Seuraa 
Viestejä45973

Tietaakö kukaan mikä mahtaa olla aivojen (esim. porsas) proteiini- ja rasvaprosentti? Onko proteiinia enemmän kuin esimkerkiksi fileessä? Mikä sisältää noin 25% valkuaista.

Taustaa tälle kysymykselle voisi selittää sillä, että nykyään ei enää syödä kaikkia ravinteita mitä syötiin esimerkisi 50 vuotta sitten. Olisiko niin että hyviä ravintoaineita on jäänyt unholaan. (Esim. veri, sisäelimet, aivot)

- Kiuaskivi

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Aivot on melkein kokonaan rasvaa. Aivoissa ei ole lihaskudosta. Proteiinia on siis aika vähän.

Nälkää ja nälkiintymistä ajatellen elimistö suojaa aivoja viimeiseen saakka. Hiilihydraattien loppuessa alkaa lihaskudosten ympärillä olevan rasvan polttaminen energiaksi. Kun rasva lihasten ympäriltä loppuu, energia lähtee lihaksista itsestään. Kun lihasmassa alkaa olla pikkuhiljaa kulutettu loppuun, sisäelimet ovat vuorossa. Ja käsittääkseni ennen sydänlihaksen polttamista energiaksi on kai mahdollista, että elimistö alkaisi ottaa aivojekin rasvat käyttöön.

Viimeisistä hetkistä en ole ihan varma missä järjestyksessä menee ja onko käytännössä mahdollista nälkiintyä niin paljon ilman sitä edeltävää kuolemaa, että aivot alkaisivat huveta. Koska siinä vaiheessa, kun sisäelimet tulevat vuoroon, loppu alkaa olla aika lähellä.

Se on kuitenkin ihmiseen sisäänrakennettu tuo mikä jää viimeiseksi, mitä vähintään pitää olla selviytymisen kannalta kunnossa. Ne kohdat ovat listalla viimeisinä.

Kaupasta saa verta ja sisäelimiä ruoanlaittoon. Jos ei muuten, niin pyytämällä? Esimerkiksi makkarantekoa varten saa tilattua luonnonsuolta.

Ei ne ruoka-aineet minnekään häviä, tietämys häviää. Eli se miten mistäkin ruoka-aineesta saa valmistettua maittavaa ruokaa. Mutta onneksi oppia saa kirjastoista tai kursseilta, jos viitsii osallistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat