Seuraa 
Viestejä848
Liittynyt30.9.2005

Tämän päivän Hesarissa oli juttu aiheesta (olen kyllä ennenkin kuullut) ja ensireaktioni tietysti oli, että kaikenlaista huuhaata taas. Mutta en halua tutkimatta hutkia, joten mitä mieltä olette? Google antaa esimerkiksi tämmöistä.

Sivut

Kommentit (106)

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Liittynyt20.10.2005
iisakka
Tämän päivän Hesarissa oli juttu aiheesta (olen kyllä ennenkin kuullut) ja ensireaktioni tietysti oli, että kaikenlaista huuhaata taas. Mutta en halua tutkimatta hutkia, joten mitä mieltä olette? Google antaa esimerkiksi tämmöistä.

"Kehittää intuitiota ja yhteyttä alitajuntaan". Tuon luettuaan jokaisen pitäisi tajuta että ei ihan puhtaita jauhoja ole pussissa.
Siihen HS:n pikalukuartikkeliin oli muutamaa päivää myöhemmin vastine tietääkseni kognitiotieteilijöiltä että ei se ihan sekunti/sivu-vauhdilla toimi. Joku voinee tarkentaa.
EDIT: Luin linkkiä lisää ja huu-haan vaikutelma vain vahvistui:
"Lukemisesta tulee aktiivista tiedon prosessointia." Niin kuin se ei jo olisi sitä.

"Opit hallitsemaan lukemaasi informaatiota, sisäistämään oppimasi syvällisesti." Oppimisen sisäistäminen on kiinni yksilön älynlahjoista. Lisääköhän kurssin käynti logiikan tajua?

"Oppimisessa käytät kaikkia aisteja sekä älykkyyden lajeja." Haistelemalla ja kuulostelemalla kirjaa opit lisää omasta intuitiostasi? Älykkyyden lajeista varsinkin sosiaalinen- ja musikaalinen älykkyys soveltuvat erinomaisesti akateemisten aineiden opiskeluun.

Siis ihan tosissaan. Kurssien vetäjä näkyy olevan se HS:n artikkelissa esiintynyt pikalukija. Olihan sillä tutkintoja ikään nähden ihan kiitettävästi, mutta noiden nettisivujen perusteella en kyllä kurssista mitään maksaisi. Ilmaiseksi menisin toki mielelläni.

Pikalukemisella ja tällä photoreadingilla ei ole periaatteessa mitään tekemistä toistensa kanssa. Itse uskon hyvinkin, että tämmönen oppimiskeino on mahdollista. Ajattelin kuitenkin lähitulevaisuudessa hommata alan kirjallisuutta ja ehkä käydä ton kurssin, ennenkun tästäkään on varma.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Hesarissa oli myös toisen pikalukijan kommentointi aiheesta. Totesi sen mitä minäkin ajattelin, että ainakaan kaunokirjallisuus ei sovi tuolla tavoin luettavaksi, jos haluaa ymmärtää kielen vivahteet. Kaunokirjallisen tekstin lukeminen kun ymmärtämisen ja mieleenpainamisen lisäksi vaatii sanojen ja lauseiden makustelua; niiden ääntämistä mielessä. Ja se ei valokuvaamalla onnistu, vaikka tekstin sisällöstä saisikin selvää ja juoni välittyisi tajuntaan.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Eilen kävin ostaa suomenkielisen kirjan, jossa opetetaan photoreadingia. Pitää kyl lukea koko kirja, että osaa siitä jotain sanoa. Mutta mahtaisko täältä löyty jengiä jotka ovat lukenet kyseisen kirjan ja/tai käynnyt noilla kursseilla ja vieläpä oppinut kyseisen taidon?

Pinky&Brain
http://www.botree.com/
Siinä on joku kirja, lukasin sen läpi 5 sekunnissa, mieleen jäi Part 1 ja the end. ei tainnut toimia.

on tullut luettua kyseinen kirja kannesta kanteen ja useamman kerran joitain kappaleita. haluaisin uskoa tekniikan toimivan, mutta kokemusten perusteella ei ole vielä mitään järkyttävää tapahtunut. ehkäpä teen vaadittavat toimenpiteet väärin...

teini
Eri asia jääkö mitään mieleen kun lukee nopeasti

Eikun palautuuko havainnot tietoisuuteen. Vaaditaan tekniikka, joka nostaa asiaa nopeammin ja tarkemmin tietoiselle tasolle.
Voi vaikka vaatia istumista jotta asia palautuu, koska se on opittu istuessa.

Riippuu henkilön muistin laadusta, miten voi lukea. Valokuvamuistiin enemmän tukeutuva muistaminen varmasti edesauttaa nopeassa lukemisessa, kun aivot voivat sitten sulatella rauhassa näkemäänsä "kuvaa", eli tekstiä. Jos ei ole yhtään visuaalinen ihminen, ei varmastikaan omaa kauhean nopeaa lukunopeuttakaan. Visuaalisen ihmisen lukeminen tapahtuu, tietokoneanalogiaa käyttäen, rinnakkaisportin kautta, n bittiä kerrallaan, missä n on suoraan verrannollinen henkilön visuaalisuuteen. Vähemmän tai ei ollenkaan visuaalisen ihmisen lukeminen tapahtuu sarjaportin kautta, bitti kerrallaan. Siksi hidasta.

Ja voihan sitä opetella ja käydä ties millaisilla kursseilla, mutta ei kuurojen kannata silti pitää levyraatia, ainakaan jos yleisönä on kuulevia.

Eli jos on eväät, on vatsa täysi, jos ei, niin on nälkä.

Wanha aihe jo, mutta pakko vastata. Lainasin hiljattain kirjastosta PhotoReading - Whole Mind- kirjan, ja olen sitä jo vähän lueskellut. Ensireaktioni oli, että jonkinsorttista huuhaata tahi new age- hömppää koittavat minulle tyrkyttää kirjan välityksellä. En nyt jaksa alkaa yksittäisiä kohtia luettelemaan, mutta tähän asti lukemani perusteella kirjan sisältö täyttää kaikki humpuukin tunnusmerkit...lisää kommenttia tulossa kunhan saan kirjan kahlattua läpi...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat