Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on gravitatiivisen poistovoiman asema fysiikassa. Havaittuhan sitä ei ole, mutta onko sen mahdollisuus mukana jossakin teoriassa.

On myös mielenkiintoista spekuloida sillä ajatuksella, että alkuräjähdyksestä alkaen olisi gravitaatiolaki ollut muuten sama kuin nykyään, mutta poistovoima. Muut perusvoimat olisivat olleet samat kuin nyt. Maailmankaikkeus olisi tuossa tapauksessa varmaankin laajennut ikuisesti (nykyisestä maailmankaikkeudestahan ei olla varmoja, laajeneeko se ikuisesti vai alkaako jossain vaiheessa kutistua). Mutta sitä en heti keksi, millaisia kappaleita tällaisessa universumissa voisi olla. Tähdet ja planeetat lienevät kuitenkin mahdottomia.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

On mahdollista, että kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energia taipuu eteenpäin menevän liikkeen aikana kohti samaa pistettä.

Tämä ajatus sisältää kaiken näkyvän aineen yhteisen liikkeen, jota ei olla havaittu tai ymmärretty.

Ja sen lisäksi koko näkyvän maailmankaikkeuden energian pitäisi alkaa hankautua eteenpäin menevän liikkeen aikana enemmän samalta linjalta, niin etä tuo linja menee oman galaksimme halki.

Ja näin kaikki näkyvän maailmankaikkeuden energia alkaisi taipua kohti samaa aluetta.

Ensinnäkin edellä menevä energia alkaisi hidastaa vauhtiaan saapuessaan tiheämpään tilaan ja linjan molemmin puolin oleva energia hankautuisi eteenpäin menevän liikkeen aikana enemmän linjan puolelta ja tästä syystä energia alkaisi taipua eteenpäin menevän liikkeen aikana kohti linjaa ja näin kohti samaa aluetta.

Tätä ajatusta tukee mm. se, että toisen tähden valon energiakimput alkavat taipua vähän kohti aurinkoa, ohittaessaan auringon ja eteenpäin menevä liike vie ne sen jälkeen alueelle, jonne tulee samoista energia-aalloista energiaa, vaikka kyseiset energiakimput ohittivat auringon toiselta puolelta.

Ja näin jonnekin kauaksi auringosta saadaan energiatihentymä ilman gravitaatiovoimaa, jota ei muutenkaan ole olemassa.

Savor

;):)

Jukteri-Savor, olisikohan mahdollista, että kaikkeuden energia ei taivukaan kohti yhtä keskipistettä, kuten harvinaisen yksimielisesti sekä minä että laitostiede ajattelemme. Virallisen laitostieteen mukaan semmoinen taipuminen oli tapahtunut joskus, mutta sitten J tuli räpsäyttäneeksi sytkäriä ja kaikki räjähti.

Sitten asiaankin eli avaajan kysymykseen, laitostieteen salaisuuksia asiassa en kylläkään tunne. Vaan minun käsityksenihän mukaan gravitaatio on sekä vetävää eli vetovoimaa, ja pukkaavaa eli painovoimaa. Molemmat osiot ovat suunnileen yhtä suuret. Painovoima pukkaavana voitaisiin tulkita poistona toimivaksi voimaksi. Vaan siis pukkaaminen suuntautuu kohden gravitation lähdemassaa.

Toisenlaiseenkin asiaan, vuoksi-luode ilmiö. Selväähän tietenkin vuoksi lähdemassan puolella, Maassa siis Kuun puolella. Vaan myös vastapuolella palloa on vuoksi, kun luulisi Kuun siellä vahvistavan
Maan vetovoimaa. Päinvastoin siis heikentää suunnilleen samoin.
Suurten massojen vaikutus kohteeseen voi läheltä olla niin vahva, että kohde hajoaa.

Selväähän on tulvavuoksi uudenkuun aikaan, kun Aurinko ja Kuu ovat
samalla puolen Maata tämän kanssa samalla suoralla. Vaan täydenkuun aikaan on vielä hiukan vahvempi tulvavuoksi. Uudenkuun aikaan Aurinko heikentää Kuun gravitaatiota Maan puolelle, sen sijaan täydenkuun aikaan vahvistaa Kuun gravitaatiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En kylläkään väittänyt, että näkyvä maailmankaikkeus taipuisi kohti yhtä pistettä.

Tokihan se on mahdollista.

Ensisijaisesti galaksijoukkojen galaksit alkaisivat taipua kohti samaa aluetta, jos hankautuisimme tarpeeksi tiheisiin energia-aaltoihin, jolloin tähtien palaminen kiihtyisi.

(Eli energia avautuisi paljon, mutta tähdet itsessään ehkäpä jopa käpertyisivät tiheämpään tai ainakin laajeneminen hidastuisi.)

Ja nythän eteenpäin menevän liikkeen aikana galaksit hankautuisvat sivuiltaan enemmän toisistaan avautuviin energia-aaltoihin ja näin taipuisivat eteenpäin menevän liikkeen aikana kohti samaa aluetta, jolloin galaksijoukkojen galaksit yhdistyisivät.

Tokihan tarpeeksi jättimäinen energiakeskittymä taivuttaisi koko näkyvän maailmankaikkeuden energian itsensä sisälle, eteenpäin menevän liikkeeen aikana.

Savor
;):)

Heppu
Mikä on gravitatiivisen poistovoiman asema fysiikassa. Havaittuhan sitä ei ole, mutta onko sen mahdollisuus mukana jossakin teoriassa.

Pimeä energia toimii kuten gravitaatiopoistovoima. Tosin emme ymmärrä ja tiedä pimeästä energiasta juuri mitään.

Kun ei tiedetty miuitään pimeästä energiasta, eikä sitä nähbty, sen ei tiedetty olevan olemassakaan. Jos ja kun sitä on ruvettu näkemään, eihän se enää ole pimeää.

" Pimeä aine" ja " pimeä energia" olivat laitositeteen vuoden 2003 suuria löytöjä ja uutisia. Kun kohu asiasa nyt laskeutuu, myös niiden määrä laskeutuu oikeisiin mittoihin.

Tärkein " pimeän energian laji" on ollut tunnettu jo kymmeniä vuosia, siitä vain ei ole käytetty sitä nimeä. Kyseessä on mikrosäteily, lämpötilavaiktus 2.7 astetta, kun tähtien valon tähtien välisessä ja galaksien välisessä avaruudessa vain aste. Se fotonien määrä vastaa suunnilleen Auringon pinnasta poistuvia, mutta auringonvalon energia lie 2200-kertainen.

Mikrosäteily on Arlallakin ollut esillä, näääs alkuräjähdyksen jälkeisenä taustasäteilynä. Todellsuidessa on kyse tähdistä tulleista punasiirtyneistä fotoneista. Tämän valojätteen määrä siis valoon verrattuna on huomattava ja siis melkosita suurempi.

Mikrosäteily joutuu suuriin massoihin, siis tähtiin ja tiheämassoihin. Siten
sen määr pysyys vakiona valojätteen jatkuvasta synnystä huolimatta.
Mikrosäteily on avaruuden energiakierrätyksen luonnonvara.

ArKos itse
" Pimeä aine" ja " pimeä energia" olivat laitositeteen vuoden 2003 suuria löytöjä ja uutisia.

Pimeästä aineesta on tiedetty vuosikymmeniä, koska galaksien pyörimistä ei voitu muutoin selittää. Se, että pimeä aine on ei-baryonista, niin se havainto on toki myöhempää perua. Muistaakseni pimeän energian olemassaolo alkoi varmistua ennen vuosituhannen vaihdetta.

Ja nämä tiedot - päinvastoin kuin ArKosmisen pakinoiden sattumat - on tarkistettavissa luotettavista lähteistä.

Arlan " luotettavat lähteet" kyllä varsin usein ovat osoittautuneet epäluotettavaksi.

Arlalla lisäksi on hyvin huono muisti. Hänkin jo muutaman vuoden on jouunut kohtaamaan kvasaareja koskevia tietoja, ja aina täydellisesti kynnyt unohtmaan ne.

Galaksien keskustojen kvasaarit. Niiden sinkoama aine ulospäin kiertyy ja johtaa kiekoksi kehittyvän galaksin kiertoliikkeeseen. Kvasaarin suuri gravitaatio myös vetää ainetta siihen, ja tämäkin liike on kierteistä.
Galsin kiertymisen ja pyörimisen syy yleisesti on siis keskustakvasaari.
Pimeys ei ole ympäröivän avaruuden aineessa, vaan Arlan huonomuistisessa päässä. Ja niitä päitä paljon voi olla myös itse proffilla.

Aurinkon nopeus havaittu " Linnunradan ympäri" on havaittu suureksi.
Se lie ihan liian suuri smna toistuvan kiertoradan nopeudeksi. Myös aurinkokuntamme lie tullut lähempää keskustaa, ja myös jatkanee edeleen loittonemista Linnunradasta. Jo nyt se on tyhjällä alueella kahden haarakkeen välitilassa. Niinpä lähimpiin tähtinaapureihin on matkaa useita valovuosia.

Alla Wikipedian käsitys asiasta.

Pimeä aine eli dark matter

Ensimmäisenä pimeän aineen hypoteesia ehdotti Fritz Zwicky, Kalifornian teknillisestä yliopistosta (Caltech) vuonna 1933.Pimeä energia eli dark matter
During the late 1990s, observations of type Ia supernovae ("one a") suggested that the expansion of the universe is accelerating. These observations have been corroborated by several independent sources. Since then, measurements of the cosmic microwave background, gravitational lensing, and the large scale structure of the cosmos as well as improved measurements of supernovae have been consistent with the Lambda-CDM model.

Palstan tämän päivän uutinne, kaksi japanilaista oli simuloinut
galaksin kehitystä, ja kymmen miljardin vuoden aikakuluma tuotti elliptisen galakisn. Juurii tuotahan minä olen sanonut kymmeniä kertoaj ja varmaan jo vuoden, vanhahkon galaksin tyypillien muoto on kiekko. Uutisen sanavalinta ellipsi, vaan se nyt ei kiekosta paljon eroa, jos verataan muihin mahdollisiin muotoihin, joita on galaksin nuoruudessa.

Arla, viekä montako kertaa, ennekuin rupeat muistamaan.

ArKos tietää!

Savor
En kylläkään väittänyt, että näkyvä maailmankaikkeus taipuisi kohti yhtä pistettä.

Savor
;):)

' No jos nyt ajatellaan niin, että näkyvä maailmankaikkeus taipuu kohti yhtä pistettä, niin mihinkäs' se näkymätön mailmankaikkeus taipuu?

[size=117:2jgmhqci]'suscitat de pulvere egenum et de stercore elevat pauperem ut sedeat cum principibus et solium gloriae teneat Domini enim sunt cardines terrae et posuit super eos orbem'.[/size:2jgmhqci]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat