Seuraa 
Viestejä848

Tämän päivän Hesarissa oli juttu aiheesta (olen kyllä ennenkin kuullut) ja ensireaktioni tietysti oli, että kaikenlaista huuhaata taas. Mutta en halua tutkimatta hutkia, joten mitä mieltä olette? Google antaa esimerkiksi tämmöistä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (106)

Vierailija

määkin keksin kostin laitan tuplasuojuksen tai pelkän kupukuulosuojaimet. Näin saa vajennettua kaiken hälyn ja pystyy paremmin keskittymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tän päivän hesarissa kaveri kertoo kuvalukemisesta. Kuulostaa TODELLA mielenkiintoiselta.

Katsokaa muutkin hesaria.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
iisakka
Tämän päivän Hesarissa oli juttu aiheesta (olen kyllä ennenkin kuullut) ja ensireaktioni tietysti oli, että kaikenlaista huuhaata taas. Mutta en halua tutkimatta hutkia, joten mitä mieltä olette? Google antaa esimerkiksi tämmöistä.

"Kehittää intuitiota ja yhteyttä alitajuntaan". Tuon luettuaan jokaisen pitäisi tajuta että ei ihan puhtaita jauhoja ole pussissa.
Siihen HS:n pikalukuartikkeliin oli muutamaa päivää myöhemmin vastine tietääkseni kognitiotieteilijöiltä että ei se ihan sekunti/sivu-vauhdilla toimi. Joku voinee tarkentaa.
EDIT: Luin linkkiä lisää ja huu-haan vaikutelma vain vahvistui:
"Lukemisesta tulee aktiivista tiedon prosessointia." Niin kuin se ei jo olisi sitä.

"Opit hallitsemaan lukemaasi informaatiota, sisäistämään oppimasi syvällisesti." Oppimisen sisäistäminen on kiinni yksilön älynlahjoista. Lisääköhän kurssin käynti logiikan tajua?

"Oppimisessa käytät kaikkia aisteja sekä älykkyyden lajeja." Haistelemalla ja kuulostelemalla kirjaa opit lisää omasta intuitiostasi? Älykkyyden lajeista varsinkin sosiaalinen- ja musikaalinen älykkyys soveltuvat erinomaisesti akateemisten aineiden opiskeluun.

Siis ihan tosissaan. Kurssien vetäjä näkyy olevan se HS:n artikkelissa esiintynyt pikalukija. Olihan sillä tutkintoja ikään nähden ihan kiitettävästi, mutta noiden nettisivujen perusteella en kyllä kurssista mitään maksaisi. Ilmaiseksi menisin toki mielelläni.

Pikalukemisella ja tällä photoreadingilla ei ole periaatteessa mitään tekemistä toistensa kanssa. Itse uskon hyvinkin, että tämmönen oppimiskeino on mahdollista. Ajattelin kuitenkin lähitulevaisuudessa hommata alan kirjallisuutta ja ehkä käydä ton kurssin, ennenkun tästäkään on varma.

Vierailija

Hesarissa oli myös toisen pikalukijan kommentointi aiheesta. Totesi sen mitä minäkin ajattelin, että ainakaan kaunokirjallisuus ei sovi tuolla tavoin luettavaksi, jos haluaa ymmärtää kielen vivahteet. Kaunokirjallisen tekstin lukeminen kun ymmärtämisen ja mieleenpainamisen lisäksi vaatii sanojen ja lauseiden makustelua; niiden ääntämistä mielessä. Ja se ei valokuvaamalla onnistu, vaikka tekstin sisällöstä saisikin selvää ja juoni välittyisi tajuntaan.

Eilen kävin ostaa suomenkielisen kirjan, jossa opetetaan photoreadingia. Pitää kyl lukea koko kirja, että osaa siitä jotain sanoa. Mutta mahtaisko täältä löyty jengiä jotka ovat lukenet kyseisen kirjan ja/tai käynnyt noilla kursseilla ja vieläpä oppinut kyseisen taidon?

Pinky&Brain
http://www.botree.com/
Siinä on joku kirja, lukasin sen läpi 5 sekunnissa, mieleen jäi Part 1 ja the end. ei tainnut toimia.

on tullut luettua kyseinen kirja kannesta kanteen ja useamman kerran joitain kappaleita. haluaisin uskoa tekniikan toimivan, mutta kokemusten perusteella ei ole vielä mitään järkyttävää tapahtunut. ehkäpä teen vaadittavat toimenpiteet väärin...

teini
Eri asia jääkö mitään mieleen kun lukee nopeasti

Eikun palautuuko havainnot tietoisuuteen. Vaaditaan tekniikka, joka nostaa asiaa nopeammin ja tarkemmin tietoiselle tasolle.
Voi vaikka vaatia istumista jotta asia palautuu, koska se on opittu istuessa.

Riippuu henkilön muistin laadusta, miten voi lukea. Valokuvamuistiin enemmän tukeutuva muistaminen varmasti edesauttaa nopeassa lukemisessa, kun aivot voivat sitten sulatella rauhassa näkemäänsä "kuvaa", eli tekstiä. Jos ei ole yhtään visuaalinen ihminen, ei varmastikaan omaa kauhean nopeaa lukunopeuttakaan. Visuaalisen ihmisen lukeminen tapahtuu, tietokoneanalogiaa käyttäen, rinnakkaisportin kautta, n bittiä kerrallaan, missä n on suoraan verrannollinen henkilön visuaalisuuteen. Vähemmän tai ei ollenkaan visuaalisen ihmisen lukeminen tapahtuu sarjaportin kautta, bitti kerrallaan. Siksi hidasta.

Ja voihan sitä opetella ja käydä ties millaisilla kursseilla, mutta ei kuurojen kannata silti pitää levyraatia, ainakaan jos yleisönä on kuulevia.

Eli jos on eväät, on vatsa täysi, jos ei, niin on nälkä.

Wanha aihe jo, mutta pakko vastata. Lainasin hiljattain kirjastosta PhotoReading - Whole Mind- kirjan, ja olen sitä jo vähän lueskellut. Ensireaktioni oli, että jonkinsorttista huuhaata tahi new age- hömppää koittavat minulle tyrkyttää kirjan välityksellä. En nyt jaksa alkaa yksittäisiä kohtia luettelemaan, mutta tähän asti lukemani perusteella kirjan sisältö täyttää kaikki humpuukin tunnusmerkit...lisää kommenttia tulossa kunhan saan kirjan kahlattua läpi...

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Minä pystyn lukemaan Agatha Christien kirjoja 5 sivua yhdellä
silmäyksellä. Olen joskus opiskellut kansakoulussa lukemaan
ja toisinaan katsellut valokuviakin. Jos on mukavan näköisiä
kohteita ollut kuvaajalle tarjolla.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Moni täällä on ihmetellyt, mitä on valokuvalukeminen ja voiko valokuvalukeminen toimia.

Ajattelin nyt kirjoittaa, koska tänne oli toivottu kommentteja niiltä, jotka tekniikkaa on käyttäneet - itse kun olen sellainen. Muiden PhotoReading-tekniikan käyttäjien kokemuksia löytyy ainakin sivulta http://innostatus.fi/photoreadingkokemuksia.

Olen itse käyttänyt PhotoReading-tekniikkaa ja siihen sisältyvää valokuvalukemista jo vuosien ajan ja saanut sillä hyviä tuloksia niin opiskelussa kuin työelämään liittyvässä lukemisessa.

En ole nähnyt syytä epäillä tekniikan toimivuutta, enkä ole pitänyt asioiden esitystapaa tai PhotoReading-kirjassa käytettyä sanastoa esteenä tutustua PhotoReadingiin - kuten jotkut tässä viestiketjussa kirjoittivat.

Olen myös huomannut, että välttämättä kaikki eivät opi PhotoReadingia. Useinmiten nämä ovat henkilöitä, jotka eivät ensimmäisellä parilla kerralla saa suurta elämystä asiasta. Niinpä he jättävät homman kesken. Syy ei siis ole minun mielestäni siinä, että heiltä puuttuisi jotain luontaisia taitoja tai kykyjä.

Itse en ollut kovin hyvä PhotoReadingissa aluksi. Luin varmaan parikymmentä kirjaa PhotoReading-tekniikalla, ennen kuin se todella loksahti kohdalleen.

Mutta oli kyllä ehdottomasti sen arvoista. Jälkikäteen ajatellen tuo panostus oli aika pieni hinta tästä taidosta.

Omia tuloksiani ja kokemuksiani olen kirjannut blogiini, joka löytyy osoitteessa http://photoreadingtesti.blogit.fi.

Sen lisäksi olen kirjoittanut erikseen, mitä on
[list:1nopo6uf]
[*:1nopo6uf]PhotoReading-tekniikka (http://photoreadingtesti.blogit.fi/photoreading), [/*:m:1nopo6uf][*:1nopo6uf]valokuvalukeminen (http://photoreadingtesti.blogit.fi/valokuvalukeminen) ja [/*:m:1nopo6uf][*:1nopo6uf]pikalukeminen (http://photoreadingtesti.blogit.fi/pikalukeminen)[/*:m:1nopo6uf][/list:u:1nopo6uf]

Näistä tuntui olevan vääriä käsityksiä tässä viestiketjussa.

Suosittelen myös lukemaan tarkemmin artikkelin PhotoReadingin taustasta (http://innostatus.fi/photoreading) sekä kysymyksiä ja vastauksia -osion PhotoReading-tekniikkaa valmentavan Innostatus Oy:n sivuilla (http://innostatus.fi/photoreading-ukk)

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
ceefas
Moni täällä on ihmetellyt, mitä on valokuvalukeminen ja voiko valokuvalukeminen toimia.Väitän, että valokuvalukeminen ei voi onnistua.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

p s
Seuraa 
Viestejä111
Väitän, että valokuvalukeminen ei voi onnistua.

Aika moni tuon tekstin väitteistä kumoutuu esim. Kim Peekin toiminnassa. Hänhän lukee aukeaman tekstiä kymmenessä sekunnissa ja muistaa sisällöstä 98-99%. Mutta kaverillahan myös puuttuu aivopuoliskojen välinen normaali yhteys.

Itseäni kiinnostaisi esim. sellainen testi, että voiko valokuvamuistin omaava maalari maalata näkemänsä suuren kuvan muistista kokonaisuudessaan mikäli testitilanteessa kuvaa vilauttaessa silmät eivät liiku lainkaan ja näinollen ainoastaan kuvan keskiosa on voitu nähdä tarkan näön alueella.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
p s

Itseäni kiinnostaisi esim. sellainen testi, että voiko valokuvamuistin omaava maalari maalata näkemänsä suuren kuvan muistista kokonaisuudessaan mikäli testitilanteessa kuvaa vilauttaessa silmät eivät liiku lainkaan ja näinollen ainoastaan kuvan keskiosa on voitu nähdä tarkan näön alueella.Minua myös. Olen sitä mieltä että ei ole mahdollista. Se rikkoisi fysiikan lakeja. Ei voi saada informaatiota tyhjästä.

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat