Seuraa 
Viestejä21228

Töärmäsin tässä aamun ratoksi tällaiseen linkkiin, joka nyt olkoon vain satunnainen esimerkki siitä, mihin muutoin järkevän tuntuiset äärimmäisen uskovat, ehkä jopa fundamentalistiset ihmiset voivat mennä.

http://www.kotiposti.net/uskonkilpi/Kam ... yMetal.htm

Ilmiö sinänsä on laajempi eikä tässä ole tarkoitus pohtia hevimusiikin olemusta tai muutenkaan musiikkimakuja yms.

Sen sijaan kiinnostaisi, että missä vaiheessa katsotaan mörköjen ja paholaisten synnyttämien havaintojen ja kokemusten ylittävän normaalin mielenterveyden puitteet, ts. milloin uskovainen muuttuu hulluksi?

Ymmärrän vielä sen, kun uskonnot ja uskovat puhuvat pahasta, enemmänkin abstraktina ja liittyen ihmisen sisäiseen moraaliin ja arvoihin, ehkä jopa siihenkin mihin hän uskoo (me=hyvät, muut=pahat), mutta kun aletaan nähdä/kokea konkreettisesti noitia ja demoneita, niin ainakin minun mielestäni ollaan jo way beyond.

Väittäisin, että kun kyseessä on esimerkiksi UFOuskovainen, joka kuvittelee kanssaihmistensä olevan ihmisiksi naamioituneita ulkoavaruudenmatkaajia, niin jo virkavaltakin puuttuu tilanteeseen, mikäli moinen tulee ihmisiä häiritsemään yrittäen vaikkapa saada heidät tunnustamaan tämän "kätketyn mutta oikeauskoisen näkemän" olemuskensa tai alkavat loitsuta ihmisistä alieneita ulos tai muuta typerää. Sen sijaan miksi ihmeessä yhtä pahoin harhasen uskovaisen annetaan piinata kanssaihmisiä omine taikoineen?

Mieleen muistuu tapauksia, joissa vastaavanlaiset tyypit ovat joukkohurmoksessaan vastaavanlaisissa tilaisuuksissa suorastaan uhanneet ihmisiä ja aiheuttaneet vakavaa häiriötä tilaisuuksissa muille ihmisille ja järjestelyille. Ystäväni joutui juoksemaan karkuun kirjaimellisesti Raamatulla aseistautunutta megafonimiestä, kun päätti koettaa tämän huumorintajua jollakin kepeällä vitsillä.

Minua pelottaa jokainen, joka puhuu sodasta tai sen tarpeesta, mutta vielä enemmän pelottaa sellainen sakki, joka sotii jotakin näkymätöntä vastaan, jonka luulee näkevänsä toisiss aihmisissä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (48)

Onpas Kosh aikaisin aamusta liikkeellä.

Tuon linkin takaa ilmaantunut sanoma oli mielestäni varsinainen liikekannallepano. Sanat "hengellinen sodankäynti" pistivät silmään. Ymmärrän tavallaan uskovaisten huolen meistä maallistuneista, koska käsittävät tehtäväkseen meidän "pelastamisen", mutta toivottavasti taistelussaan pysyttäytyvät puolustuslinjalla. Asettakoot messuamispisteitään minne haluavat, ja toimittakoot asiansa kiinnostuneille. Minua luultavasti ärsyttäisi mikäli he tulisivat hihasta nykimään ja kyselemään, että olenko kuullut jostakin ilosanomasta - tottakai olen kuullut, ei siltä tässä yhteiskunnassa välty, ja sen verran iso poika olen, että päätökseni osaan tehdä.

Mutta koko kansa vaan maailmankatsomuksesta riippumatta vapaasti nauttimaan metallimusiikista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Repa^
Haettua sivua ei löydy!

Jaahas, itsesensuuri ilmeisesti iski sitten värväyskampanjaan. No ei se mitään, sisältö oli jotakuinkin sen suuntainen, että toistaiseksi on kymmenkunta henkeä retkueessa mukana, jonka tarkoitus on lähteä Tuskaan torjumaan pahan voimia, joita he noitien ja muidne mörköjen muodossa näkevät ko tilaisuudessa runsaasti, ja myös käännyttämään, jossa hommassa he olivat kuulemma aiemminkin jo onnistuneet muutaman henkilön verran. Kovasti pyytelivät rukoilemaan tukea, mm. majoituksen hankkimiseksi piruntorjuntaosastolle.

Itse sivu nyt ei sinänsä ollut niin oleeellinen, vaikken osannutkaan aavistaa että se noin nopeasti piilotettaisiin. Nähtävästi sitten henkilöt ainakin jollakin tasolla häpeävät uskoaan, vai liekö kyseessä vain jokin yllätysmomentin hankkiminen, tiedä häntä... enemmänkin se linkki kuitenkin oli vain esimerkki tuosta järjestelmällisesti uskovaisten harhojen näkemisestä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Lahkolaiset nyt vastustavat milloin mitäkin. Mustalla listalla ovat olleet opiskelijatapahtumat, kesäfestarit ja kunniapaikalla tottakai itse Tuska.

Usko on psykologinen ilmiö. Useimmille riittää henkilökohtainen turvallisuudentunne, toiset ottavat asiakseen nähdä piruja ja demoneita kaikkialla, missä uskovaisten osuus väestöstä alittaa kriittisen sadan prosentin rajan. Suomessa aktivistiuskovaiset ovat, Jumalan kiitos, aika vähissä. Tämä amerikkalaisilta opittu tyylisuunta (julkinen julistaminen ja kaiken vastustaminen) kariutui Suomessa samoihin ongelmiin kuin ID-teoriankin maihinnousu: Suomen kansa ei yksinkertaisesti ole niin herkkäuskoista ja vietävissä olevaa kansaa, kuin rapakontakainen vastaava. Naiivi paasaus demoneista ja helveteistä ei meissä aiheuta muuta kuin huvitusta. Jossain toisaalla se aiheuttaa pelkoa.

Nuo demoneja poismanaavat mielenvikaiset(?) liikkuvat tosiaan yleensä alle kymmenen hengen porukoissa, joten vaikuttaa siltä, että tilausta hurskaalle propagandalle ei yksinkertaisesti ole. Sehän ei tietenkään ole koskaan estänyt mitään koulukuntaa julistamasta oppejaan, vaan tulemmekin taatusti näkemään näitä hillujia vastedeskin. Festarikansa on ominut heidät lemmikeikseen ja paasausta on toisinaan hauska kuunnella ja erityisesti katsoa. Niin irvokkaasti se pistää silmään sivistysvaltiossamme.

Sitten asiaan:
Harhaiset ihmiset yleensä tupataan lukitsemaan pehmeään huoneeseen, jotteivät he löisi toisia ihmisiä metroissa kirveillä päähän. En minäkään ymmärrä, miksi yhden henkiolennon kanssa keskustelu olisi jotenkin hyväksyttävämpää ja terveempää kuin toisen. Jos vaikuttaa siltä, että yksilö elää elämäänsä henkiolennon muinaisten ohjeiden mukaan, kasvattaa lapsensa uskomaan samaan entiteettiin ja juttelee tälle joka ilta ja jokaisen ruokailun yhteydessä, pitäisi herätyskellojen jo soida. Jos kyseessä olisi jokin muu otus kuin kristinuskon jumala, olisi ambulanssi tilattu jo ennen aamiaisrukouksen aamenta.

Kaikille harhaisille tasapuolinen kohtelu. Kirkko irti valtiosta.

Jumalaan uskominen on hyväksytty ilmiö yhteiskunnassamme. Rukoilu, jumalanpalveluksissa käyminen ym. ovat tapoja, jotka ovat kulkeneet perinteenä vanhemmilta lapsille. Raamatun ympärille ihmiset ovat yhdessä rakentaneet ajattelumalleja ja käyttäytymisnormistoa. Usko ja kaikki siihen liittyvä oheistoiminta on niin yleistä ja hyvin organisoitua, että uskominen on asia, jota edelleen nykymaailmassa pidetään normaalina toimintana.

Kuitenkin suurin osa ihmisistä, jotka ilmoittavat uskovansa Jumalaan, uskovat tavan ja periaatteen vuoksi ja siksi, etteivät oikein osaa asioita muullakaan tavalla ymmärtää. Satunnaista rukoilua lukuunottamatta he eivät uhraa aikaansa uskolle. Näillä ihmisillä ei ole tiivistä suhdetta seurakuntaan, he eivät mieluusti nimittäisi itseään uskoviksi, eikä heille tule rikollisesta ensimmäisenä mieleen, että siinä on taas saatana onnistunut houkutteluissaan.

Sitten on ihmisiä, joilla usko näyttelee suurta osaa jokapäiväisessä elämässä. He ovat aktiivisesti mukana seurakunnissa, heidän kaikki ystävänsä ovat uskovaisia, heidät on opetettu uskomaan ehkä lapsesta asti ja he kokevat kunnia-asiaksi saada kertoa olevansa uskovia. Tällaiselle ihmiselle on, luonteen kiivaudesta riippuen, käsittämätöntä, että yhteiskunta voi sallia asioita, jotka saattavat ihmiset helvetin tuskiin. Esimerkiksi black metal -tapahtumiin saapuu nuoria ihmisiä juomaan ja sekoilemaan ja kuuntelemaan musiikkia jossa kerrotaan mikä on suorin tie helvettiin. Asia on heistä luonnollisesti hirveä ja heidän mielestään asian eteen on hyvä tehdä jotain.

Jälkimmäinen elämänkatsomus aiheuttaa näitä Tuskassa vaeltelevia sananjulistajia. Koska suurin osa ihmisistä kuitenkin kuuluu ensiksi mainittuun ryhmään, pidetään yhteiskunnassamme normaalina tietyissä rajoissa pysyttelevää uskoa, mutta jossain menee enemmistön mielestä raja.

Tämä on tällainen minulle tyypillinen hymistelykirjoitus, mutta tosiasiassa Koshin aloitusviesti oli kuin suoraan ajatuksistani.

-- missä vaiheessa katsotaan mörköjen ja paholaisten synnyttämien havaintojen ja kokemusten ylittävän normaalin mielenterveyden puitteet, ts. milloin uskovainen muuttuu hulluksi?

Oma vastaukseni kuuluu, että uskovainen muuttuu hulluksi alettuaan kuulla ääniä tai nähdä näkyjä (olkoonkin, että se on Raamatun mukaan ihan normaalia). Pelkkä henkimaailmaan uskominen ei nykyajan yhteiskunnassa, jossa kirkolliset perinteet ovat edelleen vahvassa asemassa, riitä vielä mielisairaaksi leimaamiseen.

Minun elämänkokemukseni mukaan nuo punkkigoottihevasrt ovat paljon fiksumpia kuin tuommoiset lahkolaiset. Vai oottekos koskaan nähneet goottien terrorisoivan joitain suviseuroja. Ja on nillä hienomat vaatteetkin, tytöiiä ainakin.

Toinen juttu onkin sitten psykkisesti sairaiden hoito ja hoitamattomuus tässä hyvinvointivaltiossa.

Ja eivät harhaiset yleensä ole vaarallisia, nistit ne on. Saapi sitä ihminen lain mukaan itsekseen höpistä ja uskoa vaikka mihin. Pakkohoitoa tulee tai nykyään pitäisi sanoa että saa vain, jos on vaaraksi itselleen tai muille.

Ja kirkko pitäisi erottaa valtiosta

Mummo

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46467

Minulla on yksi tutun tutun tuttu, jolla on ongelmia päänuppinsa kanssa. Se, että näkee näkyjä ja kuulee ääniä ei ole syy pakkohoitoon, ei myöskään se, että pyöräilee toiselle puolen Suomea tapaamaan humanoideja. Tuollaisille tapauksille hoito on terveyskeskuslääkärin määräämät lääkkeet, joita hullu ei tietenkään pysty syömään. Mielisairaalaan ei pääse vaikka haluaisikin. Pakkohoidossa tuo tapaus on ollut vain, kun on viina- tai huumepäissään tapellut poliisien kanssa. No, niitäkin kertoja riittää.

Tosielämässä on turha alkaa puhua ambulanssien tilaamisesta, jos joku hörhöilee älyttömyyksiä. Hullun pitää olla selkeästi vaarallinen itselleen tai mieluummin muille saadakseen hoitoa. Ja silloinkin hoito on yleensä muutaman viikon tehokuuri sairaalassa, jonka jälkeen saa pillerireseptin kouraansa ja hyvän onnen toivotukset matkaan. Nappien syöminen on ihan omalla vastuulla. Nykyään pitää varmaan tappaa houreissaan joku ennen kuin pääsee pidemmäksi ajaksi hoitoon.

Neutroni
Nykyään pitää varmaan tappaa houreissaan joku ennen kuin pääsee pidemmäksi ajaksi hoitoon.

Sekään ei tunnu olevan varmaa. Syyntakeettomuusseula on niin tiheä, että varmasti moni oikeasti hoitoa kaipaava on päässyt selliin autovarkaiden kanssa. Vastapainoksi jokainen pienimmänkin käsilaukkuvarkauden tehnyt roisto hakee mielentilatutkimukseen ja puhuu harkitusti höpöjä. Voisin kuvitella että kliinisesti terveitä löytyy psykiatrisilta osastoilta jokunen niitäkin. Putkaa paossa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46467
A. Ankka
Vastapainoksi jokainen pienimmänkin käsilaukkuvarkauden tehnyt roisto hakee mielentilatutkimukseen ja puhuu harkitusti höpöjä. Voisin kuvitella että kliinisesti terveitä löytyy psykiatrisilta osastoilta jokunen niitäkin. Putkaa paossa.

Niin, kyllä isosta joukosta aina joku onnistuu huijaamaan lääkärit. En tosin tiedä, kuinka kannattavaa tuollainen on. Pikkurikoksissa luultavasti kannattaa saada hullun paperit ja käydä kääntymässä latamossa, mutta kovemman tuomion uhatessa hyöty ei ole enää niin selvä. Linnasta sentään vapautuu vimeistään määräpäivänä, mutta jos joutuu jostain taposta vankimielisairaalaan, siellä lojuu luultavasti kyvyttömäksi huumattuna vailla oikeuksia lopun ikäänsä.

Toisaalta tuo kyllä kuulostaa paatuneen rappionistin paratiisilta: ilmaiset napit ja täysihoito vailla stressiä siitä, mitä varastaa seuraavan huumeannoksen ostamiseksi. Totuus ei liene yhtä ruusuinen.

Tuli mieleen taannoinen Provissirockfestivaali seinäjoella... tapahtuma sujui leppoisasti ilman järjestyshäiriötä, vaikka paikalla oli monituhatpäinen joukko kännistä nuorisoa.
Mutta odotas... Paikalle saapui jonkin kristillisen ryhmittymän "piruntorjuntaosasto" häiriköimään. Oli se yhtä helvettiä... heh Ozzy sentään näytti niille persettä kristittyjen häiriköinnistä kirjoitti hesarikin tapahtuman jälkeen...

Aikaisempana vuonna yritin käännyttää jotain nuorempaa hihhulia, kunnes avuksi tuli vanhempi herra joka manasi minut latinaksi tai hepreaksi, vai mahtoiko puhua kielillä. ei auttanut kuin lähteä karkuun...

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Neutroni
A. Ankka
Vastapainoksi jokainen pienimmänkin käsilaukkuvarkauden tehnyt roisto hakee mielentilatutkimukseen ja puhuu harkitusti höpöjä. Voisin kuvitella että kliinisesti terveitä löytyy psykiatrisilta osastoilta jokunen niitäkin. Putkaa paossa.Niin, kyllä isosta joukosta aina joku onnistuu huijaamaan lääkärit. En tosin tiedä, kuinka kannattavaa tuollainen on. Pikkurikoksissa luultavasti kannattaa saada hullun paperit ja käydä kääntymässä latamossa, mutta kovemman tuomion uhatessa hyöty ei ole enää niin selvä. Linnasta sentään vapautuu vimeistään määräpäivänä, mutta jos joutuu jostain taposta vankimielisairaalaan, siellä lojuu luultavasti kyvyttömäksi huumattuna vailla oikeuksia lopun ikäänsä.

Toisaalta tuo kyllä kuulostaa paatuneen rappionistin paratiisilta: ilmaiset napit ja täysihoito vailla stressiä siitä, mitä varastaa seuraavan huumeannoksen ostamiseksi. Totuus ei liene yhtä ruusuinen.

Pikkurikosten tuomitsemisessa ei mielentilatutkimuksia tehdä, joten psykiatrisilta osastoilta tuskin löytyy putkaa paossa olevia laukkuvarkaita. Harkitusti höpöä puhuvan terveen ihmisenkin lienee vaikea päästä mielisairaalahoitoon, kun eivät sinne lähestulkoon kaikki todella sairaatkaan pääse.

dinoflagellat

Kosh
-- missä vaiheessa katsotaan mörköjen ja paholaisten synnyttämien havaintojen ja kokemusten ylittävän normaalin mielenterveyden puitteet, ts. milloin uskovainen muuttuu hulluksi?Oma vastaukseni kuuluu, että uskovainen muuttuu hulluksi alettuaan kuulla ääniä tai nähdä näkyjä (olkoonkin, että se on Raamatun mukaan ihan normaalia). Pelkkä henkimaailmaan uskominen ei nykyajan yhteiskunnassa, jossa kirkolliset perinteet ovat edelleen vahvassa asemassa, riitä vielä mielisairaaksi leimaamiseen.

Tiivistettynä: hengille saa puhua, mutta henget eivät saa puhua takaisin.

Sinänsähän uskonnot eivät kamalasti salaliittoteorioista eroa: todisteita ei ole mutta silti ne uppoavat joihinkin yksilöihin. Pelkkä voimakas uskohan ei taida kenestäkään "mielenvikaista" tehdä, näissä yhteyksissä kyse on enemmän siitä minkälaisia käyttäytymismalleja yksilön ympäristössä pidetään suotavina.

Tunnen ärtymystä siitä että meistä uskovaisista puhutaan kuin olisimme oma lajimme, josta voi tehdä havaintoja kuin mistä tahansa tutkimuksen kohteesta.

Katson voivani antaa tästä asiasta jonkinlaisen asiantuntijan lausunnon, sikäli kun minua edes pidetään ihmisolentona, jolla on kokemuksia ja vakavasti otettavaa sanottavaa jostakin...

Meillä on omat käsityksemme siitä mikä on "normaalia" ja "tervettä", mutta jokainen määrittelee ne omien kokemustensa mukaan. Minusta ei ole tervettä ajatella pelkästään tieteellisesti, koska tiede kattaa hyvin pienen osan todellisuudesta.
Täysin rationaalinen ja tieteeseen perustuva asenne maailmaa kohtaan ei ole mielestäni terve. Ihminen joka ei kunnioita maailman kauneutta ja elämän ihmettä ympärillään ei voi olla terve ja tasapainoinen.

Yliluonnollisista ilmiöistä...

Itse en ole nähnyt esim. paranemisihmettä, ja minulle ei ole suurta merkitystä sillä onko niitä tapahtunut tuhansia vai kenties vain yksi koko ihmiskunnan historian aikana. Se ei ole oleellista. (Luin kyllä kerran tytöstä, joka joutui auto-onnettomuuteen, jossa hän meni täysin mäsäksi. Lääkärit eivät uskoneet hänen voivan edes nostaa enää kättään ilman apua. Rukous paransi tytön täysin. Uskokaa tai olkaa uskomatta.)

Olen saanut profetioita muutaman kerran. Siinä ei ole kysymys sen kummemmasta kuin siitä että hiljentyy kuuntelemaan sisintään avoimin mielin ja antaa oivalluksensa muuttua sanoiksi.

Samoin ilmestysten saamisessa on kyse siitä että kokee sisimmässään jotain hyvin voimakasta, persoonallisen Hyvän läsnäolon, joka muuttuu kuvaksi, eli helpommin käsiteltäväksi. Näin siis pään sisällä tapahtuvien ilmestysten kanssa. "Konkreettisemmat" ilmestykset ovat harvinaisempia, mutta eräs muslimityttö parani halvauksesta sellaisen kokemuksen jälkeen. (Uskokaa tai olkaa uskomatta.)

Olen "kaatunut" kerran. Muistan siitä sen ettei aikomukseni tosiaankaan ollut kaatua, mutta jalat pettivät alta. Mieli oli kirkas ja selkeä koko ajan.

Kielilläpuhumisessa taas ei ole tavallisesti kyse olemassaolevasta kielestä, vaan ilmaisukeinosta, joka auttaa purkamaan sisimmässäolevia tunteita, silloin kun käytössä olevat sanat eivät riitä. (Oletteko muuten huomanneet kuinka hirveän vähän sanoja ihmisten kielissä on?)
Olemassaolevan kielen puhuminen taas saattaa liittyä riivaustiloihin. Ei henkilökohtaisia kokemuksia tästä, mutta tietänette että "Manaaja"- romaanin kirjoittajan on kristitty, ja sai idean kirjaansa tositapahtumasta.

Teillä ateisteilla on usein hyvin naivi käsitys Jumalasta. Tietysti naivi ajattelu auttaa käsittämättömän asian käsittelyssä ja hahmottamisessa, mutta siitä ei pidä tehdä kompastuskiveä. Uskon että Jumala on persoonallinen, eikä siinäkään ole kysymys sen kummemmasta asiasta kuin sekään että on yleensä olemassa jotain persoonallista. (Mikä onkin kyllä aika kumma asia. Olemme vain niin tottuneet siihen, ettei se herätä ihmetystä.)

Kaikella kunnioituksella, ei kannattaisi ruveta luennoimaan asioista, joista ei mitään tiedä.

Kosh

> Ymmärrän vielä sen, kun uskonnot ja uskovat puhuvat pahasta, enemmänkin abstraktina ja liittyen ihmisen sisäiseen moraaliin ja arvoihin, ehkä jopa siihenkin mihin hän uskoo (me=hyvät, muut=pahat), mutta kun aletaan nähdä/kokea konkreettisesti noitia ja demoneita, niin ainakin minun mielestäni ollaan jo way beyond.

En niputtaisi ihmisiä sanan ”uskovainen” piiriin, jotta aiheen käsittely ei kääntyisi peilikuvakseen. Erottaisin uskontojen perustajien varsinaiset opetukset, heidän aikalaistensa uskonnon ympärille keräämänsä kehyskertomukset ja uskontojen seuraajiksi julistautuneiden omat käsitykset ja uskomukset toisistaan.
Uskontoja voidaan ja niitä pitäisi voida analysoida tieteellisin metodein. Noitiin ja demoneihin uskomiset siirtäisin kokonaan omaan luokkaansa. Niillä ei ole mitään tekemistä suurten uskontojen kanssa.
Käsittääkseni uskonnon perustajat eivät anna seuraajilleen lupaa jakaa ihmisiä hyviin ja pahoihin; ennemminkin hyvät ja pahat teot erotetaan toisistaan. Jeesus mm. kielsi sanomasta itseään hyväksi. Hän sanoi, että vain Jumala on hyvä. Mark.10:18. Omaa ryhmää ei myöskään tulisi pitää parempana kuin muita. Jos niin tekee, ei erottuisi rikollisista, sillä niinhän hekin tekevät.

En tiedä noista demoneista. Luulen, että jos ei jakseta perehtyä itsenäisesti uskontojen perustajien aitoihin opetuksiin ja ymmärretä niitä, ollaan alttiita mihin tahansa korvikkeisiin ja huuhaahan. Tieteellisen tiedon ja uskonnon tulisi olla tasapainossa keskenään. Uskonto opettaa henkissosiaalisia asioita, ei biologiaa. Tieteiden tunteminen tasapainottaisi sokeaa uskoa.

> Väittäisin, että kun kyseessä on esimerkiksi UFO uskovainen … Sen sijaan miksi ihmeessä yhtä pahoin harhaisen uskovaisen annetaan piinata kanssaihmisiä omine taikoineen?

Tuohon en osaa sanoa mitään. Minusta ei ole koskaan yksikään mielenterveys ongelmista kärsivä ihminen yrittänyt loitsua alieniä pois. Olen pari kertaa törmännyt bussipysäkillä ihmiseen, jonka ympärille on muodostunut tyhjä tila ihmisten karttaessa hänen seuraansa. Molemmilla kerroilla ko. henkilöt ovat lopettaneet yksinpuhelunsa, kun olen vastannut heille yhdellä lauseella. Toisella kerralla, henkilö kääntyi minuun päin noustessaan omaan bussiinsa ja sanoi. Jumalan siunausta sinulle. Olin tyytyväinen siunaustoivotukseen ja ajattelin, että vastaamiseni sai hänet tajuamaan, että hän pauhasi itsekseen.

> Mieleen muistuu tapauksia, joissa vastaavanlaiset tyypit ovat joukkohurmoksessaan vastaavanlaisissa tilaisuuksissa suorastaan uhanneet ihmisiä ja aiheuttaneet vakavaa häiriötä tilaisuuksissa muille ihmisille ja järjestelyille. Ystäväni joutui juoksemaan karkuun kirjaimellisesti Raamatulla aseistautunutta megafonimiestä, kun päätti koettaa tämän huumorintajua jollakin kepeällä vitsillä.

En sekoittaisi joukkohurmoksia uskontoihin. Niitähän syntyy urheilukilpailujen katsomoissa ja musiikkitapahtumissakin.

> Minua pelottaa jokainen, joka puhuu sodasta tai sen tarpeesta, mutta vielä enemmän pelottaa sellainen sakki, joka sotii jotakin näkymätöntä vastaan, jonka luulee näkevänsä toisissa ihmisissä.

Niin minuakin. Minua pelottaa, mikä tahansa ilmiö, jossa ihmiset uskovat omaavansa ainoan oikean totuuden. Siksi kannatan symbioosia, jossa uskonto ja tiede tasapainottavat toisiaan. Lisäisin joukkoon vielä hallitun globaalin rakennemuutoksen. Kun maailmaamme katselee avoimin mielin, voi hyvin päätyä ajattelemaan, että koko ihmiskuntaa vaivaa jakomielitauti. Kaikki ääri-ilmiöt ovat kaikilla aloilla läsnä. Ei ihme, että ihmisten mielenterveys alkaa horjua. Sairaus saattaa olla terve tapa reagoida aikamme ongelmiin.

> Koshtuus kaikessa.

Luotan, että kattoparru pysyy ylhäällä ennemmin kahden kuin yhden pilarin varassa.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Verity
Tunnen ärtymystä siitä että meistä uskovaisista puhutaan kuin olisimme oma lajimme, josta voi tehdä havaintoja kuin mistä tahansa tutkimuksen kohteesta.Mutta silti itse puhut samaan aikaan "teistä ateisteista" ihan samaan tapaan. Ärry siis itsellesi myös.

Jos nyt tarkemmin vielä luet mistä ketjussa on kyse, niin ei uskovaisista yleensä vaan eritoten niistä fundiksista, jotka näkevät saatanoita ja perkeleitä toisiss akanssaihmisissä ja siis häilyvät mielenterveyden rajamaiden tuonpuoleisessa jo hyvin pitkälti. Joten myö ssikälikin ärtymyjkksesi on perusteetonta.

Kolmanneksi, miksei havaintoja voisi sitten tehdä uskovaisista niinkuin mistä tahansa tutkimuksen kohteesta? Ovatko uskovaiset jotenkin psykologian tai muiden ihmistieteiden ylä- tai ulkopuoella, tabu tai vastaava?


Minusta ei ole tervettä ajatella pelkästään tieteellisesti, koska tiede kattaa hyvin pienen osan todellisuudesta.Sanot sinä. Perusteetta. Miksi sinun mielipiteesi olisi sen oikeampi kuin joku muu? Varsinkaan objektiivista tieteen käsitystä parempi?

Toisekseen, mitä edes tarkoitat "ajatella pelkästään tieteellisesti" -ilmaisulla, se kun ei ainakaan oikein minulle kerro mitään.


Täysin rationaalinen ja tieteeseen perustuva asenne maailmaa kohtaan ei ole mielestäni terve. Ihminen joka ei kunnioita maailman kauneutta ja elämän ihmettä ympärillään ei voi olla terve ja tasapainoinen.Ehkä niin. Mutta mitä sitten? Kenties joku tuollianen yksilö saattaa jostakin psykopaateista tai vastaavista löytyäkin, mutta miten tämä nyt liittyy ilmeisesti yritelmääsi rakentaa jotakin uskovais-ateisti -vastakkainasettelua? Väitätkös, että ateistit eivät kunnioittaisi kauneuta, elämää tai muita "pehmeitä" arvoja? Pah, et voisi pahemmin väärässä olla!


Kaikella kunnioituksella, ei kannattaisi ruveta luennoimaan asioista, joista ei mitään tiedä.

Olen samaa mieltä, olisit vain jättänyt väliin.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Uskonnosta yleensä. Minä kuulun kirkkoon vieläkin vaikka en itseäni mitenkään erityisen uskovaiseksi koekaan. Lähinnä maksan vain kirkkoon kuulumisestani veroa ja ajattelen että se toivottavasti menee johonkin hyvään tarkoitukseen. Kirkossa käymiseni rajoittuu sukulaisteni/ystävieni hautajaisiin taikka iloisempiin tapahtumiin kuten häihin.

Viimeksi olin kirkon kanssa tekemisissä kun ystäväperheelleni syntyi lapsi ja olin sitten kummisedäksi valittuna ristiäisissä.

Luulen, (siis huomatkaa luulen) että suurin osa suomalaisista on aikalailla samalla tavalla ajattelevia. Kirkkoon kuuluminen on perinne joka on hakattu päähän katekismuksella ja eroaminen tälläisesta symbolisesta yhteisöstä tuottaisi mielipahaa läheisille.

Minua ärsyttää suunnattomasti Jehovalaiset. Ne hyökkäävät rimputtamaan ovikelloja ja ainakin täällä Kuopiossa näyttää olevan uusin taktiikka että oven takana seisoo oikein kaunis nuori neitonen tuomassa tätä ilosanomaa, (toki seurassaan joku jamppa), nykyään on täällä luovuttu siitä tekniikasta että on se pikkulapsi mukana.

Verity

Alunperinkin oli kyse siitä, miksi tietyt lahkolaiset, eivät siis uskossa olevat, katsovat asiakseen häiritä esim. Tuskafestivaalia oman saatananpelkonsa vuoksi.

Tiede voi selittä vain osan maaillman asioista. Monet, ja ehkä tärkeimmät ihmiselämän keskeiset tekijät eivät kuulu tieteen piiriin.

Ja vaikka ateisti olenkin, saavat muut uskoa mihin uskovat. Raja menee siinä, etteivät tule päin näköä hihhuloimaan.

Mummo

Kosh

Sen sijaan kiinnostaisi, että missä vaiheessa katsotaan mörköjen ja paholaisten synnyttämien havaintojen ja kokemusten ylittävän normaalin mielenterveyden puitteet, ts. milloin uskovainen muuttuu hulluksi? .

Nämä sinun yleistyksesi jäivät minua hieman arveluttamaan.
Ethän kuitenkaan itse usko "mörköjen ja paholaisten synnyttäneen havaintoja ja kokemuksia". Kyllähän ne tulevat ihmisen omasta alitajunnasta eivätkä mitenkään kuulu pelkästään n.s. "uskoville".
Toisaalta mielenterveyden horjuminen johtaa helposti avun hakemiseen jostakin uskonnosta. Siis ns. hullu muuttuu uskovaiseksi.
On itse asiassa omituista että näillä sivuilla pyrkivät kaikkein innokkaimmin ateistit julistamaan oman uskontonsa ilosanomaa kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissakin yhteyksissä. Onkohan heille koskaan tullut mieleen, että olisi hyvä jos ihmiset pystyisivät suvaitsemaan toisiaan erilaisista näkemyksistä huolimatta.

Terveiseni Veritylle ja Manasselle, on hyvä saada keskusteluihin laajempaa näkökulmaa...
Putkinäkö ei ole hyväksi uskovaiselle eikä ateistille...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat