Seuraa 
Viestejä5

Olisi tarkoitus klapeja kuivattaa 12m merikontissa jonka olen eristänyt. Ostin 265kw 110x200x20 cm radiaattorin, nyt pitäisi tietää kuinka ison kattilan pistän rinnalle että kuivauslämpötila pysyisi lähemmäs 80c astetta. Ilmaa on tarkoitus kierrättää ja vesi erottaa pois. Kattila tulisi noin viiden metrin päähän. Tarkoitus olisi saada neljän päivän sisällä kuivaa puuta ulos.

Kommentit (5)

Jakob
Seuraa 
Viestejä2173

Mielenkiintoinen projekti.

En ole ihan huippuasiantuntija mutta arvailen kuitenkin jotain.

Milläs se kattila lämpiää? Jos puulla sekin niin ehkä joku tavallinen alapalo-keskuslämmityskattila helpoin (25-50 kw esim.). Lämmöt pitää varmaan olla reilusti yli 100 astetta että riittää lämpötilaero.

Aika vaikea täsmällinen teho laskea, puiden kosteuden haihdutus vaatii tehoa joka häviää sitten jäähdytettäessä (kosteus poistetaan varmaan jäähdyttämällä?). Eristyksen läpi johtuu jonkin verran lämpöä ympäristöön (ehkä muutama kw kesällä, 10-20kw talvipakkasilla tms.). Arvaus tehty tietämättä minkälainen eristys...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diam
Seuraa 
Viestejä3502

Ylläpitolämmitykseen riittänee 20 kW tai riippuu vaipan häviöistä ja lämmönjohtavuuksista. Sitten mitoitat kosteuskuorman poistamiseen vaadittavan tehon ilmavirtoineen 4 vrk mukaan ja otat huomioon lämmön talteenoton. Sellaisissa jalkapallon kuplahalleissa on tuollaisia puhuleita. Jos pitää nopeasti saada teho on suuri, mutta hitaasti kuivatessa riittää vaatimaton virtaus ja teho, sekä kosteuseristys ainoastaan. Näissä hakekuivureissa on kuljetin usein, tavara virtaa. Eli ilmavirran lämmittäminen vaatii tehoa ja tuosta aiemmasta pdf:stä saa kosteuskuorman.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Keijona
Seuraa 
Viestejä18899

Rouskuttelin maamiesseuran giljotiinivehkeellä viikossa edelliskesänä 80 kiintoa koivua, n.200 heittomottia tuli, nyt riittävän kuivaa ja riittää polttopuita 10 vuodeksi. Laiskuutani ihmettelen miksi nähdä vaivaa asiassa jonka luonto hoitaa ilmaiseksi?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat