Seuraa 
Viestejä45973

Mitä uusia eläinlajeja haluaisitte "istutettavan" Suomeen.

Mitä arvelette mitkä uudet suuret eläimet voisivat parhaiten Suomen luonnossa menestyä. Mitä sanoisitte esim. jääkarhusta, siperiantiikeristä tai lumiapinasta, ainakin ilmaston puolesta niiden pitäisi menestyä Suomessa.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

Eivät menesty kuitenkaan. Abioottiset ja bioottiset ympäristötekijät ovat aivan erilaiset. Uusista lajeista voi olla erittäinpaljon haittaa, jos ihminen tekee siirron hötkyillen ja radikaalisti. Endeemeillä lajeilla tämä on kohtalo, silla niillä ei ole mitään keinoa puolustautua. Mielestäni ihminen ei saa tehdä siirtoja, vaan luonto. Jos laji leviää luontaisesti etelästä pohjoiseen tämän ilmastonlämpenemisen seurauksena niin ei sitä voida estääkkään. Ihmisten voi nopeuttaa näitä siirtymiä, mutta ekologiset tekijät kannattaa ottaa huomioon. Esimerkiksi minkki on syrjäyttänyt vesikon, joka on sittemin kuollut sukupuuttoon. Elämä on vain taistelua, jossa parhaiten menestyvät saavat eniten jälkeläisiä ja syrjäyttävät huonommin menestyvät.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

No tuotas nyt tänne muutaman Moosen Kanadasta.
Eikö ne paina jotaki 500-800 kiloa ?
Pääsis perrkeele vähemmällä hirvenpyyvössöki.
Tarttis mejänkhän ruokakuntaku pari lasahuttas, riittäs koko
porukalle. Nyt häätyy akallekki ampua oma ja koiraki yhen hapasee talvessa, minusta puhumattakhan. Ja kuiviksilihoiksi yksi.
Sehän tekkee Väärtin laskuopin mukhan viis hirveä. Se yks mennee
jos käypi talossa vierhaita, nekki perkelhet aina lihakeittoa kinuavat, haisee maka niin hyvälle. Niin että niitä Mooseja tuokaa, Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkoitatko Aslak Moosella karibua? Mielestäni suomalainen hirvi on ainakin yhtä iso, isompikin tietääkseni. Ammuin viime syksynä (13.10.2005) hirvisonnin, joka painoi perkaamatta 522 kg. Kohtuullisenkokoinen elukka.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Aslak tarkoittanee moosella alaskalaista/kanadalaista hirveä. Ne ovat siellä suurempia kuin meikäläisten.

googleen kuvahauksi "moose" ja alkaa löytymään sellaisia hirvekkäitten kuvia, että suomalainen metsästäjä luulee hetken näkevänsä unta

vorrester
Seuraa 
Viestejä617

Kannattaisin siperian tiikerin siirtoistutuksia Suomeen. Lajin uhanalisuuden vuoksi. Samalla loppuisi valitukset suden tekemistä koirantapoista. Lehdet pursuisivat juttuja kuika siperian tiikerit on syöneet ihmisiä ympäri Suomen. Ei kukaan enää valittaisi susien haitoista.

Hyvä istutus paikka olisi Suomenselän alue. Siellä ei sudet ole vielä listineet metsäpeurakantaa vähiin.
Pari tiikeriä voisi myös laittaa kehä kolmen sisälle. Tulisi kaupunkilaisille hiukan jännitystä lisää ulkoiluun.

Samalla voisi löytyä Pirkkolan ulkoilupuiston käyttäjistä pelastus huonoon Suomen hiihtomenestykseen. Siellä kun hiihtäjät suksisivat tiikeri perässä karkuun.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Haluaisin tänne pingviinejä. Olisi hauska katsella rantakallioilla kesäisin pööpöileviä pingviinejä. Tiedä sitten miten hyvin menestyisivät, mereen ne pitäisi laittaa ja se on nykyään sellaista myrkkyä että totta ne kokemattomina korventuisivat luihin asti ensi sukelluksella. Järvethän jäätyvät umpeen joten ne ovat vähän huonoja pingviinipaikkoja.

Jos Itämereen vielä kehtaa jotain laittaa, sinne voisi hommata merinorsuja. Merinorsut olisivat toinen asia mitä olisi hauska katsella lyllertämässä rantakalllioilla, tappelemassa toisiaan vastaan ja möyrimässä pentujensa päältä ruhjoen ne kuoliaiksi.

Siperiantiikeri olisi aivan loistava veto. Paitsi että se olisi erinomaisen hyödyllistä tiikeripopulaatiolle, saataisiin kotoiselle hirvellemme vähän lisää luontaisia vihollisia suden lisäksi. Jos homma onnistuisi, minulla ei ainakaan olisi mitään pientä tiikeripopulaatiota vastaan. Ei noista karhuistakaan loppujen lopuksi liian suurta riesaa tunnu olevan, ja olisihan se sentään todella hieno tapa päättää päivänsä marjametsällä siperiantiikerin raatelemana. Ihan toista kuin pelätä jotain susia...

Ja haluaisin nähdä sen hiihtäjän joka siperiantiikeriä pakoon pääsee tasaisella. Ehkä puuterisessa irtolumessa kunnon metsäsuksilla voisi olla jotain mahdollisuuksia ja silloinkin saa pistellä aika kyytiä...

Lisäksi voitaisiin Suomen luonnolle esitellä kaniini ja härkäsammakko.

...mutta mitä hittoa tarkoitetaan lumiapinalla? Tiibetin jetiäkö? Siinä olisi muuten yksi kihtova lisä luontoon... Suomen oma isojalka. "Tuolta se tuli ja tuonne se meni - iso peto." Joo. Lumimiehiä lapin tuntureille ja metsiin.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Herra Tohtori

...mutta mitä hittoa tarkoitetaan lumiapinalla? Tiibetin jetiäkö? Siinä olisi muuten yksi kihtova lisä luontoon... Suomen oma isojalka. "Tuolta se tuli ja tuonne se meni - iso peto." Joo. Lumimiehiä lapin tuntureille ja metsiin.

Virallinen nimi taitaa olla japaninmakaki:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Japaninmakaki

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

En mie tiijjä niitä susia?
Se vain poropojalla menis enempi pensaa Lynxissä .
Jos 200 sutta tänne tuotas ne katoais yhessä vuojessa, ei kannata.
Mutta niitä isoja hirviä , niitä se vain. No menishän se Karibuki.
Risteytyskhän tuo poron kans? Ihan samannäkönen elukka se on.
Olis porokki vähän isompia, eikä tuommosia kisuroita niinko nykysin.
Sitte se kans olis hyväku purettas voimalaitokset joista, ja niitä Alaskan lohia istutettas. Voi rievattuko se sieppaa ko ne näyttää ku lohta meennee
joessa enämpi ku siihen ees soppiikhan. Karhukki syövät ties määräns.
Isoja vötkyjä. Pirkele ja mejän jojissa son vain särkiä ja seipiä, ja jänkkäkoiria. Paljokhan se Putiini tahtos jos panis muutaman ohjuksen nuihin voimalaitokshin? Jos mie olsin rikhanpi niin soittasin sille, jo olis perrrkkeele ettäkö ei maka kala pääsis uimhan .
Paskat ne niitä kalarappuja saa ,ainakhan minun aikana tehtyä.
Tulis tännekki se kunnon maantäristys , ja hajottas Kemijojen voimalat.
Paskat mie sähköstä, pantas tuulimyllyjä ja kennoja. Jo ne vain mulle piisais.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Mammutin ja sapelihammastiikerin haluaisin nähdä Suomessa. Eiköhän ne voida nykytekniikalla kloonata jahka löydetään Siperian sulavista ikiroudista riittävän ehyt malliyksilö.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46613

Ei siitä liene ikinä missään mitään hyvää seurannut, kun ihminen on istutellut eläinlajeja. Minulle riittää ilmaston lämpenemisen tuomat uudet hyönteiset.

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
Kosh
Mammutin ja sapelihammastiikerin haluaisin nähdä Suomessa. Eiköhän ne voida nykytekniikalla kloonata jahka löydetään Siperian sulavista ikiroudista riittävän ehyt malliyksilö.

Joo, nimenomaan mammuttien paluuta minäkin olen ikäni haaveillut. Hirvenmetsästyksen tilalle mammutinmetsästystä!

Mutta olisiko nyky-Suomi mammutille sopiva elinympäristö? Ruohoako ne söivät? Ja aiheuttaisivatko ne liikaa metsätuhoja, liikenneonnettomuuksia tai jotain muita ongelmia?

Vierailija
iisakka

Mutta olisiko nyky-Suomi mammutille sopiva elinympäristö? Ruohoako ne söivät? Ja aiheuttaisivatko ne liikaa metsätuhoja, liikenneonnettomuuksia tai jotain muita ongelmia?

Totta hemmetissä nyky-Suomi olisi mammutille sopiva. Sukupuuttoonhan ne kuolivat huvikseen eikä suinkaan siksi, että niiden elinolosuhteissa olisi tapahtunut haitallisia muutoksia.

Miten ja miksi mammutit aiheuttaisivat metsätuhoja?
Liikenneonnettomuudet vältettäisiin nostamalla ekologisten tunnelien korkeutta. Kaivetaan lattiaa syvemmälle tai tehdään moottoritiehen mäennyppy.
Ja samalla kun järkätään ruokinta fasaaneille, voidaan ruokkia ne mammutitkin.

Pääasia että päästään ampumaan niitä!

Pois vaan kaikki uudet eläinlajit suomesta! Pilaavat vain meidän rakkaan isänmaan kulttuuria ja perinteitä! Kun tulee niitä uusia lajeja, tiesmitä rotuja ja syntyy niitä perkileen hypriiidejä. Suakelin ROTUPETTURIT!!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat