Kommentit (4)

Heikki Heinonen

Ihme juttu. Onkohan tällainen geenien siirtyminen vaikuttanut myös muiden eliöiden evoluutioon, Darwin varmaan kääntyy haudassaan jos näin on. Onko ihmisen perimässä esimerkiksi tomaatin geenejä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Tiede-lehden artikkeli: Ihmisellä on yli sata geeniä muilta eliöiltä   

...ihmisen perimässä on jopa 145 geeniä, jotka ovat peräisin bakteereilta, muilta yksisoluisilta ja viruksilta.

Ennestään on tiedetty, että bakteereilla ja yksinkertaisilla aitotumaisilla geenit voivat siirtyä horisontaalisesti eliöltä toiselle. Juuri tämän ansiosta monet pöpöt voivat kehittää nopeasti vastustuskykyä antibiooteille.

Sen sijaan tutkijat ovat kiistelleet siitä, voivatko geenit hypätä tällä tavoin monimutkaisempiin eliöihin, kuten kädellisiin. Osa heistä uskoo, että eläinsolut voisivat nielaista sisäänsä vierasta geneettistä ainesta virusten salakuljettamana tai pienenä dna-palana. Mutta on vaikea osoittaa, että jokin lyhyt pätkä ihmisen perimää olisi muualta kotoisin.

...

Ryhmä löysi yhteensä satoja geenejä, jotka näyttivät loikanneen eläimiin bakteereista, arkeoneista, sienistä, muista mikro-organismeista ja kasveista. Geeneistä 17 on sellaisia, joiden on jo aiemmin arveltu olevan peräisin muilta eliöiltä.

----

Eikös (ihmisen) solujen organellitkin, esim. mitokondriot, ole alkujaan peräisin muualta, kuten bakteereilta?

---

Sitä paitsi ihmisen ja esimerkiksi banaankasvin DNA:sta on 60% samanlaista tämän mukaan: How similar is human DNA to plant DNA?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

(Miksihän tuo eka kommenttini näytetään ensimmäisenä? Siihen oli kimmokkeena Heinosen kommentti (viesti 1) ja se kirjoitettiin Heinosen kommentin jälkeen. Testaan tässä, onko tämä kommenttien järjestys jotenkin pysyvästi rikki, eli meneekö tämäkin kommenttini (ketjun kolmas) ketjun ensimmäiseksi.)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

(Ohjelma sekoilee: tuli kaksi identtistä kommenttia (3/3) yhdellä LÄHETÄ-painalluksella, joten muokkaan tässä jälkimmäistä. Tämän kommentin numero on kuitenkin 3 (3/4) edelleen sama kuin, mutta kommenttien kokonaislukumäärä muuttui nyt (ivan aoikein) neljäksi. 

Näköjään nyt oma eka kommenttini (2/3) onkin aivan oikein toisena kommenttina. Komenttin paikka siirtyilee siis.)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat