Seuraa 
Viestejä18983

"Jos ei ole onnnellisuutta, on iloon tyydyttävä"

Yleisen mielipiteen mukaan pahoinvointi on lisääntynyt. Auttaisiko asiaa jos koetettaisiin tarkentaa mitä pahoinvoinnin vastakohta, hyvinvointi ja sen ydin onni on. Käsittääkseni suurin osa ihmisistä haluaa voida hyvin, olla onnellisia. Siinä suhteessa olemme meillä kaikilla on yhteinen tavoite, olemme kommunistien tavoin tovereita yhteisessä rintamassa. Toiset kylläkin taistelevat pahaa oloa vastaan, toiset kääntävät sille selkänsä ja juosten pakenevat kohti iloa ja usein myös nautintoa.

Onni on helppoa se vain on, ilo taas on saavutettua. On voitinriemua toisinsanoen iloitaan, nautitaan menestyksestä tai saavutuksista, on myös vahingoniloa, ilo näemmä vaatii jonkun toisen, naurattajan tai naurettavan,voitetun tai voittajan. Vaikuttaa siltä, että ilon taustalla yksinkertaisuudessaan onkin pelkkä selviytyminen, tuntuu että ollaan parempia, voittajia, menestytään, joten oma selviytyminen on todennäköisempää. Nyky-yhteiskunnassa ilo on yliarvostettua, mutta sopii kiireiseen kilpailuyhteiskuntaan missä ajatus tai ihminen juoksee eikä ehditä eikä olla opittu ja siksi osata olla, Oikeastaan voisi todeta, että asiaton oleskelu kielletty kyltit on tehneet tehtävänsä. Oleskelu ilman syytä tai päämäärää on harvinaista, oleskelu joka on kuitenkin onnellisuuden edellytys. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Kommentit (1)

Keijona
Seuraa 
Viestejä18983

Mielipide aihetta sivuten 

Kaikki ihmiset pyrkivät onnellisuuteen, tämän takia ihminen myös todennäköisesti
kokee tekonsa ja mielipiteensä ensisijaisesti oikeiksi ja hyödylliseksi itselleen, se mikä on 
todellisuudessa hyvää tai pahaa vaatii asiaan perehtymistä ja ennakkoluulottomuutta, sillä
yksilöiden ja yhteisön käsitys poikkeaa usein toisistaan.
Mutta yksinkertaisia tosiasioita on mm. se että hyvät ihmiset lisää hyvinvointia ja pahat pahoinvointia, sekä, että huonolaatuinen pahentuu hyvälaatuista nopeammin.
Terve ihminen on käsittääkseni alunperin hyvä, mutta pahaksi se muuttuu helpoiten nuorena, silloin kun ei tiedetä asioiden seurauksia, halutaan kaikki nopeasti ja siksi pahuus saattaakin tuntua usein nuorista oikealta vaihtoehdolta päästä tavoitteisiin.
Toinen selkeä tosiasia hyvän ja pahan välillä on, että hyvän ihmisen hyvinvointi kasvaa vanhetessa,  pahan ihmisen ahdistus kasvaa kuoleman lähestyessä, paha kun saa palkkansa, tuo palkka on kuolemanpelko, joka syntyy siitä universaalista totuudesta,
että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Hedelmällisiä on ihmiset, lapsena raakoja, aikuisena kypsiä, ja vanhemmiten pahentuneita ?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat