Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Miksei tästä puhuta missään, vai onko mennyt vain minulta ohi?

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/haku;jsessionid=003730F19FD960513B...

On kyllä tullut vastaan että aivoja stimuloimalla voidaan saada aikaiseksi uskonnollisia kokemuksia tms. mutta että aivojen magneettikäsittely aiheuttaisi edes hetkellisen masennuksen vähentymisen on tullut missattua täysin. Mistä moinen? Koska halutaan syöttää lääkkeitä, vaiko koska käsittelyn vaikutukset eivät jää pysyviksi?

Lainaus:
Vaurio- ja kuvantamistutkimuksien perusteella on arveltu, että aivokuoren etuotsalohkon (prefrontaalialue) vajaatoiminta liittyy primaariseen ja sekundaariseen masennukseen (George ym. 1994). Normaaleiden koehenkilöiden mielialaa tutkittaessa on todettu, että vasemmalle otsalohkolle annettu rTMS saa aikaan merkitsevästi enemmän surullisia ajatuksia stimuloinnin aikana (George ym. 1996, Pascual-Leone ym. 1996a). Oikealle otsalohkolle annettu rTMS vastaavasti näyttäisi lisäävän iloisia ajatuksia. Nopean vasemmanpuoleisen rTMS:n on todettu korjaavan vasemmanpuoleisen etuotsalohkon aineenvaihdunnan vajausta masennuspotilaalla (George ym. 1995).

Kommentit (2)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Otsikkoon laitoin sulkuihin "lääketieteessä", jotta ei kuviteltaisi että kysymys on jostain huuhaahoidoista.

Olin myös klikannut itseni Lääketiede-osioon ennen kuin kirjauduin sisälle aloituksen laatiakseni, ja ei mieleeni ollut tullut että kirjautuminen heittää minut ko. osiosta pihalle. Nyt sitten olenkin näemmä joutunut jotenkin automaattisesti Biologia-osastolle?!

Eli: aloitukseni tulisi olla Lääketiede-palstalla, eikä otsikossa oleva lisuke tarkoita sitä että tiesin kirjoittavani Biologia-palstalle, kun en tiennyt. Ymmärtääköhän tätä nyt taas kukaan - en minäkään ymmärrä miten hemmetissä päädyin Biologiaan vain siksi että kirjauduin Lääketieteen puolella!

MooM
Seuraa 
Viestejä7057
Liittynyt29.6.2012

Käypä hoito -sivustolta löytyy arvio TMS:n soveltuvuudesta. pitkäaikaisesta tehosta ei tiedetä (siis ei sitäkään, että katoaisi)

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=nak06962

Toinen mielenkiintoinen stimulaaatio on tasavirralla tehtävä TCDS (ensimmäisessä linkissä puhutaan bipolaarisuudesta)

http://www.terve.fi/masennus/sahkosta-apua-kaksisuuntaiseen-mielialahair...

http://www.psychiatrictimes.com/neuropsychiatry/current-status-transcran...

http://theconversation.com/brain-stimulation-offers-hope-for-depression-...

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat