Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tulipa eilen käytyä pilkillä, kun oli aurinkoinen päivä - aivan postikorttikeli.

5 tunnin kalastuksen tulos: 0 kalaa. Kokeilin useita vieheitä ja toukkia, mutta ei mitään apua.

Laitetaanpa nyt aivonystyrät hyrräämään ja mietitään, miten saalista tulisi varmemmin.

Millä kalat saisi houkuteltua paikalle ja nappaamaan.

Dynamiittikalastus ei kelpaa vastaukseksi. Se herättää liikaa huomiota talvisella jäälakeudella

Sivut

Kommentit (29)

Kesytä naaraspuolinen ahven ja laita se kiima-aikaan uimaan reiän tuntumaan.
Kun halukas uroskala tulee paikalle parittelu mielessään, isket.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Paha vain että ahvenet eivät taida niitä hommia talvisaikaan harrastaa.

Mateet jo jotkut muut lajit kutevat kyllä talvella, mutta valtaosalle (Suomen) kaloista kutuaika on keväällä.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1470
Liittynyt16.3.2005

Pilkkiminen on taitolaji siinä missä perhokalastuskin, kun sitä riittävän paljon harrastaa niin saalistakin tulee. Jos kuvittelee että tuosta vain, reikä jäähän ja kalaa nostamaan, niin kyllä erehtyy, ei se aina niin helppoa ole.
Toki ensikertalainenkin saattaa hyvällä tuurilla nostaa paljonkin kalaa, silloin vain kaloilla sattuu olemaan syönti päällä ja on sattunut oikeaa viehe siimaan päähän.
Nykyisin käyn aika harvoin pilkillä ja kyllä tuntuma kyseiseen kalastusmuotoon on pahasti ruostunut, kalaa tulee aika vähän, vaimo saa enempi.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Arvelisin, että paikalla on suuri merkitys. Tuskin ne kalat talvella koko aikaa ympäri järjeä uiskentelevat. Pikemminkin vaan möllötävät sopivan suojaisessa paikassa. Ainakin affenet vieläpä ryhmässä. Tuollaisen paikan kun löytää, niin voi nostella koko suvun affenet ja jatkojalostaa ne omalle lautaselleen.

Minä käyn muutaman kerran vuodessa pilkillä ja ainakin minusta pilkki on mato-ongen ohella yksi varmiten saalista antavista kalastusmuodoista. Yleensä joutuu poraamaan muutaman reijän ennen kuin kalaa alkaa tulla ja laiskana ihmisenä menen yleensä pilkille sellaiseen paikkaan missä on valmiita reikiä.

On kuitenkin järviä josta kalaa ei saa pilkillä juuri millään ja luulen tämän johtuvan siitä, että vesi on niin tummaa ettei kalat löydä pilkkiä. Tämä on kuitenkin mututietoa ja joku oikeasti asiasta tietävä voisi kommentoida

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Ovat vähän nihkeitä kertomaan salaisuuksistaan nuo pilkkimiehet. Eräskin tuttu on voittanut pilkkikisoista mm. pari kesämökkiä, auton käyttöönsä, kodinkoneita ja ties mitä. Silti ei pukahtanutkaan, kun yritin tiedustella, että millä jekuilla sitä kalaa sitten niin paljon tulee.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005
kunkku
Herra Tohtori
Paha vain että ahvenet eivät taida niitä hommia talvisaikaan harrastaa.

Keväällä ja kesällä sitäkin pidempään. On olemassa sananlasku, joka mukaan: "Teeren soitimelle ja Ahvenen kutuun kerkeää laiskempikin."

Lierikki Riikonen

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Nyt on sen tyypin aihe, että en voi aloittaa tietäväni siitä kaiken. Minulla saattaa olla pienenpieni aukko asian tuntemuksessa.

Viime lauantaina sain 6 kg tuollaisia tyypillisiä pilkkiahvenia. Se tapahtui niin, että menin lehti-ilmoituksen perässä hakemaan niitä pilkkikisan punnituspaikalta. Olisin saanut vaikka 30 kg, mutta tuossa on useamman kurmetin ainekset ottaen huomioon kovan työn käsittelyssä.

Ja sitten se ohje miten pikkukaloja kannattaa laittaa. Pienin massatappio tulee, kun suomustaa ja leikkelee evät ja repii kidukset. Puoli minuuttia ahventa kohti. Toiseksi pienin tulee kun nylkee. Ja mäti kannattaa ottaa talteen ja isommista maksakin. Vaikka ahvenen mätiä kyllä hyljeksitään aivan typerästi.

Jommin kummin siis siistitään. Nylkiessä ei tarvitse pestä, suomustaessa tarvitsee.

Paistetaan kalat, mädit ja noin kolmannes määrästä sianlihaa siinä ohessa. Jutun voi tehdä suuripiirteisesti jatkokäsittelyn takia. samalla kannattaa paistaa sipulia halkaistuna neljään osaan. Paistoksen annetaan jäähtyä ja kypsähkö tavara myllytetään. Siitä tulee siis kypsää myllytettyä ahven-sianlihapaistosta jossa sipuli on vielä osittain raakana mukana. Koska myllytysvaihe on myös bakteerien sekoittamista siihen, niin massa kuumennetaan uudelleen uunissa kunnolla, jolloin sipulikin kypsyy.

Tuotteen nimi on minusta hienosti patee ja leivän päälle ei vastaavaa oikein helposti löydä mistään. Valmisteen tuotantohyötysuhde on hyvä, koska piikkiongelma on ratkaistu. Jos on päineen paistanut, niin kalan pään kuuloluut, tai mitä lienee kiilleliuskeita ovatkaan, narskuvat hampaissa kuin hiekka eli ahven päineen ei ole aivan täysin hieno juttu.

Tuotantohyötysuhde on noin 2...3 kiloa pateeta 2 tunnin työllä, jos ahvenen narrausta ei lasketa mukaan. Aivan kannattava määrä tuohon ruokalajiin on jo puoli kilo ahvenia ottaen huomioon myllyn pesuriesan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Surkeahkoja kalansaaliitani olen saanut parhaiten mormuskalla. Mormuskaan käy parhaiten, jos siinä on jonkinlaisia hentoja höytyväriekaleita. Surviaisen teho perustuu siihen, että sitkeä toukka jää tuollaiseksi riekaleeksi siihen koukkuun vettyneenä ja useat toukat tekevät esityksestä muhevamman. Kai nuo riekaleet muistuttavat jokin vesieläimen jalkojen liikettä.

Pystypilkissä on jotain häikkää. Koukkuosa pitäisi saada jotenkin sivuun ainakin kymmenen sentin päähän siitä pilkistä eikä se saisi roikkua alimmaisena. Olen kehittelemässä tuota ajatusta. Ehkä virittelen ohuimmasta kitaran kielestä sivulle sojottavia syötinpitimiä sitten isona, kun on aikaa. Saatan myös kokeilla kelluvan koukun rakentamista. Eli paino, tapsi ja kelluva koukku syötteineen. Näin koukku nousee pohjasta jonkun matkaa. Kirjolohelle onkin tuollaista viritystä tehty kelluvalla syöttimassalla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Aslak laukoo totuuksia.

Kun jäät lähtevät käyn viemässä 30 mm verkon "kaislikon" reunaan (kaislikko ei ole vielä olemassa jäitten lähtiessä, josta syystä tuo stilisointi lainausmerkein). Otan kutuahvenoita ja kutusärkiä. Saattaa siihen jokunen pieni lahna, sorva ja ruutana eksyä myös. Ovat hieman isompaa kokoa pikkukaloja tuon silmäkoon verkossa. Luulisin joka toisessa silmässä olevan jotain yön yli verkkoa seisottaen.

Teen sitten tuota pateeta tuommoiset 100 kg. Riittää useammaksi päiväksi. Teen paistaen ja savustaen aihion. Saatan myös ottaa vain selkäfileet, kun materiaalia riittää.

Ei sen puoleen. On minulla myös 50 mm verkkoja. Noilla nyppään 1...1,5 kiloisia lahnanläpysköjä sekä kilon-parin hauenpuikkoja runsain mitoin. Saatan tehdä pateeta myös isommasta hauesta sekä lahnasta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Ja mäti kannattaa ottaa talteen ja isommista maksakin.

En suosittele maksan ottamista talteen jos kala on merestä. Jos järvestä tarpeeksi kaukana sisämaassa(eli siis ei mikään sellainen järvi josta on muutaman kilsan joki mereen, ahvenhan on voinut käydä meressä) niin sitten se on yhdentekevää.

Kuitenkin itämeri on maailman saastuneimpia meriä, joten maksa voi olla hieman myrkyllinen.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Niinko mie olen sanonu , kävin mennäkesänä etelässä.
No siellä riivatun Putkinotkossa asti. Mikä se sitte lienee, , vishin se kirjailijan sen Joel Lehtosen kotimökki. Kasus se vain siellä niitä koiranputkia, jokapaikka oli niitä täynnä.
Siellä jossaki oli järvi , no mie se tietenki nakkelin vilkkua.
Annappa olla iso kala iski kiinni , soli semmonen isosuomunen piru, ihan
särjen mallinen , mutta sillä ei olhet punaset silmät. Mikäli säynäjä.
Melkhein kahenkilon kala, eppäilin mie sitä.
Paistoin mie sen kuitenki tulilla, paskanmakunen kala.
Niinko olis kuivaa halkoa jyrsiny.
Eipä niin innosta ne tejän kalaveet.
Kävin eilen pilkillä, no syömäkalat tulthin , 6 harria ja yks taimen semmonen melkhein puolenkilon. Ja tietenki se jänkkäkoiraki, no sen mie viskasin korpeille . Istuinkhan mie ,, no melkhein tunnin.
Ei niin huonosti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat