Seuraa 
Viestejä9177

Nyt son sitte Aslakin televisio siinä mallissa , että on uuven oston aika.
Mutta mikä solis viishainta nyt ostaa ?

Pitäskö olla semmonen plasma TV, va LCD televisio ?

Tuommosta vanhanmallista tuskin kannataa hankkia.
Ei se rahasta ole siinä kiinni, jos nyt ei ihan järjettömiä maksa.
Tuommonen alle 2000 euroa , se vielä olis järkevä , vai olisko ?
Vai olisko järkevin ostaa tuommonen laajakuvatelevisio, vanhanmallisella systeemillä ?

Sitte son meikäläiselle vähäsen epäselvää se digihommaki , pittääkö
se olla sitte kaks digipoxia niiko jokku sanovat ?
Toinen TV tä varten toinen videota varten ?
Entä sitte se DVD ? Mie olen vanha äijjänkäppyrä nuitten kans seittemän syllän vesillä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (31)

Jos olen ymmärtänyt oikein, niin plasma TV:ssä on suurempi valovoima ja sitä voi katsella suuremmasta katselukulmasta. Toisaalta nestekideTVssäkin on nykyisin ihan hyvä ja terävä kuva.

Digiboxi kannattaa hankkia. Periaatteessa jokaiselle laitteelle, joita käytetään yhtäaikaa pitää olla oma digitv viritin. ts. useimmiten tämä tarkoittaa useita boxeja. Mutta on niitä sellaisiakin digibxeja, joissa on useita virittimiä.

DVD:n hankkimista kannattaa harkita, jos aikoo katsella DVD elokuvia. jos taas aikoo vain nauhoittaa tv-ohjelmia myöhemmin katsottavaksi , niin silloin kannattanee hankkia kiintolevyllinen digiboxi.

DVD:n kohdalla kannattaa muistaa, että uusi järjestelmäsota on alkamassa eli kilpailevat formaatit ovat HD-DVD ja blueray-DVD.

tapani
Mutta on niitä sellaisiakin digibxeja, joissa on useita virittimiä.

DVD:n hankkimista kannattaa harkita, jos aikoo katsella DVD elokuvia. jos taas aikoo vain nauhoittaa tv-ohjelmia myöhemmin katsottavaksi , niin silloin kannattanee hankkia kiintolevyllinen digiboxi.

Jos ei ole rahasta kiinni, kuten aloitusviestistä ymmärsin, suosittelen myöskin kaksivirittimistä kiintolevytallenninta. Kaksi viritintä siksi että pystyy katsomaan toisen kanavanipun lähetystä samalla kun tallentaa toisesta kanavanipusta, eli esim. katsoa MTV3:n tuikitärkeäätvsarjaa samalla kun tallentaa YLE:n luontodokumenttia. Kiintolevytallennin siksi, että analoginen tallennus hieman vesittää digiTV:n tuoman "edun" kuvanlaadussa. Lisäksi kiintolevyllä olevia videoita on paljon helpompi kelata ja selailla, kuin nauhoilla peräkkäin sijaitsevia.

Litteiden televisioiden eduksi laskisin vähäisen tilantarpeen syvyyssuunnassa CRT:hen verrattuna ja sen että sellaisella saa kasvatettua hifistiegoaan. Litteiden tarkemmasta kuvasta ei pääse vielä pahemmin nauttimaan vähäisen hyvälaatuisen materiaalin puutteessa. DVD:t toki näyttävät tarkemmilta kuin CRT:n ruudulta katsottuna, mutta TV-lähetykset ja vanhat analogitallenteet samalta sössöltä riippumatta ruudun laadusta. Tietokonenäyttöinäkään nykyiset littuTV:t eivät loista tietokonemaailmassa epästandardien resoluutioidensa takia. Ehkä näytönohjainvalmistajat ottavat HDTV-standardit tulevaisuudessa huomioon ja mahdollistavat esim. 1920x1080 ja 1366x768 näyttötilat...

En ole huomannut TV-arvosteluissa pahemmin mainintoja "kuolleista pikseleistä". Eli sellaisista kuvapisteistä jotka ovat juuttuneet näyttämään vain yhtä väriä. Omasta mielestäni sellainen on erittäin epämukava tapaus jos ruudun yksi piste jumiuu valkoiseen tai mustaan asentoon. Ilmeisesti kuolleet pikselit ovat jo senverran harvinaisia nykyisellä teknologialla, ettei niitä kannata mainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Plasmatelevisio:

Litteä, kuva voi palaa kiinni, kallis.

LCD televisio:

Litteä, kuvan väri ja kontrasti muuttuu katselijan sijainnin mukana, kallis.

Kuvaputkitelevisio:

Vie tilaa, kontrasti LCD ja plasmatelevisioon nähden parempi, valovoima LCD televisiota hieman huonompi, halpa.

Sitten tähän DigiTv ongelmaan. DigiTV näyttää LCD telkkarissa paskalta. Piste. Syynä tähän on LCD ruudun äärimmäisen tarkat ja neliömäiset kuvapisteet, jotka armotta tuovat esiin kaikki pienimmätkin pakkausvirheet kuvassa. 28 tuumaista LCD telkkaria joutuu katsomaan kymmenen metrin päästä, ettei pikselöitymiset ja muut viat häiritse.

Kuvaputki sotkee kuvapisteiden reunat toisiinsa, jolloin televisiolähetyksen mataleresoluutioisen kuvan virheet eivät nouse esiin. LCD telkkarikin osaa tehdä tämän jossain määrin, mutta tulos ei ole yhtä vakuuttava ja sen voi nähdä itsekkin kun käy kaupassa katsomassa esittelytelkkareita.

Plasmatelkkarista en osaa sanoa juuri mitään, kun en ole sellaisiin tutustunut, mutta sen tiedän että ne ovat huomattavan kalliita.

Loppupäätelmä: Jos on telkkarille tilaa, osta kuvaputkitelkkari. Saat sen parhaimmassa tapauksessa tonnia halvemmalla, etkä kärsi lieveilmiöistä.

Ironista sinänsä, että uusi nouseva teknologia mukailee vanhan kuvaputkinäytön perinteitä. On kehitteillä litteä näyttöpaneeli, jossa on samanlainen fosforipinnoite kuin kuvaputkinäytössä, mutta itse putken sijaan jokaiselle kuvapisteelle on oma minikokoinen elektronitykki. Näin saadaan kontrasti huippuhyväksi, valovoima erinomaiseksi ja vasteaika alle kymmenesosaan nykyisistä litteistä paneeleista. Pikselirajat katoavat, kun LCD paneelista tutut virtajohtimet siirtyvät itse valonlähteen taakse ja kuvasta tulee luonnollisemman näköinen ilman sahalaitoja ja neliömäisiä pikseleitä.

Aslak
Mitä tarkottaa tuo kuvan palaminen kiinni ?

Sitä, että kuva tai jokin kuvaelementti, esim. kanavalogo, näkyvät (himmeänä), vaikka TV on suljettu. Tämä ei nykyään ole todellinen ongelma.

DVD minulla on , siksi kysyinki kummassa se pellais paremmin ?

Litteä on todennäköisesti parempi.

Nämä laajakulma televisiot ,"höyrykonhet" niinko uks niitä nimitti , painavat ku synti.

Eivät ne litteätkään kovin kevyitä ole, eikä niitä ole kovin helppo liikutella yksin. Tällä hetkellä sisäänrakennettu digivastaanotto taitaa olla yleisempi kuvaputkitelevisioissa kuin litteissä. Elokuun 2007 jälkeen digiboksi tai sisäänrakennettu digivastaanotto on pakollinen, jos haluaa katsoa elävää TV-kuvaa.

Kyllä minusta on kuvaputki edelleen kuvanlaadullisesti parempi, vaikka DVD elokuvissa onkin tarkempi kuva kuin televisiolähetyksissä. Ei se kuvaputkenkaan tarkkuus lopu siihen televisiolähetyksen tarkkuuteen. Itseasiassa kuvaputkinäytöillä (monitoreilla, mutta miksei myös telkkareilla) saadaan pikseleitä enemmän ahdettua saman kokoiseen ruutuun kuin LCD paneeleissa.

Noissa LCD ruuduissa kun tuppaa olemaan se vika, että valmistajat kusettavat minkä kerkeävät ja vääntelevät sääntöjä, että oma tuote saatetaan näyttämään paremmalta kuin naapurin tuote.

Naapurifirman telkkarissa on kontrastisuhde 500:1? No, laitetaan omaan telkkariin kaksin verroin kirkkaampi taustavalo, niin saadaan suhteellista kontrastia nostettua 1000:1 arvoon... tosin sillä kustannuksella, että valo vuotaa läpi ja telkkarin ruudulla onkin musta väri muuttunut harmaaksi.

Naapurifirma ilmoittaa katselukulman maksimiksi 140 astetta laidasta laitaan? No, määritellään säännöt uusiksi, ja mitataan uusilla säännöillä 150 asteen katselukulma.

Se katselukulmahan määritellään siten, että kun tietystä kulmasta katsottuna kuvan keskimääräinen kontrastisuhde on tietty prosenttiluku verrattuna suoraan katsottuun kuvaan, niin sitä suuremmasta kulmasta se on "katselukelvoton". Ennen se oli 10%, nyttemmin se on muutettu 5%:iin useimmissa uusissa paneeleissa.

Sitten tämä sekoilu vasteaikojen kanssa: pikselit eivät reagoi tarpeeksi nopeasti kuvan muutoksiin, vaan syntyy haamuja kuvaan kun kuva liikkuu. No, porrastetaan kuvapisteiden värimäärä harvemmaksi, että saadaan väri vaihtumaan nopeammin. Tuloksena on, että kaikkia värejä ei pysytä näyttämään, vaan pitää kikkailla vilkuttamalla värejä vuoron perään niin että silmä muka näkee sen oikean värin. "Oikea väri" on sitten suhteellinen termi.

Ja samaan aikaan kuvaputkitelevisio käy ja kukkuu, toistaa värit oikein, musta on mustaa ja vasteaika on se mitä pitää, eikä tarvi hermostua siitä mistä päin huonetta televisiota katsoo. Ja hintalappu on 50% taulutelkkarin vastaavasta.

Vierailija

Osta käytetty 26 tuumainen väritelkkari.Turha tuhlata rahaa kotkotuksiin.
Säästyneellä rahalla voi ostaa verkkoja.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Killa Sie installerri taijjat olla oikejassa.
Non nuo littanat näköijhäns täynnä jotaki saakurin pikkelssijä, ja vasteaikoja jokka palavat kiinni. Mentäs pirkele pakhon ko vallesmanni täälläpäin hihtaa.
Niin mieki tehen.
Sitte se Veikko sano , että nuo valmistajat kuseskelevat , ja vääntelevät säätöjä senku kerkejävät. Naapurinki telkari oli ollu jotaki 500, nolisen vääntänhet tuhanneksi.
Sitte se digi TV näyttää LSDssä paskalta, mejän nurkhin ei paskaa vennetä son varma se.
Joku sitte selitti että osta kaksivirittiminen kiintolevytallennin.
Mikä perkele son ? Televisiova mie olen vailla, entinen alko haisenhan pahalle ku sen pannee päälle. Tiijättähän mille sähkölaite haisee seku kuumenee, son sähkölaithen haju se.
Perkele onko se sitte niin , että jos mie katton Tv;stä jotaki elokuvvaa , ja pakkaa tulemhan uni silmhän , haluttas työntää video päälle, mutta eipä rievattu käykhän. On killa TV;lle digipoxi mutta ei videolle, niin että
läheppä Aslakki ostamhan digipoxi videollekki. Osta samalla digipoxi
DVD soittimellekki. No tuo vishin näkkyy tuo sateliitti hönkötys ?
Seku on jo digitaalistoranttattu koko hoito.
Paska mie ruukaakhan paljo suomen Tv,tä vahata, son ihan sama jos
sitä ei vaikka näkyskhän. No uutiset mie katton ja joskus sään , mutta nekki ne suomalaiset valehtelevat senki jos minkälaiseksi, no se Mette
no sitä vain jaksais kattoa.
Mutta jos haluvaa tietää kannattaako huomenna nakata verkkoja, son parempiku vilkasee itte ikkunasta ulos. Tai kattoo ruottalaisia mitä net ilimoista poovaavat.
Mutta nyt sitä TV,tä ei uskalla panna auki, ties pirua vaikka posahtas.
Haju on ainaki paha, siittä tullee pääki kipeäksi.
Mie lähen keskiviikkona Rovaniemelle, siltä reissulta mie ostan sen
saakurin Television. Akka sannoo son oltava littu ,mie sanon sen häätyy pelata. Minkä se tet ostasitta jos olis 2000 eurova siihen tarkotukshen
rahhaa ?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Raivo
osta Sony Kdf-e50a11e tautaprojektiotelkkari, hinta/laatusuhde ilmeisesti loistava. tuolta lisää: http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=41701

Kaveri hankki tuollaisen - taisi vielä olla ensimmäinen myyty Suomessa. Kuva on hyvä, mutta digi-tv:n virheet häiritsevät - no, syyhän ei ole telkkarissa.

Vie saman verran tilaa, kuin tavallinenkin telkka. Lisäksi tuulettimet pitävät selvästi havaittavaa ääntä. Vie aika paljon sähköä ja lamppu täytyy joskus aina uusia - luokkaa noin 200 EUR.

Kokoa piisaa. Vitsailin kaverille, että sen täytyy asentaa kamera telkkarin taakse, että voi sen avulla kuvata mitä ikkunasta näkyy, kun tuo muuten peittää käytännössä koko olohuoneen ikkunan.

Volitans

Vie saman verran tilaa, kuin tavallinenkin telkka. Lisäksi tuulettimet pitävät selvästi havaittavaa ääntä. Vie aika paljon sähköä ja lamppu täytyy joskus aina uusia - luokkaa noin 200 EUR.

Taitaa kuitenkin olla kapeampi ja kevyempi kuin esim. 32" CRT telkkari. Sähköä vie sen mitä CRT, lampun kyllä pitäisi kestää vuosikausia ja vaihtaminen on simppeli homma.

Kokoa piisaa. Vitsailin kaverille, että sen täytyy asentaa kamera telkkarin taakse, että voi sen avulla kuvata mitä ikkunasta näkyy, kun tuo muuten peittää käytännössä koko olohuoneen ikkunan.

onhan se vähän eri homma katsella 50" kuin vaikka 32" tai jopa 42" luo ainakin "elokuvamaisen tunnelman

Suosittelen vielä lykkäämään kalliin tv:n ostoa. Nykyiset suomessa myytävät HDTV valmiit tv:t toimivat vain sillä HDTV:n huonommalla resoluutiolla 720P.

720p - 1280x720 pikseliä, progressiivinen, 50 tai 25 kokokuvaa sekunnissa.
1080i - 1920x1080 pikseliä, lomitettu, 50 puolikuvaa sekunnissa.
1080p - 1920x1080 pikseliä, progressiivinen.

Tulevat HD-DVD:n ja BLU-RAY:n kopiosuojaukset ei välttämättä toimi nykyisissä HDTV telkkareissa tai laskee kuvan laadun nykyisen DVD:n tasolle.

Digiboxissakin kannattaa ottaa huomioon tulevat HDTV lähetykset, jotka alkaa kun vanha analoginen kuolee pois ja ne lähetetään MPEG4 formaatissa, jota tämänhetken boxeista ei varmasti juuri yksikään tue (ainoastaan HDTV MPEG2 formaattia). Eli suosittelen nyt vielä ostamaan jonkun karvalakkimallin ja vasta sitten kunnon lootan.

Tuossa linkkiä HDTV:n ihmeelliseen maailmaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/HDTV

Osta halpa dixi-Tv ja sillä hyvä, digikanavalta näkyy Yle Teema. Se on paras kanava jos haluaa katsoa historiallisia dokumentteja ja muitakin hyviä ohjelmia.
Subtv:ssä on paska ohjelmia jotka on suunnattu 7-17 vuotiaille räkänokille. Nelosella on vähän samansorttista paskaa, joskus siellä näkyy hyvä elokuva muu sit onkin sit sitä ihtiään.

Viimeviikolla eräänä päivänä selailin kanavia kun ei Teemastakaan tullut mitään mielenkiintoista niin joka SAATANAN kanavassa jonkin sortin homo hyppeli. Ei minulla nyt mitään noita peräreiän rassaajia vastaan oo sinäänsä, mutta kyllä se nyt joku tolkku pitää olla siinäkin.
Nykyään ei ole ohjelma eikä mikään jos siellä ei ole kiintiöhomo, kaikki uudet ohjelmatkin alkaa että ensimäisessa jaksossa keskustellaan sexistä, yleensä vielä korostetaan että NYT keskustellaan aiheesta joka on tabu....

Minä en telkkaria omista. Minun tietokoneessa on telkkarikortti ja sillä hoituu kaikki katselut. Jos haluaa isompaa kuvaa katsella, kuin 22 tuumaisesta monitorista, niin hommaan videotykin. Sillä saa kerralla vaikka kaksimetrisen telkkarin seinälle.

Eikä tartte huolehtia digipokseista tai kiintolevytallentimista. Sitten kun analogitelkkarista aika jättää, niin meikä poika ostaa 100 eurolla uuden viritinkortin ja taas homma pelaa. Tietokoneen kiintolevylle voi nauhoittaa lätkämatsit ja katsella elokuvat sillon kun tykkää. Tietokone kun osaa vääntää sen signaalin ihan mihin muotoon haluaa ja HDTV kuvaa tulee ulos kun vaan nappulaa painaa.

Kaukosäädinkin on siihen värkkiin. Ei tartte näppäimistöä ropeltaa.

Mulla oli ennen tuossa koneen vieressä semmonen pikkunen matkatelkkari, johon pistin eri piuhalla telkkarin kuvan, niin saattoi tietokoneella tehdä tolkun hommia samalla kun kuunteli uutisia telkkarista. Mutta siitä aika jätti. Nykyisin pitää katsoa telkkaria pikku ikkunasta monitorilla, jos haluaa nettiä surffata samalla.

NoCanDo
Suosittelen vielä lykkäämään kalliin tv:n ostoa. Nykyiset suomessa myytävät HDTV valmiit tv:t toimivat vain sillä HDTV:n huonommalla resoluutiolla 720P.

720p - 1280x720 pikseliä, progressiivinen, 50 tai 25 kokokuvaa sekunnissa.
1080i - 1920x1080 pikseliä, lomitettu, 50 puolikuvaa sekunnissa.
1080p - 1920x1080 pikseliä, progressiivinen.

Tulevat HD-DVD:n ja BLU-RAY:n kopiosuojaukset ei välttämättä toimi nykyisissä HDTV telkkareissa tai laskee kuvan laadun nykyisen DVD:n tasolle.

Digiboxissakin kannattaa ottaa huomioon tulevat HDTV lähetykset, jotka alkaa kun vanha analoginen kuolee pois ja ne lähetetään MPEG4 formaatissa, jota tämänhetken boxeista ei varmasti juuri yksikään tue (ainoastaan HDTV MPEG2 formaattia). Eli suosittelen nyt vielä ostamaan jonkun karvalakkimallin ja vasta sitten kunnon lootan.

Tuossa linkkiä HDTV:n ihmeelliseen maailmaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/HDTV[/quote]

Ja voisinpa väittää että 720p:n ja 1080p:n välinen ero on niin pieni (varsinkin alle 40" näytöissä) ettei sillä ole juurikaan merkitystä tavalliselle Matti Meikäläiselle. Sama kun ero 1000 ja 5000 euron kaiuttimien välillä. Oma mielikuva on että suurin osa tukea myös 1080i resoa.

Kannatta katsoa että näyttö on HDCP yhteensopiva, niin toimii HD-DVD:n ja BLU-RAY.

MUTU: Ja ennen kun Suomessa siirrytään täysin HDTV standardiin niin saanet odottaa ainakin kymmenisen vuotta.

Itselläni on halpis-boxi kun en tarvitse tallennusominaisuutta. Ainut mitä odotan on että saisi kuvan myös digitaalisena boxista plasmalle

Ja eiköhän käyttötarkoitus määrää sen mitä kannattaa ostaa. Jos katsoo paljon DVD leffoja tai omistaa/aikoo hankkia XBOX360:n tai tulevan Pleikkari3:n, niin silloin mielummin iso LCD/plasma tai jopa videotykki jos vaan sopii.
Jos keskittyy tv-kanavien katseluun, niin varmaan pienempikin ajaa asiansa. Ja lähinnä makuasia ottaako kuvaputken vai LCD:n.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

En ole vieläkhän tehny päätöstä Plasma vai LCD ?
Enimmäkshen katton sateliitteista ohjelmia.
Pojat ostethin mulle semmosen laithen, jolla näkkyy Astran ja Hots pirtin kanavat, ja tietenki Thor sateliitin kanavat. Muuten hyvät mutta rievatun kalhit ja samat elokuvat pyörivät kuukausikaupalla.
Seki se Iswuutin elokuva se muutaman dollarin tähen on tullu niin monesti että ossaan kohta kaikki repliikikki ulkoa. Paitti että en ymmärrä englantia.
Mutta saksalaiset näyttää hyviä dokuja luonnosta, ja varsinki siperian asukhaista . Niitten elämäntapa on minullekki tuttua.
Samanlaista ku täällä oli minun nuortuuvessa.
Pittää vielä seki selvittää onko TV t ruotissa halvempia.
Vieläkö sais jotensaki näkymhän nuita salattuja kanaviaki, ties mitä sieltä tullee ? No tietenki sitä pornoa enimmäkshens.

Niin siis yksi vaihtoehtohan on tietysti projektori. Jos on vapaana(tauluttomana) yksi tarpeeksi iso seinä, niin siihen vaan heijastaa kuvan tuosta projektorista. Jos seinä ei ole valkoinen tai on puinen tai kivinen, niin voi hankkia valkokankaan. Lakanakin varmaan käy. Kattoon sen laitteen voi lykätä vaan, niin ei vie yhtään tilaa.

Hinta pyörii parhaimmissa laitteissa siinä parin tonnin kieppeillä, joten taitaa olla kaikkein kallein vaihtoehto suhteessa. Mutta halvempiakin saa. Lamppukin pitää välillä vaihtaa ja ne eivät olekaan mitään halpoja lamppuja.

Kuitenkin isoin kuva tulee. Niin ja voihan kuvan kokoakin säädellä. Lähempänä niin kirkkaampi kuva, mutta pienempi koko. Kauempana niin himmeämpi, mutta suurempi. Jos liian kauas vie, niin sitten ei meinaa välttämättä enää erottaa kuvaa.

Aslak
En ole vieläkhän tehny päätöstä Plasma vai LCD ?

Tuohon 2000€ hintaan 32" tai 37" LCD. Mielestäni halpaa plasmaa ei kannata ostaa.

Kannattaa lueskella tuolta:
http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=86

LG:n 32 ja 37 LP1 LCD:t vaikuttavat pikaisella vilkaisulla hyviltä. Tosin 37" malli on jo 2200 euroa. 32" näytti olevan 1600€ Verkkokauppa.com:issa.

Tee vaikka näin:

- Käy itse katsomassa jossain kaupassa ja ota mallit ylös niistä jotka miellyttää silmää.
- Sen jälkee katsot vaikka tuolta DVDPlazalta tai muualta netistä mitä muut ovat mieltä näytöstä.

Näin saat todennäköisemmin telkun joka miellyttää omaa silmää, eikä ole - ainakin suuremmalla todennäköisyydellä - täysi susi!

Ja voisinpa väittää että 720p:n ja 1080p:n välinen ero on niin pieni (varsinkin alle 40" näytöissä) ettei sillä ole juurikaan merkitystä tavalliselle Matti Meikäläiselle. Sama kun ero 1000 ja 5000 euron kaiuttimien välillä. Oma mielikuva on että suurin osa tukea myös 1080i resoa.Kyllä siinä huomattava ero on varsinkin jos kytkee tietokoneen tai tulevaisuuden hd-dvd/blu-ray vehkeen kiinni.


Kannatta katsoa että näyttö on HDCP yhteensopiva, niin toimii HD-DVD:n ja BLU-RAY.Tuostahan on ollut juttua, että ei välttämättä toimikaan kaikki elokuvat kun niihin laitetaan kopiosuojauksia (jotka ei ole vielä selvillä) jotka ei välttämättä toimi kunnolla nykyisten laitteiden kanssa.


MUTU: Ja ennen kun Suomessa siirrytään täysin HDTV standardiin niin saanet odottaa ainakin kymmenisen vuotta.

Analogisiin lähettimiin on tulossa HDTV kanavia ja ne ei vie Mpeg4 pakattuna yhtään enempää tilaa kuin nykyiset Mpeg2 pakatut digilähetykset. Tuohon Mpeg4 pakkaukseen siirrytään varmasti pikkuhiljaa myös muilla kanavilla kunhan myydään ensin nämä vanhat boxit kaikille kansalaisille.

Suosittelen ostamaan LCD tv:n tai kuvaputken ja ostaa parin vuoden päästä kunnon laitteen kun on standardit selvillä ja hinnat pudonnu kunnolla. Tuo HDTV:n Mpeg4 standardi tulee olemaan toden näköisesti se pysyvä.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

JVC televisio on alkanu tuntumhan hyvältä.
Tiijjä sitte nuita Panasonjikkia ja Samsungia, JVC senthän ainaki muilla aloilla on laatutuote. Paska se muuten se kauppijhan tykö meneminen on päivän juttu meillä. Rovaniemelle tullee 170 kilometriä, mukkinhens.
Linnuntietä olis lyhempi , mutta ei Aslakin toyota ossaa lentää liihotella.
No Pajala senthän on lähempänä, mutta sepä onki sitte sitte se hinta hurrien maalla ? No eipäse niin hekevetin hoppu ole , kattelhan ja tiirustelhan sopevan hintasta ja laatusta telkkaria.
No väärtin tykönä pittää se Formula kattoa, hi hi hii väärtillä on
taatusti hyvvää pontikkaa taasen. Ostankhan mie koko telkkaria ?
Hi hihiiii huhu huuu,,,.
Ja mulla kolmenvatrin Monnettia veri old spegiaalia...viis tähteä.
Killase varmasti nyt Räikkönen pääsee paalulle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat