Kommentit (3)

Vierailija

Pitää paikkaansa. Vittumaisin posti on pikkupomolla joka joutuu olemaan puun ja kuoren välissä. Siitä pari pykälää ylöspäin niin alkaa hieman helpottaa. Helpointa on duunarilla joka voi narista kaikesta ilman realistisia parannusehdotuksia.

Tietty työpaikkakiusatulla voi olla vieläkin ahdistavampaa kuin pikkupomoilla.

Timo Jokela

Kyllä eritteet valuu alaspäin, varsinkin jos organisaatiopuu on rakennettu pystyyn.

Esim. asennusyhtiöissä on  stressaavaa, kun työnjohtoa ei käytännössä ole, ja kokeneiden asentajien pitäisi tehdä ratkaisuja, mutta päätösvaltaa ei ole annettu vaatimusten lisääntyessä. Pomoista on tehty urakkalaskijoita.

On hankalaa, kun on situation, ja asiakas esittää kysymyksiä joihin ei ole kunnon vastauksia.

Kuitenkin huonon tai olemattoman duunien orkaniseerauksen takia tulee lisää situation  asetelmia, ja taas valuu törkyä niskaan.

Työmaan suunnittelija on Espoossa, varasto Jyväskylässä ja työmaa Pieksämäellä. Vaikeaa on, ja kaikki yrittävät hyppiä toisten päiden päällä ja tehdä tiliä.

Väitän, että duunarin asemassa ei nykyäänkään ole kehumista senparemmin. Tietysti ns. pikkupomo on kova  ja hermojarepivä posti.

Työt ovat ajautuneet alihankkijaluonteisiksi enenevissä määrin, ainoastaan tilit pysyvät ennallaan tai pienenevät.

Jos firma on hyvin johdettu ja streitti, hyvät tyypit vetää hyviä puoleensa, eikä valittajia pyöri nurkissa. Ihmiset auttavat toisiaan ja joustavat, eivätkä kilpaile keskenään verissäpäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat