Seuraa 
Viestejä45973

[color=darkblue][/colo

Tuntuu kivalta ajatus,että maapallomme pinta on valtaosaltaan vettä.
Tuota ihanaa vilvoittavaa ja elämää synnyttävää ainetta.
Tänään on ajatuksissani välähtänyt kysymys josko tuo elämää synnyttävä
kehto,myös olisi elämää suojeleva tekijä?
Jokin minussa on vakuuttunut siitä,sittenhän onkin seuraava kysymys:minkälaista elämää------,mikä tekee ajatusleikin suureksi seikkailuksi

Kesää kohti laulellen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

engestrom

vettä. Tuota ihanaa vilvoittavaa ja elämää synnyttävää ainetta.Vesi ei vilvoita. Ihmiset esim. eivät tunne oloaan kovin vilpoisaksi +100 C asteisessa vedessä. Toisaalta voit vilvoitella hyvin sopivan lämpöisessä öljyssä tai hiekassa. Kuten huomaat, määräävä tekijä ei ole aine jossa vilvoitellaan, vaan lämpötilaero vilvoittelijan ja vilvoittavan aineen välillä.

Vesi ei myöskään minkään nykyteorian mukaan synnytä elämää. Elämän muodostumiseen tarvitaan nykyteorioiden mukaan paljon muitakin aineita kuin vettä.

myös olisi elämää suojeleva tekijä?

Ihan minkä tahansa voidaan ajatella olevan elämää suojeleva tekijä. Esim. jättimäinen kuumana palava kaasupallo on varmaankin yksi tärkeimmistä meidän elämäämme ylläpitävä asia. Samaten magneettikentät. Happikin on meille varsin tärkeää, ilman hiiltä meitä ei myöskään olisi. Lista jatkuisi pitkälle.

TOU...Huoneenläpöisenä engestrom tarkoitti varmaankin...Ja eiväthän ihmiset olisi enää suoranaisesti vedessä vaan vesihöyryssä...Jos oletetaan että ilmanpaine on "normaali"..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jokin minussa on vakuuttunut siitä,sittenhän onkin seuraava kysymys:minkälaista elämää------,mikä tekee ajatusleikin suureksi seikkailuksi Smile

Täh?

Vierailija

Amerikkalaiset tiedemiehet ovat merten sedimenttejä tutkiessaan saaneet näyttöä siitä, että maapallon lajit ovat kuolleet sukupuuttoon säännöllisesti noin 62 miljoonan vuoden sykleissä.

Ehkä maapallon kaltaiselta ekosysteemiltä siis kuluu älyllisen elämänmuodon aikaansaamiseen n. 62 miljoonaa vuotta...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat