Seuraa 
Viestejä45973

Mihinkä tämän "Gaussian gun"in toimintaa perustuu:
http://www.grand-illusions.com/gaussian%20gun.htm
(kts. video)

Kuula törmää jonoon samanlaisia kuulia(+välissä magneetti) ja ulommainen kuula lähtee nopeampaa kuin ensimmäinen kuula törmätessään toisiin kuuliin. Periaatteessa siis "newtonin kehto" mutta välissä on joku magneetti.

En ainakaan heti saanut tästä irti selitystä siihen mistä ylimääräinen liikemäärä on peräisin:

Very slowly, you roll the loose ball bearing towards the magnets. As it approaches the magnets, it and the magnets are pulled together sharply, since these are very strong magnets. And as a result, rather like that Newton's Cradle executive toy we used to see a few years ago, the end ball bearing shoots off at a surprisingly high velocity.
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Voi perse kun olin tyhmä. Tottakai se magneetti kiihdyttää kuulaan nopeutta ennen törmäystä. Tai okikeastaan kuula vetää magneettia yhtä suurella voimalla, mutta magneetissa on kiinni neljä muuta kuulaa joten se "voittaa" massallaan. Kun kuula osuu magneettiin on ilmiö sitten vastaava kuin "newtonin kehdossa". Äh läm, mutta olkoon.

Vierailija

Joo. Kuula lähestyy magneettia vetovoiman ansiosta selvästi suuremmalla nopeudella.

Sen lisäksi myös magneetti + 4 kuulaa lähtevät kiihtyvällä nopeudella lähestyvää kuulaa kohti. Siten törmäysnopeus on varsin suuri. Törmäyksen jälkeen yksi kuula lentää eteenpäin ja magneetti + 4 kuulaa toiseen suuntaan. Tuosta taakse suuntautuvasta liikkeestä lentävä kuula saa lisää nopeutta liikemäärän säilymisen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Tuohan on ihan nynny vehje, koko ajatus ymmärretty ihan väärin. Paljon ärjymmän vehkeen saa kun noita kuulia ja magneetteja laitetaan sarjaan, näin:

O_____[]OO___[]OO___[]OO___[]OO

Tuossa on ideana se, että pareittain olevista kuulista toinen on tavallaan potentiaalikuopan reunalla. Ensimmäinen kuula potkaisee seuraavan reunan yli, kuula syöksyy energiaminimiin ja törmää magneettiin ja luovuttaa liike-energiansa seuraavalle kuulalle, ja niinpäin pois. Tuosta saa kuulemma ihan kunnon tappoaseen, ongelmana on lähinnä se ettei noita voi panna kovin montaa peräkkäin kun tarpeeksi monen portaan jälkeen kuula särkee seuraavan magneetin tuhannen päreiksi.

Muoks: Mokoma foorumimoottori poisti hienosta ascii-kuvastani ylimääräiset välilyönnit.

Heksu

Tuosta saa kuulemma ihan kunnon tappoaseen, ongelmana on lähinnä se ettei noita voi panna kovin montaa peräkkäin kun tarpeeksi monen portaan jälkeen kuula särkee seuraavan magneetin tuhannen päreiksi.

Niimpä. Lisäksi magneetin vetovoiman vaikutus vähenee nopuden lisäämisen kannalta, kun vauhtia on valmiiksi paljon. (Ainakin voisi kuvitella) Ei varmasti liikaa, mutta kuitenkin

Vaan entäs tämä sitten:
http://www.grand-illusions.com/toyshop/ ... itation_2/

Luulin, että leijuminen kestomagneeteilla on mahdotonta Sivuilla tämä selitetään niin, että tämä diamagneettinen grafiitti jotenkin tekee tässä asiassa poikkeuksen.

offtopic

Heksu
...ongelmana on lähinnä se ettei noita voi panna kovin montaa peräkkäin kun tarpeeksi monen portaan jälkeen kuula särkee seuraavan magneetin tuhannen päreiksi.

Ongelma voidaan kiertää näppäräsiti poraamalla magnetteihin reiät ja laittamalla niihin terästapit. Suurempi ongelma on minusta järjestelämän kokonaispituus, vaikkakin sitä voidaan pienentää antamalla ensimmäiselle kuulalle lisää nopeutta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat