Kommentit (1)

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1782

psv, aggris aggris: Kohdataan tietoisuuden "kova ongelma", kyvyttömyys rehellisesti ymmärtää nykyfysiikan mukaisen aivomaterian tilojen olevan myös koettuja elämyksiä.

Miten voitaisiin selittää, että vaikka koetut elämykset ovat tiiviissä yhteydessä aivotilojen kanssa, kyse ei kuitenkaan ole samuudesta? Tämä nimittäin pitäisi selittää mm. siksi, että ainoa materiasta jotqain oleellista sanomaan pystyvä tiede, fysiikkatiede, ei ole löytänyt siitä mitään tietoisuuteen viittaavaa.

Yksi hypoteettinen mahdollisuus olisi muuttaa radikaalisti maailmankuvaa siten, että kosmoksen tai ehkä vielä syvemmän vaikuttajatason silmillä näkymätön rakenne koostuisi kaiken olevan ja vielä kaiken tulevankin "näkyvän" esikaavioista - jotka sattuisivat olemaan matematiikan mukaisia. Kaikki kehittyminen ja esim. jostain seikasta kuten happaman kokemuksesta tietoiseksi tulo olisivat jonkin näistä lukemattomista esikaavioista aktiiviseksi muuntumisia. Sama koskisi kaikkea: esimerkiksi atomien rakenneosat ja niiden järjestyminen ytimeksi, elektroniverhoksi jne. olisivat kyseisten esikaavioiden aktivoituneita muotoja.

Matematiikka toimisi vaikutustason hienorakenteen aktivoituneena muotona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat