen paino mukaan sun muu ilmanvastus?

jkorpi
Seuraa 
Viestejä129

Käsittääkseni tuollaisen kaljapullon saa pirstaleiski todella helpostikkin laittamalla jokin määrä vettä sinne sisälle ja työntämällä sormi korkin reijästä sisää, sekä sitten vetämällä sormi nopeasti ulos pullosta. Paineen vaihtelu kai nytkäyttää nestettä sen verran terävästi, että pullo hajoaa. En ole kokeillut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat