Seuraa 
Viestejä45973

Kyllä nyt pistää vihaksi.

Tällekin palstalle ovat rantautuneet suomi24:sta tutut kommunistien ja natsien tekojen pyhittäjät. Molempien argumentit ovat samaa tasoa; joukkomurhat olivat oikein "kansan" tai "aatteen" säilymisen vuoksi.

Ikävä kyllä tällaisten poliittisten agendojen ajamiseen keskittyvät epätieteelliset haihattelijat hyötyvät siitä, etät hyvin harva ymmärtää historiankulkua. Kaikilla on siitä kuva, mutta kukaan ei oikeastaan tiedä kaikkea ja todella harva hallitsee kokonaiskuvan. Silloin on helppo takertua johonkin julkisen historian "vääristymään" ja muuttaa musta valkoiseksi.

Se, että liittoutuneet pommittivat saksalaisten kaupunkeja, ei muuta sitä tosiasiaa, että saksalaiset suorittivat kansanmurhia samalla tehokkuudella kuin Stalin. Se, että Länsi-Saksa oli jo 1955 täysivaltainen, hyvinvoiva valtio, todistaa, että jenkkien ja brittien politiikka ei tähdännyt saksalaisten surmaamiseen tai orjuuttamiseen. Se, että DDR:ssä oli toisin, todistaa, että natsismi ja kommunismi olivat veljeksiä aatteina, ei tee natsismista puhdasta pulmusta sen perusteella, että kommunsitit sortivat "natsisaksalaisia". Se, että natsismi ja kommunismi on esitetty lännessä pahana, ei perustu yksin poliittiselle tahdolle. Vaan sille, mitä nämä järjestelmät ihan oikeasti tekivät kansalaisilleen.

Ajattelinkin testata, millä tasolla tämän palstan historian ajattelu on. Äänestys koskee sitä, vääristelläänkö historiaa, jos yritetään selittää natsien ja kommunistien hirmuteot "välttämättömiksi" ja identtisiksi läntisen maailman "terroritoimien" kanssa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Eipä täällä nyt kovin paljon ole natsien tekojen puolustajia näkynyt. Mitä nyt muutama hassu "toisinajattelija".
Kun maailmanhistoriaa tutkii niin julmuuksia ja vääryyksiähän se on pullollaan ajanjaksosta ja maasta riippumatta.
Mutta historia on historiaa ja menneisyyteen on turha jäädä jumiin.
Lisäksi mustasta ja valkoisesta dualismista on turha puhua sillä sellaista ei ole olemassakaan.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

meikämie,

Älä nyt ainakaan minua sotke kommunistien tekojen pyhittäjiksi. Olen aina myöntänyt tehdyt virheet, vainot ja epäoikeudenmukaisuudet.

Tässä mm. tänä aamuna kirjoittamani viesti linkkeineen toiseen ketjuun. Suomi 24:ään en ole kirjoittanut ikinä, enkä mielestäni ole tännekään erityisesti "rantaunut", palstalle olen liittynyt ennen kuin sinä.

pc = potential criminal kirjoitti:
Herra Riikonen.

Tahtoisin muistuttaa, että ihmishenki ei paljoa paina Stalinin vaakakupissa. Eikä noin ns. pappismieheksi ihmisläheisyyskään tuntunut olevan vahvuuksina. Smile Stalinille oli aika sama missä raja menee, kuhan on kaukana, ja levittyy laajalle.

Vastaus pc:lle

Stalin oli aikamoisen vainoharhainen. Linkistä löytyy Murmanskilaisen Professori Viktor Shaskovin näkemys asiasta. Uhreja on lueteltu nimillä ja myös tarkkoja määriä. Tosin alussa mainitaan epämääräinen uhrien lukumäärä 40-50 miljoonaa, puolet tästä määrästä olisi teloitettu tai menehtynyt vankileireillä. Myöhemmin on etsinyt jostain tarkempia lukuja.

http://www.onego.ru/win/pages/carelia/1999-4/125.html
_________________
Lierikki Riikonen.

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enhän minä nyt sentään Lierikkiä kommunismin pyhittäjäksi sotke (tosin joskus kyllä tulee ihmeteltyä että joku vielä jaksaa oikeasti uskoa kommunismin mahdollisuuteen).

Joku postaili tänne noita Leninin ylistysviestejä taannpin, häneen lähinnä viittasin.

Olen lueskellut tätä palstaa aika pitkään, ennen kuin liityin palstalle ja olen ollut huomaavinani että tänne on myös pikku hiljaa kertynyt näitä revisionistisia viestejä, joissa yritetään liittoutuneiden ja kommunistien rikoksia kaivelemalla jotenkin takakautta mainostaa rasismin ja natsiajattelun oikeutusta.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
meikämie
Enhän minä nyt sentään Lierikkiä kommunismin pyhittäjäksi sotke (tosin joskus kyllä tulee ihmeteltyä että joku vielä jaksaa oikeasti uskoa kommunismin mahdollisuuteen).

Mitä tuota ihmettelet. Ihmiset uskoo mitä moninaisimpiin asioihin. Jumalaan, Joulupukkiin, Ufoihin, ID:hen, Urantia-kirjaan, Bushiin, Bushmanniin ei tieten kukaan usko, televisioon, noitiin, henkiin, horoskooppeihin, enneuniin, niksauttajiin, kiksauttajiin ja Aku Ankkaan. Elvis jäi pois.

Lierikki Riikonen

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Mummo
Ilmiselvästi lierikissä on ainesta uskontotieteilijäksi

Jollei nyt tieteilijäksi, niin saarnamiehenä olisi hyvä, heihin ihmiset uskovat erityisesti, varsinkin jos tekee jotain ihmetekoja silloin tällöin. Sairaiden parantaminen kätten päälle panemisella on aika varma nakki. Sillä saa kerättyä jo mukavan seurakunnan, joka ei hevin uskostaan luovu. Sairaatkin saavat helpotusta ja asian levitessä suusta suuhun rammatkin kohta kävelevät todistetusti. Voi aloittaa lievemmistä sairauksista, vaikka lentsusta. Aika varma olen että oireet helpottavat usimmissa tapauksissa jo parissa viikossa ilman koululääketieteen maallisia oppeja.

Siinä vaiheessa on jo hyvä siirtyä profetioiden piiriin. Voi ennustaa ensi kesän suuria hirmumyrskyjä vaikka, siinä ei kannata pitää enää kynttilää vakan alla, kun Herra puhuu kauttani. Nälkää, kuivuutta ja sotia tulette näkemään. Jos uskotte sanaani pelastutte. Formaatti on pääpiirteissään siinä. Joillakin yksitysikohdilla pitää täydentää, että erottuu vääristä Profeetoista joissa asuu Saatana. Kiroilu terästää mukavasti julistusta.

Lierikki Riikonen

Olet ilmiselvästi jo pohjustanut uraa.

Eikä eläke pienene, kunhan et vaadi palkkaa, vaan säikäytetyt lahjoittavat vapaaehtoisesti rahaa julistustoiminnan tukemiseen.

Rahoilla voi sitten tutustua tarkemmin kaikkiin synteihin, jotta osaa mahdollisimman vertahyytävästi niistä varoittaa ja tuomita. Jatkuva koulutus on päivän sana, profetoimisessakin

Mitä sillä on oikeasti merkitystä?

Ne, jotka haluavat uskoa vääristettyyn historiaan, uskovat siihen joka tapauksessa. Heidän mielipiteellään ei ole merkitystä.

Ne, joiden mielipiteillä on oikeasti merkitystä, selvittävät kyllä itse totuuden.

Ihmisten tyhmyys on loputon. Henk.koht. olen tullut siihen lopputulemaan, luettuani Internetin eri forumeita vajaan parikymmentä vuotta, että kenenkään mielipide ei muodostu siitä, mitä mieltä toinen on asiasta. Toisen mielipide toimii korkeintaan katalyyttina omalle näkemykselle. Tämäkin historian vääristymä on vain yksi ilmentymä meihin syvälle juurtuneesta vihasta. Vihan syyt ovat aivan jossain muualla.

Kasahai
Henk.koht. olen tullut siihen lopputulemaan, luettuani Internetin eri forumeita vajaan parikymmentä vuotta, että kenenkään mielipide ei muodostu siitä, mitä mieltä toinen on asiasta.

Aika pitkään olet foorumeita lueskellut

Onko historia natsien ja kommunistien sortoa?

1. On, uusnatsit, revisionisti, kommunistit ovat aivan oikeassa!
2. Ei, kyse on epätieteellisestä historian vääristelystä

Turhan johdatteleva kysymyksen asettelu. Jos jonkun mielestä natseja tai kommunisteja on sorrettu, ajattelee hän myös, että kyseiset aatesuunnat ovat oikeita?

Cosmic-Fairy
Kasahai
Henk.koht. olen tullut siihen lopputulemaan, luettuani Internetin eri forumeita vajaan parikymmentä vuotta, että kenenkään mielipide ei muodostu siitä, mitä mieltä toinen on asiasta.Aika pitkään olet foorumeita lueskellut

Tarkoitus oli kattaa kyseisellä sanalla myös newsgroupit.

Vierailija

Tasapuolisuuden vuoksi tietysti olisi hyvä,jos olisi ollut liittoutuneiden sotarikoksia selvittävä "Simon Wiesenthal" olemassa.Pahuudesta pitäisi rankaista oli tekijä millä puolella tahansa.Tässä ajattelutavassa ei käsittääkseni ole mitään natsismiin viittaavaakaan,vaan tarve yleisen oikeudenmukaisuuden vaalimiseen.

installer
Tasapuolisuuden vuoksi tietysti olisi hyvä,jos olisi ollut liittoutuneiden sotarikoksia selvittävä "Simon Wiesenthal" olemassa.Pahuudesta pitäisi rankaista oli tekijä millä puolella tahansa.Tässä ajattelutavassa ei käsittääkseni ole mitään natsismiin viittaavaakaan,vaan tarve yleisen oikeudenmukaisuuden vaalimiseen.

Tällaiselle olisi varmaan ollutkin tarvetta.

Se vaan on sitten eri juttu, että se ei ole historiantutkimusta. Se, mitä kaavailet, on TOTUUSKOMISSIO.

Harmittavan moni kuvittelee, että historiantutkimus on sama asia kuin totuuskomissio. Ei se ole. Juuri tämä ottaa näissä(erityisesti natsismin historian) revisionisteissa eniten päähän.

Historian kannalta riittää todeta, että natsit tekivät rikoksia suunnattomasti, NL:n kommunistit myös, liittoutuneet taas reippaasti vähemmän, nekin lähinnä ajan totaaliseen sodankäyntiin liittyen(kuten nuo Saksan pommitukset).

Historiassa oikeudenmukaisuus on sitä, että jos tutkitaan kommunistien tekoja, myös pyritään selvittämään rikosten taustalla ollut ajattelumalli. Sitä ei tietenkään tarvitse tai saakaan hyväksyä, mutta sekä natsien ja kommunistien moraali täytyy puolueettomasti selvitellä. Oikeudenmukaisuus historiantutkimuksessa ei ole sitä, että aletaan langettaa "juridisia" tuomioita.

2:n varamiehen tuuraaja
Miten kukaan voi äänestää samaan aikaan molempien fasistien ja kommunistien olleen oikeassa? Sehän on kuin äänestäisi sekä oikeistoa että vasemmistoa.

Molemmat ovat samanlaisia historian vääristelijöitä.

Tosin kommunisteissa on ihan asiallisiakin ihmisiä, mutta pahimmillaan hekin selittävät NL:n toiminnan vain aatteen puolustamiseksi ja pasifismiksi, siinä kun natsisismin puolustajat vähättelevät natsien rikoksia ja koittavat salonkikelpoistaa rasismia.

lierik
meikämie
Enhän minä nyt sentään Lierikkiä kommunismin pyhittäjäksi sotke (tosin joskus kyllä tulee ihmeteltyä että joku vielä jaksaa oikeasti uskoa kommunismin mahdollisuuteen).Mitä tuota ihmettelet. Ihmiset uskoo mitä moninaisimpiin asioihin. Jumalaan, Joulupukkiin, Ufoihin, ID:hen, Urantia-kirjaan, Bushiin, Bushmanniin ei tieten kukaan usko, televisioon, noitiin, henkiin, horoskooppeihin, enneuniin, niksauttajiin, kiksauttajiin ja Aku Ankkaan. Elvis jäi pois.

Joo, eräs ystävänikin uskoi vakaasti, että alienit ovat Jumala.

Minä olen sillä kannalla, että pitää olla "periaatteesta vähän kommunisti". Mutta ei, en usko, että kommunismi voisi toimia, ainakaan nykymaailmassa ja ilman terroria.

meikämie
...

Historian kannalta riittää todeta, että natsit tekivät rikoksia suunnattomasti, NL:n kommunistit myös, liittoutuneet taas reippaasti vähemmän, nekin lähinnä ajan totaaliseen sodankäyntiin liittyen(kuten nuo Saksan pommitukset).

...

Nyt mölähti asenteellinen totuus". Todisteita sodankäyntiin liittymättömästä tarkoitiksellisesta siviilien l. sotaan osallistumattomien terrorisoimisesta ja tappamisesta löytää lähes jokaiselta sodan osapuolelta.

Olet ideologiasi vanki, myönnä se!

Kun lähdet tarkastelemaan monimutkaisia asioita mielessäsi valmis lopputulos, syyllistyt väistämättä itsepetokseen. Eikö niin?

Paranna siis tapasi, ja ryhdy ajattelemaan. Se ei ole ylipääsemättömän vaikeaa.

Nyt voitkin tämän luettuasi ryhtyä todistelemaan, kuinka minä puolustelen natseja ja yritän vähätellä heidän tekojaan kertomalla että liittoutuneet tekivät ihan sitä samaa?

"Män can duu whatta män can duu?"

meikämie

Tosin kommunisteissa on ihan asiallisiakin ihmisiä, mutta pahimmillaan hekin selittävät NL:n toiminnan vain aatteen puolustamiseksi ja pasifismiksi, siinä kun natsisismin puolustajat vähättelevät natsien rikoksia ja koittavat salonkikelpoistaa rasismia.

"Tosin natseissa on ihan asiallisiakin ihmisiä, mutta pahimmillaan hekin selittävät Hitlerin toiminnan vain aatteen puolustamiseksi ja pasifismiksi, siinä kun kommunismin puolustajat vähättelevät stalinistien rikoksia ja koittavat salonkikelpoistaa taistolaisuutta."

"Ajatuksesi" sapluuna on monikäyttöinen, ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa?

Hitlerin selittäminen pasifistiksi ei olisi sen vaikeampaa kuin pölinä "rauhan-ohjuksista" tarkoittaen neuvosto-aseita. Sekin on jo kuultu. Miksei sitten Hitlerkin olisi ollut pasifisti?

George W. Bushin paradoksi on se, että hyökkäsipä hän super-armeijoineen mihin maailman maahan hyvänsä, hänen ensimmäiset sanansa (tuhotun maan raunioiden keskellä) hyökätyn valtion asukkaille ovat: "Olen vapauttanut teidät!"

kalmankenkku
Nyt mölähti asenteellinen totuus". Todisteita sodankäyntiin liittymättömästä tarkoitiksellisesta siviilien l. sotaan osallistumattomien terrorisoimisesta ja tappamisesta löytää lähes jokaiselta sodan osapuolelta.

Opettele lukemaan. Meikämie totesi (länsi)liittoutuneiden tehneen VÄHEMMÄN sotarikoksia ja julmuuksia kuin NLn ja Natsi-Saksan. Mikä on historiallinen fakta, tilastoiden valossa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat