Kommentit (2)

Häxpi
Seuraa 
Viestejä1338

Poikkeuksiakin tietysti on. Australia, Singapore, Texas, Florida, Kalifornia... Jopa Japanissa, ainakin Tokion alueella, keskilämpötila on useimpina vuosina selvästi yli 13.

Islamismi nojaa islamin arvovaltaisiin lähteisiin: Koraaniin, sunnaan, Muhammedin esimerkkiin ja sharia-lakiin. Islamismi on islamin hartainta harjoittamista.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä41624

Onko se 13 astetta suunnilleen Etelä-Euroopan ilmasto? Minusta tuo on ihan ymmärrettävää. Lyhyt ja suhteellisen lempeä talvi pakottaa ihmiset suunnittelemaan tulevaisuuttaan vuoden aikajaksoissa. Se ei kuitenkaan aiheuta suurta haittaa ja kustannuksia kuin pitkä ja ankara arktinen talvi. Suurin osa vuodesta on mukavan lämminta ja kasvukausi on pitkä.

Pakko ajatella vuoden jaksoja heijastuu koko kulttuuriin ja kaikkeen muuhunkin tuotantoon kuin maatalouteen. Siellä missä "kauden kasviksia" saa aina vastaavaa tarvetta ei ole ja silloin koko yhteiskunta jää alkeelliseksi. Niissä oloissa"kilpailu" (eli epärehellinen toisten tuotannon anastaminen) on parempi strategia yksilölle kuin tuotanto verrattuna viileämpiin oloihin.

Melkein kaikki noista mainituista poikkeuksista ovat maita, joiden alkuperäiset asukkaat ja kulttuurit on hävitetty ja sinne on viety eurooppalainen kulttuuri. Ei köyhyys siis johdu suoraan ilmastosta, enkä usko ilmaston muuttumisen vaikuttavan ihmisten organisointikykyyn muutamassa sukupolvessa ja aiheuttavan noin rankkoja tappioita. Ideologisista syistä ajettu kilpailuvillitys voi sen tehdä ja paljon enemmänkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat