Seuraa 
Viestejä45973

Sitä olen ajatellut lukion jälkeen. Kellään kokemuksia siitä?

Wikipediassa puhuttiin peruspalkan olevan Finnairilla 2500€/kk, eli siis hyväpalkkaista duunia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Kyllä taitaa tuollaiset lentäjät vetää lähemmäs viisinumeroisia summia kuussa.. Riippuen tietysti paljonko tekee työtä. Toki ne potkitaan aikaisin eläkkeelle ja työolosuhteet sekä -ajat ovat oikeastaan vittumaisimpia kaikista. Muistaakseni joskus puhuttiin jonkun kateellisen toimittajan jutussa 9 000 €/kk keskiansioista, mutta tässä maassa sellaisesta jää käteen n. 4 000 ja työmäärät ovat jokseenkin hirveät.

peruspalkan päälle tulee hyvin ulkomaanlisiä, jos lentelee pitkin ja poikin.

enpä muista onko niillä jotkut maksimilentoajat / vuosi / sälli, kun tulee tuota säteilyä vissiin yläilmoissa vähän reippaammin, kuin täällä maanpäällä (vaikka kaikki raadonit ja tsernobililaskeumat laskiskin mukaan)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi varautua sitten siihen että saa vain tyttölapsia. Jos tulee poikia voi epäilä että vaimo käy vieraissa.

Edit: Niin ja luontoisetuna saat finskin pulskat lentoemot hoideltavaksi.

Kultamuna
Voi varautua sitten siihen että saa vain tyttölapsia. Jos tulee poikia voi epäilä että vaimo käy vieraissa.

Edit: Niin ja luontoisetuna saat finskin pulskat lentoemot hoideltavaksi.

o.O entä jos mies synnyttää poikia? O: missä sit on käyty?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Lentäjiä toimii kyllä muuallakin kuin Finnairilla, tai muissa yhtöissä liikennelentäjinä. Eräs ansiolentäjä levitti apulantaa metsiin, ei ollut enää kovin ihastunut nuoruutensa toiveammattiin. Nimitti itseään "paskakuskiksi", Oli nuorena roikkunut lentokentällä jatkuvasti, että saa ansiolentäjän tutkintoon vaadittavat lentotunnit täyteen. Palkka ei kuulemma ollut häävi, kenelläpä olisi omissa puheissaan. Sitten valitteli sitä, kun joutuu laskeutumaan joka stanan kärrypolulle ja varsinkin pääsemään lentoon sieltä täydessä lastissa. Homma oli urakkaa, mitä enemmän kylvät Kemiran tuotteita, sen isommat ansiot. Kertoi monen työkaverinsa kuolleen, kun oli tipahtanut liian suuressa lastissa. En sitä kyllä suoraan uskonut, lento-onnettomuuksista kirjoitetaan mielellään lehdissä, enkä ole tuollaista havainnut. Tosin siitä on aikaa.

Armeijalla on myös monta lentäjää. Pitää olla fyysinen kunto hyvä, että voi painepuvussa naamari kasvoillaan toimia, G-voimat ovat myös suuria. Tapasin kerran erään majurin, joka kehui lentäneensä MIG:eillä tai Drakeneilla. Väitti ottaneensa lopputilin sen vuoksi, kun oli tajunnut, että niillä tapetaan ihmisiä. Tiedä häntä tuostakaan, paljon juttua mahtuu maailmaan. Ammatit ovat kuitenkin tosia.

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat