Seuraa 
Viestejä2

Kysymykseni on eettinen (ajattele asiaa tutkijan näkökulmasta).

Onko oikein, että voimme lähivuosien sisällä korjata geeneissämme piileviä virheitä?

Esimerkiksi CRISSP-Cas9-teknologialla voidaan jo nyt etsiä viallinen geeninpätkä ja korjata se (bakteriofagien ja sopivien DNA:n sticky endiin tarrautuvien entsyymien avulla).

Onko mielestänne oikein, jos lapsella todetaan vaikkapa neurofibromatoosi, että hänen geenejänsä korjataan? Entä syöpäpotilaalle, onko oikein, että jos todetaan tietyn tyyppinen syöpä, syövän genomi muokataan haitattomaksi muokkaamalla geenejä tai asetetaan syöpäkasvaimeen apoptoosi (tai korjataan ras ja p53 geenien aktivaatio), jolloin syöpäkasvain kuolee?

Meitä ihmisiä on kuitenkin jo 7,3 miljardia ja eri laskelmien mukaan maapallon kantokyky liikkuu välillä 7,7-12 miljardia ihmistä. Kasvunopeus on 1,2% per vuosi.

Onko järkeä kehittää tällaisia menetelmiä, joilla voimme korjata tehokkaasti sairauksia ja pidentää elinikää, vai pitäisikö tällainen teknologia unohtaa?

Kiitos mielipiteestänne.

Joka kysymystä voi katsella kahdelta puolelta. Pythagoras

Kommentit (1)

resiprookkinen
Seuraa 
Viestejä2

Lähde ajatukselle:

Geneticist Jennifer Doudna co-invented a groundbreaking new technology for editing genes, called CRISPR-Cas9. The tool allows scientists to make precise edits to DNA strands, which could lead to treatments for genetic diseases … but could also be used to create so-called "designer babies." Doudna reviews how CRISPR-Cas9 works — and asks the scientific community to pause and discuss the ethics of this new tool.

Joka kysymystä voi katsella kahdelta puolelta. Pythagoras

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat