Seuraa 
Viestejä2

Kevät 2016 häämöttää, ja mielessäni ovat kaksi selvää hakuvaihtoehtoa lukion jälkeisissä jatko-opintopaikoiksi: Aalto yliopistoon kemian linjalle tai vastaavalle Helsingin yliopistoon?
Mitkä ovat näiden kahden oppilaitoksen suurimmat erot, mikä tekee teknillisestä yliopisto kemiasta erilaisen verrattuna ns.tavalliseen kemiaan? Kumpi olisi parempi vaihtoehto esim. työllisyystilanteen suhteen?

Kommentit (4)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801

Ehdotan yhä sairaalamuusikkoa, mutta etpä kuitenkaan kuuntele omaa parastasi. Näinollen jos olet rahanahne niin Aalto, jos jostain kummallisesta syystä taas enemmän tieteellissuuntautunut niin yliopisto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MooM
Seuraa 
Viestejä11311

Sairaalafyysikon ammatista on jo ketju, jossa linkkejäkin. Jos ei näy etusivulla, sitten seuraavalla.

Kemian suhteen en tunne kumapakaan laitosta enkä koulutusohjelmaa. Aallosta on ehkä paremmat suhteet yritysmaailmaan, eli jos et halua tutkijaksi, se voi olla parempi koulu työllistymisen kannalta. Yliopisto on ehkä tutkijanuralle parempi (toki vaihtaa voi perustutkinnon jälkeenkin tai tehdä tutkimusta eri paikassa kuin mihin tutkinto tulee)

Lisäksi tietysti Aallosta valmistuu dippainssejä ja sivuaineet ovat yleensä sen mukaisia. Yliopistossa tekniikkaa on vähemmän ja sivuainevalikoima jonkin verran erilainen ja valinnanvara laajempi. Mutta jos haluaa, on tietysti mahdollista räätälöidä oma tutkinto kummasta vaan koulusta sellaiseksi kuin katsoo järkeväksi.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Kemia saattaa olla lähes 1:1 tai sitten aika kaukana riippuen tulevasta pääaineesta. Yliopistossa lienee pikkuisen erilaiset sivuaineet tarjolla kuin teknillisessä yliopistossa. Lisäksi yo:ssa ei niin välitetä sovelluksista (veteen piirretty viiva pääaineesta riippuen). Lisäksi ns. tehdasmaailma jäänee suurimmalle osalle kemisteistä tuntemattomaksi paikaksi. Mielestäni suht koht helppo tapa hankkia maisterin paperit. Huomattavasti vaivattomampi kuin matematiikasta (riippuen toki henkilöstä). Sain tutkintoni kasaan ilmaan ainoatakaan hylsyä tenteistä kokonaisuutena kiitettävillä arvosanoilla melko pienellä vaivalla. Peruslabran hommat voi olla hirveän monotonisien pitkäveteistä puuhaa. Itse ainakin tämän koin sivuista ja päätin lähteä hakemaan haasteita murkkujen maailmasta.

Kemistin paikka on yleensä labran ja tietokoneen välissä. Opettajuus ja virkamieshommat lienevät myös yleisiä.  Jotkin kajahteneet lukevat taloustieteen aineopinnot (jos niiitä korkeakouluopinnoiksi voi kutsua) ja lähtevät maailmalle kusettamaan ihmisiä paikallisen rahayksikön kuvat silmissä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat