Seuraa 
Viestejä45973

Olis kysyttävää, huomiseen yrittäjyys kokeseen liittyen, eli kun liiketoiminta suunnitelma on tehty niin minne se viedään ja mitä sitten sen jälkeen täytyy tehdä kun aikoo jonkin yrityksen aloittaa?

Lisäkysymys: Mikä on ennakkoveroilmoitus ja perusilmoitusverottajalle, eli mikä on niitten ero?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Liian myöhään olet liikkeellä. En minä ainakaan tiedä mitä koulussa kuuluu yhteiskuntaoppiin.
Pitäisi lisäksi tietää käsittääkö yrittäjyys-tentti kaikki yrittäjyysmuodot: ammatinharjoittaja, toiminimi, osakeyhtiö ym.

Itsenäinen elinkeinonharjoittaja tekee ennakkoveroilmoituksen verotoimistoon arvioiduista tuloistaan ja saa ennakkoveroliput arvioiduista veroistaan ja ennakkoveroliput, joilla maksaa ennakkonsa kuukausittain.
Lisäksi ammatinharjoittajan pitää hankkia YEL-vakuutus, muistaakseni 7 tai 8 kk kuluttua ammatinharjoittamisen aloituksesta. (lakisääteinen)
Lisäksi työtapaturmavakuutukset, työttömyysvakuutukset ym. vakuutusturva on hyvä olla kunnossa.

Yritys maksaa veroja tuloksensa perusteella, joka perustuu tuloslaskelmaan ja taseeseen, tehtyihin poistoihin ja sen jälkeen jäävään nettotulokseen (miinus mahdolliset maksetut osingot) ja tehtyyn veroilmoitukseen.

http://www.vero.fi/default.asp?path=5,3 ... IN&index=_

Liiketoiminnan suunnittelu on itseä varten, rahoittajia ja asiantuntijoita varten.

http://www.josek.fi/yritysopas/fi/cfmld ... .cfm?ID=86

http://www.yrityssuomi.fi/liston/portal ... =2650&l=fi

http://www.edu.fi/oppimateriaalit/markk ... itelma.htm

http://www.oulutech.fi/index.php?127

http://www.wsoy.fi/pro/index.jsp?c=prod ... -0-25436-3

http://www.kirja-arvostelut.com/951026900X

Liiketoimintasuunnitelma

USA:sta 1980-luvulla Suomeen tullut liiketoimintasuunnitelman (business plan) teko on nykyisin olennainen osa yrityksen perustamisprosessia ja usein sen ensimmäinen konkreettinen toimenpide. Sillä on kaksi päätehtävää: vakuuttaa mahdolliset osakkaat, yhteistyöyritykset, rahoittajat ja muut yritykselle alkuvaiheessa tärkeät sidosryhmät suunnitteilla olevan liiketoiminnan kannattavuudesta, sekä jäsentää aloittelevan yrittäjän omia ajatuksia pakottamalla hänet miettimään liikeideaansa järjestelmällisesti. Liiketoimintasuunnitelma toimii viestinnän apuvälineenä, yleiskielisenä ja helposti ymmärrettävissä olevana esityksenä aloittavan yrittäjän ideoista. Hyvin toteutettuna se voi toimia jopa aloittavan yrittäjän hakuteoksena ja opaskirjana, joka sisältää oman toimialan ja kyseisten markkinoiden perusteellisen analyysin, kilpailutilanteen kartoituksen sekä mahdollisten ongelmien ja niiden ratkaisujen pohdintaa.

Liiketoimintasuunnitelman ydin on esitellä suunniteltu liikeidea ja perustettava yritys. Yrityksen toimintaympäristön merkitys on suuri, joten sen kuvaus on aina osa toimintasuunnitelmaa. Siihen kuuluvat markkinoiden, oman tuotteen tai palvelun, kilpailutekijöiden ja teknologiaympäristön mahdollisuuksien ja uhkien perusteellinen kartoittaminen ja arviointi. Liiketoimintasuunnitelman tehtävä on myös todistaa, että yritys tulee olemaan kannattava. Siksi taloudelliset laskelmat kuuluvat siihen olennaisena osana. Niistä aloittavalle yritykselle merkittävimmät ovat tulos-, tase- ja rahoituslaskelmat. Yrityksen perustajien esittelyn merkitys osana liiketoimintasuunnitelmaa korostuu, jos suunnitelmaa on tarkoitus käyttää rahoituksen hankkimisen tukena. Liiketoimintasuunnitelman lopullinen tavoite on esittää konkreettinen ohjelma, jota noudattamalla on mahdollisuus päästä asetettuihin sekä pitkän että lyhyen aikajänteen tavoitteisiin. Ohjelmaan kuuluvat erityisesti myyntitavoitteiden määritteleminen, tuotanto-, tuotekehitys-, henkilöstö- ja hallintosuunnitelmat. Myös odottamattomiin tilanteisiin on varauduttava.

Liiketoimintasuunnitelma on myös eräänlainen ideatesti. Siinä tarkastellaan suunniteltua liiketoimintaa eri näkökulmista. Tämä auttaa arvioimaan ennen varsinaista toteuttamista, onko toiminta todella kannattavaa. Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessä aloittavalle yrittäjälle paljastuvat helpommin myös omat heikkoudet, kuten aukot tiedoissa tai taidoissa, joihin voi näin varautua paremmin. Liiketoimintasuunnitelma antaa yleiskuvan resursseista sekä varmistaa päätöksenteon tehokkuuden. Sen tehtävä on auttaa keskittymään olennaisiin asioihin. Suunnitelman itsessään tulisi olla selkeä ja kattava, mutta silti tiivis.

Liiketoimintasuunnitelman tekoon kannattaa panostaa. Hyviä ohjeita sen tekoon löytyy esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

http://www.te-keskus.fi
http://onli.browser.pt/a_guide/at_what_stage.html
http://www.bizplanit.com
http://www.bplans.com/
http://www.businessplans.org/
http://www.gate2growth.com/

http://www.oulutech.fi/index.php?113

nuclear
Olis kysyttävää, huomiseen yrittäjyys kokeseen liittyen, eli kun liiketoiminta suunnitelma on tehty niin minne se viedään.

Ei minnekään. Se on yrittäjää varten. Rahoittaja saattaa vaatia sitä, jos yrittäjä hakee rahoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat