Seuraa 
Viestejä16844

Tässä on tällainen vähän vanhempi juttu, mutta saattaapi olla että Punaisen Ristin toiminnassa on muutakin huomautettavaa, joten polkaisen kokeeksi aloituksen pystyyn.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1433384130213.html

[quote]Kohun keskipisteessä on Yhdysvaltain Punainen risti, joka keräsi Haitin vuoden 2010 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen peräti 500 miljoonaa dollaria (n. 445 milj. euroa) katastrofiapua. Kyseessä oli yksi järjestön menestyksekkäimmistä varainkeruuoperaatioista, ja rahoilla oli tarkoitus rakentaa muun muassa uusia taloja jättijäristyksen takia kotinsa menettäneille sekä auttaa Haitia jaloilleen katastrofin jälkeen.

Uutissivusto ProPublica ja julkinen radiokanava NPR lähtivät selvittämään, mitä rahoilla on saatu aikaan. Kävi ilmi, että käytännössä ainoa konkreettinen tulos oli kuusi pysyvää kotia.

Yhdysvaltain Punaisen ristin mukaan se on hankkinut kodin peräti 130 000 haitilaiselle, mutta paljastusraportin mukaan luku on rajusti liioiteltu. Nyt järjestö on luvannut tarkan selvityksen siitä, mihin se on rahat käyttänyt.[/quote}

Kommentit (16)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7801

Yritin etsiskellä tuosta jutusta jotain tuoreempaa. Eipä siitä näytä juuri löytyvän. Jenkkien punainen risti siis keräsi 500 miljoonaa $ ja hummaili ne menemään. Asiasta kysyttäessä sitten lällättivät kuinka heillä ei ole mitään velvollisuutta paljastaa mihin ovat rahat menneet.

Senkin löysin, että Haitin katastrofissa rouva Obamakin oli maininnut, kuinka silloin kaikkien niiden hyvien ihmisten pitää antaa tukea punaiselle ristille.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Eiköhän tässä ole kyse laajemmasta ilmiöstä, joka koskettaa Punaisen ristin lisäksi monta muutakin järjestöä ja ulottuu katastrofiavun lisäksi kaikkeen vastaavaan kehitysavusta aina johonkin kotoiseen "kolmanteen sektoriin".

Minulla ainakin alkaa vahvistumaan entistä enemmän käsitys siitä, että länsimaiden verta imee itse itseään täydentävä joukko hyvin verkostoituneita "vaikuttajia", jotka surfaavat sujuvasti politiikan, korporaatioiden, yrityselämän ja järjestöjen välillä. Nämä ihmiset ovat niin tottuneita käyttämään valtaa ja muiden rahoja milloin minkäkin tarkoitusperän ajamiseen, ettei heille tule mieleenkään kyseenalaistaa toiminan tehokkuutta tai omia motiivejaan.

Suomessa tämä ilmenee räikeimmillään vaikkapa siinä, että "jonkun" puolueen porukka perustaa säätiön vaikkapa vanhusten hoitoon, saman puolueen edustajat junailevat kunnan ulkoistusdiilin ko. säätiölle, puoluetta lähellä oleva työväenyhdistys vuokraa tilat toimintaan - ja kaikille eduskunnasta tai kunnanvaltuustosta pudonneille tovereille toki löytyy rahakas johtajan vakanssi säätiöstä tai sen pyörittämästä hoitokodista. Törkeintä tässä on se, että kaikki kuvittelevat tekevänsä pyyteettä hyvää työtä - tosin muiden rahoilla - ja kovalla palkalla.

Samaa luokka ovat nämä ay-mafian ja VVO:n puliveivaukset - ay-mafiosot ovat varmaankin niin tottuneet kuvioon, etteivät he edes näe mitään ristiriitaa siinä, että samaan aikaan kun he itse nostavat kymppitonnien hallituspalkkioita ja rahastavat miljoonien verottomat osingot omalle liitolleen, he voivat itkeä julkisuudessa riistoporvareiden harjoittamaan riistoa, korkeita vuokria jne.

Tämä ei tietysti koske vain puoluekentän vasentalaitaa - ihan samalla tavalla esim. hotellin omistaja voi istua SPR:n hallituksessa ja vuokrata hotelliaan SPR;lle vastaanottokeskukseksi - veronmaksajien kattaessa kulut. Saman hyvän business-sauman ovat havainneet myös monet entiset ja nykyiset oikeistopoliitikot - tai vähintäänkin heidän puolisonsa.

Mielestäni tähän ei ole mitään muuta kestävää ratkaisua kuin rajoittaa julkisen sektorin koko johonkin max. 15% BKT:stä - eli käytännössä siirtyminen yövartijavaltioon veisi suurimmalta osalta näistä koijareista välistävetomahdollisuudet.

zz

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Sellaista kommenttia näin netissä että taifuunin uhrien omaisille (tässäkin siis ikivanha asia) oli kerätty SPR:n toimesta rahaa, mutta eipä sitä rahaa sitten alettukaan noin vain jakelemaan niille joille se oli tarkoitettu. Sitä olisi kuulema pitänyt oikein käydä anoa ruikuttamassa paikkakuntansa sossussa.

SPR:n toiminnasta tuoreemmasta päästä on väite että SPR on toimittanut kaatopaikalle säkkikaupalla vaatteita joita ihmiset olivat keränneet pakolaisia varten. On kommentoitu että ihmiset tuovat paljon hukkakamaa jolla ei tee mitään, mutta on kommentoitu myös että kelvollistakin olisi hävitetty, jäljelle jätetty vain upouudet ja viimeisimmän muodin mukaiset vaatteet.

Itse pelkään että jos kuranttia kamaa on haaskattu, niin se johtuu pitkälti joidenkin tahojen totaalisesta välinpitämättömyydestä. Tästä en syytä pakolaisia, vaan niitä joilla on vimma esiintyä hyväntekijöinä, vaikkeivat sitä oikeasti ole. Vai lieneekö loppunut työvoima kesken. Väkeä työllistettäväksi maassa kyllä on hemmetisti, mutta voi voi kun niille pitäisi palkkaakin maksaa. Ellei sitten saada solmittua orjatyösopimusta jossa tehdään työtä palkatta.

Olen nähnyt kuvan jossa on valtava läjä sukkia jotka on neulottu pakolaisia varten. Mihinkähän nekin sitten lopulta päätyvät jos meno on jo aivan älyvapaata.

JPI
Seuraa 
Viestejä29627

Kumpiko on pahempi?:

Ei lupaa antaa kellekkään mitään, eikä anna

Lupaa antaa, mutta ei anna kaikkea

Riippunee siitä kuinka paljon jättää antamatta ja miksi.

Siis numeroita kaivataan

3³+4³+5³=6³

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ei kärsivien auttamiseksi pykätty laitos voi istua enimmän osan rahan tai tavaran päällä ja jättää kärsiville pelkkiä roippeita. Kuten nyt tuolla aloituksessa vaikkapa että Haitissa oli luvattu 130.000 asuntoa ja oli saatu aikaiseksi vain kuusi(!!!) - Siinä noita numeroita tuossa keississä. Varmaankin olivat tietäneet mimmoiset varat heillä on kun osasivat nuo 130.000 asuntoa luvata?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jos sairastamisiltaan missään välissä onnistuu, tarkoitus olisi vielä luovuttaa verta. Onneksi sitä SPR tuskin saanee millä tavalla jemmattua niin ettei menisi oikeasti tarvitseville ihmisille. Etteivät esmes verilettuja siitä paista.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Jonkin verran tulee facebookin uutisfiidissä esimerkkejä amerikkalaisista hyväntekeväisyyskeräyksistä kirkkojen toimesta ja niissä kerätyt varat ovat menneet aika puhtaasti kirkon johtoportaan luksuselämän ylläpitoon, eli sitä taustaa vasten tuo että punainen risti sai yli sadalla miljoonalla dollarilla kasaan 6 asuntoa joillekin muille kuin johtoportaan jäsenille kuulostaa jo ihan onnistuneelta hyväntekeväisyyskampanjalta. Siis amerikkalaisen mittapuun mukaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

-:)lauri kirjoitti:
Jonkin verran tulee facebookin uutisfiidissä esimerkkejä amerikkalaisista hyväntekeväisyyskeräyksistä kirkkojen toimesta ja niissä kerätyt varat ovat menneet aika puhtaasti kirkon johtoportaan luksuselämän ylläpitoon, eli sitä taustaa vasten tuo että punainen risti sai yli sadalla miljoonalla dollarilla kasaan 6 asuntoa joillekin muille kuin johtoportaan jäsenille kuulostaa jo ihan onnistuneelta hyväntekeväisyyskampanjalta. Siis amerikkalaisen mittapuun mukaan.

....siis yli 5 sadalla...

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

SPRstä on tosiaan liikkunut varsin paljon varsin outoja huhuja ja myös uutisia ja tältä pohjalta minusta kyseisen järjestön toiminta tulisi avata täysin avoimeksi. Olennaisia pointteja ovat:

-mikä määrä SPRn tuloista eli käytännössä ihmisten lahjoituksista menee SPRn johdon palkkoihin (johdon palkat ovat huomattavan hyvät varsinkin huomioiden että kyse on hyväntekeväisyysjärjestöstä), tässä olennaista palkkojen erittely johtajittain paljonko ja kelle

-mikä, euromääräinen osuus menee mihinkin toimintaan, ja jos keräysvarat eivät mene keräyksen kohteeseen mihin ne menevät

-hämäryydet veriluovutusbisneksessä (itsekin lopetin luovuttamisen ko syystä), mikä oli bisnes ihan eriteltynä, mihin meni rahaa, kuka vastasi jne

-vastaanottokeskusbisnes, kuka hyötyy, palkkaus kullekin jne

SPR ei ole mikään yritys millä on yrityssalaisuuksia, nyt se vastaa valtavan suuresta vastaanottokeskusbisneksestä ja jopa näyttää toimivan viranomaista vastaavan elimenä. Valtion pitäisi ottaa välittömästi kyseinen bisnes erityiseen valvontaan, on enemmän kuin uskottavaa että ilman valvontaa verorahoja voi ja tuleekin luiskahtamaan vääriin tarkoituksiin ja kyse on nyt valtavista summista. Myös puoluesidonnaisuudet tulee kyseisen bisneksen osalta tuoda esille ja julkisiksi jotta kaikki olisi mahdollisimman läpinäkyvää. Nythän tavallisella kansalaisella on vähintään syytä epäillä että kyseisen järjestön piirissä suhmuroidaan valtavia rahamääriä, kuten veribisneksessä tuntui tapahtuvan.

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3012

Vanha juttu tämäkin, mutta ei niin vanha.Näkövammaisten Keskusliitto ja RAY:n avustukset, linkki on tässä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438650912984.html

Raha-automaattiyhdistys leikkasi Näkövammaisten keskusliiton yleisavustusta 1,9 miljoonasta eurosta 1,4 miljoonaan euroon.

Perusteluita:

Lukuisia johtajia palkattu

Raportin mukaan yleisavustuksella on palkattu yhdeksän johtaja- tai päällikkönimikkeellä toimivaa henkilöä ja 17 hallinnollista sihteeriä tai assistenttia. Lisäksi aluetyötä tekee 12 erilaista aluesihteerin tai vastaavalla nimikkeellä olevaa henkilöä.

– Hallinto näyttäytyy raskaalta sekä yliresursoidulta verrattuna muihin RAY:n rahoittamiin sosiaali- ja terveysalan järjestöihin, RAY:n valvontapäällikkö Kristian Seemer sanoo IS:lle.

Että sellaista. Entäs ne näkövammaiset.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

Rousseau kirjoitti:
Jos sairastamisiltaan missään välissä onnistuu, tarkoitus olisi vielä luovuttaa verta. Onneksi sitä SPR tuskin saanee millä tavalla jemmattua niin ettei menisi oikeasti tarvitseville ihmisille. Etteivät esmes verilettuja siitä paista.

SPR tekee verelläsi tiliä eli veresi annetaan ei ihmiselle, joka sitä kuollakseen tarvitsee vaan sille, joka siitä parhaimman/sopivimman hinnan maksaa.

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Rousseau kirjoitti:
Jos sairastamisiltaan missään välissä onnistuu, tarkoitus olisi vielä luovuttaa verta. Onneksi sitä SPR tuskin saanee millä tavalla jemmattua niin ettei menisi oikeasti tarvitseville ihmisille. Etteivät esmes verilettuja siitä paista.

SPR itseasiassa myy sitä verta, sitä ei tosiaankaan ilmaiseksi lahjoiteta mihinkään.

Hinta oli muistikuvani mukaan siinä noin tuhat euroa litra, pääasiakkaina ovat suomalaiset sairaalat mutta myydään sitä ulkomaillekin jos on varastoa ja ostajia löytyy.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Suomessa on maan tapa että näistä aikoinaan hyvässä tarkoituksessa toimivista "hyväntekeväisyysorganisaatioista" on tullut rahanpumppausorganisaatioita.

Pahoja yrityksiä ja kieroja poliitikkoja kyllä tutkitaan mutta näitä instansseja ei koska ne ovat hyvällä asialla.

Sinisilmäisten hölmöjen maa.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Vierailija

Hiukka hyväntekeväisyysbisneksestä yleensä.

Käsittääkseni ympi maailmaa kerätään käyttökelpoisia vaatteita, lastenrattaita, tarvekaluja, lejuja ym. Erilaiset järjestöt keräävät niitä ja kuljettavat kehitysmaihin tai kehittyviin maihin.

Tavara luokitellaan kösittääkseni ainakin kolmeen luokkaan. utta vastaava, vähän käytetty ja käytetty.

Ihmiset jotka lahjoittavat tavaraa usein uskovat että esim. vaatteet menee köyhille ihmisille kehitysmaissa. Eli että köhät saisvat ne ilmaiseksi. Näin ei tapahdu liki koskaan.

Tavara myydään jossain vaiheessa kolmannelle osapuolelle. Kolmella eri gatekorialla on kolme eri hintaa ja uutta vastaava usein maksaa liki saman verran kuin uusikin.

Esimerkiksi thaimaassa on näitä second hand shoppeja pilvin pimein. Japanista roudataan käytettyä lahjoituskamaa ja se myydään siihen hintaan mitä siitä maksimissaan saa. Täällä on Second Hand japanilainen myyntiketjukin.

Aivan kuluneita riepuja myös myydän liki euron hintaan, kun taas hyvät farkut saattaa maksaa 10-15 euroa. Käsittääkseni esim. USA:sta saa uusia farkkuja 5-10 dollarilla.

Eli tuo ei ole käsittääkseni koskaan hyväntekeväisyyttä vaan tavaran vastaanottaja joutuu siitä aina maksamaan. Miettikää seuraavan kerran kun lahjoitatte jotain hyväntekeväisyyteen. Itse olen aina lahjoittanut tavaran suoraan kohteeseen.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Voihan [sensuroitu] sen veren kanssa. :( Siellä sai sentään köyhä ilmaisen välipalan verenluovutuksen jälkeen... Mutta näin kun olen nyt informoitu niin jälkiviisaana tuleekin mieleen että kovin on ollut SPR:lla varaa mainostaa verenluovutusta kaikenlaisin valotauluin jne.

Itse kun en oikein UFF:aan (en tiedä taikka muista mitä tuo kirjainyhdistelmä oli sanoina, joten pääte "aan" voi olla väärä) enää luottanut enkä jaksanut bussilla kyörätä isoja muovikassillisia vaatteita laitoksiinsa, ryhdyin jakelemaan ne vaatteet joihin kyllästyn taloyhtiöni pesutuvassa kierrätyslaatikossa jonka itse järjestin sinne. Aika ryönää sinne kyllä näemmä helposti kertyy, mutta ajoittain on ihan asiallista kamaa. En voi tietää nettoaako joku minunkin vaatteillani, jos vie vaikka kirpputorille myyntiin, mutta sama se.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä60005

installer kirjoitti:
Rousseau kirjoitti:
Jos sairastamisiltaan missään välissä onnistuu, tarkoitus olisi vielä luovuttaa verta. Onneksi sitä SPR tuskin saanee millä tavalla jemmattua niin ettei menisi oikeasti tarvitseville ihmisille. Etteivät esmes verilettuja siitä paista.

SPR itseasiassa myy sitä verta, sitä ei tosiaankaan ilmaiseksi lahjoiteta mihinkään.

Hinta oli muistikuvani mukaan siinä noin tuhat euroa litra, pääasiakkaina ovat suomalaiset sairaalat mutta myydään sitä ulkomaillekin jos on varastoa ja ostajia löytyy.

Paljonko verenluovuttajalle maksetaan luovutetusta verestä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat