Seuraa 
Viestejä848

Tuttava kauhisteli tapaamme jättää toisinaan uuni tai pesukone päälle kun poistumme kotoa lyhyeksi aikaa. Väitti etteivät vakuutukset korvaa mahdollisia vahinkoja.

Yritin etsiä vakuutusyhtiömme monikymmensivuisesta vakuutusehto-kirjasesta jotain tätä käsittelevää kohtaa, mutta en löytänyt mitään selkeää lausumaa siitä, kuinka tiiviisti kodinkoneita pitää vartioida. Lähimmäksi osui maininta "laitteiden taitamattomasta tai varomattomasta käsittelystä." Onko kodinkoneiden jättäminen vähäksi aikaa oman onnensa nojaan "varomatonta käsittelyä"?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
iisakka
Onko kodinkoneiden jättäminen vähäksi aikaa oman onnensa nojaan "varomatonta/taitamatonta käsittelyä"?

Ei kai sinänsä, mutta jos kone alkaa huutaa tai savuta ja omistaja ei tee mitään, ei edes sammuta laitetta, se ehkä on ainakin taitamatonta. Jos omistaja ei tee mitään koska on teillä tietymättömillä, se ei varmaan vakuutusyhtiöiden mielestä ole lieventävä asianhaara.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

On sellainen mielikuva, ettei pesukonetta saa jättää yksikseen pyörimään vesivahinkojen estämiseksi. Vaikka riski lieneekin pieni, kun venttiilit toimivat, on se kuitenkin mahdollista ja vahingot ovat suuret, verrattuna jonkin moottorin palamiseen. Sulakkeet hoitelevat sen, vaikka voi tulipalokin tietenkin oikein huonolla tuurilla syttyä. Jos uuni jää paistamaan yliajaksi, niin todennäköisesti vain savu on vankkaa, siellä ei ole happea palamiseen, ja kanankoivet vähitelleen hiiltyy.

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iisakka
Seuraa 
Viestejä848

Voi se muuten olla vakuutusyhtiön monissa tapauksissa vaikea todistaa valvonnan laiminlyöntiä tai varomatonta käyttöä.

Kosteutta kestävässä kylpyhuoneessa pyykinpesukoneen ei luulisi helposti aiheuttavan vesivahinkoja.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
iisakka
Voi se muuten olla vakuutusyhtiön monissa tapauksissa vaikea todistaa valvonnan laiminlyöntiä tai varomatonta käyttöä.

Kosteutta kestävässä kylpyhuoneessa pyykinpesukoneen ei luulisi helposti aiheuttavan vesivahinkoja.

Ei ole noin, kun venttiili pettää se saattaa puskea vettä niin kauan verkon paineella ja virtausnopeudella siihen asti kunnes hana suljetaan, ei siinä kosteussuojat auta. Kerrostaloissa menee alempiin kerroksiin vaikka, ennen kuin huomataan. Vesijohtoverkon paine on monta bar:ia , niin volyymia riittää. Sitä paitsi vakuutusyhtiöiden kymmenien sivujen paksuissa sopimuksissa on niin monta porsaanreikää heidän hyödykseen, että lähes kaikissa tapauksissa löytyy lopulta syy evätä korvaus jos haluavat. Jopa pakollisesta liikennevakuutuksista näitä löytyy.

Esimerkki: Risteysalueella perässä ajanut auto lähti ohittamaan, valot kyllä näyttivät vihreää, mutta eikö risteysalueella ohittaminen ole yleensäkin kielletty. No, kuskinani ollut nainen kuitenkin vilkutti ensin vasemmalle, ennen kuin huomasi yksisuuntaisen kadun merkin, eikä sitten kääntynytkään. Kaveri törmäsi perseeseen ja ennen kaikkea myönsi syyllisyytensä kirjallisesti. Meillä molemmilla oli vakuutus samassa yhtiössä, mutta kun oli tyyppi sinne soittanut, lakimies oli neuvonut kiistämään koko syyllisyyden, koska joka tapauksessa olisi yhtiö joutunut maksamaan, oli syy kumman tahansa. Nyt ei maksanut kummallekkaan mitään, vaan kärsimme molemmat nahoissamme. Näin homma toimii vakuutusyhtiön kannalta parhaimmillaan. Aina kannattaa kutsua poliisi, vastapuolella oli vaan niin kiire töihin muka aluksi, etten välittänyt, enkä muutenkaan, kun luottaa niin ihmiseen.

Lierikki Riikonen

valot kyllä näyttivät vihreää, mutta eikö risteysalueella ohittaminen ole yleensäkin kielletty.

Ohittamisesta en tiedä, mutta kaistaa saa lainmukaan kyllä vaihtaa risteysalueella, muttei ryhmitysalueella (oli tänään autokoulun teoriatunnilla.. ) Todennäköisesti se kyllä kuului ryhmitysalueeseen, jos siinä risteyksessä oli sulkuviiva tai opaste nuolia.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Miten voi omaa kaistaa vaihtaa, jos niitä on vain kaksi, yksi molempiin suuntiin? Ei ollut myöskään mitään ryhmitysmerkkejä. Tavallinen kortteliristeys vain. Sivuava katu oli yksisuuntainen. Siinä hämmennys takaatulevalle tulikin, kun tyttö vilkutti väärään suuntaan, eikä sitten kääntynytkään, koska ei saanut liikennemerkkien opastuksella. Tarkoittaako vilkuttaminen oikealle automaattisesti sitä, että saa lähteä ohittamaan käyttäen omaa kaistaa, koska vastaantulevalle kaistalle ei sen liikenteen vuoksi mahtunut?

Lierikki Riikonen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat