Seuraa 
Viestejä451
Liittynyt18.3.2008

Osaan Helsingin Sanomien artikkeleita on tullut kuvake, jota klikkaamalla puhesyntetisaattori lukee artikkelin. Asetuksista puhesyntetisaattorin nopeutta voi säätää, hitaammaksi tai nopeammaksi ja äänitiedoston voi myös ladata omaan laitteeseen mp3-muodossa. Puhesyntetisaattori on aika laadukas, ja minulta meni hetken aikaa kuunnellessa, onko kyse oikeasta lukijasta vai puhesyntetisaattorista.

Englanninkielisessä Wikipediassa on projekti, Audiopedia, jossa Wikipedian artikkeleita on luettu puhesyntetisaattorilla Youtubeen, tarkoituksena tuoda Wikipedian artikkelit näkövammaisten käyttöön. Audiopedian artikkeleita löytää laittamalla Youtuben hakuun sanan audiopedia, ja halutun asiasanan. Englannin kielessä puhesyntetisointi on vaikeampaa, kuin suomen kielessä, koska sanat kirjoitetaan ja äännetään eri epäsystemaattisesti. Audiopedian tulos on kuitenkin yllättävän hyvää englannin kieltä.

Audiopedan taustaryhmällä on joku algoritmi, jolla he automatisoidusti tuottavat Wikipediasivut äänimuodossaan Youtubessa. Itse olen kokeillut vähemmän automaattisesti suomenkielisten Wikipediasivujen puhesyntetisointia äänitiedostoiksi. http://vinkki.tv/w/index.htm

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat