Seuraa 
Viestejä13878

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2015/09/18/ruotsissa-kokeillaan...

Olen aikasemmin useasti ehdottanut että suomi pidetään auki 12 tuntia. Kuusi tuntia kahdessa vuorossa samalla palkalla. Näköjään ruotsissa on ollut homma käytössä jo pitkään joissakin firmoissa aika vanhaan ole tarvetta palata. Olisiko aika suomessakin funtsia uusia asioita sen ikuisen kulukravatin sijasta.

Göteborgissa Toyotan huoltoliikkeissä on tehty kuusituntista työpäivää jo toistakymmentä vuotta eikä menneeseen ole kaivattu. Ennen asiakkaat olivat tyytymättömiä pitkiin odotusaikoihin ja henkilöstö oli stressaantunut ja teki virheitä, kertoo Toyota Center Göteborgin johtaja Martin Banck, joka aikanaan ehdotti mekaanikkojen työajan lyhentämistä.

Aiemmasta seitsemästä-neljään-päivästä on siirrytty kuusituntiseen päivään täydellä palkalla. Työvuorot kestävät aamukuudesta puoleenpäivään ja siitä taas iltakuuteen. Taukoja on vastaavasti vähemmän ja ne ovat aiempaa lyhyempiä.

– Työntekijät voivat paremmin, vaihtuvuus on pientä ja uuden henkilöstön palkkaaminen on helpompaa. Työvälineiden käyttö on tehokkaampaa ja pääomakulut alemmat. Kaikki ovat tyytyväisiä, sanoo Banck, jonka mukaan tuloskin on kasvanut neljänneksen.

Kommentit (3)

Vierailija

Overlander kirjoitti:

Empiirinen näyttö kertoo, että jopa 4 tuntia on enemmän kuin normikahvihuone ja -naamakirjaporukan työpanos Suomessa?

Itseasiassa paikkapaikoin ja eräiden yksilöiden kohdalta varsin paikkansapitävä havainto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat